Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tip: Alusi kaarsen

 photo Alusi Kaarsen_zpsoduvyd3x.png

Voor Sinterklaas kreeg ik van Danny een Alusi kaars. Ik had er nog nooit eerder van gehoord maar was er zo blij als een klein kind mee. Ik heb een zwak voor toffe gadgets of spullen en bij het lezen van de verpakking ging mijn hart sneller slaan. Het is een kaars dat in meerdere vlammen op brandt, super tof! Van het weekend staken we hem aan, want we wilden er met z’n tweeën van genieten! Ik postte een foto op Instagram en kreeg er veel vragen over, vandaag vertel ik er meer over!

 photo Alusi Kaarsen1_zpsrxxto5ti.png

Alusi is een merk dat afkomstig is uit Ierland en niet heel erg bekend is in Nederland, maar dat vind ik juist leuk! Hoe leuk is het om toffe merken zelf (of dankzij mijn vriend) te ontdekken! De betekenis van Alusi is ‘De Evenwichtige’. De Alusi is het vinden van balans in de geest. Het bewust worden van het fijne evenwicht tussen expressiviteit en terughoudendheid, uitbundigheid en gratie, plezier en noodzaak. Dit alles vraagt om oefening en het vinden van de rust en tijd. Een hele gedachte achter een kaars, het gaat me iets te ver. Maar de kaarsen zijn gewoon ontzettend gaaf!

 photo Alusi Kaarsen2_zps9zbiwmup.png

Ik heb er intussen twee, of eigenlijk 1,5 want mijn Quadra, de kleinste is bijna helemaal opgebrand en gisteren heb ik een nieuwe kaars gekocht, de Livia met een prachtig design! Ze hebben in totaal 8 verschillende soorten kaarsen met daarin allemaal verschillende groottes. Ik vond het nu leuk om een grote te nemen deze heeft een brandtijd van 7 uur en de kleine had een brandtijd van 5 uur. Tussendoor kan je hem gewoon uitblazen en de volgende keer gewoon weer aansteken!

 photo Alusi Kaarsen3_zps786nppwu.png

Op de zijkant van de verpakking vind je plaatsjes hoe de kaars opbrand. Bij het zien van deze plaatjes word ik weer helemaal blij, ik heb gewoon een zwak voor dit soort dingen, ik vind het tof! De kaarsen zijn er trouwens in drie verschillende kleuren, wit, zwart en rood. Maar wit vind ik stiekem gewoon het mooiste.

 photo Alusi Kaarsen4_zps2bfclexy.png

Bij de kaarsen wordt een ondergrondje bijgeleverd waar je de kaars op kan zetten. In het begin had ik dat helemaal niet door en zat maar te zoeken naar een geschikt bordje of iets dergelijks, maar dat is dus helemaal niet nodig. Het karton vat geen vlam is daarom helemaal veilig. De kaars gaat natuurlijk druipen waardoor er best wel eens een smeerboel kan ontstaan, dan is zo een groot karton wel fijn!

 photo Alusi Kaarsen5_zpseuovsxgr.png

De kaarsen zitten goed verpakt in de verpakking waardoor je hem zonder zorgen kan vervoeren. De kaarsen zijn natuurlijk best gevoelig omdat het uit meerdere stukken bestaat.

 photo Alusi Kaarsen8_zps7tilmsw5.png

En dit is hem dan, de prachtige Livia kaars! Ik steek hem nog niet aan omdat ik daar gewoon op de bank ’s avonds van wil genieten, maar de Quadra kan ik wel zometeen aan jullie laten zien hoe die opbrandt!

 photo Alusi Kaarsen7_zps0nvtlqgr.png

Beide kaarsen nog bij elkaar, alleen van mijn vierkantje is niet veel meer over, maar ik gok dat hij het nog wel een tijdje doet, zonde om weg te gooien!

Even mijn foto van Instagram afgehaald, zo brandt de Quadra dus op, echt super tof! En dit is nog het simpelste model, dus ik ben heel erg benieuwd naar de Livia.

 photo Alusi Kaarsen9_zpscco3m4nr.png

Bijgeleverd zit ook nog een foldertje met andere designs! Ik vind de Ava, Livia en Saba het mooiste! Ik kan stiekem dan ook niet wachten om er nog meer te kopen!

 photo Alusi Kaarsen6_zpsi4nhnqda.png

De kaarsen zijn niet heel goedkoop, de prijzen varieren van € 10,95 tot € 20,95 maar daar heb je dan wel een hele unieke en toffe kaars voor. En ze zijn ook echt ontzettend leuk om cadeau te geven, tenminste ik was er erg blij mee! Ik heb de Alusi kaarsen bij boekhandel Westerhof in Zwolle gekocht, maar ik heb geen idee waar ze nog meer te koop zijn. In ieder geval wel op verschillende webshops! Wat vinden jullie van deze toffe Alusi kaarsen?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

39 reacties

 1. Dat ziet er leuk uit! Vind de vormen echt bijzonder. De eerste die je op het kaartje ziet, ziet er ook wel tof uit :)

 2. Ik zag het idd al langskomen op je Instagram. Echt super leuk! Idd een keer wat anders, en wel leuk om gewoon een avond voor te gaan zitten om even te kijken :)

 3. Ziet er erg leuk uit! Normaal ben ik meer van de geurkaarsen maar voor deze exemplaren maak ik graag een uitzondering. Ze zijn ontzettend gaaf! Misschien zouden ze nog gaver zijn als ze verschillende kleurtjes zouden hebben:)

  Fijne dinsdag!
  XoXo Melanie

 4. Ik ken dit merk niet. Want een ontzettend gave kaarsen. Ik ben helemaal weg van Quadra.

  Super leuk!

 5. Dat ziet er leuk uit zeg, echt weer eens wat anders. Denk dat ik het sneller cadeau zou geven dan voor mijzelf kopen, want ik ben weer zo’n typje die het dan zonde vindt om op te branden. xxx Lucinda

 6. Wat een prachtige kaarsen! Het is echt als het ware een stukje kunst. Heel leuk en goed bedacht. Ik heb nog niet zo heel lang geleden een kaars besteld bij http://www.candlewoods-kaarsen.nl/, dus nog even wachten om de alusi kaars uit te proberen. Maar de candlewoods kaarsen zijn ook een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *