Search
Close this search box.

The Ordinary Vette Huid Skincare Routine

Automatische concepten

Ik heb al zoveel goede verhalen over The Ordinary gehoord dat ik het niet meer kon laten een aantal producten te bestellen. Jullie weten allemaal wel dat ik een vette huid heb en besloot een aantal producten te bestellen die daarbij goed zouden aansluiten. Ik gebruik de producten van The Ordinary nu meer dan een maand en tijd voor een review!

Automatische concepten

The Ordinary Review

The Ordinary is een merk dat denk ik iedereen wel kent. Het is ten eerste heel goedkoop, gewoon bij de Douglas te koop en het heeft bijzondere producten die rijk zijn aan actieve ingrediënten. Het merk heeft echt van alles wat en het is even uitzoeken en kijken wat het best bij jou past en hoe je het kunt gebruiken.

Het heeft mij ook een tijdje gekost om uit te zoeken welke producten nou bij mij zouden passen en elke producten ik wanneer gebruik. Let trouwens wel op, want sommige producten van The Ordinary kun je weer niet in combinatie met elkaar gebruiken. Het is dus nog best lastig iets samen te stellen. Gelukkig geeft de site van Douglas heel duidelijk aan wat het is en met wat je het niet mag combineren.

Automatische concepten

Zoals jullie weten en ik al vertelde heb ik een vette huid en besloot daar deze producten voor aan te schaffen:

Niet alle producten zijn specifiek voor een vette huid, sommige zijn ook om de huid meer egaal te krijgen en te hydrateren. Ik vertel je over alle producten uitgebreid de werking en mijn mening.

Automatische concepten
Automatische concepten
Automatische concepten

The Ordinary Glycolic Acid 7% Tonic Solution – € 8,70

De The Ordinary Glycolic Acid 7% Tonic Solution richt zich vooral op dofheid van een ongelijkmatige teint van de huid. Nou moet ik toegeven dat ik daar niet echt last van heb, maar ik gebruik graag een toner en dit was de enige van The Ordinary dus besloot hem aan te schaffen. Een stralendere huid wil iedereen wel toch?

De toner wordt aangeraden ’s avonds te gebruiken en niet in combinatie met EUK134, Peptides en andere Acids. De toner is onder ander verrijkt met 7% glycolzuur, aminozuren, aloë vera, ginseng en tasmaanse peperbes. Doordat er zuren in de toner zitten wordt aangeraden een SPF na gebruik aan te brengen.

Ik gebruik de toner elke avond na het reinigen van mijn gezicht. In het begin moest ik heel erg aan deze toner wennen omdat hij best wel prikt/brand op de huid (zelfs op mijn niet gevoelige/vette huid). Maar na een tijdje merkte ik dat mijn huid er tegen kon en niet meer irriteerde. Het is wel echt een heftige toner en maakt je huid ook wat droger. Ik kan hem iedere dag gebruiken, maar heb je een gevoeligere huid dan zou ik hem minder vaak gebruiken. Daarna is een vochtinbrengende crème ook wel noodzakelijk.

Echt verschil merk ik niet door deze toner en weet ook niet of het een toegevoegde waarde is aan mijn skincare routine. Ik merk wel dat mijn huid wat zachter/egaler is geworden door de AHA.

Automatische concepten
Automatische concepten
Automatische concepten

The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10% – € 7,20

The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10% richt zich ook op de dofheid van de huid en bestrijd een oneven kleur, slapheid en texturele ongergelmatigheden. En van dat laatste heb ik vooral last.

Ook deze crème wordt aangeraden ’s avonds te gebruiken omdat het een stabiele azelaïnezuuroplossing is, maar ik gebruik hem in de ochtend omdat ik hem in combinatie met de Niacinamide erg prettig vind voor mijn vette huid. Je brengt hem aan als laatste stap in je verzorging en is beter niet te combineren met zuren, EUK134 0.1% en Peptides.

Ik heb persoonlijk best snel last van onderhuidse puisten, mee-eters en andere oneffenheden. Sinds ik alle producten van The Ordinary ben gaan gebruiken is het de eerste week verschrikkelijk erg geweest. Mijn huid reageerde heftig op alle producten en ook op deze crème, ik zat onder de puisten. Maar al snel merkte ik dat ze ook weer weg gingen en niet meer terug kwamen. Deze crème helpt bij acne maar ook de littekens en vervelende plekjes minder zichtbaar te maken.

De crème niet bepaald voedend dus zou hem niet voor een droge huid aanraden. Hij matteert mijn vette huid goed en trekt snel in. Nadeel is wel dat er maar heel weinig in deze crème zit. Met één keer gebruiken per dag was het flesje na een maand al leeg. Maar goed, je betaald er natuurlijk ook niet veel voor.

Automatische concepten
Automatische concepten
Automatische concepten

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution – € 7,20

Dit is denk ik wel de holy grail wat betreft The Ordinary, de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution en natuurlijk moest ik hem ook hebben. Het is een peeling van maximaal 10 minuten voor het gezicht.

De peeling bevat 30% alfa hydroxyzuren (glycolzuur/melkzuur/wijnsteen/citroenzuur), 2% betahydroxyzuur (salicylzuur), hyaluronzuur crosspolymeer, vitamine B5, zwarte wortel en tasmaanse perperbes. Dit zijn toppers voor oneffenheden en onzuiverheden. Je gebruikt hem maximaal twee keer in de week en is niet te gebruiken samen met sterke acids, EUK134 0.1% of Peptides.

Ik gebruik de peeling twee keer in de week voor het douchen gaan en laat het dan 10 minuten intrekken. Je merkt echt dat het een actief product is want de huid tintelt behoorlijk (niet irritant of pijnlijk gelukkig). Daarna spoel je het weer af en heb je een super zachte en egale huid.

Zelf ben ik echt positief over dit product, ik heb veel minder oneffenheden (eigenlijk niet) en mijn huid is egaal en straalt. Wat mij betreft echt een topper.

Automatische concepten
Automatische concepten
Automatische concepten

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% – € 5,90

Dan komen we nu bij mijn favoriete product, namelijk de The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%. Het heeft een krachtige formule met vitamine en mineralen met 10% pure niacinamide en 1% zink.

Niacinamide is natuurlijk hét product voor een vette huid en dat belooft het ook. Het reguleert namelijk de talg en vermindert grove poriën. Daarom is het geschikt voor mensen met acne, een vette huid of oneffenheden. Je gebruikt het product voor crèmes en kan niet gebruikt worden in combinatie met Vitamine C.

Ik gebruik dit product elke ochtend voor mijn dagcrème (de Azelaic Acid Suspension 10%) en merk echt dat mijn huid hier zoveel baat bij heeft. Mijn huid is zoveel minder vet en mijn poriën worden steeds kleiner naar mijn idee. Wel voelt het een beetje plakkerig aan op de huid dus raad je wel aan daarna een crème te gebruiken. Maar als je een vette huid hebt, koop dit.

Automatische concepten
Automatische concepten
Automatische concepten

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 – € 6,80

Als laatst gebruik ik de The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5. Dit is een hydraterende ondersteuningsformule met ultra puur, veganistisch hyaluronzuur. Ik merkte namelijk dat mijn huid wel wat meer hydratatie kon gebruiken na het gebruik van bovenstaande producten.

De The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 zorgt voor hydratatie en herstel van de huid en gaat tekenen van veroudering tegen. Het kan in combinatie met alles gebruikt worden en ik gebruik het ’s avonds voor mijn nachtcrème voor extra voeding voor de nacht.

Het is een vrij basic product dat je met alles kan gebruiken voor net even wat meer hydratatie en dat doet het goed. Wat mij betreft een goede basic die je zou moeten hebben als je opzoek bent naar hydratatie voor de huid.

Automatische concepten

In het begin schrok ik echt wel even toen ik de producten van The Ordinary ging gebruiken, mijn huid werd alleen maar slechter. Maar het was alsof alles er even uit moest en sinds dien is mijn huid echt opgeknapt. Het is minder vet, minder dof en zonder oneffenheden.

Voor niet al te veel geld heb je echt hele fijne producten die ook echt effectief werken. The Ordinary is onder andere te koop bij de Douglas en De Bijenkorf.

Naast The Ordinary…

Heb je last van een vette huid en wil je daar graag vanaf? Ik schreef al eerder een review over wat je kunt doen tegen een vette huid. Wellicht kan je daar nog handige tips uit halen naast The Ordinary producten.

Hebben jullie producten van The Ordinary en hoe bevallen die?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

18 reacties

 1. Ik heb de retinol ende vitamine c poeder en de peeling met05% erin ende dagcreme.deretinol bevalt heel goed de dag crème tube is moeilijk te gebruiken. Maar ik ga zeker door met de producten

 2. Gebruik ook wat producten de laatste maanden, oa retinol en wat zuren. Maar ook de hyaluronic. Erg tevreden.
  Heb ook anti aging nodig, heb gemengde huid, maar ben ook 50, dus binnenkort nog wat in mijn routine opnemen.
  Zoals buffet.
  Vind het handig dat je op de site van Deciem advies kan vragen, en zo een heel regime geadviseerd krijgt.
  De info op Douglas site vind ik wat summier. De medewerkers in de winkel zijn ook niet heel erg goed op de hoogte vind ik.

 3. Op de website van The Ordinary zie je vaak bij de produkten staan dat er de eerste weken sprake kan zijn van “purging”, dus je huid vertoont een normale reactie.

  Zelf gebruik ik de The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution heel graag, want deze maakt mijn huid zo mooi! Verder zijn de natural moisturising factors en het retinol serum een favoriet.

 4. Helemaal mee eens met je review. De producten zijn effectief en voordelig. Combineren van producten is wel even een uitzoekwerkje maar dat heb ik er graag voor over. Sinds ik het gebruik is mijn huid nog nooit zo mooi geweest. Bij wallen werkt de coffeïne solution echt geweldig, binnen 3 dagen sterk verminderd. Vind het merk The Ordinary echt top!

 5. Wat een mooie foto’s!
  Dit klinkt erg goed.
  Heb nooit iets gebruikt van dit merk.
  Maar ben na jou artikel gelezen te hebben zo benieuwd….
  De prijzen vallen wel mee.

  Coco

  1. Wat een mooie foto’s!
   Dit klinkt erg goed.
   Heb nooit iets gebruikt van dit merk.
   Maar ben na jou artikel gelezen te hebben zo benieuwd….
   De prijzen vallen wel mee.

   Xoxo

 6. Eigenlijk hoop ik wel dat de schrijver van dit artikel reageert… want ik doe ook de moeite een reactie te schrijven.
  Ben net begonnen aan The Ordinary en het valt mij best tegen, het kost me heel veel tijd en gedoe. Mijn huid knapt niet echt op. Ik had eerder de Niacinamide-Zinc en heb het hele flesje op gemaakt, plakkerig spul is het! Heb nu een nieuwe, maar het doet niks voor mijn grove poriën, het doet niks voor whiteheads, het doet niks voor mee-eters. Het maakt mijn huis niet minder vet. Dus ik vraag me af wat er nu werkelijk ‘Holy grail’ aan is? De toner gebruik ik, die mag alleen ’s avonds, maar ik merk geen verschil in mijn huid. De peeling (rode) gebruik ik af en toe, maar ook: geen verschil, het bijt erg, ik vind het erg naar spul. Ik wil van mijn mee-eters af en ik wil een schonere huid en minder vette huid! Ik gebruik een siliconen gezichtsborstel met een facewash van Olaz, een milde of een niet-schuimende. Beide maken het niet beter. Ik heb de face wash van The Ordinary ook, wat een bagger. Tja, oftewel, het is niet zo geweldig. Of ik doe iets verkeerd.

  1. Ik gebruik de producten al een tijdje niet meer, want achteraf merkte ik eigenlijk geen verschil. Wat je zegt het plakt en mijn huid is uiteindelijk niet minder vet geworden… Ik ben opzoek naar een ander heilig middeltje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *