Tip: Kruidvat Rozenwater

 photo Kruidvat Rozenwater1_zpsx0djwjvp.png

De kans is groot dat jullie niet bekend zijn met rozenwater. Ik ken het al een hele tijd omdat een aantal jaar geleden maar vriendin dit aanraadde. Ik heb er toen ook een artikel over geschreven en die is tot op de dag van vandaag ontzettend populair. Ik kreeg van Kruidvat een nieuwe fles toegestuurd en ik vond het wel weer leuk jullie hier iets meer over te vertellen, wat het nou precies is en wat het voor de huid doet. Lezen jullie mee?

 photo Kruidvat Rozenwater_zpslhfthyud.png

De verpakking van het product ziet er misschien niet heel aanlokkelijk uit, maar dat is het product zeker wel. Rozenwater wordt al ontzettend lang als verfrissend en licht reinigend product gebruikt. Maar dat is echt niet alles, je kunt er ook zoveel meer mee doen, maar daar kom ik straks op terug. We blijven nu even bij de basics waar de meeste mensen het voor gebruiken. Het is een verfrissende reiniging voor het gezicht. Het is zeker niet te vergelijken met een goede reiniging, maar wel bijvoorbeeld met een tonic. Hij haalt moeiteloos de laatste vuiltjes weg en je gezicht voelt daarna heerlijk fris en schoon aan. Het is dus echt de laatste verfrissende stap van je reiniging.

 photo Kruidvat Rozenwater3_zpsthnyaxcj.png

Kruidvat communiceert dat het een reinigingsproduct is. De verpakking vertelt ook wat ik jullie net vertelde. Ben je klaar met je gezicht reinigen met een olie, melk of wat dan ook, dan kan je de laatste restjes vuil en reiniging goed verwijderen. Wat er dan overblijft is een heerlijk fris en schoon gezicht.

Ingrediënten:

 • Aqua – water
 • Propylene Glycol – minerale olie die snel in de huid trekt en een reinigende werking heeft
 • Alcohol Denat – een uitdrogende alcohol
 • Rosa Centifolia Flower Extract – het rozenwater, dit heeft een licht reinigend effect op de huid
 • Phenoxyethanol – ontvettend conserveermiddel
 • PEG-40 Hydrogenated Castor Oil – reinigend oplosmiddel voor olie in water
 • Benzoic Acid – conserveermiddel
 • Dehydroacetic Acid – antibacterieel conserveermiddel
 • PEG-7 Glyceryl Cocoate – reiniging gewonnen uit kokosolie
 • Parfum – een uitdrogende geur
 • Sodium Hydroxide – bevorderd de zuurgraad van het product
 • Ethylhexylglycerin – goede vervanger van parabenen

Opzich zien de ingrediënten er goed uit, wel jammer van de alcohol en parfum op het gezicht. Maar de reiniger beloofd ook niet mild te zijn, maar schijnt wel geschikt te zijn voor alle huidtypen. Mijn vette huid reageert er wel goed op.

 photo Kruidvat Rozenwater4_zpsjewyghbm.png

De fles is gemaakt van bruin glas en doet me meteen denken aan een ouderwetse verpakking. Maar eigenlijk wilde Kruidvat dat ook bereiken, het nieuwe etiket is ook helemaal in die stijl gemaakt. De fles heeft een inhoud van 200 ml wat normaal is voor een reinigend product. Wel vind ik het jammer dat de fles zo een grote opening heeft, je moet dus voorzichtig zijn met dit product aan te brengen op een watje of op het gezicht.

 photo Kruidvat Rozenwater5_zpsdmw1rlrl.png

Maar zoals ik al zei is rozenwater niet alleen geschikt voor de reiniging, het is ook nog geschikt voor vele andere dingen:

Rozenwater heeft een kalmerende werking dus je kunt een watje doordrenken en deze op je ogen laten rusten voor een ontspannende werking.

Spoel na het wassen van je haar wat rozenwater er door heen. Het rozenwater sluit je haarschubben en daardoor krijgt je haar een mooie glans.

Hou je van stomen maar vind je het altijd een beetje saai ruiken of wil je er graag iets aan toevoegen. Doe dan een scheutje rozenwater er doorheen het gaat echt heerlijk ruiken. Je kan het ook makkelijk in bad of onder de douche gebruiken.

Erg warme dag (die komen er vast nu niet meer)? Doe dan een beetje rozenwater in een spuitflesje en spray af en toe een beetje rozenwater over je gezicht heen, het werkt echt heerlijk verfrissend!

Ook wordt rozenwater af en toe in recepten gebruikt. Ik raad je dan niet aan dit rozenwater te gebruiken, maar een pure vorm.

 photo Kruidvat Rozenwater6_zpsw85zyfph.png

Laten we het product dan maar gaan testen op de reiniging, want dit is natuurlijk een blog over beauty. Het rozenwater heeft een transparante substantie en is zo dun als water. De geur is heel subtiel en ruikt natuurlijk naar rozen. Normaal hou ik niet van een rozengeur, maar deze vind ik wel erg lekker en fris ruiken. Na mijn reiniging van mijn gezicht ga ik voor de laatste keer met rozenwater er over heen.

 photo Kruidvat Rozenwater7_zpszwlbamjb.png

En wat ik er dan nog vanaf krijg laat me toch een beetje schrikken. Het rozenwater neemt echt alle laatste vieze deeltjes mee en laat een heerlijk schoon en fris gezicht achter. Tenminste zo voelt het voor mij aan. Het rozenwater werkt absoluut niet uitdrogend bij mij en voelt heel zacht en lekker aan. Ik heb natuurlijk een vette huid, dus ben wel benieuwd of dat met een gevoelige en droge huid ook het geval is door de alcohol.

 photo Kruidvat Rozenwater2_zpsxbpzczhu.png

Ik ben erg enthousiast over het rozenwater en als mij huidige toner op is, gaat deze hem zeker vervangen. Hij haalt echt de laatste restjes vuil weg en laat mijn gezicht fris aanvoelen. Voor het geld hoef je het trouwens ook zeker niet te laten, want voor een flesje rozenwater van 200 ml betaal je maar € 1,39 bij de Kruidvat. Ik vind het zeker een aanrader.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

21 reacties

 • Reply
  manon
  26 september 2015 at 06:51

  Klinkt wel fijn en niet duur. Maar opzich is rozenwater toch wel bekend? Er staan zelfs diys op internet hoe je het zelf kan maken.

 • Reply
  Willemse
  26 september 2015 at 07:11

  Deze hb ik ontzettend vaak gebruikt maar om één of andere reden is ie een beetje op de achtergrond geraakt.
  Wat grappig om hem nu weer voorbij te zien komen.
  Het is inderdaad lekker spul, en om de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten.
  En ergens heeft die super simpele verpakking ook wel iets aantrekkelijks.
  Z’on robuuste fles zonder poespas valt juist weer op tussen al die platic en kleurige verpakkingen van tegenwoordig.

 • Reply
  Yvonne
  26 september 2015 at 07:18

  Ik wilde dit ook een keer meenemen maar ik vind dat er toch te veel alcohol in zit. Sinds ik de site van Jetske Ultee bezoek let ik daar op, of het moet helemaal onder in de lijst staan, dan wil ik iets nog wel proberen. Maar het klinkt verder heel fijn!

 • Reply
  Femke
  26 september 2015 at 07:35

  Ik heb eigenlijk nog nooit rozenwater geprobeerd maar ben nu toch wel erg nieuwsgierig geworden naar dit product!

 • Reply
  Renske
  26 september 2015 at 07:35

  Rozenwater kende ik al wel, maar ik heb het zelf nog nooit gebruikt. Het lijkt me echt een fijn product voor het laatste stapje reiniging, inderdaad. En voor zo’n klein prijsje vind ik het meer dan proberen waard! :)

 • Reply
  BeautyOpinie
  26 september 2015 at 08:45

  Ik heb in het verleden wel eens rozenwater gebruikt maar was even vergeten dat het ook zo lekker budget verkrijgbaar is :) Ik vind de pot er wel gaaf uit zien, een beetje als een ouderwets apotheekflesje.

 • Reply
  Nele
  26 september 2015 at 09:19

  Mijn flesje is gisteren net opgemaakt! Ik vond ‘m ook wel fijn :)

 • Reply
  Linda
  26 september 2015 at 09:40

  Deze heb ik jaren terug gebruikt en ook heel wat flesjes van opgemaakt. Iemand zei toendertijd dat het ook effectief tegen puistjes was , wat niet zo was. Met plezier gebruikte ik het niet echt ik ben geen fan van de geur van rozen spullen. En nu ik lees over de alcohol en parfum (daar was ik toen niet mee bezig) begin ik er ook niet weer aan :p

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  26 september 2015 at 09:51

  Ik ben hier echt heel erg benieuwd naar. Voor dat prijsje ga ik het zeker een keertje proberen!

 • Reply
  Margot
  26 september 2015 at 10:11

  Ik heb eigenlijk nog nooit rozenwater geprobeerd, maar het klinkt fijn.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  26 september 2015 at 11:08

  Fijn! Zeker voor die prijs! Ik ga hier echt eens voor kijken :)

 • Reply
  Beautyjuf
  26 september 2015 at 11:38

  Enige tijd geleden stond ik bij Kruidvat met dit flesje in mijn handen. Ik liet me echter afschrikken door de alcohol en parfum. Ik had verwacht dat het de ingrediënten wat milder en zachter voor de huid zouden zijn. Ik heb het dan uiteindelijk ook niet gekocht. Ik heb namelijk een gevoelige huid. Bedankt voor je fijne review!

 • Reply
  Ilse
  26 september 2015 at 13:12

  Ik heb zelf nooit rozenwater gebruikt, maar het klinkt wel erg fijn. Misschien toch een keer proberen!

 • Reply
  chucky1012
  26 september 2015 at 16:29

  Ben nu zelf zo benieuwd hiernaar.
  Rozenwater wordt ook verkocht in de Afro shops, Pakistaanse- en Surinaamse winkels.

 • Reply
  Lisa
  26 september 2015 at 19:22

  Eindelijk iemand die rozenwater ook waardeert. Het is echt mijn holy grail en ik gebruik het altijd. Ik merk gewoon dat als ik het niet gebruik dat mijn huid achteruit gaat. Ik kan niet zonder.

 • Reply
  Megan
  26 september 2015 at 22:38

  Goede tip! Dat er alcohol in zit en parfum houd me wel een beetje tegen om het te proberen moet ik eerlijk bekennen…

 • Reply
  beautifulday4makeup
  27 september 2015 at 13:17

  Het lijkt mij erg handig om rozenwater even uit te proberen op mijn haar

 • Reply
  Christel
  29 september 2015 at 10:55

  Dit product kende ik al, toevallig dat ik op zoek ben naar een nieuwe tonic/lotion en deze had ik in mijn achterhoofd zitten om misschien weer aan te schaffen. Ik vind het erg fijn hoe jij de ingrediënten lijst opsomt. Heel overzichtelijk en duidelijk. Nu twijfel ik alleen of ik deze weer zal kopen ivm met het parfum en alcohol…

 • Reply
  Nicole
  29 september 2015 at 21:17

  Ik heb zelf rose water van Lush alleen heb ik niet het gevoel dat deze iets doet? Deze klinkt erg fijn!

 • Reply
  Maneel
  26 juli 2018 at 19:03

  Ik kocht laatst rozenwater bij een natuurwinkel en vond het erg goed en kalmerend werken voor mijn gezicht. Onlangs (uit gemak) bij de Kruidvat een flesje gehaald, maar deze valt erg tegen! Het ruikt vies, voelt totaal niet verfrissend, en geeft mijn huid een droog gevoel. Voortaan toch weer naar de Erica, in die versie zit alleen water en ‘roos’ (dus geen rozenextract, alcohol en de andere troep). Voor de prijs maakt het trouwens ook geen verschil.

 • Reply
  San
  20 mei 2019 at 17:36

  alcohol en parfum in zit, dit droogt je huid toch uit?? en erger er zit totaal geen rozen bloezem in, de inhoud is gemisch samengesteld, waar is de bloezem?? echte rozenwater kost minstens 10 euro tot 15 euro

 • Laat een reactie achter