Search
Close this search box.

Tip: Designer Outlet Roermond

Tip: Designer Outlet Roermond

Een paar weken geleden ging ik met Elise naar Designer Outlet Roermond, gewoon omdat ik daar een keer heen wilde. Ik hoorde van iedereen dat ze daar wel eens geweest zijn en prachtige items van dure merken kochten voor schijntje. Ik wilde hier gewoon een keertje heen, lekker neuzen. Alleen Roermond ligt niet bepaald naast de deur en waarschijnlijk voor velen van jullie niet. Dus? Is het de moeite waard om naar Roermond af te reizen?

Tip: Designer Outlet Roermond

Zonder verwachtingen stapte ik eigenlijk in de auto. Mijn enige verwachting op dat moment was dat ik 2 uur op het gaspedaal zou trappen. Gelukkig viel de rit heel erg mee en is Zwolle – Roermond goed te doen over de snelweg, nergens was het echt druk waardoor we er in een uur en drie kwartier waren. De Outlet is heel makkelijk te vinden en is al duidelijk aangegeven vanaf de snelweg. Je hoeft niet heel Roermond door te rijden en je bent er zo, dat is fijn. Parkeren kun je doen voor de deur op één van de vele parkeerplaatsen en je betaald € 4,00 voor een hele dag.

Tip: Designer Outlet Roermond

Designer Outlet Roermond is een soort dorp op zich en qua grootte is het te vergelijken met Batavia Stad. Alleen het is veel knusser en gezelliger ingericht dan Batavia Stad. Ik ga wel eens naar Batavia Stad, maar elke keer ben ik weer teleurgesteld, ik vind het daar gewoon niet zo een succes. Een ander gevoel had ik hierbij. Sommige winkels zijn hetzelfde, maar hier zijn ook veel meer écht luxe merken te vinden. Luxe winkels van Gucci, Burberry, Dolce & Gabbana, Mulberry, Furla, Armani en ga zo maar door kom je tegen. Maar ook winkels van UGG, McGregor, Nike, Michael Kors, Supertrash en ga zo maar door kom je tegen. Hier vind je een overzicht van alle merken. Over het algemeen geldt hier wel dat je een dikke portemonnee moet meenemen.

Tip: Designer Outlet Roermond

Wat ons trouwens heel erg opviel is dat er veel bezoekers zijn uit het buitenland. Op de parkeerplaats zie je ontzettend veel kentekenplaten uit België en Duitsland. En in de outlet zelf moet je ook niet opkijken van de Aziaten die alles kopen was los en vast zit, bizar! Alsof ze het gratis weg geven.

Tip: Designer Outlet Roermond

Voor ons als beauty liefhebbers is er ook genoeg te vinden. Zo is een outlet met alle L’Oréal merken, helaas wel alleen drugstore merken. Had stiekem gehoopt dat er misschien Yves Saint Laurant, Lancôme of Armani tussen zou zitten maar helaas. Ook is er een groot The Body Shop filiaal en een L’Occitane. Maar toevallig waren we er net nu de gewone winkels sale hebben, dan is deze outlet nog duurder dan de gewone sale in de winkels.

Tip: Designer Outlet Roermond

We hebben niet uitgebreid geshopt, maar zijn toch zeker wel dik 3 uur zoet geweest. Dan hebben we lang niet alle winkels gehad. Dus ben je echt op shoptour, heb je genoeg geld te besteden of vind je het gewoon leuk overal tussen te neuzen, dan kan je er zeker een hele dag voor uittrekken.

Tip: Designer Outlet Roermond

De items die trouwens in de winkels hangen vind ik mooi en zijn niet van die lelijke outlet kleding. Sommige dingen kunnen natuurlijk niet je smaak zijn, maar het zijn wel gewoon mooie items. De prijzen vielen me alleen wel tegen, er gaat niet heel veel van de prijs af. Wel zijn alle items van oudere collecties, maar dat maakt mij niet uit. Nu hadden wij het geluk dat wij in de tijd van de sale kwamen en vele dingen nog meer afgeprijsd waren. Zo heb ik een prachtige tas van Mulberry kunnen scoren met bijna 70% korting! Het loont dus zeker even in de sale langs te gaan.

Tip: Designer Outlet Roermond

De afwisseling is ook fijn, er zijn genoeg eet of drink zaakjes, maar ook niet te veel. Je hebt een grote La Place en een McDonalds waar je kunt eten, maar ook verschillende koffietentjes. Fijn is dat het verdeeld is over de outlet en de grote eetgelegenheden centraal liggen. En ze hebben er erg lekkere Limburgse vlaaien.

Of ik weer terug zou gaan en iemand anders het aan zou raden? Ja, zeker! Alleen wees je er van bewust dat de meeste items hier toch nog over de 100 euro gaan. Het is dus zeker niet budget shoppen. Je kunt er zeker een leuk dagje van maken en bent er ook zeker een hele tijd zoet als je echt zin hebt om te shoppen. Of ik hier elke week heen zou gaan, nee. Eén keer per jaar is denk ik voldoende!

Zijn jullie wel eens bij Designer Outlet Roermond en wat vonden jullie er van?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

33 reacties

 1. Ik ben er wel al een paar keer geweest, het is helaas wel erg duur. Gelukkig ligt Roermond net 20min van mij vandaan, ik denk dat ik er binnenkort weer eens naartoe ga!

 2. Leuk artikel! Ik ben er in de kerstvakantie geweest en dat is geen aanrader, want toen was de complete parkeerplaats vol en stond er zelfs file naar de outlet haha. Maar ben het met je eens dat het best een goede outlet is. Veel mooie items, prima kortingen.

 3. Wij hebben Rosada hier in de “buurt” en dat is in principe hetzelfde
  Zou graag een keer naar Maas Mechelen gaan, voor mij niet zo heel ver weg gelukkig.
  Hoor hier zoooooo veel goeds over?
  Hoorde dat er zelfs bus tripjes voor georganiseerd worden, dat gast wel ver hoor.
  Verder ook heel veel mensen die hier echt speciaal voor uit een ander land komen om te daar te shoppen
  Ik ben dus benieuwd, weet jij of Roermond ongeveer hetzelfde is?

  1. Ik vind Roermond persoonlijk leuker en gezelliger dan Maasmechelen Village. Roermond heeft ongeveer dezelfde merken + dan nog de exclusievere zoals Mulberry, Burberry,… en het gewone centrum is ook makkelijk te bereiken terwijl dit in Maasmechelen niet het geval is.

 4. Woon er te ver vandaan (woon vlakbij Alkmaar, westkust) en vrees dat ik er niets aan ga vinden. Ga elk jaar naar Florida, en daar heb je ontzettend mooie outlet malls met de prachtigste winkels. Dus vrees dat het dan alleen maar tegenvalt als ik naar zoiets zou gaan…

 5. Ik heb geen rijbewijs en ben dus aangewezen op de trein en dan is het wel echt een heel eind. Gelukkig woont een vriendin er dicht in de buurt en gingen we een keer samen. Ik vond het ook erg leuk om een keer geweest te zijn maar het meeste is inderdaad nog steeds gewoon duur. Een tijd goed sparen en dan kan je helemaal los haha :-)

 6. Ik woon er op een steenworp afstand vandaan en heb werkelijk waar een hekel aan het outlet haha. Allereerst van de wat jij al opmerkte hoeveelheid Duitsers en Belgen. En op zaterdag en zondag hoef ik via die kant niet het dorp proberen uit te gaan, want dan rij ik mezelf vast. Of sterker nog, ik kom ze al in het dorp tegen. En inderdaad de prijzen, het is er gewoon hartstikke duur. Maar ik moet wel zeggen dat ik begrijp dat je het er leuk vind. Dat vinden de meeste die er niet in de buurt komen

 7. Ziet er wel gezellig uit maar toch ben ik bang voor een teleurstelling. Ik ben wel al een paar keer naar Betaviastad geweest en heb er nog nooit iets gekocht. Ik snap niet dat sommige er zo onwijs kunnen shoppen want ik vind nooit iets leuks voor een “leuk” prijsje

 8. Ik wil er ook al lang een keer naartoe! Ben wel al een keer of drie naar Maasmechelen Village geweest en dat is heel gelijkaardig, maar ben ook wel benieuwd naar Roermond. Wat leuk dat je een Mulberry voor -70% hebt kunnen scoren, dat scheelt wel echt heel wat!

 9. Ik vind de outlet wel leuk, maar het is inderdaad nog steeds allemaal best prijzig. Als je iets van een designermerk wil kopen, is het wel aan te raden. Verder zijn er veel winkels voor mannen qua kleding, en jammer genoeg minder voor vrouwen, naar mijn idee. Ik woon er wel dichtbij (Maastricht), is een half uurtje met de trein :) Alsnog zou ik er zelf niet snel heengaan. Misschien een keer met een vriendin!

  1. Mogen bloggers niets meer op eigen initiatief doen? Belachelijk dat mensen denken dat dit gesponsord is, als dat zo was zet ik dat er altijd duidelijk bij (dat is zelfs verplicht met de reclame code wet). Ik heb zelf alles betaald en wilde gewoon eens kijken. Ik ben ook gewoon een mens hoor, maar blijkbaar kan ik nergens meer ‘normaal’ over schijven. Jammer dat sommige oneerlijke bloggers het verpesten voor de eerlijke en de geloofwaardigheid van anderen weg is…

   1. Nee maar ik snap de opbouw van het artikel ook niet. Je hebt het eerst over dat het duurder dan geen-outlet-winkels is als het daar sale is. En ben je vrij negatief over de outlet. En vervolgens ga je op de positietour omdat je iets gekocht hebt wat in de sale was. Dat is heel vaak zo in gesponserde artikelen omdat je dan eigenlijk het negatieve niet wil benadrukken en op het einde toch positief wil eindigen. Daarom komt het over alsof dit artikel gesponsord is omdat de opbouw precies hetzelfde is.

 10. Leuk dat je bij ons in de opletten bent geweest. Wij wonen er vlakbij en komen er daardoor ook regelmatig.
  Het centrum van Roermond zelf is ook erg leuk en… stukken goedkoper. Dat heb je er vlakbij ook nog eens retailmarkt met ook veel winkels. Er rijdt in het weekend zelfs een gratis pendelbus heen en weer tussen de output en de retail

 11. Leuk dat je bij ons in het outlet-center bent geweest. Wij wonen er vlakbij en komen er daardoor ook regelmatig.
  Het centrum van Roermond ligt op loopafstand en is ook erg leuk (en is stukken goedkoper). Dan heb je er vlakbij ook nog een retailpark met ook veel winkels. Er rijdt in het weekend zelfs een gratis pendelbus heen en weer tussen het outlet en de retail. Kortom echt leuk om eens te proberen.

 12. Gesponsord of niet gewoon een leuk artikel. Laat je ajb niet op de kast jagen door opmerkingen van mensen die graag moeilijk doen.
  Persoonlijk ben ik een fan van Bataviastad ik ga hier3x per jaar heen. Roermond vind ik de merken nog steeds te duur. ;)

 13. Ik woon er in de buurt en ik werk er tegenover, maar ik vind het outlet niks. Misschien ben ik er gewoon te vaak geweest. Stad Roermond daar in tegen vind ik super. Leuke aparte boetiekjes en leuke restaurants.

  1. Inderdaad om echt te shoppen en zeker in de uitverkoop ging ik ook altijd lekker de stad in! Outlet is me veel te druk met buitenlanders! Woonde ook om de hoek, af en toe even rondlopen prima! Maar echt schoppen deed ik in de stad. Wat ook nog geen 5 minuten lopen is vanaf het outlet. Dus je kunt er prima een hele dag shoppen van maken!

 14. Ik was hier altijd al heel benieuwd naar. Nu ik het zo lees is de drang om er naartoe te gaan een stuk minder geworden. Batavia Stad zit bij mij om de hoek (lees 5 minuten rijden) en dat is eigenlijk precies hetzelfde. Ik koop eigenlijk toch nooit iets… haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *