Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tip: Kerstmarkt in Oberhausen, CentrO

Het is weer de tijd van het jaar, de tijd van de kerstmarkten! In Nederland heb je er een aantal, maar voor de real deal moet je toch echt naar onze oosterburen in Duitsland. Net over de grens bij Arnhem ligt Oberhausen, een vrij grote stad met een heel groot overdekt winkelcentrum, CentrO. De Westfield Mall CentrO is een enorm overdekt winkelcentrum met prachtige winkels zoals de Sephora, DM, Lush en ga zo maar door. Maar elk jaar rond kerst vind je hier ook een super leuke kerstmarkt!

Westfield Centro Oberhausen, winkelen en kerstmarkt

Als je van shoppen houdt zit je wel goed bij de Westfield Centro mall. Centro is een enorm groot overdekt winkelcentrum met ontzettend veel winkels en eigenlijk alle grote ketens vind je hier wel terug zoals de H&M, Zara, Urban Outfitters, Pull & Bear en ga zo maar door. Maar ook voor beautyliefhebbers is er veel aanbod, want zo is er een enorme DM, Sephora, Lush en Douglas in Centro te vinden.

Bereikbaarheid Centro, Oberhausen

Centro is heel gemakkelijk met de auto te bereiken vanaf Nederland. Via de snelweg, de A42 neem de de afslag Neue Mitte. Centro heeft zelf 14.000 gratis parkeerplekken en wanneer je de afslag neemt zie je al meteen de parkeerplaatsen aangegeven staan. Zo zijn er 8 parkeergarages waardoor je gemakkelijk een parkeerplek zult vinden. Hou er wel rekening mee dat de kerstmarkt in het weekend heel druk kan zijn, ik heb gehoord dat je vaak ook nog bij de nabij gelegen Hornbach kan parkeren.

Kerstmarkt Oberhausen Centro 2023 openingstijden

Ben je van plan Oberhausen te bezoeken en wil je graag naar de kerstmarkt bij Centro? Goede keuze! Je vind hier ontzettend veel kraampjes met leuke snuisterijen en vooral veel lekker eten! De openingstijden van de Kerstmarkt Centro Oberhausen zijn als volgt:

  • Maandag: 11:00 – 21:00 uur
  • Dinsdag: 11:00 – 21:00 uur
  • Woensdag: 11:00 – 21:00 uur
  • Donderdag: 11:00 – 21:00 uur
  • Vrijdag: 11:00 – 22:00 uur
  • Zaterdag: 10:00 – 22:00 uur
  • Zondag: 11:00 – 21:00 uur

Let op, wanneer je op zondag de Westfield Mall Centro wilt bezoeken is deze gesloten. Dus dan kun je hier dus niet winkelen, maar alleen de kerstmarkt bezoeken. Alleen op zondag 10 december heeft Westfield Mall Centro koopzondag.

Kerstmarkt Centro Oberhausen

De Kerstmarkt van Centro is vrij groot en is gezellig aangekleed met leuke kraampjes. Wel mis ik een beetje de gezelligheid van de stad, want de omgeving is niet echt sfeervol als je het mij vraagt, maar ze hebben wel geprobeerd er iets gezelligs van te maken. De kerstmarkt is vanaf de ingang bij het foodcourt tot aan de ingang bij de Saturn, je kunt dan helemaal buitenom Centro heen lopen. Er zijn veel verschillende kraampjes met snuisterijen en natuurlijk lekker veel eten.

Kerstmarkt Duitsland, alleen cash betalen

Wanneer je de kerstmarkt in Oberhausen bezoekt, hou er dan wel rekening mee dat je bijna nergens met de pin kan betalen, bijna alles is cash. Hier liepen wij tegenaan en in Centro zelf zijn maar 2 geldautomaten, dus wees verstandig en neem cash mee van huis. Hou er ook rekening mee dat het eten vrij prijzig is, een stokje met aardbeien en chocolade was bijvoorbeeld al 7 euro.

Wil je toch pinnen in Centro? In de centrale hal onder de roltrap vind je een pinautomaat aan de rechterkant, het is een klein apparaat wat niet zo opvalt, dus je moet even goed zoeken.

Activiteiten bij de kerstmarkt Centro

Naast dat je natuurlijk lekker kunt shoppen en lekker kunt eten kun je ook verschillende activiteiten bij de kerstmarkt in Centro doen. Maak een ritje in het enorme reuzenrad, draai een rondje in de draaimolen of laat de kinderen genieten in een van de attracties die er staan, maar ook is er een heuze sneeuwhelling waar je vanaf kan glijden met een band.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

  1. Weet iemand misschien of er ook een kiss and ride is vlakbij de markt? Mijn vader loopt slecht en ik zou hem graag even afzetten en dan zelf gaan parkeren in de parkeergarage.
    Iemand suggesties?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *