Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tip: Groepsorder plaatsen bij buitenlandse webshops

Tip: Groepsorder plaatsen bij buitenlandse webshops

Helaas zijn heel veel make-up producten niet in Nederland te koop maar in het buitenland wel. Helaas heb ik niet zo een rijk gevulde spaarrekening dat ik elk weekend even een tripje kan boeken naar een bepaald land of stad waar ze wel die mooie make-up producten hebben. Gelukkig bestaat er tegenwoordig iets zoals webshops maar dat is toch is dat niet altijd even goedkoop. Jullie vroegen er massaal om hoe het werkt, dus hierbij een artikel met uitleg!

Merken zoals NARS, Too Faced, Becca, Kat van D, Hourglass en noem het maar op zijn helaas niet in Nederland te koop, maar gelukkig kun je heel vaak wel terecht bij een buitenlandse webshop zoals de Sephora. Maar niet alleen daarvoor kun je een groepsorder plaatsen, vroeger deed ik dat heel vaak bij Transdesign voor hele goedkope OPI en China Glaze lakken. Of wil je graag bijzondere geuren van Yankee Candle, dan moet je ze ook uit het buitenland halen.

Wat trouwens ook vaak een probleem is, is een credit card. Ik ben een van de vele mensen die geen credit card heeft en dus vaak ook niet kan betalen in buitenlandse webshops. Dan wordt het dus ook al een stuk lastiger. Maar voor dit soort dingen zijn groepsorders super handig!

Tip: Groepsorder plaatsen bij buitenlandse webshops

Hoe werkt een groepsorder?

Bij een webshop kun je niet een knopje groepsorder aanvinken, dat is toch echt iets wat je zelf moet regelen. Ik doe vaak mee aan een groepsorder omdat dat gewoon veel verzendkosten en invoerrechten scheelt. Niet dat het dan minder is, nee je verdeelt de kosten over meerdere personen, dus de kosten zijn daardoor minder. Ook heb ik zelf geen credit card dus kan bij sommige webwinkels niet bestellen, daarom is het ook handig om mee te doen.

Vaak op forums of Facebook groepen worden oproepjes gedaan om een groepsorder te doen, hier kan je je dan voor aanmelden. Niet echt aanmelden, maar een persoonlijk berichtje doen dat je mee doet. Iemand wil dus bestellen en vraagt of er meer mensen mee willen doen om de kosten te drukken. Het is natuurlijk wel een kwestie van vertrouwen een groepsorder, het is dus zeker niet gegarandeerd dat het altijd goed gaat, je hebt er altijd rotte appels tussen zitten. Maar je kan het natuurlijk ook met vrienden doen.

Het werkt heel simpel, als je mee mag doen met de order geef je je lijstje door. De gene die gaat bestellen rekent alle kosten uit en verdeelt deze dan eerlijk. Natuurlijk betaal je volledig je eigen deel en de verzendkosten en invoerkosten worden verdeeld onder degenen die meedoen. Als de bestelling bij de persoon aankomt die de bestelling heeft geplaatst kun je er soms voor kiezen om te op te halen of het naar je toe te laten sturen. Mocht je het naar je toe laten sturen moet je natuurlijk ook weer je eigen verzendkosten betalen.

Eigenlijk is het dus heel simpel. Je plaatst met eerdere mensen een bestelling en jij geeft jouw lijstje door. Dit wordt besteld en daar betaal je voor. De verzendkosten en invoerkosten verdeel je met elkaar waardoor het niet zo duur is. En ook als je geen credit card zoals mij hebt is het ideaal, want ik kan gewoon met iDeal mijn geld naar diegene overmaken.

Tip: Groepsorder plaatsen bij buitenlandse webshops

Je kunt voor allerlei webshops groepsorders maken, want het is natuurlijk allemaal op eigen initiatief. Je kan het het vrienden of bekenden doen, maar ook op forums en Facebook groepen staan genoeg oproepjes, hou het gewoon even goed in de gaten. Je moet trouwens wel lid zijn van bepaalde groepen. Ben je bijvoorbeeld lid van een Nederlandse LUSH fangroep, dan is de kans groter dat je daar een verzoek tegen komt voor een LUSH groepsorder dan op bijvoorbeeld een weggeefhoek, ik noem maar wat!

Het is echt een ideale manier van bestellen en zo heb ik een aantal jaar geleden heel wat goedkope OPI en China Glaze lakken op de kop weten te tikken en nu een paar pareltjes van make-up producten aan mijn stash weten toe te voegen! Doen jullie wel eens mee aan een groepsorder en hoe bevalt dat?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

22 reacties

 1. Wat handig dat je hier een artikel over schrijft! Tot nu toe heb ik het nog niet nodig gehad. Meestal ben ik wel een keer per jaar in het buitenland om mijn beauty spulletjes in te slaan. Maar zeker een goed idee om eens onder vriendinnen te organiseren!
  Liefs, Eva

 2. Hoi Aranka, zou het eventueel mogelijk zijn dat je (b.v. 2X per jaar) de mogelijkheid geeft om zulke oproepjes te mogen plaatsen bij jouw reactie’s?
  Of vind je dat vervelend i.v.m. dat je dan een bepaalde verantwoordelijkheid voelt voor het geval dat als het eens een keer wat minder soepel verloopt het via jouw blog gegaan is?
  Het lijkt mij een een en orgineel idee om je volgers zo de kans te bieden om ook groeps orders te plaatsen.

  1. Ik heb geen credit card dus ik kan jullie niet verder helpen met groepsorders :). Het is gewoon een tip! Ik doe altijd mee aan groepsorders van iemand anders.

   1. Ik denk dat ze bedoelt dat je lezeressen samen een groepsorder plaatsen via de reacties op een blogpost, dus dat jij niet mee hoeft te doen. Zoiets schept bij mij namelijk meer vertrouwen dan een random persoon op Facebook!

    1. Het lijkt me voor Aranka niet zo prettig als haar website gebruikt wordt voor dit soort oproepen. Daar is haar website immers niet voor bedoelt?

 3. Erg handig! Ik heb zoiets nog nooit gedaan, maar er staan zoveel dingen op mijn wishlist! Al lijkt het me wel erg naar als het misgaat..

 4. Ik bedoelde meer dat mensen zelf via jouw blog een oproep mogen plaatsen en het daarna zelf onderling regelen…..
  Vaak zie je dezelfde fans van jouw blog voorbij komen, dus op die manier kunnen die misschien iets samen regelen via jouw reactie’s hier, maar verder buiten jouw om.

 5. Vroeger heb ik dit inderdaad veel voorbij zien komen op de good old forums waar ik lid van was. Zelf heb ik nog nooit meegedaan (kon nooit kiezen wat voor producten ik dan écht zou willen).

 6. Groepsorders plaatsen bij buitenlandse webshops doe ik eigenlijk nooit. Ik vind het geen probleem als vrienden wat mee willen bestellen, maar ik leg altijd al speciaal wat geld opzij om in het buitenland te bestellen. Met vreemden zou ik het niet snel doen, dat lijkt mij toch wat eng.

 7. Ik heb er ook al een paar keer aan gedacht, maar niemand van mijn vriendinnen is echt zo een beautymeisje als mij. Ze hebben geen interesse in makeup van het buitenland en dat vind ik super jammer. Zo een groepsorder doen bij mensen die je niet kent, vind ik toch maar een beetje riskant.

 8. Leuk artikel. Is inderdaad erg verstandig om te doen. Ik heb laatst ook samen met een vriendin ergens iets besteld omdat we dan gratis verzending kregen, ideaal. Ik zou het alleen niet zomaar met vreemden doen.

 9. Andere bloggers hadden de afgelopen wkn ook een artikel hierover op hun eigen blog geplaatsd.
  Het klinkt geweldig. Maar inderdaad zou ik met mensen die ik ken zo een order plaatsen.
  Op blogs zou dit waarschijnlijk lastig zijn zoals iemand hierboven het vroeg. Dit Ivm met reclame etc.. Als er mensen in zo een fb groep zijn zoals bekende bloggers, fam. of vrienden dan heb ik er alle vertrouwen in dat het goed zal verlopen.
  Ik zie zo vaak op blogs make-up etc. uit het buitenland dat ik graag zou willen kopen. Maar heb nog nooit meegedaan aan een groepsorder zodat men een aantal kosten samen kan delen.
  Fijn artikel met handige tips.

 10. Maar het is toch juist niet eerlijk om de invoerkosten verdelen. Want de invoerkosten zijn 21% als iemand iets besteld dat meer geld heeft gekost betaald uiteindelijk minder dan een persoon dan die iets besteld dat minder heeft gekost. Tenzij iedereen hetzelfde besteld of zelfde waarde dan pas kun je de kosten eerlijk verdelen. Neem sephora.com als voorbeeld als je gaat uitchecken weet je pas je btw, het btw gaat over alles incl verzendkosten en sephora kan niet rekenen want het zit een euro of iets meer naast….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *