Tips bij verregend haar en make-up

Tips bij verregend haar en make-up

Elke keer als ik naar buiten kijk regent het. Het wordt me goed duidelijk gemaakt dat aan die zomer nu echt een einde is gekomen. Helaas moet ik toch vaak de deur uit en dan is zo een regenbui niet echt prettig kan ik je vertellen. Ik ben vast niet de enige die last heeft van de herfstige buien en daar worden we echt niet allemaal vrolijk van. Heb je net je haar en make-up gedaan, verpest zo een bui binnen een paar seconden alles…

Je zit op de fiets, loopt naar je afspraak of weet ik het en ineens komt zo een spontane regenbui opzetten, heel fijn! Tegenwoordig hebben we allemaal buienradar en weten zo ongeveer wanneer het kan gaan regenen, maar toch kun je niet altijd de regen ontwijken. Dan zit er maar één ding op, op je lip bijten en doorgaan. Om vervolgens verregend op school, werk of een andere afspraak aan te komen. Je wil jezelf dan toch even opfrissen, ik geef je tips hoe je dit het beste kan doen.

Voorkomen is beter dan genezen

Zoals ik al zei, tegenwoordig heeft iedereen buienrader. Je kunt dus even kijken of je de bui kan ontlopen, dat is natuurlijk de beste en makkelijkste optie. Moet je toch echt door de bui heen en is het heel heftig? Dan kun je er voor kiezen om wat eerder weg te gaan en je make-up en haar ter plekke bij te werken of aan te brengen. Niet de meest ideale optie, maar hij werkt wel. Neem wel een borstel mee voor je haren en een tissue om je gezicht droog te deppen.

Ook kun je je make-up of look aanpassen aan het weer. Zie je dat het niet zo een mooie dag wordt, gebruik dan waterproof make-up en een goede basis. Dit zorgt er echt voor dat je make-up beter blijft zitten. Onder je foundation is het sowieso aan te raden om een goede primer te gebruiken maar met dit weer is het extra handig, zo heeft je foundation net wat extra hold. Ook een waterproof mascara en eyeliner zijn natuurlijk niet te missen.

Draag je altijd een uitgebreide look en een mooie hairdo? Dat is niet echt ideaal voor dit weer, houd het daarom simpel met de juiste producten. Heb je je haar net mooi stijl gemaakt of krullen gemaakt? Misschien kun je dat beter voor een andere dag bewaren en een simpel knotje of staartje maken.

Weet je dat je eventueel nat gaat worden? Neem dan een veiligheidspakketje met je mee met: wattenschijfjes, make-up remover en wat basic make-up. Zo kun je het altijd nog weer herstellen. Ook een elastiekje en borstel voor je haar is een must.

 

Tips bij verregend haar en make-up

Wat te doen met een verregend kapsel en make-up?

Soms kun je er gewoon niets aan doen, valt het ineens uit de lucht of heb je er gewoon geen rekening mee gehouden. Shit happens, net zoals bij mij op deze bovenste foto. Mijn make-up zit er hier gelukkig nog redelijk op, maar mijn haar pluist en krult alle kanten op, niet echt mijn beste look.

Kom je verregend aan op je werk, school of afspraak ga dan eerst even naar de wc en dep je gezicht heel voorzichtig droog met een wc-papiertje of doekje. Ga vooral niet vegen want dan maak je het alleen maar erger. Met een wc papiertje en wat water kun je eventueel ook de mascara of eyeliner vlekken wegwerken.

Vaak hebben wij vrouwen wel wat make-up bij ons en kunnen het daarna eventueel op een goed droog gezicht bijwerken. Wat poeder doet meestal al wonderen. Is het nou echt niet meer te redden en heb je niets bij je? Met water en een wc papiertje kun je het meeste wel weg boenen als het niet een te hardnekkige make-up laag is.

Je haar en regen gaat absoluut niet samen. Dat zie je ook wel op deze foto. Als het helemaal nat is geregend doe je er goed aan om het even goed te borstelen en er eventueel wat serum in te doen. Dit gaat het pluizige effect tegen. Maar is het net een beetje nattig geworden doe ik vaak maar een knotje in. Helaas heb ik geen stijltang of föhn in mijn tas om te wilde lokken even snel te temmen.

Tips bij verregend haar en make-up

Zo, ik hoop dat jullie met deze tips ‘veilig’ het pand durven te verlaten als het een beetje regent of juist heel erg regent. Hebben jullie nog tips wat jullie doen als je helemaal verregend bent?

olg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reply
  Marciëlla
  19 september 2015 at 08:59

  Handig artikel. Ik heb meestal het geluk om met het openbaar vervoer te gaan of ik loop of ga met de auto naar plekken, zo kan ik makkelijk onder een paraplu blijven en is er niks aan de hand! Maar ik snap hoe vervelend het kan zijn op de fiets, dan is het wel fijn om ter plekke even bij te werken.

 • Reply
  TurksFruit
  19 september 2015 at 09:25

  Ik doe m’n haar altijd losjes in een staart onder m’n capuchon en dikke sjaal er om heen. Als je haar droog blijft, dan hoef je dat in ieder geval niet meer te redden haha!

 • Reply
  Willemse
  19 september 2015 at 09:44

  Een lange jas voor droge kleren met een flinke capuchon die ook een groot deel van je gezicht afschermd is nog altijd de beste optie (als je niet hoeft te fietsen)
  Misschien geen porem, maar hey…..wie herkend je zo nog ;-)
  En beter een beetje voor joker door de regen lopen, ze rennen je dan toch voorbij, dan de hele dag nat & verregend lopen te kou kleumen.

  • Reply
   Yvonne
   19 september 2015 at 09:47

   Mee eens! Dat zeg ik ook altijd tegen mijn 14-jarige dochter, maar zij loopt dus liever de hele dag verregend rond dan 5 minuten in een regenjas. ;)

 • Reply
  Yvonne
  19 september 2015 at 09:46

  Leuke tips! Ik houd juist van het najaar. In de zomer zweet ik als de sodemieter en dan smelt mijn make-up binnen 5 minuten weg, haha. Ook niet fijn. Als het heel hard regent: lang leve de auto. ;-)

 • Reply
  Amelie
  19 september 2015 at 11:24

  Ik heb heel dun en weinig haar en bij een flinke regenbui hangt mijn haar echt in slierten langs mn hoofd, niet zo sexy…

 • Reply
  Anne
  19 september 2015 at 13:51

  Tja die regen zal altijd bij Nederland horen ;) Gelukkig kun je daardoor de zon wel weer meer waarderen!

 • Reply
  Renske
  19 september 2015 at 14:09

  Zelf heb ik zelden last van een verregend kapsel of verregende make-up. Vaak pak ik dan de auto en heb ik een paraplu mee voor het geval ik een stukje moet lopen. En als het regent op weg naar huis, terwijl ik ergens vandaan fiets, dan neem ik thuis een uitgebreide douche en plof in mijn chill-outfit op de bank. :p

 • Reply
  beautifulday4makeup
  19 september 2015 at 14:44

  Gewoon een paraplu gebruiken als dat mogelijk is, dan zijn er al veel problemen de wereld uit :-)

 • Reply
  jeapiebel
  19 september 2015 at 15:06

  Ik neem overal de paraplu mee, het helpt wel om een verregende make-up en kapsel te voorkomen. Ik werk thuis, dat scheelt.

 • Reply
  Manon
  19 september 2015 at 16:02

  Een paraplu scheelt een hoop inderdaad!

 • Reply
  Desiree
  19 september 2015 at 16:30

  Handig artikel zeg! Mijn haar föhn ik normaal gesproken altijd stijl…Maar wanneer ik dit niet doe, is het een krullerige bos haar. Je begrijpt wat er met mijn haar gebeurt als het in aanraking komt met wind of regen. Poef. Ontplofte poedel is geboren. Ik doe het in een knoetje of een staart in de hoop dat de korte baby haartjes niet alle kanten op gaan staan..

 • Reply
  chucky1012
  19 september 2015 at 18:24

  Handige tips!
  Je hebt vaak bij de drogisterijen plastiek regenkapjes te koop voor op het hoofd.
  Of je kan naar een winkel die haarverfspullen etc. verkoopt want daar kan je zo een kapje ook kopen.

 • Reply
  janine
  21 september 2015 at 02:32

  Heel handige tips! Heb je ook tips voor mensen die extensions dragen? Als ik ze draag en het gaat regenen word mijn haar plat waardoor je weer sneller de extensions ziet. Heb dit al een paar keer meegemaakt dat mensen naar me toe kwamen: ik kan je extensions zien. Oeepsie

 • Reply
  Chelsey
  22 september 2015 at 16:20

  Handig! Ik wordt regelmatig natgeregend, dus dit artikel zal mij erg goed helpen :) x

 • Laat een reactie achter