Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tip: IJsbeelden Festival Zwolle

 photo IJsbeelden7_zpseb69538b.png

Vorig jaar waren Danny en ik voor het eerst naar de IJsbeelden in Zwolle geweest. We vonden dat zo leuk en mooi om te zien dat we dit jaar weer gingen. We kozen een rustige dag uit en besloten afgelopen donderdag te gaan. Goede keuze, want er was haast niemand, beter dan 1,5 uur in de rij staan zoals in de kerstvakantie. Ook dit jaar zochten we weer de kou van -8 ºC om de prachtige beelden te bekijken!

 photo IJsbeelden_zps607ba9fe.png

Het IJsbeelden Festival is er al een tijdje, maar je kan het nog bezoeken tot en met 25 januari en het is zeker een aanrader als je in de buurt bent. De loods ligt meteen achter het station waardoor het heel gemakkelijk bereikbaar is met het OV, ideaal. De loods is groots versiert met een horeca plaza (die trouwens ontzettend duur is) en gratis attracties voor de kinderen zoals draaimolens, spelcomputers, springkussens en meer.

 photo IJsbeelden1_zpsd17e4d98.png

 photo IJsbeelden5_zpscbb846c5.png

In de grote vrieskist om het zo maar te noemen vind je drie hallen met ik dacht 24 verschillende thema’s! Het is goed koud binnen, dus kleed je warm aan. Handschoenen, muts en sjaal zijn geen overbodige luxe binnen met -8. Het is niet heel groot maar je bent toch zeker wel een half uur tot drie kwartier zoet binnen. En heb je alles gehad, dan kan je een stempel krijgen en weer van voor af aan beginnen nadat je bent opgewarmd met een warme chocolademelk.

 photo IJsbeelden2_zps1997a84b.png

 photo IJsbeelden6_zps4ecdcd00.png

Ik vond het weer echt heel erg tof om te zien hoe mooi ze dit soort dingen uit ijs kunnen maken. Er zijn allemaal verschillende thema’s zoals Disney, sport, films en meer. Maar ook gewoon mooie gebouwen en onderwater werelden. Het grootste gedeelte is alleen om naar te kijken, maar je kan ook in een Frozen slee zitten, in en cockpit van een raket, van een glijbaan van ijs af en in een onderzeeër.

 photo IJsbeelden8_zps5d68c973.png

Ik laat jullie natuurlijk niet alles zien, maar er zijn echt genoeg leuke dingen te zien!

 photo IJsbeelden9_zps50961b20.png

Ik vond het IJsbeelden Festival echt heel erg leuk, maar als je helemaal vanuit Amsterdam hier voor heen gaat is het misschien een beetje karig. Ik zou er dan wel een leuke dag Zwolle aan vast plakken, want langer dan een uur ben je hier niet bezig. De kaartjes kosten € 12,50 voor volwassen, maar op internet zijn ze vaak goedkoper te krijgen, wij bestelden onze kaartjes met € 2,50 korting bij de ANWB. Mocht je een keertje in de buurt zijn van Zwolle voor 25 januari zal ik zeker langsgaan!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

  1. oeh ziet er inderdaad wel heel tof uit!! Lijkt mij heel leuk om eens door heen te wandelen, beetje jammer dat Zwolle wel erg ver weg is voor ons haha :P

  2. Een paar jaar geleden bezocht ik het ijsbeelden festival in Brugge was ook zeker de moeite! Oh die Olaf ziet er zo cute uit :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *