Tip: Geld sparen bij de supermarkt

Tip: Geld sparen bij de supermarkt

‘Wilt u er koopzegels bij?’ is iets wat ik standaard vraag bij het einde van elke transactie als ik werk. Vaak is het antwoord dan nee, maar eigenlijk is dat best wel zonde. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik er eerst ook niet echt het nut van in zag, waarom zou je koopzegels sparen bij de supermarkt? Nou, omdat dat tegenwoordig meer geld oplevert dan de rente op de bank. Nee, gekheid. Een klant vertelde me ooit dat ze alle leuke dingen op vakantie van zegelboekjes betaalde en andere klanten kopen alle kerstcadeau’s er weer van. Want eerlijk is eerlijk, het spaart makkelijk weg, spaar de boekjes op en je hebt echt een heel leuk bedrag!

Tip: Geld sparen bij de supermarkt

Sinds ik op mezelf woon spaar ik koopzegels bij de Albert Heijn en Jumbo en dat heeft me al heel wat leuke dingen opgeleverd. Het is natuurlijk wel een investering die je moet kunnen missen, je betaald wel 10% extra over je boodschappen maar eerlijk gezegd mis ik dat niet eens meer omdat ik niet anders weet. Ik spaar de zegelboekjes op tot onze vakantie en laat dan alles uitbetalen, wat echt een heel leuk bedrag is waar je dus eigenlijk niet naar omgekeken hebt en het toch wel even bij elkaar hebt gespaard. De commissie bij de Albert Heijn en de Jumbo is hetzelfde. Geef voor 49 euro uit aan koopzegels en je krijgt 52 euro terug. Leuk meegenomen toch?

Tip: Geld sparen bij de supermarkt

Hoe werkt het? Het spaarboekje van de Jumbo legt het super simpel uit. Voor elke euro die je besteed krijg je één koopzegel die je koopt voor € 0,10. Deze plak je op je spaarkaart en een volle kaart  van 25 zegels van de Jumbo is € 2,60 waard. Maar je kunt alles natuurlijk ook opsparen voor een hoger bedrag. De commissie blijft hetzelfde maar wat jij spaart wordt meer natuurlijk. En het leuke is dat je het weer in contant geld kan laten uitbetalen dus er niet persé boodschappen van hoeft te doen.

Tip: Geld sparen bij de supermarkt

Albert Heijn werkt precies hetzelfde, alleen daar werken ze echt met boekje in plaats van losse kaartjes. Een boekje heeft 490 zegels nodig en daar heb je dus 49 euro aan uitgegeven en een vol boekje is 52 euro waard, leuk toch? Ik vind het spaarsysteem van de Albert Heijn wel iets overzichtelijker omdat het niet allemaal losse velletjes zijn maar echte boekjes. Maar als je het gewoon goed opbergt is er natuurlijk niets aan de hand, het heeft dezelfde uitwerking.

Tip: Geld sparen bij de supermarkt

Naast koopzegels heeft Albert Heijn nog iets waar je geld mee kan sparen, dat zijn de Perla waardepunten die op de koffie vind. Wij hebben altijd Perla koffie en sparen de punten dus. Zonde trouwens om deze weg te gooien want een volle spaarkaart is toch weer twee euro waard. Als je toch de koffie drinkt is het zonde het weg te gooien. Simpele manier om toch even twee euro bij elkaar te sparen.

Tip: Geld sparen bij de supermarkt

En hoe hard gaat dat dan dat sparen? Dat ligt er natuurlijk aan hoeveel je uitgeeft maar wij leveren al onze boekjes in voordat we op vakantie gaan en dat is dan toch vaak rond de 300 tot 400 euro. Ik heb het nu twee keer laten uitbetalen dus daar doen wij met z’n tweeën dus gemiddeld 9 maanden over. Toch leuk sparen niet? Ik ben wel benieuwd of meer mensen koopzegels sparen of ze het echt totale onzin vinden. Ik vond het eerst ook, maar die onopgemerkte gespaarde euro’s voor de vakantie of ander leuk doeleinde zijn toch wel heel leuk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

29 reacties

 • Reply
  Danielle
  12 juni 2016 at 15:20

  Opzich vind ik het slim bedacht, maar zelf doe ik er niet aan mee. Want bij de Jumbo hoef je maar twee zegels per kaart kwijt te raken en je hebt al verlies. Ik zie mezelf er wel voor aan dat ik ze ook echt kwijtraak. Wel vind ik het inderdaad een voordeel zoals jij zegt, dat je het met boodschappen doen nauwelijks merkt, maar het wel merkt als je het boekje inlevert

 • Reply
  Annette
  12 juni 2016 at 15:54

  Ik spaar al jaren AH zegels. Veel meer waard dan dat je bij de bank krijgt. Ik spaar de boekjes ook op tot ik een keer een grote uitgave moet doen of gewoon als appeltje voor de dorst.

 • Reply
  Debby
  12 juni 2016 at 16:13

  Ik doe geen boodschappen bij de ah of jumbo en “mijn” supermarkt heeft dit systeem niet :(

 • Reply
  Aileen
  12 juni 2016 at 16:40

  Ik snapte de deal erachter eigenlijk nooit en het schrok mij nogal af toen er ineens een paar euro extra op de bon stond, maar eigenlijk nu je dit zo uitlegt klinkt het best wel de moeite waard!

 • Reply
  Carlijn
  12 juni 2016 at 17:26

  Ik werk zelf bij de plus, bij ons kost het 4 euro om een spaarboekje vol te krijgen en een vol spaarboekje is 6 euro waard. Procentueel gezien maak je dan dus veel meer winst dan bij ah of jumbo! :)

  • Reply
   Aranka
   12 juni 2016 at 17:35

   Dat is veel! Wij hebben hier geen plus maar anders had ik het wel geweten, haha!

  • Reply
   Amy
   12 juni 2016 at 20:03

   Ahhh fijn dat je reageerd. Ik heb de plus vlakbij en doe daar al mijn boodschappen. Wist niet dat ze daar ook spaarzegels hebben want het is mij in die 2,5 jaar dat ik er kom nog nooit gevraagd. Maar nu ik het weet ga ik daar zeker gebruik van maken!!

 • Reply
  chucky1012
  12 juni 2016 at 19:21

  Sparen van die bekende koopzegels is o zo handig!
  Het is ook snel verdient.
  Bij alle boodschappen die men doet zegels sparen.

  Xoxo

 • Reply
  Astrid
  12 juni 2016 at 19:44

  Ik heb er nooit over nagedacht, maar eigenlijk is het best slim! Je merkt het niet echt met de wekelijkse boodschappen en na een paar maanden heb je lekker geld in handen. Ik zou alleen bang zijn dat ik de boekjes kwijt zou raken :)

  • Reply
   Sylvie
   28 mei 2019 at 11:00

   Ik bewaar ze onder mijn bestekbak in de la. ….nog nooit een boekje kwijtgeraakt

 • Reply
  Dana
  12 juni 2016 at 20:30

  op zich heb ik er nooit over nagedacht, maar die van ah lijkt mij best handig en zeker ook omdat mijn ouders inkopen doen voor hun zaak :)

 • Reply
  Merel
  12 juni 2016 at 20:35

  Wij sparen zelf zegels van de plus en daar koop je voor 4 euro zegels en krijg je voor 6 euro terug. Een stuk meer winst dus dan bij andere supermarkten. Het is inderdaad wel handig om te sparen want je merkt het niet echt en het levert wel lekker op.

 • Reply
  Kim
  12 juni 2016 at 20:58

  Ik wist eigenlijk nooit hoe het echt in elkaar zat, dus handig artikel! Of ik het zou doen weet ik eigenlijk niet..

 • Reply
  Sue
  12 juni 2016 at 21:24

  Of je doet boodschappen bij een winkel die stukken goedkoper is en zet het bespaarde geld apart. Ik doe echt zelden boodschappen bij winkels als AH en Jumbo omdat de prijzen vergeleken bij bv Nettorama
  hoger liggen. Als je dan vergelijkt hoeveel geld je uiteindelijk meer over had kunnen hebben om er van op vakantie te gaan, dan zijn die spaarboekjes een lachertje.

 • Reply
  Mimi
  12 juni 2016 at 22:12

  Misschien toch eens doen. Vakantiezakcentje vind ik wel een mooi doel.

 • Reply
  elvira
  12 juni 2016 at 22:42

  we doen ook sparen van de jumbo en als we iets leuks willen doen.dan kunnen we het daar van betalen of gewoon op sparen tot het eind van het jaar en dan uit laten betalen

 • Reply
  Jamey - Beauty Unboxing
  13 juni 2016 at 11:22

  besparen doen wij ook! Wij kijken alleen nog maar naar huismerken en bonus artikelen. Scheelt zoooo vee!

 • Reply
  Yvette
  13 juni 2016 at 11:59

  Ik werk bij de vomar en daar hebben wij dit systeem ook, alleen dan spaar je kooppunten op een pasje. Vind ik veel handiger dan boekjes en losse velletjes. Bij ons is de commissie 4% dus wel iets minder. Alsnog een fijne manier om ongemerkt te sparen.

 • Reply
  Roxanne
  13 juni 2016 at 12:16

  ik spaar ook al een tijdje, en ik woon nog niet eens op mijzelf, telkens als ik wat lekkers haal of als mijn moeder boodschappen gaat doen en ik vraag of ze zegels voor mij wilt meenemen spaar ik alles op. ik heb al bijna €300 euro gespaard. als ik straks op mijzelf ga wonen wil ik dit uitgeven aan alle basis dingen die je nodig hebt zoals keuken kruiden schoonmaak middelen en dat soort dingen :)

 • Reply
  rachel
  13 juni 2016 at 13:18

  ik kom bij jumbo appie en hoogvliet en spaar eigenlijk alleen bij de hoogvliet, en dat sparen we een heel jaar op en geloof me einde van het jaar wisselen we het in en dan hebben bijna een maandsalaris :D

 • Reply
  manouk
  13 juni 2016 at 14:43

  Ik spaar koopzegels bij de plus, hier betaal je 4 euro voor een volle spaarkaart en krijg je er 6 voor terug. Hier verdien je dus nog meer dan bij Albert Heijn en Jumbo! En het is inderdaad heel lekker om ze op te sparen en dan in een keer veel geld te krijgen!

 • Reply
  Inge
  13 juni 2016 at 16:20

  Super! Ik ben om! Gratis geld! Die 3 euro “fooi” van albertheijn dan he ;-) en de rest is gewoon lekker sparen!!

 • Reply
  Sabine
  13 juni 2016 at 20:33

  Dit deden m’n ouders al vanaf dat ik klein was, eigenlijk vanuit huis meegekregen dus. Doe het nu nog en als er een boekje vol is halen we daarvan de boodschappen :) perla spaar ik ook op, drinken toch alleen maar die koffie haha. Als je zuinig om moet gaan met geld zoals wij dan is het echt een uitkomst als je dan nog volle boekjes gespaard hebt. :)

 • Reply
  Tessa
  14 juni 2016 at 11:53

  Leuk dat je hierover schrijft! Ik wist eigenlijk helemaal niet dat vrijwel iedere supermarkt zo’n systeem heeft. Zelf komen wij altijd bij Hoogvliet en daar kun je kooppunten sparen op je klantenkaart, wat (gelukkig!) gewoon een simpel pasje is. Ik spaar het geld op voor als ik uit huis ga en hoop dat ik er dan wat leuks van kan kopen :D

 • Reply
  Debbie
  14 juni 2016 at 12:14

  Ik was er ook altijd op tegen, maar sinds kort kopen bij ook koopzegels, bij AH en Plus. Levert nu inderdaad meer op dan de spaarrente op de bank.

 • Reply
  Daniëlle
  23 juni 2016 at 07:44

  Ik spaar al jaren AH zegels om precies die reden: een extra zakcentje voor de vakantie! Geen bank waar je een betere rente krijgt.
  En ook al doe ik mijn ‘hoofdboodschappen’ bij Lidl, de spaarkaarten van AH heb ik snel vol.

  Wat ik alleen een gedoe vind is het inleveren; bij de ene AH moet je het eerst melden zodat ze geld klaar hebben, bij de ander mag je maar 1 boekje inlveren, etc. Wat zijn hier nu eigenlijk de spelregels voor?

  • Reply
   Aranka
   23 juni 2016 at 07:47

   Wij hebben als regel vooraf melden als het meer dan 2 boekjes zijn. Winkels mogen voor de veiligheid niet zoveel geld in de kassalades hebben zitten, vandaar deze regeling. Mocht er dan iemand met meer boekjes komen sparen we het op en leggen het op een veilige plek neer :).

 • Reply
  Roxanne
  27 juni 2016 at 22:56

  Wij sparen ook! We kopen weliswaar de meeste boodschappen bij Lidl, maar als we bij Jumbo of Plus komen dan pakken we de koopzegels. Volle boekjes leveren we inderdaad in met carnaval of vakantie bijv

 • Reply
  Sharon
  29 september 2016 at 22:46

  Leuk te lezen! Wel slim idd maar ik doe het ook niet eigenlijk, ik vind het altijd zo’n gedoe ook met zegeltjes plakken.

 • Laat een reactie achter