Tip: Smartsun bandjes

 photo Smartsun_zps5d7c9a21.png

Het is de afgelopen weken echt heerlijk weer in Nederland geweest met volop zon. Belangrijk om je dan goed te beschermen en in te smeren tegen de zon. Maar wanneer moet je je eigenlijk weer insmeren en wanneer heeft je huid genoeg zon gehad en moet je echt uit de zon gaan? Dat is altijd maar gokken, want je hebt niets iets waaraan je het kan zien. Gelukkig is er Smartsun een bandje die dit allemaal verteld! In Canada is het al een groot succes en hopelijk snel in Nederland ook!

 photo Smartsun1_zps18216ff1.png

Genieten van de zon, daar wordt iedereen blij van. Maar van een verbrandde huid na zo een dag, daar worden we niet vrolijk van. En daarnaast is het ook nog eens ontzettend schadelijk voor onze huid en later onze gezondheid. Smartsun helpt je op een verantwoorde manier te zonnen omdat dit handige bandje aangeeft wat je moet doen. Hij heeft drie verschillende kleuren, daaraan kan je afleiden of het veilig is, je je moet insmeren of dat je misschien beter uit de zon kan gaan. Smartsun heeft een UV- indicator, die reageert op zonlicht en van kleur verandert na blootstelling aan de zon.

 photo Smartsun3_zps02f2529b.png

Het bandje kan overal gebruikt worden, zelfs in het water, dit heeft geen invloed op de werking. In de verpakking zitten in totaal 6 bandjes die je één keer kan gebruiken. Omdat het bandje meteen werkt vanaf de eerste zonnestraal. Bewaar daarom de andere bandjes op een donkere plek in de verpakking. Als het bandje eenmaal gebruikt is kan je hem niet nog een keer gebruiken omdat het funcioneert als een huid maar de kleuren komen niet meer terug in de originele staat.

 photo Smartsun4_zps8d95d355.png

Hoe werkt de Smartsun nou precies?

Open de verpakking en haal er één bandje uit en die doe je om je pols. Je kan zelf bepalen hoe strak je hem wilt hebben. Verwijder de strip aan de achterkant zodat hij vast kan plakken. De gele kant moet altijd naar buiten zitten. Als je je huid insmeert met zonnebrand moet je het bandje ook insmeren, daardoor kan het bandje bepalen aan de hand van de factor wanneer je je weer moet insmeren. Draag je geen zonnebescherming, dan moet je het bandje ook niet insmeren. Als je je weer opnieuw insmeert, smeer je het bandje ook weer in.

 photo Smartsun2_zpsde38169c.png

De Smartsun heeft drie verschillende kleuren. Een gele kleur wat de oorspronkelijke kleur is en dus nog veilig. Beige betekend dat je je weer opnieuw moet insmeren en roze betekend dat je beter de zon kan van ontwijken omdat je nu erg snel gaat verbanden. Is het bandje dus roze, ga dan uit de zon als je niet wilt verbranden, dat is veiliger voor je huid.

 photo Smartsun5_zps95baeb2b.png

Let’s go! Ik heb een goed boek, zonnebrand en uurtje zon uitgezocht, tijd om de Smartsun te testen. Ik ben echt heel benieuwd of dit gaat werken en of het niet een flop is. In Canada is dit bandje echt een groot succes. Het is daar al meer dan 2 miljoen keer verkocht in 2 weken, dat zegt dus wel wat! En ze hebben de Gold Award for Best Business Care 2014 gewonnen, dit moet wel een goed product zijn.

 photo Smartsun6_zps205600d9.png

Bandje om gedaan! Achteraf had hij wel iets losser gekund, als ik nu te lang in de zon blijf krijg je een witte streep.

 photo Smartsun7_zps28fcd90e.png

Hup, de zon in en heb me helemaal ingesmeerd en het bandje ook – belangrijk! -. Tijd om in de volle zon rond 3 uur een boekje te gaan lezen.

 photo Smartsun8_zps9c45b283.png

Na een uur zie ik het bandje langzaam beige verkleuren. Ik wilde me gaan insmeren maar toen werd het bandje al roze. Logisch, want de zon was erg sterk en ik voelde het echt op mijn huid branden en had meteen door dat ik een stukje bruiner was geworden. Tijd dus om binnen verder van mijn boek te gaan genieten, mijn huid heeft genoeg zonlicht vandaag gehad. Dit bandje werkt echt goed, het waarschuwt je echt op tijd voor de gevaren van de zon en wanneer je je extra moet beschermen.

Oja, het bandje beschermt je dus niet tegen de zon, het is alleen een hulpmiddel! Gebruik dus altijd een goede SPF!

 photo Smartsun9_zps428b36b4.png

Ik vind dit echt een aanrader voor iedereen die zich wel eens vergeet in te smeren of niet goed weet wanneer je je weer moet insmeren. De bandjes doen echt goed hun werk en geven duidelijk wanneer het waarvoor tijd is. Zelf vind ik het bijvoorbeeld heel handig om mee te nemen naar het strand. Want wanneer moet je je dan weer insmeren? Wanneer is het echt nodig. Klein minpuntje vind ik dat hij maar één keer beige wordt. Hij wordt na opnieuw insmeren niet weer geel zodat je daarna weer kan zien wanneer het weer nodig is.

De Smartsun is te koop voor € 4,95 voor een setje van 5 bandjes. Ze zijn nu alleen op hun webshop te krijgen maar binnenkort liggen ze ook in de winkels zoals de Blokker.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply
  ceetje78
  25 juli 2014 at 07:22

  Handig voor mensen die de tijd vergeten tijdens het zonnen of het strand. Of mensen die snel verbranden.

 • Reply
  MySimplySpecial
  25 juli 2014 at 07:36

  Wat een goed concept!

 • Reply
  lucindainwonderland
  25 juli 2014 at 07:41

  Klinkt als iets voor mij, ik vergeet het gewoon snel en vraag mij dan in de avond af waarom ik zo rood ben…. goed, niet handig van mij. Dit bandje is wel een echte top tip, dank je wel! xxx

 • Reply
  Dagmar Valerie (ByDagmarValerie)
  25 juli 2014 at 08:30

  Wauw echt een superhandige tip! Dankjewel voor het delen, zeker een goed idee :D

 • Reply
  pamela
  25 juli 2014 at 08:56

  lijkt me niet echt iets voor mij.

 • Reply
  Jorien
  25 juli 2014 at 09:01

  Handig zeg! Ik vergeet me inderdaad vaak in te smeren en voordat ik het in de gaten heb ben ik al aan het verbranden. Vind de prijs ook wel meevallen, maar wel jammer dat je ze maar 1 keer kan gebruiken.

 • Reply
  chucky1012
  25 juli 2014 at 09:06

  Dat ziet er heel handig uit ;-)

 • Reply
  Kirsten
  25 juli 2014 at 09:30

  Heel handig zo’n bandje, soms heb je het niet eens door en dan is het eigenlijk al te laat! Dit is wel een oplossing.

 • Reply
  Shaz R
  25 juli 2014 at 11:13

  Wat een goed idee, maar ik zou het fijner vinden als het gewoon iets kleiner was: net zo groot als zo’n ronde pleister of zo, want dan valt het minder op wanneer je bruiner wordt.

 • Reply
  sanneeline
  25 juli 2014 at 11:16

  Handig,maar ik ben niet enthousiast ik weet niet het is een beetje van het is zoeiso niet handig om lang in de zo’n te zitten!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  25 juli 2014 at 11:53

  Wat een slim ding!

 • Reply
  Julie
  25 juli 2014 at 16:00

  Op zich een handig systeem! Maar ik vind het op zich toch best wel duur als je de bandjes maar één keer kan gebruiken. Bovendien krijg je dan ook nog eens een witte streep op de plaats van het bandje… Ik heb zelf een zonneallergie, dus ik zit sowieso nooit echt in de zon te bruinen, want dat kan niet. :-)

 • Reply
  Bibiane
  25 juli 2014 at 21:03

  Wat een super handig product. Dat heb ik echt nodig met mijn bleek velletje :)

 • Reply
  Hester
  25 juli 2014 at 21:56

  Voor €1 per bandje zou ik het niet elke dag gebruiken, maar het idee vind ik echt top en de uitwerking zo te lezen ook! Ook handig voor kleine kinderen ofzo. Hoop dat het inderdaad gewoon bij de Blokker verkocht gaat worden!

 • Laat een reactie achter