Zoek
Sluit dit zoekvak.

THERME Foaming Shower Mousse zonder drijfgas

 photo Therme-Douche-Foam_zpsf1c20a30.png

THERME is een merk dat bekend staat om haar heerlijke geuren die je meteen doen denken aan een luxe spa, maar dan voor thuis! Maar nu is THERME ook een merk waarbij je meteen aan een goed milieu denkt! Waarom? Omdat THERME als eerst flacons heeft zonder drijfgas, dit betekend 74% minder Co2 uitstoot en 42% minder energie. Ik ben echt heel erg benieuwd naar deze milieu vriendelijke verbetering!

 photo Therme-Douche-Foam1_zpsc04c8c2a.png

Hoe zit het nou precies? Deodorants, mousse en andere producten komen uit de verpakking door middel van drijfgas, dit is alleen helemaal niet goed voor het milieu. Veel merken claimen dan wel een milieu vriendelijke verpakking te hebben, maar door de gassen blijft het nog steeds een schadelijk product. Tijd om dit anders aan te pakken dacht Remark – het moeder bedrijf van THERME -. Ze hebben twee jaar keihard aan een oplossing gewerkt en hij is er eindelijk! Het nieuwe Airopack spray-systeem zit verwerkt in de producten van Remark en zorgt voor 74% minder Co2 uitstoot en 42% minder energie! Meer informatie over deze verpakking vind je op de website!

 photo Therme-Douche-Foam2_zps459a35c0.png

De verpakking heeft aan de binnenkant een hele metamorfose ondergaan. Het product is hetzelfde gebleven maar de verpakking is nu milieu bewust. Door het product te gebruiken komt de zuiger steeds een stukje omhoog. Het product wordt dus omhoog gedrukt als jij daar opdracht toe geeft. Fijn is dus dat je het hele product daardoor ook helemaal opmaakt en er geen ongebruikte restjes blijven zitten die je gewoon weggooit, dat is natuurlijk ook zonde en niet milieu bewust! De constante luchtdruk in de flacon van 2 bar zorgt voor genoeg druk om het product goed te kunnen gebruiken. En handig aan deze verpakking is ook dat je het in elke positie kan gebruiken, dus ook op de kop!

 photo Therme-Douche-Foam3_zps7dc06878.png

Leuk natuurlijk die verbetering, maar werken de producten nog wel zo fijn als eerst? Ik testte twee heerlijke showermousse varianten uit. De Zen White Lotus en Thalasso variant. Beide hebben een heerlijke en ontspannende geur. Zen White Lotus is een ontspannende en rustgevende geur van de witte lotus die ook wel een beetje exotisch is! Thalasso is een echte verfrissende geur, dit komt omdat het product verrijkt is met mineralen en zeealgen uit de zee. Het is een heerlijk frisse mousse voor onder de douche, ideaal voor een warme dag om even lekker bij af te koelen.

 photo Therme-Douche-Foam7_zps768b28ce.png

Handig ook aan deze verpakkingen is dat je kan zien hoe ver het product al op is. De inhoud van de verpakking wordt ook weergegeven in milliliters, zodat je precies kan zien hoeveel je nog hebt. Ik vind dat echt prettig, want vaak bij een foam zit het in een aluminium verpakking waar je niet door heen kan kijken en dan is het altijd maar gokken wanneer het product echt op is.

 photo Therme-Douche-Foam8_zpsfdf8cdeb.png

De mousse is heerlijk zacht voor de huid en ook nog eens pH-huidneutraal. Hoe gebruik je de mousse? Heel makkelijk, de gel die uit de verpakking komt die langzaam zich steeds meer tot een mousse vormt breng je aan op de natte huid. Door het masseren en het verdelen van de gel op de huid ontstaat er een lekkere mousse! Daarna kan je het gewoon weer afspoelen zoals met een gewone zeep.

 photo Therme-Douche-Foam6_zps4a78dcc0.png

De dop vond ik er meteen heel chique uitzien, beter dan zo een halve snorkel die er normaal aanzit, erg mooi! Maar hoe werkt het? Ik ben echt blij verrast! Het product komt wel een stuk minder snel naar boven dan de foams die ik gewend ben, maar dat vind ik juist een pluspunt! Deze worden met zoveel druk uit de verpakking gedrukt dat ik meer foam al in het doucheputje heb liggen dan op mijn hand. Dat vind ik erg zonde dat de helft gewoon meteen weg is. Hier komt het product iets langzamer uit de verpakking maar snel genoeg voor mij. Hierdoor kan je goed doseren en gebruik je nooit teveel, ideaal! Daarom gaat deze mousse bij mij ook echt veel langer mee dan een andere mousse die vaak al na 1,5 week leeg is.

 photo Therme-Douche-Foam9_zps1289839c.png

De mousse komt er uit als een gel en tovert zich snel om tot een mousse, zoals je hier kan zien.

 photo Therme-Douche-Foam10_zps787991ed.png

Na een paar keer in mijn handen gewreven te hebben ontstaat er een rijke mousse! Alleen ik moet wel eerlijk zeggen, omdat de douche is het mousse effect wel iets minder dan ik gewend ben, maar dat vind ik opzich niet erg, je hebt zeker nog wel het mousse gevoel!

 photo Therme-Douche-Foam5_zpsaf3be0b5.png

Ik vind de THERME Foaming Shower Mousse zonder drijfgas echt een enorme stap vooruit in de beautywereld! Ik hoop dat veel merken het geweldige idee opvolgen. Ik was in het begin een beetje bang of het nog wel gebruiksvriendelijk was, maar dat is het gelukkig wel! Deze heerlijke en milieu vriendelijke mousses voor onder de douche kosten € 6,95 en zijn gewoon te koop bij de drogist!

Vind jij het ook een geweldig systeem en wil je meer weten over de verpakking, hoe het werkt, en welke merken al met dit systeem werken? Kijk dan op de website van Care for Climate!

Dit is een gesponsord artikel

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

 1. lijkt me een super fijn product! en hij is ook nog eens goedkoper dat de rituals douch foams wat ik niet gedacht had door de milieu vriendelijke verpakking.

 2. Ben er wel heel benieuwd naar. Owja, Aranka ik kan je artikelen niet lezen als ik Adblock aan heb, als ik hem uit heb kan ik het wel lezen. Had ik eerst nooit geen last van.

 3. Lijkt me heerlijk, deze staan al een tijdje op mijn lijst van producten waar ik naar wil gaan kijken!

 4. Ik hou sowieso van douche foams (<3 Rituals!) en het is zeker mooi meegenomen dat deze ook aan het milieu denkt.

 5. Erg fijn dat het milieu bewust is gemaakt.
  2 flacons gekocht. Beide wilden na enkele keren drukken niet meer verder. Echt een teleurstelling ten top.

 6. Fijn dat de verpakking milieu vriendelijk is. Product is ook heerlijk.
  Maar… had 2 flacons gekocht, 1 flacon wilde niet meer pompen na 2x gebruiken.
  2e fles idem, dan is het een duur product als je volle flacons weg kan gooien. Erg jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *