Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dit moet je doen na een nachtmerrie

Dit moet je doen na een nachtmerrie

Je kent het vast wel, je schrikt wakker na een nachtmerrie en hebt er een vervelend gevoel over. Je probeert weer te gaan slapen en je droomt gewoon weer verder over die vervelende nachtmerrie. Maar hoe kom je daar nou eigenlijk vanaf? Het overkwam me van de week weer en wilde er nou eens vanaf, maar hoe?

Bron afbeelding: Shutterstock

Ik had het van de week weer, ik droomde dat er inbrekers in ons huis waren met wapens en ons wilde overvallen en alles wilde meenemen. Ik wilde 112 bellen en Danny wakker maken en toen kwamen ze al bij ons om ons te vermoorden (tenminste daar ging ik in de droom vanuit) . Ineens schrok ik wakker met een hartslag van 120 en een licht bezweet lichaam lag ik daar dan in mijn bed…

Goed, het was maar een droom en ik probeerde even rustig te worden en draaide me daarna weer om om verder te slapen. Je raadt het al, ik zat weer in dezelfde droom en het ging gewoon verder. Weer schrok ik wakker met hetzelfde vervelende gevoel. Hoe kom ik hier nou vanaf?

Volgen jullie mij al op Instagram?

Doe het licht aan

Meestal heb je in het donker die vervelende nachtmerries en is het fijn om even het licht aan te doen zodat je alles goed kan overzien. Ziet alles er normaal uit en klopt het allemaal dan kun je jezelf even gerust stellen.

Ga even het bed uit

Loop even naar beneden voor een glaasje water of ga naar de wc. Doe even wat anders en zorg dat je niet meer met die droom bezig bent. Je hersenen zijn nu al meer wakker en zullen nu minder snel weer terug gaan naar die vervelende droom. Zorg wel dat je niet al te veel prikkels krijgt want anders kun je daarna niet meer slapen.

Lees een boek of tijdschrift

En dan bedoel ik ook echt een boek of tijdschrift en geen telefoon. Door te lezen verzet je je gedachten en denk je aan andere dingen waardoor die droom op de achtergrond verdwijnt. Pak niet je telefoon erbij want het licht van je telefoon zorgt ervoor dat je wakker wordt, je wilt vast graag weer lekker slapen.

Relativeer je droom

Denk nog eens terug aan je droom, kan het echt gebeurt zijn of niet? En hoe reeël is de kans dat het gaat gebeuren? Achterna gezeten worden door monsters is niet iets wat je zou gaan overkomen, maar een overval op je huis zou kunnen, maar die kans is wel klein. Denk dus logisch na over de gebeurtenis en probeer het te relativeren en je dus ook gerust te stellen met de gedachte dat het maar een droom was en waarschijnlijk (hopelijk) niet echt gaat gebeuren.

Vermijd bepaalde triggers

Ik heb niet heel erg vaak last van nachtmerries, maar wel één keer in de maand denk ik. En ik kan altijd herleiden waar mijn dromen vandaan komen. Kijk ik ’s avonds een hele spannende serie, film of iets indrukwekkends voor het slapen gaan dan gaan mijn dromen daar vaak over. Zo kijk ik vaak spannende series en wil het nog wel eens gebeuren dat ik dan ’s nachts in die serie zit en het niet goed voor mij afloopt. Als je weet dat je hiervan last hebt, vermijd dit soort triggers dan.

Heb jij wel eens last van nachtmerries en lukt het je dan om weer gewoon verder te slapen of heb je dan ook even tijd voor jezelf nodig?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

11 reacties

  1. Ik heb zo net een droom gehad van mensen uit mijn verleden.. Ze begonnen me te bereigen en als ik iets zou vertellen (geen idee wat) zouden ze me iets aandoen, daarna begonnen ze me te branden met aanstekeres en toen ik roep reageerde er niemand.. Ik werdt vervolgens overstuur wakker en tril nu nogsteeds..
   Is dit normaal?

 1. Hele fijne tips. Ik had vannacht nog een nachtmerrie. En het ergste vind ik altijd dat als je meteen weer gaat slapen je er soms terug in komt. Zo vervelend.

 2. En wat nou als je denkt dat het een kwade energie is geweest? Dat ie in jou droom je iets wil vertellen? En dat je zelf heel moe bent en dus vatbaarder voor dit soort energieën? Ik heb net gezegd, na mijn nachtmerrie dat ik ‘er niet voor open sta en ook niets kan betekenen’. ‘Laat mij met rust’

 3. Dankjewel net wakker geschrokken had een nachtmerrie, zo werkelijk ik zat vast en het duurde wel 1 minuut om eruit te komen toen ik wakker wilde worden en ook echt me ogen open kon doen. Realiseer me dat het wel kan gebeuren maar eigenlijk niet eens zo eng is maar toch was ik net echt bang, apart kan er niet over uit. Maar goed ik ga proberen weer lekker te slapen.. kijk er tegen op maar goed slaaplekker

  1. Hoi Pieter,

   Als ik jou droom lees, heeft het ook iets weg van een slaapverlamming. Ik heb dit de afgelopen maanden ook een paar keer gehad, erg vervelend. Ik weet niet of het zo is maar bij een slaapverlamming is het moeilijk om uit je droom te komen en lijkt alles heel realistisch. Het kan natuurlijk ook gewoon een slechte droom zijn, maar het deed me er aan denken. Groetjes :)

 4. Ja super tips want ik ben al jaren bang geweest voor konderlokkers ennik had een nachtmerrie dat er een mij mee wou nemen en ik ben pas 11 en ik was bij een vriendinn slapen maar super tips

 5. Mijn kat is laats overleden dus ik heb daar nachtmerries van maar door jou tips slaap ik veel beten gister sliep ik pas om half 1 en nu gwn om 9 uur het was wat later omdat me zus geslaagd is normaal slaap ik makkelijk om half negen of om kwart voor negen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *