Tip: Alusi kaarsen

 photo Alusi Kaarsen_zpsoduvyd3x.png

Voor Sinterklaas kreeg ik van Danny een Alusi kaars. Ik had er nog nooit eerder van gehoord maar was er zo blij als een klein kind mee. Ik heb een zwak voor toffe gadgets of spullen en bij het lezen van de verpakking ging mijn hart sneller slaan. Het is een kaars dat in meerdere vlammen op brandt, super tof! Van het weekend staken we hem aan, want we wilden er met z’n tweeën van genieten! Ik postte een foto op Instagram en kreeg er veel vragen over, vandaag vertel ik er meer over!

 photo Alusi Kaarsen1_zpsrxxto5ti.png

Alusi is een merk dat afkomstig is uit Ierland en niet heel erg bekend is in Nederland, maar dat vind ik juist leuk! Hoe leuk is het om toffe merken zelf (of dankzij mijn vriend) te ontdekken! De betekenis van Alusi is ‘De Evenwichtige’. De Alusi is het vinden van balans in de geest. Het bewust worden van het fijne evenwicht tussen expressiviteit en terughoudendheid, uitbundigheid en gratie, plezier en noodzaak. Dit alles vraagt om oefening en het vinden van de rust en tijd. Een hele gedachte achter een kaars, het gaat me iets te ver. Maar de kaarsen zijn gewoon ontzettend gaaf!

 photo Alusi Kaarsen2_zps9zbiwmup.png

Ik heb er intussen twee, of eigenlijk 1,5 want mijn Quadra, de kleinste is bijna helemaal opgebrand en gisteren heb ik een nieuwe kaars gekocht, de Livia met een prachtig design! Ze hebben in totaal 8 verschillende soorten kaarsen met daarin allemaal verschillende groottes. Ik vond het nu leuk om een grote te nemen deze heeft een brandtijd van 7 uur en de kleine had een brandtijd van 5 uur. Tussendoor kan je hem gewoon uitblazen en de volgende keer gewoon weer aansteken!

 photo Alusi Kaarsen3_zps786nppwu.png

Op de zijkant van de verpakking vind je plaatsjes hoe de kaars opbrand. Bij het zien van deze plaatjes word ik weer helemaal blij, ik heb gewoon een zwak voor dit soort dingen, ik vind het tof! De kaarsen zijn er trouwens in drie verschillende kleuren, wit, zwart en rood. Maar wit vind ik stiekem gewoon het mooiste.

 photo Alusi Kaarsen4_zps2bfclexy.png

Bij de kaarsen wordt een ondergrondje bijgeleverd waar je de kaars op kan zetten. In het begin had ik dat helemaal niet door en zat maar te zoeken naar een geschikt bordje of iets dergelijks, maar dat is dus helemaal niet nodig. Het karton vat geen vlam is daarom helemaal veilig. De kaars gaat natuurlijk druipen waardoor er best wel eens een smeerboel kan ontstaan, dan is zo een groot karton wel fijn!

 photo Alusi Kaarsen5_zpseuovsxgr.png

De kaarsen zitten goed verpakt in de verpakking waardoor je hem zonder zorgen kan vervoeren. De kaarsen zijn natuurlijk best gevoelig omdat het uit meerdere stukken bestaat.

 photo Alusi Kaarsen8_zps7tilmsw5.png

En dit is hem dan, de prachtige Livia kaars! Ik steek hem nog niet aan omdat ik daar gewoon op de bank ’s avonds van wil genieten, maar de Quadra kan ik wel zometeen aan jullie laten zien hoe die opbrandt!

 photo Alusi Kaarsen7_zps0nvtlqgr.png

Beide kaarsen nog bij elkaar, alleen van mijn vierkantje is niet veel meer over, maar ik gok dat hij het nog wel een tijdje doet, zonde om weg te gooien!

Even mijn foto van Instagram afgehaald, zo brandt de Quadra dus op, echt super tof! En dit is nog het simpelste model, dus ik ben heel erg benieuwd naar de Livia.

 photo Alusi Kaarsen9_zpscco3m4nr.png

Bijgeleverd zit ook nog een foldertje met andere designs! Ik vind de Ava, Livia en Saba het mooiste! Ik kan stiekem dan ook niet wachten om er nog meer te kopen!

 photo Alusi Kaarsen6_zpsi4nhnqda.png

De kaarsen zijn niet heel goedkoop, de prijzen varieren van € 10,95 tot € 20,95 maar daar heb je dan wel een hele unieke en toffe kaars voor. En ze zijn ook echt ontzettend leuk om cadeau te geven, tenminste ik was er erg blij mee! Ik heb de Alusi kaarsen bij boekhandel Westerhof in Zwolle gekocht, maar ik heb geen idee waar ze nog meer te koop zijn. In ieder geval wel op verschillende webshops! Wat vinden jullie van deze toffe Alusi kaarsen?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

39 reacties

 • Reply
  chucky1012
  3 februari 2015 at 09:57

  Mooi en heel apart!

 • Reply
  Denise
  3 februari 2015 at 10:17

  Ah deze kaarsen zijn zo origineel en tof! <33

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  3 februari 2015 at 10:21

  Wauw, het is zelfs gewoon een design stuk in je kamer als je hem niet opbrandt! Gaaf!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Shaz
  3 februari 2015 at 10:23

  Echt bijzonder! Ik zou het zelf als decoratie gebruiken.

 • Reply
  adrianamoja
  3 februari 2015 at 10:30

  Oh wauw, die zijn tof! Ik heb ook echt nog nooit van dit merk gehoord. Heeft je vriend goed uitgezocht :D

 • Reply
  Marissa
  3 februari 2015 at 10:37

  Ik had hem al voorbij zien komen op je twitter/instagram. Echt heel bijzonder ziet het er uit! Een keer wat anders.

 • Reply
  Kirsten
  3 februari 2015 at 10:38

  Wat een gave kaarsen om te zien, heel bijzonder!

 • Reply
  Edith
  3 februari 2015 at 10:39

  Wat een super gave kaarsen, heel uniek!

 • Reply
  Corinne
  3 februari 2015 at 11:24

  Wat een bijzondere kaarsen. Inderdaad leuk om kado te geven.

 • Reply
  Danielle Springer
  3 februari 2015 at 11:31

  Dat ziet er leuk uit! Vind de vormen echt bijzonder. De eerste die je op het kaartje ziet, ziet er ook wel tof uit :)

 • Reply
  inspiredbylifee
  3 februari 2015 at 11:39

  Wat een bijzondere kaarsen!

 • Reply
  Joyce
  3 februari 2015 at 11:43

  Wat gaaf zeg, ik ben ook echt gek op zulke dingen! :)

 • Reply
  Kimberley
  3 februari 2015 at 11:47

  Heel apart! Te leuk om te branden eigenlijk haha!

 • Reply
  Tania
  3 februari 2015 at 12:39

  zo’n mooie kaarsen, bijna jammer om ze op te branden

 • Reply
  Bianca
  3 februari 2015 at 12:55

  Het ziet er zeker heel mooi en bijzonder eruit x

 • Reply
  Maaike
  3 februari 2015 at 13:02

  Dat ziet er ongelofelijk leuk uit zeg! Zodra ik het huis uit ben ga ik deze zeker aanschaffen <3

 • Reply
  beautifulday4makeup
  3 februari 2015 at 13:20

  Wat ziet dat er mooi uit zeg!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  3 februari 2015 at 13:50

  Hier had ik nog nooit van gehoord! Ziet er cool uit!

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  3 februari 2015 at 14:29

  Yankee candles zijn ook duur, dus dan is de prijs zo gek nog niet. Ik vind ze onwijs gaaf!

 • Reply
  karlein
  3 februari 2015 at 14:39

  Ik zag het idd al langskomen op je Instagram. Echt super leuk! Idd een keer wat anders, en wel leuk om gewoon een avond voor te gaan zitten om even te kijken :)

 • Reply
  Nicolish
  3 februari 2015 at 14:51

  Wat een gave kaarsen. Erg leuk in zo een vorm!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  3 februari 2015 at 14:52

  Wow, zo speciaal zeg!

 • Reply
  Melanie
  3 februari 2015 at 15:20

  Ziet er erg leuk uit! Normaal ben ik meer van de geurkaarsen maar voor deze exemplaren maak ik graag een uitzondering. Ze zijn ontzettend gaaf! Misschien zouden ze nog gaver zijn als ze verschillende kleurtjes zouden hebben:)

  Fijne dinsdag!
  XoXo Melanie

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  3 februari 2015 at 15:37

  Ik ken dit merk niet. Want een ontzettend gave kaarsen. Ik ben helemaal weg van Quadra.

  Super leuk!

 • Reply
  Claudia
  3 februari 2015 at 16:44

  Wat een onwijs tof idee zeg. Het is gewoon een genot om te kijken hoe die kaarsen dan opbranden.

 • Reply
  Anouk
  3 februari 2015 at 16:46

  Wat een gaaf design hebben deze kaarsen, bijna te mooi om op te branden

 • Reply
  Beau
  3 februari 2015 at 17:21

  Huh, wat apart zeg! Ziet er wel grappig uit.

 • Reply
  Margot
  3 februari 2015 at 17:57

  Wat gaaf! Ook zonder dat ze aangestoken worden zijn ze mooi om naar te kijken.

 • Reply
  Miriam
  3 februari 2015 at 19:03

  Oeh, dit ga ik voor iemand kopen als housewarming cadeautje ;)

 • Reply
  Kimberly
  3 februari 2015 at 19:43

  Ik vind het echt heel tof eruit zien! Ik werd al helemaal enthousiast van je post op Instagram toe, ben benieuwd hoe het er in het echt zo uitziet :D

 • Reply
  femketje
  3 februari 2015 at 19:48

  echt uniek zeg :D

 • Reply
  Jana
  3 februari 2015 at 20:09

  Dit merk ken ik nog niet :D En ik heb ook nog niet zulke kaarsen gezien, ik vind ze wel heel bijzonder en ook erg leuk :D

 • Reply
  Evelien
  3 februari 2015 at 20:28

  Wow, dit is tof zeg! Ik kende Alusi kaarsen nog niet maar ben er zeker benieuwd naar geworden nu!

 • Reply
  Mariska
  3 februari 2015 at 20:40

  Die kaarsen ken ik nog niet, maar die zien er wel erg leuk en apart uit :)

 • Reply
  lucindainwonderland
  3 februari 2015 at 21:09

  Dat ziet er leuk uit zeg, echt weer eens wat anders. Denk dat ik het sneller cadeau zou geven dan voor mijzelf kopen, want ik ben weer zo’n typje die het dan zonde vindt om op te branden. xxx Lucinda

 • Reply
  Anne Solveig
  4 februari 2015 at 11:19

  Wat een tof concept!

 • Reply
  Andrea
  4 februari 2015 at 19:31

  Echt supervet!

 • Reply
  Peggy Simons
  4 februari 2015 at 22:04

  Wat een leuk review heb je geschreven over de Alusi Kaarsen. Erg leuk en informatief. Dank je wel.

  Grtjs, Peggy

 • Reply
  Janine
  13 februari 2015 at 13:59

  Wat een prachtige kaarsen! Het is echt als het ware een stukje kunst. Heel leuk en goed bedacht. Ik heb nog niet zo heel lang geleden een kaars besteld bij http://www.candlewoods-kaarsen.nl/, dus nog even wachten om de alusi kaars uit te proberen. Maar de candlewoods kaarsen zijn ook een aanrader!

 • Laat een reactie achter