Tip: Lege producten inleveren voor een nieuw product

 photo Lege producten inleveren voor gratis product_zpsa5pgtuyb.jpg

Wisten jullie dat je bij sommige merken je lege verpakkingen weer kan inleveren voor een nieuw product? Stom eigenlijk, heel veel mensen weten dat niet, terwijl je er hele fijne dingen voor terug krijgt er ook nog eens een klein handje meehelpt in het recycling proces. Merken zoals MAC, LUSH en Yankee Candle accepteren lege verpakkingen en krijg je iets leuks voor terug. Ik vertel jullie snel meer.

 photo Lege producten inleveren voor gratis product1_zpsycf9beyl.png

Ik ben echt een groot fan van producten opmaken, ik pak pas een nieuw product als het andere product helemaal op is. Nou is dat niet altijd zo met lege make-up verpakkingen, maar met verzorgende producten wel. Ik maak dus ook ontzettend vaak iets op. Je kunt er voor kiezen om de producten weg te gooien, maar bij LUSH, MAC en Yankee Candle zal ik er nog een tweede keer over nadenken.

 photo Lege producten inleveren voor gratis product2_zpshczfgnoe.png

Back 2 MAC voor gratis lipstick

Helaas is dit niet in Nederland en België geldig, maar wel in landen zoals Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië en Amerika. Het is dus zeker de moeite waard als je deze landen af en toe bezoekt en je lege MAC verpakkingen op te sparen. Want tegen inlevering van 6 lege MAC verpakkingen ontvang je een gratis lipstick naar keuze. Kijk, dat is zeker de moeite waard om je lege verpakkingen op te sparen. Tijdens je vakantie kom je vast wel in de buurt van één van deze landen. Of je plant gewoon een tripje naar Duitsland! De producten die meedoen herken je aan het Back 2 MAC label in de doosjes.

 photo Lege producten inleveren voor gratis product3_zps7v4akwdq.png

LUSH voor gratis gezichtsmasker

Deze is wel in Nederland geldig, gelukkig! Ik ben gek op LUSH en maak altijd erg veel producten van hun op. Ik gooide eigenlijk altijd alle LUSH verpakkingen weg, super zonde! Want als je 5 schone LUSH verpakkingen inlevert in een LUSH winkel krijg je een gratis vers gezichtsmasker cadeau en je mag hem zelf ook nog eens uitzoeken. Ik hoor er alleen maar goede verhalen over, dus zeker de moeite waard om de lege potjes en flesjes op te sparen.

 photo Lege producten inleveren voor gratis product4_zpsgdeacjrg.png

Yankee Candle jars voor tarts

Dit is niet geldig bij elk verkooppunt van Yankee Candle, maar wij bij de US Candles winkel in Zwolle. Hun gebruiken de large en medium jar als cadeauverpakkingen en hebben dus graag nieuwe lege potten. Je kan hier dus je lege large of medium jar inleveren voor een gratis tart! Super leuk, want als je kaars op is kun je zo kennis maken met een nieuwe geur om hem even te testen! Ik heb al heel wat tarts kunnen ophalen en nieuwe geuren kunnen ontdekken!

 photo Lege producten inleveren voor gratis product_zpsygmu5uao.png

Dat waren de producten van merken die ik zo uit mijn hoofd weet, maar wellicht zijn er nog meer merken die aan dit initiatief doen. Weet je dus nog andere merken met een vergelijkbare actie, deel hem dan zeker even in de comments! In het vervolg zal ik dus even de lege verpakkingen van deze merken opsparen! Hebben jullie wel eens gebruik gemaakt van zo een omruilactie?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

31 reacties

 • Reply
  Beautydiarynl
  27 september 2015 at 06:53

  Ik vind t zo goed dat merken dit doen. Van YC wist ik het niet.

 • Reply
  chucky1012
  27 september 2015 at 07:04

  Erg mooi meegenomen dat diverse merken dit doen.

 • Reply
  Beautyjuf
  27 september 2015 at 08:50

  Wat een fijn artikel! Ik wist niet dat je de lege Yankee Candles potten ook kon inleveren. Thanks voor de tip!

 • Reply
  Renske
  27 september 2015 at 09:08

  Echt top dat merken dit doen. Van LUSH wist ik het, maar van MAC nog niet. Heel handig om te weten. :)

 • Reply
  Jessica
  27 september 2015 at 09:17

  Kiehl’s heeft ook een leuk spaarsysteem. Je krijgt een spaarkaartje met daarop 10 vakjes. Lever je drie lege verpakkingen in, dan krijg je een gratis lippenbalsem, bij het 5e vakje krijg je een gratis travel size product en bij 10 krijg je een product naar keuze met een max. waarde van 20 euro als ik me niet vergis.

  • Reply
   Aranka
   27 september 2015 at 09:23

   Wat leuk! Als ik thuis ben zal ik het eens uitzoeken en er ook bijzetten!

 • Reply
  Femke
  27 september 2015 at 09:20

  Wat is dit een handig artikel. Dat van MAC had ik al wel eens gehoord, ik wist alleen niet dat je dit kon herkennen aan dat label in het doosje. Ik ga mijn verpakkingen dan ook gewoon sparen want ik kom ooit wel eens in Duitsland of Frankrijk, dus dan kan ik daar mooi gebruik van maken. De andere dingen wist ik nog niet, handig!

 • Reply
  Anouk
  27 september 2015 at 09:22

  Dit vind ik echt onwijs leuk. Jammer dat merken dit niet bekender maken.

 • Reply
  Willemse
  27 september 2015 at 09:47

  Goede tips!
  Alleen van Lush wist ik het.
  Gelukkig hoor je steeds vaker van dit “statiegeld” systeem op andere producten dan lege flessen.
  Je hebt het ook bij bepaalde kleding/jeans en H&M geeft 15% korting op alles als je oude kleding doneert, ook z’on super goede actie.

 • Reply
  Evita / Fashion meets Beauty
  27 september 2015 at 10:01

  De verpakkingen van Lush en MAC bewaar ik al maar leuk om te weten dat YC ook gifts verstrekt wanneer je lege producten inlevert.

 • Reply
  manon
  27 september 2015 at 10:09

  Wat handig om te weten!

 • Reply
  Nathalie | insideandout.nl
  27 september 2015 at 10:25

  Een beetje een schot naast het doel misschien, omdat scapino niet zulke toffe producten heeft als lush en MAC, maar daar krijg me nu wanneer je een oud paar schoenen inleverd ook een tientje korting! ;) Ik koop er regelmatig sportspullen.

 • Reply
  Ilse
  27 september 2015 at 10:26

  Wat super handig! Ik wist helemaal niet dat deze merken dit deden. Het zou super zijn als meerdere merken deze service zouden aanbieden

 • Reply
  Shaz
  27 september 2015 at 11:14

  Zo jammer dat MAC niet in Nederland meedoet aan Back2Mac, maar gelukkig is Duitsland niet zo ver.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  27 september 2015 at 11:44

  Meer merken zouden zo’n acties moeten doen vind ik.

 • Reply
  Judith | myfoodblog.nl
  27 september 2015 at 12:01

  Ik wist het wel van Lush, maar van de rest nog niet. Vanaf nu ga ik zeker mijn lege MACs sparen! (en dan, hop, naar Duitsland :D)

 • Reply
  Margot
  27 september 2015 at 12:50

  Mooi dat merken dit doen! Ik bewaar mijn lege MAC verpakkingen!

 • Reply
  Natasja
  27 september 2015 at 13:30

  Handige tips!

 • Reply
  Merel
  27 september 2015 at 14:36

  Handig om te weten. Van Lush wist ik het al maar van MAC niet! Wanneer er 5 producten op zijn dus zeker even een tripje naar Duitsland boeken. :)

 • Reply
  Mariska
  27 september 2015 at 14:52

  Jammer dat dit van MAC niet geldig is in Nederland! Van Lush wist ik wel, maar ook van Yankee Candle wist ik het niet. Leuk initiatief :)

 • Reply
  Manon
  27 september 2015 at 15:00

  Oh dit wist ik niet, wel erg handig!

 • Reply
  Tamara
  27 september 2015 at 15:22

  Heel tof dat ze dat doen! Ik hoop dat ze het in de Nederlandse Macs ook gaan doen!

 • Reply
  Jana
  27 september 2015 at 17:19

  Ik wist dat MAC en Lush zo’n systeem hebben maar ik had geen idee dat ze het bij MAC in Frankrijk ook hebben, da’s handig aangezien ik niet zo ver van de grens woon!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  27 september 2015 at 17:22

  Ik vind dit echt zo’n leuk concept, ik wist het alleen nog maar val Lush dat ze dat deden!

 • Reply
  Danielleeee
  27 september 2015 at 17:35

  Wat een handige tips, ik wist dit niet van MAC en Yankee candle.

 • Reply
  Chelsey
  27 september 2015 at 18:39

  Wat grappig, dit wist ik nog helemaal niet! Ik vroeg mezelf al af waarom er ”back 2 mac” in het doosje van mijn lipstick staat. Nu weet ik het dus, haha! x

 • Reply
  Amy
  27 september 2015 at 22:35

  Wat een leuke tip!

 • Reply
  Rebecca
  28 september 2015 at 16:27

  Ah noooo, ik heb al zo vaak lege jars weggegooid. Terwijl ik regelmatig bij US candles ben. Wat stom! Vanaf nu ga ik alles bewaren haha. Hele fijne tips!

 • Reply
  Nienke
  28 september 2015 at 16:42

  Handig! Van MAC en Yankee Candle wist ik het nog niet. Ik maak van MAC alleen niet snel iets op en van Yankee Candle koop ik alleen votives en tarts, maar wel handig om te weten. Voor Lush ben ik al goed aan het sparen haha, moet nog 1 potje leegmaken en dan kan ik een gratis masker halen :)

 • Reply
  Tania
  29 september 2015 at 17:35

  Ik hou al jaren mijn lege verpakkingen van MAC en als ik dan eens op vakantie ga neem ik die mee om om te ruilen. Vorig jaar had zo 4 lipsticks toen ik naar Londen ging.

 • Reply
  Nicole
  29 september 2015 at 21:22

  Leuk artikel! Ik dacht eerst dat ze bij Mac het kartonnen doosje bedoelden, dus ik was super blij toen ik eindelijk 6 lipsticks had. Maar toen kwam ik erachrer dat ze echt de product verpakking bedoelen haha. Dat gaat nog wel even duren!

 • Laat een reactie achter