Search
Close this search box.

Tip: Suiker en Kaneel Croissantjes

 

 photo KaneelCroissantjes6_zps013ef845.png

Ik ben gek op alles wat zoet is en kaneel is wel één van mijn favoriete kruiden, het liefst strooi ik het overal overheen. Omdat het croissant deeg bij de Albert Heijn besloot ik ze mee te nemen voor lekker bij de lunch. Maar ineens kwam er een gek idee bij me op, waarom doe ik er geen suiker en kaneel tussen? Dit is echt een gouden combinatie, ik eet vanaf nu nooit meer saaie naturel croissantjes!

 photo KaneelCroissantjes_zpscb0ffc9b.png

Wat heb je nodig?

– Croissant deeg
– Suiker
– Kaneel

Dit is eigenlijk te makkelijk om een recept te noemen, maar het is wel heel erg lekker en deze lekkere en simpele tip wil ik graag met jullie delen!

 photo KaneelCroissantjes1_zps8ee2b41d.png

Verwarm meteen de oven voor op 200 graden en leg een bakplaat klaar met daarop bakpapier. Snijd daarna de stukjes deeg uit en versier ze met een laagje kaneel en suiker. Je hebt helemaal niet zoveel suiker en kaneel nodig, vul dit een beetje in naar eigen wens. Druk daarna voorzichtig de kaneel en suiker een beetje op zijn plek, als je niet al te veel gebruikt hoef je dat niet te doen.

 photo KaneelCroissantjes2_zps9332528f.png

Rol daarna de croissantjes op, let op dat je dat niet te strak doet, anders krijg je van die massieve croissants, lekker luchtig vind ik wel zo lekker bij croissants. Omdat dit speciaal croissantdeeg is hoef je ze niet voor te strijken met ei, ze worden van zichzelf mooi bruin!

 photo KaneelCroissantjes3_zps9439af76.png

Bak de croissants vervolgens 12 minuten af in de oven tot dat ze mooi goudbruin zijn geworden en klaar zijn om op gegeten te worden!

 photo KaneelCroissantjes5_zpsca5c2177.png

Wacht even 5 minuten met het opeten, dan zijn ze precies op de goede eet temperatuur!

 photo KaneelCroissantjes7_zps965c5a0b.png

Hmm, zie je de kaneel en hier en daar een korreltje suiker? De combinatie is echt goddelijk!

 photo KaneelCroissantjes4_zpsed7fe649.png

Een echt recept wil ik het niet noemen, maar aanraden wil ik het wel! Houd je van croissants, kaneel en zoet dan ben je met deze combinatie aan het goede adres! Ze zijn super simpel te maken en kaneel en suiker heeft als het goed is iedereen wel in huis! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

21 reacties

  1. Hmmmm, dit eten wij altijd met feestdagen, zo lekker! Vooral als de suiker een.beetje karameliseert <3 Nu heb ik spontaan zin in de kerst! X

  2. Dit is echt een combo die zo simpel is, maar o zo lekker. Zeker een goed idee om dit op een zondagochtend klaar te maken…. heb er nu al zin in en ga dit zeker doen. xxx Lucinda

Laat een antwoord achter aan Beautyjuf Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *