Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tips om helemaal tot rust te komen in je tuin

Een momentje voor jezelf nemen is ontzettend belangrijk. Wanneer je een eigen tuin of balkon hebt, is dit dé ideale plek om even tot rust te komen, zeker met het lekkere weer in het vooruitzicht. We krijgen veel prikkels te verwerken, er wordt veel van je verwacht. Hoe lekker is het dan even een momentje voor jezelf te nemen en tot rust te komen. In dit artikel deel ik allemaal handige tips hoe je helemaal tot rust kan komen in je eigen tuin (of balkon).

Lees of luister een boek

Ik vind het heerlijk mijzelf helemaal in een verhaal te zuigen. Installeer jezelf op een lekker ligbed en zak hier helemaal in weg met je (luister)boek. Het lekkere aan een (luister)boek is dat je alleen maar focus hebt voor het boek en je vergeet de rest eventjes.

Ga tuinieren

Niet voor iedereen is dit een manier van ontspanning, maar het kan heerlijk rustgevend werken om lekker met je handen in de aarde te zitten. Voorzie je tuin van mooie nieuwe planten, verwijder het onkruid of zorg dat bijvoorbeeld je houten ligbedden weer netjes opgeschuurd en gelakt worden.

Creëer een comfortabele zithoek

Wat dacht je van comfortabele tuinmeubelen zoals een loungebank, ligstoelen of een hangmat in je tuin waarin je kunt ontspannen en genieten van de buitenlucht. Ik vind dit echt een must in mijn tuin, hierdoor kan ik echt lekker ontspannen en tot rust komen. Heerlijk in het zonnetje met een drankje erbij, pure ontspanning!

Doe een yoga oefening of meditatie

Yoga of meditatie is natuurlijk dé manier om tot jezelf te komen. Zoek op internet een fijne les en maak het jezelf comfortabel in de tuin op een fijn yogamatje of in het gras. Neem goed de tijd voor jezelf, luister naar je omgeving en kom tot rust door alle geluiden van de natuur.

Probeer een lekker recept op de barbecue

Iets wat ik altijd heel erg leuk vind om te doen is koken, maar dat kan ook prima buiten! Maak voor de barbecue een heerlijk recept. Heb je bijvoorbeeld een kamado, maak dan een lekker stuk vlees daarvoor klaar. Of maak een heerlijke frisse salade voor bij de barbecue.

Ontspan in een zwembad

Sinds kort hebben wij een zwembad voor in de tuin en ik vind dit echt geweldig! Het hoeft helemaal niet zo’n groot bad te zijn, maar het is heerlijk om hierin te relaxen en af te koelen als het zo warm buiten is. Zorg voor een fijn bad waar je lekker in kan zitten of ga voor de ultieme luxe van een (opblaasbare) jacuzzi!

Speel een spelletje

Speel een spelletje in de tuin zoals Kubb of jeu de boules of in je tuin. Beweging in de buitenlucht kan helpen om stress te verminderen en je humeur te verbeteren. Of ga lekker aan de grote tafel zitten met een bordspel, ook altijd leuk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *