Tip: Kleurboek voor volwassenen

 photo Kleurboekvoorvolwassenen_zps1946ef02.png

Vroeger vond ik het heerlijk om met mijn potloden en stiften te kleuren in mijn kleurboeken. Stiekem mis ik die onbezorgde kinderjaren wel, je druk maken om welke kleur welk vakje moet. Ik zag op social media veel kleurboeken voor volwassenen voorbij komen en ik was meteen geïnteresseerd. Ik moet eerlijk toegeven, ik vind tekenen en kleuren fantastisch, geen blaadje blijft netjes zonder kleine tekeningetjes. Toen ik het kleurboek dan ook tegenkwam bij de Bruna ging hij met me mee naar huis.

 photo Kleurboekvoorvolwassenen_zps1946ef02.png

Kleuren is ineens weer hip, overal zie je kleurboeken voor volwassenen voorbij komen. Het verbaasde me dan ook dat er zoveel verschillende kleurboeken te koop waren. Vroeger ‘mocht’ je alleen als kind kleuren en als ouder om je kind te helpen. Maar nu is volwassen kleuren weer hip en ik vind het leuk! Mijn vriend lacht me keihard uit, maar ik zit lekker aan de keukentafel met mijn kleurboek, potloden en stiften.

 photo Kleurboekvoorvolwassenen2_zpse47e9977.png

Het enige echte kleurboek voor volwassenen is er in drie verschillende soorten en ik vond de paarse variant het leukste. Je hebt ook nog een gele en een blauwe als ik het goed heb. Ik kocht hem voor € 9,95 bij de Bruna. Maar achteraf vertelde mijn moeder dat ik er veel te veel voor had betaald want bij de boekenvoordeel zijn ze maar € 3,95 en je hebt ook volwassen kleurboeken – wel anderen natuurlijk – bij de Action voor maar een euro. Het is dus even goed snuffelen waar je een boek koopt voor niet teveel geld.

 photo Kleurboekvoorvolwassenen3_zpse1408d34.png

 photo Kleurboekvoorvolwassenen4_zps8cdbb480.png

Ik vind het jammer dat het kleurboek vrij stevig is qua kaft waardoor je het boek niet goed plat neer kan leggen zodat je goed in de hoekjes kan kleuren. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Ik vind de printjes heel erg leuk, maar dat is natuurlijk persoonlijk wat je leuk vind. Gelukkig zijn er daarom heel veel verschillende soorten te krijgen, zo zit er altijd wel iets voor je tussen!

 photo Kleurboekvoorvolwassenen5_zpsf502229a.png

Natuurlijk ben ik ook aan de slag gegaan op een rustige zondagavond. Ik vond het echt heel erg leuk om te doen, heel rustgevend en de tijd vliegt voorbij. Je hoeft je alleen maar druk te maken om welk kleurtje welk vakje krijgt en te zorgen dat je binnen te lijntjes blijft. Ik vind het echt heel erg leuk om te doen en het werkt echt ontspannend!

 photo Kleurboekvoorvolwassenen6_zps2bc6e917.png

Ik kleurde deze plaat met stiften omdat ik dat altijd een mooier effect vind.

 photo Kleurboekvoorvolwassenen7_zps6367ab28.png

Alleen wat ik al had verwacht, stiften drukken enorm door op dit papier, dat vind ik heel erg jammer. Je betaald bijna 10 euro voor een boekje en dan drukt het papier ook nog door. Ik had stiekem wel betere kwaliteit papier verwacht. Gelukkig was ik er al op voorbereid en zocht een plaat uit met een minder leuke achterkant en legde er een stuk papier tussen zodat hij niet doordrukte op de andere kant.

 photo Kleurboekvoorvolwassenen8_zps892243a3.png

Het enige echte kleurboek voor volwassenen is te koop bij vrijwel alle boekenhandels en online op bol.com! Je hebt ook al kleurboeken voor een euro bij de Action maar of die net zo leuk zijn weet ik niet. De adviesprijs is dus € 9,95 maar mijn moeder had ze dus al goedkoper gezien, het is even opletten dus!

Loading Senanga Shoplet…

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

40 reacties

 • Reply
  todayslovely
  7 oktober 2014 at 15:35

  Ik zag je instagram foto al voorbij komen en heb nog recent een artikel erover geschreven! heel relaxend!

 • Reply
  beautybysandra
  7 oktober 2014 at 15:37

  Wat grappig! Stiekem vind ik kleuren ook altijd erg leuk :) Wel echt zonde dat de stiften zo doordrukten..

  • Reply
   Ingrid
   8 oktober 2014 at 07:41

   Wanneer je stiften gebruikt waar alcohol inzitten, zoals die dikke op de foto, dan drukken ze altijd door. Je hebt dan echt speciaal papier nodig, wat niet gebruikt wordt in die kleurboeken. Het effect van zulke stiften is prachtig, omdat je geen streepjes ziet. D zie je wel bij gewone stiften, waarbij je altijd ziet waar je bent gebleven.

 • Reply
  Dionne Knooren
  7 oktober 2014 at 16:07

  Stiekem lijkt het mij heel tof! Maar ik heb zo weinig geduld….

 • Reply
  MySimplySpecial
  7 oktober 2014 at 16:28

  Ik heb ook een paar van dit soort boeken in huis, maar ben er nog niet aan toegekomen. Drukken alle stiften door, of alleen die dikke?

 • Reply
  Desirée
  7 oktober 2014 at 16:45

  Ik heb er ook een! Twijfelde toen heel erg tussen deel 1 en 2 en heb 2 gekocht. Las later dat het papier van deel 2 iets dikker is, en stiften dus minder snel doordrukken. Daar was ik wel blij mee, want vind het met stift mooier dan met kleurpotloden.. :) Ongelooflijk hoeveel verschillende boeken er sinds die tijd alweer bij zijn gekomen!

 • Reply
  nikita 't Syen
  7 oktober 2014 at 16:46

  ik heb de enige echte kleuragenda voor 2015 gekregen voor mijn verjaardag ! vind het super

  • Reply
   nikita
   7 mei 2016 at 00:58

   zou je mijn reactie kunnen verwijderen ? ben mijn google zoek resultaten aan het opruimen, dank je wel

 • Reply
  Milou
  7 oktober 2014 at 16:52

  Ik moet hem nog kopen maar dat ga ik zeker doen. Ik vind de relaxende werking van kleuren heerlijk!

 • Reply
  Deniece
  7 oktober 2014 at 16:54

  Ik kleur sinds vorige week ook weer! Heerlijk. Ik heb alleen die van de Action gekocht, die kosten € 0,99 en de achterkant van elke kleurplaat is leeg, waardoor je dus geen kleurplaten verknoeit. Heel handig!

 • Reply
  Melanie
  7 oktober 2014 at 17:00

  Ik vind dit zo’n goed idee! Erg leuk om cadeau te geven. Alleen is het wel heel jammer dat de kleuren zo snel doordrukken.

 • Reply
  Beautyjuf
  7 oktober 2014 at 17:20

  Grappig, ik heb een soortgelijk artikel ingepland staan aankomende week op mijn blog. De ‘reis-versie’. Ik vind het heerlijk om te doen! Gedachten op nul en heerlijk ontspannen en relaxen :-) Ik doe ’t overigens wel met kleurpotloden. Minder kans op doordrukken.

 • Reply
  Kelly Ooms
  7 oktober 2014 at 17:21

  Dit vind ik echt heel erg leuk! Ik ben alleen bang dat ik mijzelf daar niet zoveel tijd voor gun!

 • Reply
  Ans
  7 oktober 2014 at 17:26

  Ik ben ook aan het kleuren geslagen heb een kleurboek bij de Action gevonden ik meen 89 euro cent , heb de mooiste kleurboeken gezien bij de boekhandel Stumpel maar eerst kijken of ik het nog net zo leuk vind dan 60 jaar geleden.

 • Reply
  Denise
  7 oktober 2014 at 17:28

  Ah ik vind dit zo leuk! Ik heb de budget variant van Action, echt een topper!

 • Reply
  Idhuna
  7 oktober 2014 at 17:48

  Ja ik ken dit soort boeken! Zo leuk! :)

 • Reply
  Esmée
  7 oktober 2014 at 18:05

  Ik hou van tekenen :D het concept vind ik ook super, maar de uitvoering had wel wat beter kunnen zijn! X

 • Reply
  Yvonne van der Wal
  7 oktober 2014 at 18:20

  Leuk idee! Maar ik ben meer van het tekenen/schetsen met houtskool. Of gewoon een boek lezen. :-)

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  7 oktober 2014 at 18:22

  Vind het echt een leuk idee!

 • Reply
  Anne Solveig
  7 oktober 2014 at 18:22

  Super leuk dit! Ik wil ook nog zo’n boek :)

 • Reply
  Kimberly
  7 oktober 2014 at 18:50

  Lijkt me heerlijk om bij te ontspannen! Deze heeft leuke tekeningen om in te kleuren trouwens!

 • Reply
  Dianne Overbeeke
  7 oktober 2014 at 19:10

  Heel erg leuk, maar wel echt balen dat de stiften doordrukken..

 • Reply
  dailycupofblablabla
  7 oktober 2014 at 19:27

  Volgens mij is dit een hele goeie (goedkope) therapie! :-)

 • Reply
  femketje
  7 oktober 2014 at 19:34

  ik heb er zelf ook twee van maar moet zeggen dat ik er geen tijd meer voor heb XD

 • Reply
  Danielle Springer
  7 oktober 2014 at 19:46

  Ik ga morgen eens bij de Action kijken. Ik vind het er echt heel erg tof uitzien!

 • Reply
  Northflix
  7 oktober 2014 at 19:52

  Ik kon ze helaas niet vinden bij de Action. Ik heb wel een ander kleurboek meegenomen.

 • Reply
  artisticstateofmind
  7 oktober 2014 at 20:14

  Ze zijn hier steeds niet! Beetje jammer! Ik heb nog een groot fashion kleur en ontwerp boek liggen wqar ik weer eens in verder moet! Ik kom tijd tekort!

 • Reply
  lucindainwonderland
  7 oktober 2014 at 20:15

  Ik heb er een paar maanden geleden ook één gekocht, maar al snel weer naast mij neergelegd gezien ik maar een kleine collectie potloden had en het een beetje eentonig werd. Ik denk dat ik binnenkort wat tekenspulletjes ga inslaan en dan ook weer aan de slag ga, het is gewoon zo leuk. xxx Lucinda

 • Reply
  Laura
  7 oktober 2014 at 20:58

  Ik heb vier kleurboeken en volgens mij is dat al genoeg om de rest van mijn leven non-stop door te kleuren… En toch wil ik er méér!

 • Reply
  Esther
  8 oktober 2014 at 07:57

  Okee. Deze MOET ik hebben!

 • Reply
  daantje loves to read
  8 oktober 2014 at 08:50

  Hahaha nou das ook toevallig. Ik heb ook een artikel ingeplant staan betreffende kleurboeken voor volwassenen. Het is zo leuk. Als mijn dochter nu komt vragen of we gaan kleuren pakt ze automatisch mijn kleurboek er ook bij. Zo schattig.

 • Reply
  Meriam
  8 oktober 2014 at 11:18

  Ik heb zelf 4 boeken aangeschaft van de Action. Die heeft elke keet maar een “bladzijde” dus dan heb je niet dat de stift afgeeft op een andere bladzijde, de achterkant is namelijk blanco!

  • Reply
   Meriam
   8 oktober 2014 at 11:19

   Keet = keer

 • Reply
  Marleen
  9 oktober 2014 at 17:16

  Die heb ik ook! Ik gebruik er trouwens kleurpotloden bij. Dan kun je wisselen tussen het licht of dik aanzetten van de kleuren, waardoor je leuke effecten kan maken ;-)

 • Reply
  karin
  11 oktober 2014 at 16:27

  Welke stiften gebruik jij? Ik bedoel die stiften die in het doosje liggen!? Zien er mooi uit zijn het speciale stiften?

  • Reply
   Aranka
   11 oktober 2014 at 16:50

   Ja dat zijn speciale stiften met veel alcohol zodat je de lijnen niet ziet die je wel krijgt met gewone stiften. De stiften zijn van Flex Marker.

   • Reply
    karin
    12 oktober 2014 at 15:28

    Wauw zijn super mooie stiften! Wel duur helaas!

 • Reply
  Elise
  27 oktober 2014 at 19:38

  Nice ik heb die derde kleurboek! Erg ontspannend om te doen:)

 • Reply
  Inge
  1 november 2014 at 10:40

  Ohh jaa ik zag die boekjes laatst liggen in de winkel, ik ga ze toch maar kopen! Ik hou er wel van om een beetje te kleuren, lekker nergens aan denken. Thanks!!

 • Reply
  lkwhx
  24 december 2014 at 16:50

  Ik kijk nu al uit naar februari 2015. Dan verschijnen een heleboel nieuwe boeken in de serie ‘het enige echte kleurboek voor volwassenen’ en als het goed is komt er ook een nieuw boek uit van de serie ‘mijn geheime tuin’. T.z.t. zal er ook een bericht verschijnen op mijn website!

 • Laat een reactie achter