Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tip: Bepanthen Cooling Foam Spray

 photo Bepanthen-Cooling-Spray_zps081e8a65.png

Een ongelukje zit soms in een klein hoekje, snel de pizza uit de oven halen en je handen verbranden of je vergeet je rug in te smeren tijdens het zonnen! Dan loop je helaas al snel een verbrande huid op! Bepanthen heeft gelukkig een middeltje om de verbrande huid te herstellen, kalmeren, verkoelen en hydrateren. Sinds ik dit product heb ontdekt is dit echt een product die mee moet op vakantie, of altijd in de kast staat!

 photo Bepanthen-Cooling-Spray1_zps6ea1e4c4.png

Ik ben wel eens zo dom om me niet helemaal goed in te smeren en dan loop ik rond met een verbrande rug en dat is echt geen pretje. Een aftersun smeren helpt dan wel maar ik ben erachter gekomen dat deze Bepanthen Cooling Foam Spray veel beter zijn werk doet. Je sprayt het veel eenvoudig op de plekken, smeert het niet uit, laat het intrekken en je zult meteen verschil voelen. De huid voelt niet meer tintelend aan, brand niet meer en is een stuk minder gevoelig! Van de week was ik zo een sukkel om de pizza uit de oven iets te enthousiast te pakken en brandde me aan de rand van de oven, tijd voor Bepanthen dus en een artikel!

 photo Bepanthen-Cooling-Spray3_zpsa74ca6e3.png

Bepanthen Cooling Foam Spray is speciaal ontwikkeld voor de pijnvrije behandeling van eerstegraads verbrandingen – dat zijn dus zonverbrandingen of een snelle verbranding door een pan, oven of barbecue -. Het is een zachte foam die je op de huid sprayt en die onmiddelijk verkoelt en kalmeert. De foam wordt snel door de huid opgenomen. Tevens bevat Bepanthen Cooling Foam Spray dexpanthenol – dit heeft een hoge hydraterende werking – (5%) dat diept doordringt en het huidherstel ondersteunt.

 photo Bepanthen-Cooling-Spray2_zps0b9ae639.png

De spray is heel makkelijk te gebruiken, kind kan de was doen! Zorg natuurlijk wel dat je hem bij de hand hebt. Daarom staat hij bij ons thuis in het keukenkastje of ligt hij in mijn koffer op vakantie. Als je je direct hebt verbrand aan een heet voorwerp moet je dit eerst gedurende 10 minuten koelen met water en daarna de huid goed droog deppen en vervolgens de spray aanbrengen. Schud van te voren de bus goed en houdt hem rechtop en spray 5 cm van de plek af. Spray door tot de hele plek wit bedekt is! Wacht daarna tot het schuim helemaal verdwenen is, dan is het product goed ingetrokken. Je kan voor een verkoelend effect de spray vaker aanbrengen achter elkaar.

 photo Bepanthen-Cooling-Spray4_zps4d4b0f4e.png

De bus heeft een handige spray dop die een mooie en zachte nevel achterlaat op de huid. Belangrijk vind ik dat hij niet te hard spuit, want dat kan nogal pijnlijk zijn op de verbrande huid. Want een bijvoorbeeld een deodorant spuit veel te hard als je die van 5 cm afstand op zou spuiten.

 photo Bepanthen-Cooling-Spray5_zps0e2e8657.png

Ik had mijn duim verbrand aan de oven… Eerst even onder de kraan dus en daarna goed droog deppen. Vervolgens spray ik de Bepanthen Cooling Foam Spray erop.

 photo Bepanthen-Cooling-Spray6_zps821a19ab.png

Binnen een paar minuten is het schuim weggetrokken en blijft er een vochtig laagje over die ook binnen een paar minuten in de huid trekt.

 photo Bepanthen-Cooling-Spray7_zpsb9b47425.png

En daarna ziet mijn wondje er zo uit! Helemaal geen dikke blaar of wat dan ook geworden, fijn! Wat ik ook prettig vind is dat het de huid inderdaad meteen verkoelt. Daarvoor had ik echt zo een kloppende en stekende ‘pijn’ en toen ik de spray op had, had ik nergens meer last van!

 photo Bepanthen-Cooling-Spray8_zps14135e7f.png

Mocht je op vakantie gaan en soms wel eens een slippertje maken met een zonneverbranding dan kan ik je echt zeker deze Bepanthen Cooling Foam Spray aanraden want het helpt echt als een tierelier! Ook vind ik het een wonderproduct voor in huis. Een verbranding thuis zit in een klein hoekje en is niet echt een pretje, als je het wat verdraaglijker kan maken met een simpele spray is dat natuurlijk ideaal! De Bepanthen Cooling Foam Spray is te koop bij de drogisterij en supermarkt voor € 14,99.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

26 reacties

  1. Lijkt me heel fijn! Echt iets om in huis te moeten hebben. Klein dingetje: het is ‘een verbrande huid’. Niet ‘verbrandde’. Alleen als je zegt ‘ik verbrandde mijn huid’ is het met een extra D. Niet rot bedoeld, maar ik corrigeer teksten, vandaar dat het me opviel. ;-)

  2. wat een fijne tip! ik kende deze nog niet! maar het is heel fijn om te hebben zeker ook voor de kinderen!

  3. Lijkt me een fijn product! Ik brand me ook wel eens aan de oven of een keer aan de strijkbout. Als het met dit product lekker verkoelt en zo, lijkt me dat zeker een goed product!

  4. Een musthave dit! Volgens mij hadden we deze altijd bij de bakkerij staan, in de supermarkt waar ik werkte. Ideaal voor brandwonden ook, het was voor ons verplicht dit te gebruiken en dat doe ik nog steeds trouw. Zo fijn!

  5. Goede tip! Ik verbrand me vrijwel nooit (even afkloppen) dus vraag me af hoe lang dit spul houdbaar is? Zou zonde zijn als ik het koop ‘voor het geval dat’ en vervolgens moet weggooien. Ik heb altijd Nestosyl in huis namelijk, dat werkt daar ook goed voor.

  6. Woensdag wat onvoorzichtig geweest op het strand, hopelijk wil dit spul daar ook verzachting brengen! Duidelijk artikel in elk geval :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *