Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tips om een nieuwbouwtuin sfeervol in te richten

shutterstock 2005051871 1

Ga je in een nieuwbouwwoning wonen? Dat heeft verschillende voordelen! Zo is een gloednieuwe woning energiezuinig, modern en voorzien van allerlei gemakken. Aan de andere kant is er het nadeel dat zo’n woning er nog wat ongezellig uitziet. Er mist sfeer, bijvoorbeeld in de tuin. Gelukkig kun je dit aanpassen met déze tips!

Bron afbeelding: Shutterstock

Zithoek in de tuin

De zithoek vormt het centrale punt in de tuin. Maak hier dus absoluut iets gezelligs van. Veranda’s zijn alom geliefd; je kunt ze tegen de woning, schuur of schutting laten plaatsen. Zo zit je ook meteen overdekt bij regenval en geniet je van schaduw bij fel zonlicht. Richt de hoek in op de manier die jij prettig vindt. Misschien wil je er wel urenlang liggen loungen op een ligbedje. Of vind je het juist leuk om hier relaxte diners te houden. Hier baseer je de keuze voor de tuinmeubels op, evenals de grootte van de zithoek.

Tuinmeubels met karakter

De tuinmeubels kunnen absoluut zorgen voor karakter in de tuin. Maar dan moet je wel voor de juiste meubels kiezen. Laat saaie, nietszeggende meubels daarom achterwege. Ga liever voor kleurrijke meubels, in een opvallend design. Van sfeervol hout tot stoer aluminium: er zijn veel materialen te vinden. Je kunt er een bont geheel van maken door verschillende stijlen samen te voegen. Al valt er natuurlijk ook iets te zeggen voor een set met items die bij elkaar passen.

Veel groen

Nieuwbouwtuinen hebben doorgaans iets gemeen: het zijn kale tuinen, met geen of nauwelijks groen. Op die manier is het ook heel moeilijk om iets sfeervols van de tuin te maken. Plaats er dus zeker voldoende planten en bloemen. Je kunt bijvoorbeeld borders aanleggen, zodat de plantenzone duidelijk is afgebakend. Of werk met plantenbakken, mocht je dat praktischer vinden. Misschien kun je zelfs een boom(pje) in de tuin plaatsen, mocht er voldoende ruimte voor zijn. Of denk aan een stuk gras – dat is ook ideaal als je kinderen of huisdieren hebt.

Tuinhuisje

Beeld het je maar eens in: een gezellig tuinhuisje in je tuin. Dat brengt meteen een heleboel sfeer, nietwaar? Het is dan ook zeker een idee om zo’n huisje te laten plaatsen. Ga het liefst voor een huisje van hout, want dat is de gezelligste materiaalsoort. En denk natuurlijk goed na over de functie van het huisje. Misschien wil je er wel je werkruimte van maken, of komt het huisje juist goed van pas als extra opslagplek. Er is in ieder geval genoeg mogelijk!

Accessoires in de tuin

Tot slot is er altijd nog plek voor accessoires in de tuin. Denk aan een vloerkleed bij de zithoek, een mooie heater voor warmte, kussentjes op de bank, buitenposters aan de schutting en voederbakjes voor vogels. Maak er echt een warm geheel van. Zo is het een groot plezier om in de tuin te vertoeven: je voelt je er helemaal thuis.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *