Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tip: Kruidvat huismerk in plaats van Aleve Feminax

Aleve Feminax Kruidvat Naproxennatrium

Ik zweer er al jaren bij, Aleve Feminax wanneer ik ongesteld ben. Als ik deze pillen niet inneem, dan lig ik dubbel van de buikpijn, kan ik niet functioneren overdag en doe ik ’s nachts geen oog dicht van de pijn. Ik koop het dan ook zonder er bij na te denken, deze pillen heb ik nodig. Alleen het valt mij op dat ze steeds duurder worden. Je betaalt al € 4,29 voor een pakje van 12 tabletten. Weet je waar ik sinds kort achter kwam? Dat Kruidvat huismerk precies dezelfde pillen heeft voor een stuk minder geld!

Aller eerst even een kleine disclaimer. Ik ben natuurlijk geen arts of apotheker die hier echt inhoudelijk en/of medisch verstand van heeft. Ik wil jullie deze tip meegeven, want voor mij doet het middel precies hetzelfde, alleen dan voor een stuk minder geld.

Aleve Feminax Kruidvat Naproxennatrium4

Wat doet Aleve Feminax eigenlijk?

Voor de dames die Aleve Feminax nog niet kennen, Aleve Feminax helpt tegen menstruatiepijn. En geloof mij, dit werkt echt. Ik gebruik dit denk ik al meer dan 10 jaar en kan op mijn eerste dagen ook echt niet zonder. Dit werkt echt zoveel beter dan een paracetamolletje.

Lees ook: Eerste Hulp Bij Ongesteldheid

Menstruatiepijn kent een specifieke oorzaak: een verhoogde aanmaak van prostaglandines in de baarmoeder. Die stof is nodig om de menstruatie op gang te brengen. Omdat Aleve Feminax ervoor zorgt (door de werkzame stof naproxennatruim) dat de hoeveelheid prostaglandines niet te hoog oploopt, trekt je baarmoeder niet meer zo heftig samen. Aleve Feminax kan daarmee het bloeden helpen verminderen, maar ook de buikpijn en rugpijn.

Gebruiksaanwijzing: Bij beginnende menstruatiepijn adviseert Aleve aanvangsdosering van 2 tabletjes Aleve Feminax tegelijk. Zo voorkom je dat de hoeveelheid prostaglandines te hoog oploopt en de menstruatie pijnlijk wordt. Indien nodig kun je na 8 tot 12 uur nog een tablet Aleve Feminax nemen totdat de klachten voorbij zijn.

Aleve Feminax Kruidvat Naproxennatrium1

Naproxennatrium, het werkzame middel in Aleve Feminax

Zoals de verpakking van het Kruidvat huismerk al aangeeft heeft naproxennatrium een ontstekingsremmende, koortsverlagende en pijnstillende werking. In combinatie met menstruatiepijn is het dus een hele goede oplossing. Op de verpakking van de Aleve Feminax zie je groot 275 mg naproxennatrium staan. Precies hetzelfde wat in het Kruidvat eigen merk naproxennatrium 275 mg zit. Beide verpakkingen bevatten 12 stuks maar het Kruidvat eigen merk is een stuk goedkoper.

  • Aleve Feminax 275 mg naproxennatrium, 12 stuks – € 4,29
  • Kruidvat naproxennatrium 275 mg, 12 stuks – € 2,69
Aleve Feminax Kruidvat Naproxennatrium2 1 1

Links (de witte pil) is de Kruidvat variant en rechts (de blauwe pil) is de Aleve variant. Beiden hebben ongeveer dezelfde vorm en je slikt hem in één keer met water weg. Ik vind het formaat van Aleve prettig wegslikken, maar die van de Kruidvat gaat net zo goed. Daar ervaar ik dus geen verschil in.

Aleve Feminax Kruidvat Naproxennatrium3

Mocht je net zoals ik niet zonder Aleve Feminax kunnen en een goedkoper alternatief zoeken? Probeer dan eens de Kruidvat huismerk naproxennatrium. Deze doet voor mij precies hetzelfde en is een stuk goedkoper. Ik gebruik vaak een hele verpakking per menstruatie en dat scheelt toch € 1,60 en op een jaar € 20,80. Alle kleine beetjes zijn meegenomen toch?

Zijn jullie bekend met Aleve Feminax of de Kruidvat naproxennatrium? Gebruiken jullie en het wisten jullie van de goedkopere variant af?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. Bij Aleve betaal je gewoon voor het merk en de marketing. Het gaat bij medicijnen om de stofnaam ( in dit geval Ibuprofen) en die is bij beide verpakkingen hetzelfde. Het zou kunnen zijn dat de hulpstoffen iets anders zijn. Het is bij heel veel medicijnen zo. Zo ook bij paracetamol bij het merk Panadol = ook gewoon paracetamol en bij Panadol + is er caffeïne aan toegevoegd maar je kunt dan net zo goed een paracetamol met een slok koffie nemen. Ook dit is gewoon als “huismerk” verkrijgbaar en zo zijn er talloze middelen ook het geval bij hoestdranken en keeltabletten of neussprays. Ook het geval bij maagtabletten. Vaak is het goedkoper ze zelf aan te schaffen bij Kruidvat of Etos. Het speelt overigens ook bij middelen die door een arts voorgeschreven worden. Als het patent eraf is mag het door iedereen gebruikt worden. Echter kan iemand soms allergisch zijn voor de hulpstoffen waardoor een arts soms de originele versie voorschrijft. In principe moet de arts ook het goedkoopste middel voorschrijven van de zorgverzekeraar.

  2. Ze zeggen dat reclame van een merk verhaald wordt op de klant en die betaalt voor de reclame en dat is niet zo bij iets wat van een eigen merk is. Een merk wekt meer vertrouwen dan iets van een huismerk. Volgens mij is iets van het eigen merk net zo goed dan een a merk. Bij pindakaas heb ik nog steeds Calve en niet van eigen merk en dat is ingebrand. . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *