Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tip: Tulpenroute door de Flevoland polder

Tip: Tulpenroute door de Flevoland polder

Het is jullie vast niet ontgaan dat ik gek op bloemen ben en vind het dan ook prachtig al die mooie velden met bloembollen in bloei te zien staan. Ik stuitte vorige week ineens op de Tulpenroute in Flevoland die verschillende auto-, fiets- en wandelroutes heeft. Het leek mij super leuk om zo een route te maken dus ging mijn fiets mee naar Dronten voor een rondje fietsen!

Tip: Tulpenroute door de polder

De Tulpenroute is een stichting dat wil laten zien dat Flevoland prachtige vruchtbare grond heeft en mensen dat te laten zien. Van 13 april tot en met 5 mei (nog maar eventjes dus) zijn de tulpenvelden te zien en kun je dus verschillende routes rijden, fietsen of wandelen.

Aangezien familie van Danny in Dronten woont en die wel met mij mee wilde fietsen namen wij Dronten tulpenroute. Maar je hebt ook een route Lelystad, Zeewolde en Swifterbant. Een fietsroute is ongeveer 45 kilometer en daar ben je wel een paar uurtjes mee zoet.

De route is trouwens aangegeven met dit soort bordjes, maar je kunt ook de route downloaden via de website.

Tip: Tulpenroute door de polder

En onderweg kom je dan dit soort prachtige en oneindige velden tegen. De velden zijn nu allemaal in bloei en beginnen wel uit te bloeien, ook veel velden worden nu gekopt, dus wees er wel snel bij mocht je hem nog in volle glorie willen zien.

Tip: Tulpenroute door de polder
Tip: Tulpenroute door de polder
Tip: Tulpenroute door de polder

Aan de route liggen ook een aantal leuke bestemmingen waar je een kopje koffie of thee kunt doen. Dit is Hanneke’s Pluktuin waarbij je naast koffie en thee ook bloemen kunt plukken en je tussen de bloemen mag begeven. Helaas (of eigenlijk juist heel goed) was het pluktuin idee zo succesvol dat je er geen bosje tulpen meer kunt plukken, maar je kunt er natuurlijk nog wel heen om alle bloemen te zien groeien en wat lekkers te nemen. In de zomer heeft ze zomerbloeiers en daar ben ik ook erg benieuwd naar!

Tip: Tulpenroute door de polder

En zo vervolg je je route weer door de prachtige tulpenvelden! Mocht je de route willen doen zou ik het snel doen, de bloemen zijn nu nog mooi en niet ontkopt. Meer informatie en de routes kun je vinden op de site. Wat vinden jullie van de tulpenvelden en hebben jullie de route al gemaakt?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. Prachtig….
    Ik hou van tulpen.
    Leuke tip om als men niet ver daar vandaan woont dit een keer te gaan doen.

    Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *