Tip: Bepanthen Cooling Foam Spray

 photo Bepanthen-Cooling-Spray_zps081e8a65.png

Een ongelukje zit soms in een klein hoekje, snel de pizza uit de oven halen en je handen verbranden of je vergeet je rug in te smeren tijdens het zonnen! Dan loop je helaas al snel een verbrande huid op! Bepanthen heeft gelukkig een middeltje om de verbrande huid te herstellen, kalmeren, verkoelen en hydrateren. Sinds ik dit product heb ontdekt is dit echt een product die mee moet op vakantie, of altijd in de kast staat!

 photo Bepanthen-Cooling-Spray1_zps6ea1e4c4.png

Ik ben wel eens zo dom om me niet helemaal goed in te smeren en dan loop ik rond met een verbrande rug en dat is echt geen pretje. Een aftersun smeren helpt dan wel maar ik ben erachter gekomen dat deze Bepanthen Cooling Foam Spray veel beter zijn werk doet. Je sprayt het veel eenvoudig op de plekken, smeert het niet uit, laat het intrekken en je zult meteen verschil voelen. De huid voelt niet meer tintelend aan, brand niet meer en is een stuk minder gevoelig! Van de week was ik zo een sukkel om de pizza uit de oven iets te enthousiast te pakken en brandde me aan de rand van de oven, tijd voor Bepanthen dus en een artikel!

 photo Bepanthen-Cooling-Spray3_zpsa74ca6e3.png

Bepanthen Cooling Foam Spray is speciaal ontwikkeld voor de pijnvrije behandeling van eerstegraads verbrandingen – dat zijn dus zonverbrandingen of een snelle verbranding door een pan, oven of barbecue -. Het is een zachte foam die je op de huid sprayt en die onmiddelijk verkoelt en kalmeert. De foam wordt snel door de huid opgenomen. Tevens bevat Bepanthen Cooling Foam Spray dexpanthenol – dit heeft een hoge hydraterende werking – (5%) dat diept doordringt en het huidherstel ondersteunt.

 photo Bepanthen-Cooling-Spray2_zps0b9ae639.png

De spray is heel makkelijk te gebruiken, kind kan de was doen! Zorg natuurlijk wel dat je hem bij de hand hebt. Daarom staat hij bij ons thuis in het keukenkastje of ligt hij in mijn koffer op vakantie. Als je je direct hebt verbrand aan een heet voorwerp moet je dit eerst gedurende 10 minuten koelen met water en daarna de huid goed droog deppen en vervolgens de spray aanbrengen. Schud van te voren de bus goed en houdt hem rechtop en spray 5 cm van de plek af. Spray door tot de hele plek wit bedekt is! Wacht daarna tot het schuim helemaal verdwenen is, dan is het product goed ingetrokken. Je kan voor een verkoelend effect de spray vaker aanbrengen achter elkaar.

 photo Bepanthen-Cooling-Spray4_zps4d4b0f4e.png

De bus heeft een handige spray dop die een mooie en zachte nevel achterlaat op de huid. Belangrijk vind ik dat hij niet te hard spuit, want dat kan nogal pijnlijk zijn op de verbrande huid. Want een bijvoorbeeld een deodorant spuit veel te hard als je die van 5 cm afstand op zou spuiten.

 photo Bepanthen-Cooling-Spray5_zps0e2e8657.png

Ik had mijn duim verbrand aan de oven… Eerst even onder de kraan dus en daarna goed droog deppen. Vervolgens spray ik de Bepanthen Cooling Foam Spray erop.

 photo Bepanthen-Cooling-Spray6_zps821a19ab.png

Binnen een paar minuten is het schuim weggetrokken en blijft er een vochtig laagje over die ook binnen een paar minuten in de huid trekt.

 photo Bepanthen-Cooling-Spray7_zpsb9b47425.png

En daarna ziet mijn wondje er zo uit! Helemaal geen dikke blaar of wat dan ook geworden, fijn! Wat ik ook prettig vind is dat het de huid inderdaad meteen verkoelt. Daarvoor had ik echt zo een kloppende en stekende ‘pijn’ en toen ik de spray op had, had ik nergens meer last van!

 photo Bepanthen-Cooling-Spray8_zps14135e7f.png

Mocht je op vakantie gaan en soms wel eens een slippertje maken met een zonneverbranding dan kan ik je echt zeker deze Bepanthen Cooling Foam Spray aanraden want het helpt echt als een tierelier! Ook vind ik het een wonderproduct voor in huis. Een verbranding thuis zit in een klein hoekje en is niet echt een pretje, als je het wat verdraaglijker kan maken met een simpele spray is dat natuurlijk ideaal! De Bepanthen Cooling Foam Spray is te koop bij de drogisterij en supermarkt voor € 14,99.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

26 reacties

 • Reply
  Tessa
  29 juni 2014 at 07:13

  Wat handig! Zeker om mee te nemen op vakantie!
  Liefs, Tessa

 • Reply
  Beautydagboek
  29 juni 2014 at 07:24

  Fijn dat je dit product reviewt. Ik brand me wel eens aan de pan en dan zou dit een hele fijne oplossing zijn. Thanks!

 • Reply
  chucky1012
  29 juni 2014 at 07:26

  Dat klinkt zo goed!
  Ik ben ook zo onhandig dat ik me soms aan een kraan of oven verbrand.
  Dan is zo een spray goed om in huis te hebben.

  Mooie dag Xoxo

 • Reply
  Hester
  29 juni 2014 at 08:57

  Wonderproduct zo te horen! Het is dat ik me amper verbrand (gelukkig maar), anders had ik ‘m wel gelijk gekocht!

 • Reply
  Anouk
  29 juni 2014 at 09:35

  Lijkt mij een ideaal product, voor thuis en op vakantie! Snel eens kijken in de winkel.

 • Reply
  Yvonne
  29 juni 2014 at 09:38

  Lijkt me heel fijn! Echt iets om in huis te moeten hebben. Klein dingetje: het is ‘een verbrande huid’. Niet ‘verbrandde’. Alleen als je zegt ‘ik verbrandde mijn huid’ is het met een extra D. Niet rot bedoeld, maar ik corrigeer teksten, vandaar dat het me opviel. ;-)

  • Reply
   Aranka
   29 juni 2014 at 09:47

   Bedankt voor je oplettendheid :) Ik ga met meteen aanpassen!

   • Reply
    Yvonne
    29 juni 2014 at 10:14

    Graag gedaan! Kan iedereen gebeuren. Mij ook hoor, soms. Nederlands is vaak best lastig. ;-)

 • Reply
  MySimplySpecial
  29 juni 2014 at 10:56

  Klinkt fijn! Voor brandwondjes gebruik ik meestal nestosyl.

 • Reply
  mywickedweirdlife
  29 juni 2014 at 10:58

  wat een fijne tip! ik kende deze nog niet! maar het is heel fijn om te hebben zeker ook voor de kinderen!

 • Reply
  bymirandaa
  29 juni 2014 at 11:08

  Oh wat een goede tip! Daar ga ik eens naar op zoek. Fijn lijkt me wanneer je je verbrand aan iets:)

 • Reply
  Suzanne
  29 juni 2014 at 11:28

  Lijkt me een fijn product! Ik brand me ook wel eens aan de oven of een keer aan de strijkbout. Als het met dit product lekker verkoelt en zo, lijkt me dat zeker een goed product!

 • Reply
  ceetje78
  29 juni 2014 at 11:30

  Deze klinkt echt als een musthave! Ik ben nogal lomp dus verbrand mezelf regelmatig .

 • Reply
  iiiThinkPink
  29 juni 2014 at 11:48

  Handige tip!

 • Reply
  Kim
  29 juni 2014 at 11:54

  Het is inderdaad een fijne spray, ik heb hem twee weken geleden nodig gehad en hij verkoelt meteen.

 • Reply
  femketje
  29 juni 2014 at 12:05

  omg dit spul moet ik hebben! ik brand me echt zo vaak aan de oven en aan pannen >.<

 • Reply
  Denise
  29 juni 2014 at 12:20

  Wat een handig artikel, super fijne tip! <3

 • Reply
  Kiss & Make-up
  29 juni 2014 at 12:46

  Ik verbrand me echt zo vaak aan de grilplaat van onze over…! Dit lijkt me een handig redmiddel.

 • Reply
  Blogging MiKa by Michelle Kaiser
  29 juni 2014 at 14:22

  Ziet er goed uit.

 • Reply
  Linda / Oh My Beauty
  29 juni 2014 at 15:46

  Dat lijkt me een heel handig en fijn product.

 • Reply
  Chinouk
  29 juni 2014 at 18:59

  Dit is echt een product wat je eigenlijk altijd in je medicijnkistje hoort te hebben, gewoon voor de zekerheid!

 • Reply
  Meike
  29 juni 2014 at 22:12

  Een musthave dit! Volgens mij hadden we deze altijd bij de bakkerij staan, in de supermarkt waar ik werkte. Ideaal voor brandwonden ook, het was voor ons verplicht dit te gebruiken en dat doe ik nog steeds trouw. Zo fijn!

 • Reply
  Kaylani
  29 juni 2014 at 23:13

  Goede tip! Ik verbrand me vrijwel nooit (even afkloppen) dus vraag me af hoe lang dit spul houdbaar is? Zou zonde zijn als ik het koop ‘voor het geval dat’ en vervolgens moet weggooien. Ik heb altijd Nestosyl in huis namelijk, dat werkt daar ook goed voor.

 • Reply
  Alyssa
  30 juni 2014 at 09:36

  Gelukkig heb ik niet zo vaak last van brandwondjes, maar dit lijkt me gewoon handig om standaard in huis te hebben. Klinkt goed!

 • Reply
  meta
  1 juli 2014 at 13:28

  Waar kan ik het kopen? Ik kan het bij Etos en Kruidvat niet vinden.

 • Reply
  Eline
  4 juli 2014 at 12:22

  Woensdag wat onvoorzichtig geweest op het strand, hopelijk wil dit spul daar ook verzachting brengen! Duidelijk artikel in elk geval :)

 • Laat een reactie achter