Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tip: Bezoek de bloementuinen van A. Vogel

Zin in een zomers uitje naar een prachtige tuin vol bloemen die je kunt bewonderen, proeven en ruiken? Ga dan naar de A. Vogel tuinen in ’t Harde, vlakbij Zwolle en gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg de A28. De A. Vogel tuinen hebben 4 hectare planten en kruiden die hier groeien voor de welbekende A. Vogel producten, maar ook om als bezoeker van te genieten hoe mooi ze zijn. Entree is gratis en je vermaakt je hier zeker een hele tijd!

Bezoek de tuinen van A. Vogel in ’t Harde

In de bossen van Landgoed Zwaluwenburg liggen de A.Vogel tuinen. In deze tuinen groeien de planten en kruiden die A. Vogel voor hun producten gebruiken. Heel leuk en interessant om hier eens doorheen te lopen. Naast de prachtig aangelegde tuinen kun je een route van 1 km lopen (volg de gele paaltjes) en 5 km over het landgoed (volg de rode paaltjes).

Wanneer je je auto parkeert op het parkeerterrein loop je het bezoekerscentrum binnen waar je even heerlijk een bakje koffie of zelf geplukte kruidenthee kan drinken met daarbij een lekkere plak cake. Maar ook is er een leuke film die je kan kijken met het verhaal van A. Vogel, hun producten en de tuinen.

Het adres van de A. Vogel tuinen is: Eperweg 5, 8084 RB ’t Harde. Je komt hier gemakkelijk vanaf de snelweg de A28. De tuinen zijn van mei tot en met oktober te bezoeken van 10:00 tot 17:00 uur op maandag tot en met zaterdag. Zondag zijn ze gesloten. De toegang is trouwens gratis.

Ontdek alle planten en kruiden van A. Vogel

De planten en kruiden die A. Vogel voor al hun producten vind, zie je hier terug in de tuinen. De tuinen zijn prachtig aangelegd en goed onderhouden. Wist je dat ze hier al het onkruid met de hand verwijderen en er geen gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen? Aan het begin van de tuin staat alles netjes op een rijtje en kun je door middel van bordjes precies lezen wat voor een planten het zijn en welke werking ze hebben. Heel interessant om even bij langs te gaan. En mocht je het leuk vinden, bij het bezoekerscentrum kun je ook een audiotour setje meenemen voor alle informatie.

Proef de planten in de smultuin

Een leuk hoekje op het landgoed is de smultuin. Hier vind je allerlei planten die je kunt proeven door er een blaadje vanaf te halen. Denk aan chocolademunt, maggi, de cola plant en heb je wel eens een blaadje stevia geproefd? Hier stonden vooral heel veel kruiden en planten die je niet alledaags ziet dus erg leuk om dat eens te proeven. Ik vond vooral de colaplant heel grappig omdat dit heel erg naar cola ruikt. Ik wist niet eens dat het bestond!

Blotevoetenpad voor iedereen

Rondom de tuinen vind je ook een blotevoetenpad, dit is leuk voor jong en oud. Alleen de kinderen vinden het natuurlijk helemaal geweldig. Wandel met je blote voeten door het zand, leem, wol en zelfs door het moeras wat 50 cm diep is. Heerlijk om hier de kinderen te laten spelen. Ben je vies geworden? Geen enkel probleem want er staat een handige kraan waarmee je je weer kan schoon spoelen.

Vlinders en insecten spotten

Wist je dat de tuinen van A. Vogel een walhalla zijn voor vlinders en insecten? Zo vind je hier ontzettend veel bijen en hommels die het stuifmeel van de bloemen verzamelen. Je kunt ook in de bijenkast kijken zodat je kunt zien hoe de bijen hun honing maken. En als je heel goed kijkt in de kast kun je de Koningin met de stip vinden!

Wanneer je echt geluk hebt vind je hier de Koninginnepage en de Kolibrievlinder. De Koninginnepage is de grootste vlinder die je in Nederland hebt. Het is ook meteen de mooiste vlinder die ik ooit in Nederland heb gezien. Wij hebben hem meerdere malen op de Echinacea zien zitten, zie de foto hieronder. Daarnaast hebben we ook de Kolibrievlinder gezien! Ik wist niet eens dat dit bestond, maar het is een heel leuk klein beetje met hele mooie vleugeltjes. Beiden zijn redelijk zeldzaam, dus wij hadden echt geluk dat we ze hadden gespot!

De beste tijd om de tuinen te bezoeken is tussen juni en september, dan staan de meeste planten mooi in bloei. Zoek je dus nog een leuke activiteit voor deze zomer? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de tuinen van A. Vogel. Het is ontzettend leuk voor jong en oud!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *