Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo voorkom ingegroeide haren na het scheren

Zo voorkom je na het scheren ingegroeide haren

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar nu het weer zwemkleding weer is haal ik vaker dan normaal het scheermes langs mijn benen, oksels en bikinilijn. Alleen hetgeen waar ik mij altijd ontzettend aan irriteer zijn die ingegroeide haren. Ze jeuken, zien er niet charmant uit en zijn ook gewoon erg vervelend. Vandaag een aantal handige tips om die ingegroeide haren te voorkomen.

De meeste mensen scheren hun ongewenste haar op het lichaam weg, ik ook. Scheren vind ik vaak toch wel de makkelijkste (en goedkoopste) oplossing om van mijn ongewenste haar af te komen. Maar het nadeel van scheren vind ik vaak wel de ingegroeide haartjes. Maar wat kun je daar nou tegen doen?

Scheer met een scherp mes

Het klinkt zo logisch, maar we doen het veelal niet. Ik maak me er zelf ook schuldig aan, ik gebruik altijd een Venus scheermesje, maar die vervang ik eigenlijk maar één keer in het jaar. Op een gegeven moment zijn ze niet meer zo scherp maar scheren ze met wat meer moeite ook nog prima. Omdat je de haartjes er dan niet meer scherp af scheert maar meer uit trekt kan dit ingegroeide haren veroorzaken, oeps.

Scheer met de haargroei mee

Wees eens eerlijk, scheer jij met of tegen de haargroei in? Het beste is om met de haargroei mee te scheren, maar eerlijk is eerlijk als je het tegen de haargroei in doet wordt het allemaal net even wat gladder. Wil je geen ingegroeide haren, scheer dan met de haargroei mee, vooral op plekken zoals je bikinilijn.

Niet te glad scheren

We smeren juist allemaal crème en schuim op ons zodat we lekker glad kunnen scheren, maar eigenlijk is dat helemaal niet goed voor de ingegroeide haartjes. Doordat je glad scheert, scheer je je haartjes zo kort af dat de kans groot is dat de haartjes na het scheren weer onder de huid terecht komen. Je huid reageert daar op en trekt weer dicht en als het haartje weer begint te groeien vind het zijn weg niet meer naar buiten en gaat dus ingroeien. Het is dus even nadenken wat je wilt, een gladde en strakke bikinilijn of een bikinilijn zonder ingegroeide haartjes.

Scheer de huid niet droog

Als je de huid droog scheert kan deze ontzettend gaan irriteren en jeuken. Hierdoor ga je krabben en zorg je juist voor nog meer irritatie van de huid. Scheer je huid dus altijd nat.

De huid scrubben

Door de huid te scrubben zorg je ervoor dat de dode huidcellen weg zijn en niet in de weg zitten voor het haartje om weer naar buiten te komen. Ook vind ik dat scrubben heel erg goed werkt als je al ingegroeide haartjes hebt. Met een stevige scrub beurt komen vaak weer wat haartjes boven de huid.

Trek niet te strakke kleding aan

Een te strakke onderbroek of een strak shirt of BH kan voor ingegroeide haren zorgen. Omdat het zo strak zit kan het haartje niet naar buiten groeien en groeit dus in de huid. Een lossere of katoenen onderbroek zal dus zeker helpen!

Kalmeer de huid

Tegenwoordig heb je allerlei producten die ervoor zouden moeten zorgen dat je minder last hebt van ingegroeide haren of irritatie. Zelf vind ik de Ylonn Raka echt heel erg goed helpen. Na het scheren smeer ik dat erop en je hebt echt minder jeuk en ingegroeide haren. Ook vind ik het fijn om er een klein beetje Sudocrem op te smeren, dat werkt vaak ook kalmerend.

En hoe zit het bij jullie, wat doen jullie tegen ingegroeide haren of welke techniek werkt voor jullie het beste?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *