Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tip: Lege producten inleveren voor een nieuw product

 photo Lege producten inleveren voor gratis product_zpsa5pgtuyb.jpg

Wisten jullie dat je bij sommige merken je lege verpakkingen weer kan inleveren voor een nieuw product? Stom eigenlijk, heel veel mensen weten dat niet, terwijl je er hele fijne dingen voor terug krijgt er ook nog eens een klein handje meehelpt in het recycling proces. Merken zoals MAC, LUSH en Yankee Candle accepteren lege verpakkingen en krijg je iets leuks voor terug. Ik vertel jullie snel meer.

 photo Lege producten inleveren voor gratis product1_zpsycf9beyl.png

Ik ben echt een groot fan van producten opmaken, ik pak pas een nieuw product als het andere product helemaal op is. Nou is dat niet altijd zo met lege make-up verpakkingen, maar met verzorgende producten wel. Ik maak dus ook ontzettend vaak iets op. Je kunt er voor kiezen om de producten weg te gooien, maar bij LUSH, MAC en Yankee Candle zal ik er nog een tweede keer over nadenken.

 photo Lege producten inleveren voor gratis product2_zpshczfgnoe.png

Back 2 MAC voor gratis lipstick

Helaas is dit niet in Nederland en België geldig, maar wel in landen zoals Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië en Amerika. Het is dus zeker de moeite waard als je deze landen af en toe bezoekt en je lege MAC verpakkingen op te sparen. Want tegen inlevering van 6 lege MAC verpakkingen ontvang je een gratis lipstick naar keuze. Kijk, dat is zeker de moeite waard om je lege verpakkingen op te sparen. Tijdens je vakantie kom je vast wel in de buurt van één van deze landen. Of je plant gewoon een tripje naar Duitsland! De producten die meedoen herken je aan het Back 2 MAC label in de doosjes.

 photo Lege producten inleveren voor gratis product3_zps7v4akwdq.png

LUSH voor gratis gezichtsmasker

Deze is wel in Nederland geldig, gelukkig! Ik ben gek op LUSH en maak altijd erg veel producten van hun op. Ik gooide eigenlijk altijd alle LUSH verpakkingen weg, super zonde! Want als je 5 schone LUSH verpakkingen inlevert in een LUSH winkel krijg je een gratis vers gezichtsmasker cadeau en je mag hem zelf ook nog eens uitzoeken. Ik hoor er alleen maar goede verhalen over, dus zeker de moeite waard om de lege potjes en flesjes op te sparen.

 photo Lege producten inleveren voor gratis product4_zpsgdeacjrg.png

Yankee Candle jars voor tarts

Dit is niet geldig bij elk verkooppunt van Yankee Candle, maar wij bij de US Candles winkel in Zwolle. Hun gebruiken de large en medium jar als cadeauverpakkingen en hebben dus graag nieuwe lege potten. Je kan hier dus je lege large of medium jar inleveren voor een gratis tart! Super leuk, want als je kaars op is kun je zo kennis maken met een nieuwe geur om hem even te testen! Ik heb al heel wat tarts kunnen ophalen en nieuwe geuren kunnen ontdekken!

 photo Lege producten inleveren voor gratis product_zpsygmu5uao.png

Dat waren de producten van merken die ik zo uit mijn hoofd weet, maar wellicht zijn er nog meer merken die aan dit initiatief doen. Weet je dus nog andere merken met een vergelijkbare actie, deel hem dan zeker even in de comments! In het vervolg zal ik dus even de lege verpakkingen van deze merken opsparen! Hebben jullie wel eens gebruik gemaakt van zo een omruilactie?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

31 reacties

 1. Kiehl’s heeft ook een leuk spaarsysteem. Je krijgt een spaarkaartje met daarop 10 vakjes. Lever je drie lege verpakkingen in, dan krijg je een gratis lippenbalsem, bij het 5e vakje krijg je een gratis travel size product en bij 10 krijg je een product naar keuze met een max. waarde van 20 euro als ik me niet vergis.

 2. Wat is dit een handig artikel. Dat van MAC had ik al wel eens gehoord, ik wist alleen niet dat je dit kon herkennen aan dat label in het doosje. Ik ga mijn verpakkingen dan ook gewoon sparen want ik kom ooit wel eens in Duitsland of Frankrijk, dus dan kan ik daar mooi gebruik van maken. De andere dingen wist ik nog niet, handig!

 3. Goede tips!
  Alleen van Lush wist ik het.
  Gelukkig hoor je steeds vaker van dit “statiegeld” systeem op andere producten dan lege flessen.
  Je hebt het ook bij bepaalde kleding/jeans en H&M geeft 15% korting op alles als je oude kleding doneert, ook z’on super goede actie.

 4. Wat super handig! Ik wist helemaal niet dat deze merken dit deden. Het zou super zijn als meerdere merken deze service zouden aanbieden

 5. Handig om te weten. Van Lush wist ik het al maar van MAC niet! Wanneer er 5 producten op zijn dus zeker even een tripje naar Duitsland boeken. :)

 6. Ik wist dat MAC en Lush zo’n systeem hebben maar ik had geen idee dat ze het bij MAC in Frankrijk ook hebben, da’s handig aangezien ik niet zo ver van de grens woon!

 7. Wat grappig, dit wist ik nog helemaal niet! Ik vroeg mezelf al af waarom er ”back 2 mac” in het doosje van mijn lipstick staat. Nu weet ik het dus, haha! x

 8. Handig! Van MAC en Yankee Candle wist ik het nog niet. Ik maak van MAC alleen niet snel iets op en van Yankee Candle koop ik alleen votives en tarts, maar wel handig om te weten. Voor Lush ben ik al goed aan het sparen haha, moet nog 1 potje leegmaken en dan kan ik een gratis masker halen :)

 9. Ik hou al jaren mijn lege verpakkingen van MAC en als ik dan eens op vakantie ga neem ik die mee om om te ruilen. Vorig jaar had zo 4 lipsticks toen ik naar Londen ging.

 10. Leuk artikel! Ik dacht eerst dat ze bij Mac het kartonnen doosje bedoelden, dus ik was super blij toen ik eindelijk 6 lipsticks had. Maar toen kwam ik erachrer dat ze echt de product verpakking bedoelen haha. Dat gaat nog wel even duren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *