Ik ben gek op alles wat zoet is en kaneel is wel één van mijn favoriete kruiden, het liefst strooi ik het overal overheen. Omdat het croissant deeg bij de Albert Heijn besloot ik ze mee te nemen voor lekker bij de lunch. Maar ineens kwam er een gek idee bij me op, waarom doe ik er geen suiker en kaneel tussen? Dit is echt een gouden combinatie, ik eet vanaf nu nooit meer saaie naturel croissantjes!
Wat heb je nodig?
– Croissant deeg
– Suiker
– Kaneel
Dit is eigenlijk te makkelijk om een recept te noemen, maar het is wel heel erg lekker en deze lekkere en simpele tip wil ik graag met jullie delen!
Verwarm meteen de oven voor op 200 graden en leg een bakplaat klaar met daarop bakpapier. Snijd daarna de stukjes deeg uit en versier ze met een laagje kaneel en suiker. Je hebt helemaal niet zoveel suiker en kaneel nodig, vul dit een beetje in naar eigen wens. Druk daarna voorzichtig de kaneel en suiker een beetje op zijn plek, als je niet al te veel gebruikt hoef je dat niet te doen.
Rol daarna de croissantjes op, let op dat je dat niet te strak doet, anders krijg je van die massieve croissants, lekker luchtig vind ik wel zo lekker bij croissants. Omdat dit speciaal croissantdeeg is hoef je ze niet voor te strijken met ei, ze worden van zichzelf mooi bruin!
Bak de croissants vervolgens 12 minuten af in de oven tot dat ze mooi goudbruin zijn geworden en klaar zijn om op gegeten te worden!
Wacht even 5 minuten met het opeten, dan zijn ze precies op de goede eet temperatuur!
Hmm, zie je de kaneel en hier en daar een korreltje suiker? De combinatie is echt goddelijk!
Een echt recept wil ik het niet noemen, maar aanraden wil ik het wel! Houd je van croissants, kaneel en zoet dan ben je met deze combinatie aan het goede adres! Ze zijn super simpel te maken en kaneel en suiker heeft als het goed is iedereen wel in huis! Eetsmakelijk!
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
21 reacties
Waaauw dit is een leuk en handig idee! Haha mijn vriend en ik hadden het er net over of we croissantjes zouden eten en wilden deze eigenlijk gaan halen. Morgen maak ik ze zelf dankzij jou recept! Hoe gaaf, dankjewel voor de tip :D
Hmm, ziet er lekker uit! Ik ben dol op het zelf maken van croissantjes. Zoveel lekkerder dan van de bakker.
Hmmmm, dit eten wij altijd met feestdagen, zo lekker! Vooral als de suiker een.beetje karameliseert <3 Nu heb ik spontaan zin in de kerst! X
Yummie, dit klinkt lekker! Zit ik hier met een boterham met hagelslag voor mijn neus, haha!
Jummie haha, klinkt heerlijk :)
Ziet er lekker uit! Op dit moment is mijn vriend naar de bakker achter koffiekoeken, haha :)
Mmm.. dit ziet er lekker uit en nog is snel klaar :D x
Wat een heerlijk recept. Dit lijkt mij gewoon hemels. Maar bladerdeeg en suiker zijn toch echt mijn grootste vijanden en plakken direct op mijn heupen ;-)
Leuk recept weer!
Klinkt verrukkelijk! De suiker zal ook wat karamelliseren dus dat is extra lekker. :-)
Dit is echt een combo die zo simpel is, maar o zo lekker. Zeker een goed idee om dit op een zondagochtend klaar te maken…. heb er nu al zin in en ga dit zeker doen. xxx Lucinda
Oh la la, dat is vast lekker!
Wat een supere goede tip! Heerlijk
Xo
Diary Of A Mua
Dat ziet er echt super lekker uit! Als ik croissantjes eet ga ik dit sowieso proberen!
oehhh lekker :D
Oh wat een goed idee zeg! Lijkt me superlekker! XOXO
Lekkere tip!
WAAROM heb ik hier nog nooit zelf aan gedacht?! Er gaan potjes en potjes kaneel doorhen bij mij thuis :) xx
Wat een heerlijk, makkelijk receptje! Perfect voor op de zondagmorgen :)
Geniaaal idee!!!
Wat een geniaal idee! Super makkelijk, maar je moet er maar opkomen!
Oh wat lekker zeg! Ik ben GEK op croissantjes & kaneel!
Liefs,
Pauline