Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tip: Kleurboek voor volwassenen

 photo Kleurboekvoorvolwassenen_zps1946ef02.png

Vroeger vond ik het heerlijk om met mijn potloden en stiften te kleuren in mijn kleurboeken. Stiekem mis ik die onbezorgde kinderjaren wel, je druk maken om welke kleur welk vakje moet. Ik zag op social media veel kleurboeken voor volwassenen voorbij komen en ik was meteen geïnteresseerd. Ik moet eerlijk toegeven, ik vind tekenen en kleuren fantastisch, geen blaadje blijft netjes zonder kleine tekeningetjes. Toen ik het kleurboek dan ook tegenkwam bij de Bruna ging hij met me mee naar huis.

 photo Kleurboekvoorvolwassenen_zps1946ef02.png

Kleuren is ineens weer hip, overal zie je kleurboeken voor volwassenen voorbij komen. Het verbaasde me dan ook dat er zoveel verschillende kleurboeken te koop waren. Vroeger ‘mocht’ je alleen als kind kleuren en als ouder om je kind te helpen. Maar nu is volwassen kleuren weer hip en ik vind het leuk! Mijn vriend lacht me keihard uit, maar ik zit lekker aan de keukentafel met mijn kleurboek, potloden en stiften.

 photo Kleurboekvoorvolwassenen2_zpse47e9977.png

Het enige echte kleurboek voor volwassenen is er in drie verschillende soorten en ik vond de paarse variant het leukste. Je hebt ook nog een gele en een blauwe als ik het goed heb. Ik kocht hem voor € 9,95 bij de Bruna. Maar achteraf vertelde mijn moeder dat ik er veel te veel voor had betaald want bij de boekenvoordeel zijn ze maar € 3,95 en je hebt ook volwassen kleurboeken – wel anderen natuurlijk – bij de Action voor maar een euro. Het is dus even goed snuffelen waar je een boek koopt voor niet teveel geld.

 photo Kleurboekvoorvolwassenen3_zpse1408d34.png

 photo Kleurboekvoorvolwassenen4_zps8cdbb480.png

Ik vind het jammer dat het kleurboek vrij stevig is qua kaft waardoor je het boek niet goed plat neer kan leggen zodat je goed in de hoekjes kan kleuren. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Ik vind de printjes heel erg leuk, maar dat is natuurlijk persoonlijk wat je leuk vind. Gelukkig zijn er daarom heel veel verschillende soorten te krijgen, zo zit er altijd wel iets voor je tussen!

 photo Kleurboekvoorvolwassenen5_zpsf502229a.png

Natuurlijk ben ik ook aan de slag gegaan op een rustige zondagavond. Ik vond het echt heel erg leuk om te doen, heel rustgevend en de tijd vliegt voorbij. Je hoeft je alleen maar druk te maken om welk kleurtje welk vakje krijgt en te zorgen dat je binnen te lijntjes blijft. Ik vind het echt heel erg leuk om te doen en het werkt echt ontspannend!

 photo Kleurboekvoorvolwassenen6_zps2bc6e917.png

Ik kleurde deze plaat met stiften omdat ik dat altijd een mooier effect vind.

 photo Kleurboekvoorvolwassenen7_zps6367ab28.png

Alleen wat ik al had verwacht, stiften drukken enorm door op dit papier, dat vind ik heel erg jammer. Je betaald bijna 10 euro voor een boekje en dan drukt het papier ook nog door. Ik had stiekem wel betere kwaliteit papier verwacht. Gelukkig was ik er al op voorbereid en zocht een plaat uit met een minder leuke achterkant en legde er een stuk papier tussen zodat hij niet doordrukte op de andere kant.

 photo Kleurboekvoorvolwassenen8_zps892243a3.png

Het enige echte kleurboek voor volwassenen is te koop bij vrijwel alle boekenhandels en online op bol.com! Je hebt ook al kleurboeken voor een euro bij de Action maar of die net zo leuk zijn weet ik niet. De adviesprijs is dus € 9,95 maar mijn moeder had ze dus al goedkoper gezien, het is even opletten dus!

Loading Senanga Shoplet…

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

40 reacties

  1. Wanneer je stiften gebruikt waar alcohol inzitten, zoals die dikke op de foto, dan drukken ze altijd door. Je hebt dan echt speciaal papier nodig, wat niet gebruikt wordt in die kleurboeken. Het effect van zulke stiften is prachtig, omdat je geen streepjes ziet. D zie je wel bij gewone stiften, waarbij je altijd ziet waar je bent gebleven.

 1. Ik heb er ook een! Twijfelde toen heel erg tussen deel 1 en 2 en heb 2 gekocht. Las later dat het papier van deel 2 iets dikker is, en stiften dus minder snel doordrukken. Daar was ik wel blij mee, want vind het met stift mooier dan met kleurpotloden.. :) Ongelooflijk hoeveel verschillende boeken er sinds die tijd alweer bij zijn gekomen!

 2. Ik kleur sinds vorige week ook weer! Heerlijk. Ik heb alleen die van de Action gekocht, die kosten € 0,99 en de achterkant van elke kleurplaat is leeg, waardoor je dus geen kleurplaten verknoeit. Heel handig!

 3. Ik vind dit zo’n goed idee! Erg leuk om cadeau te geven. Alleen is het wel heel jammer dat de kleuren zo snel doordrukken.

 4. Grappig, ik heb een soortgelijk artikel ingepland staan aankomende week op mijn blog. De ‘reis-versie’. Ik vind het heerlijk om te doen! Gedachten op nul en heerlijk ontspannen en relaxen :-) Ik doe ’t overigens wel met kleurpotloden. Minder kans op doordrukken.

 5. Ik ben ook aan het kleuren geslagen heb een kleurboek bij de Action gevonden ik meen 89 euro cent , heb de mooiste kleurboeken gezien bij de boekhandel Stumpel maar eerst kijken of ik het nog net zo leuk vind dan 60 jaar geleden.

 6. Ze zijn hier steeds niet! Beetje jammer! Ik heb nog een groot fashion kleur en ontwerp boek liggen wqar ik weer eens in verder moet! Ik kom tijd tekort!

 7. Ik heb er een paar maanden geleden ook één gekocht, maar al snel weer naast mij neergelegd gezien ik maar een kleine collectie potloden had en het een beetje eentonig werd. Ik denk dat ik binnenkort wat tekenspulletjes ga inslaan en dan ook weer aan de slag ga, het is gewoon zo leuk. xxx Lucinda

 8. Ik heb vier kleurboeken en volgens mij is dat al genoeg om de rest van mijn leven non-stop door te kleuren… En toch wil ik er méér!

 9. Hahaha nou das ook toevallig. Ik heb ook een artikel ingeplant staan betreffende kleurboeken voor volwassenen. Het is zo leuk. Als mijn dochter nu komt vragen of we gaan kleuren pakt ze automatisch mijn kleurboek er ook bij. Zo schattig.

 10. Ik heb zelf 4 boeken aangeschaft van de Action. Die heeft elke keet maar een “bladzijde” dus dan heb je niet dat de stift afgeeft op een andere bladzijde, de achterkant is namelijk blanco!

 11. Die heb ik ook! Ik gebruik er trouwens kleurpotloden bij. Dan kun je wisselen tussen het licht of dik aanzetten van de kleuren, waardoor je leuke effecten kan maken ;-)

 12. Ohh jaa ik zag die boekjes laatst liggen in de winkel, ik ga ze toch maar kopen! Ik hou er wel van om een beetje te kleuren, lekker nergens aan denken. Thanks!!

 13. Ik kijk nu al uit naar februari 2015. Dan verschijnen een heleboel nieuwe boeken in de serie ‘het enige echte kleurboek voor volwassenen’ en als het goed is komt er ook een nieuw boek uit van de serie ‘mijn geheime tuin’. T.z.t. zal er ook een bericht verschijnen op mijn website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *