Zoeken
Sluit dit zoekvak.

The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

 photo The-Body-Shop-Tea-Tree-Flawless-BB-Cream1_zpsdb445620.png

Ik ben dol op de geur van tea tree, het is echt een geur dat je lekker vind of totaal niet, ik ben zo iemand die het echt heerlijk vind. Ik denk dat de tea tree lijn van The Body Shop bij iedereen wel bekend is die een beetje last heeft van een onzuivere huid, want tea tree is daar namelijk een heel goed middel tegen. The Body Shop heeft vanaf nu een nieuw product aan deze lijn toegevoegd, een BB Cream!

Ik ben dol op BB Creams en dol op tea tree! Dit kan dan wel eens een gouden combinatie voor mij worden. Wat bij The Body Shop heel belangrijk wordt gevonden is dat een onzuivere huid moet kunnen ademen, en vaak met een hele laag foundation op is dat niet het geval. Daarom besloten ze een BB Cream te maken met een subtiele foundation dekking die de verzorgende eigenschappen van een dagcrème heeft. Het camoufleert de onzuiverheden maar maakt het daarmee niet erger!

 photo The-Body-Shop-Tea-Tree-Flawless-BB-Cream2_zps3214796f.png

De BB Cream is in drie verschillende tinten te krijgen, 01 light, 02 medium en 03 dark. Het eerste wat me opviel bij het gebruiken van het product was dat light – de kleur die ik heb ontvangen – echt heel erg licht was, zelfs te licht voor mijn huid. Dat is goed echt goed nieuws voor de lichte huidjes en de kleur is heel natuurlijk en heeft geen oranje en grijze waas over zich heen.

 photo The-Body-Shop-Tea-Tree-Flawless-BB-Cream3_zpscb578b03.png

Hier moest ik wel eventjes om lachen, in elk ander land heet het product gewoon een BB Cream en bij ons een getinte dagcrème met tea tree-olie. Maar waarom heeft TBS nou gekozen om de tea tree in een BB Cream te verwerken en niet in een foundation? Dat is makkelijk, met een BB Cream wordt het allemaal net wat makkelijk, deze zou ook je dagelijkse huidverzorging van een dagcrème kunnen vervangen zodat je eigenlijk maar één product voor het gezicht nodig hebt.

 photo The-Body-Shop-Tea-Tree-Flawless-BB-Cream4_zps4bcc843b.png

De The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream bevat behoorlijk wat voedende oliën en ingredienten zoals natuurlijk tea tree-olie maar ook shea butter! Het is dus echt een voedende verzorging voor je gezicht met een tintje eraan. Voor de rest zie ik geen gekke ingrediënten terug komen in de lijst en fijn om te weten is dat TBS hun producten en grondstoffen niet op dieren test.

 photo The-Body-Shop-Tea-Tree-Flawless-BB-Cream6_zpsda3a3026.png

De dop geeft ook nog eens gemakkelijk aan om welke kleur het gaat, deze dop van de light variant is lekker licht en hoe donkerder de kleur wordt hoe donkerder de dop is, een handig maniertje om de kleuren uit elkaar te houden. De kleur van het product vind ik trouwens heel goed met elkaar overeen komen. Wat ik wel jammer vind is dat ze dop niet heel handig werkt. De BB Cream is een soort van luchtige vloeibare mousse die er niet heel makkelijk uit komt. Daar bedoel ik mee dat je hem echt moet afsmeren op je hand, anders wordt de dop helemaal vies. Alleen het product laat naar een erwtje zeg maar niet los en moet je hem dus goed afvegen aan je hand waardoor je een grote veeg streep krijgt en allemaal product aan de dop. Je kan het ook gewoon op je hand laten vallen zoals hieronder, maar dan heb je veel te veel product voor je gezicht te pakken. Handiger was dus geweest er een klein verhoogd stukje in te maken.

 photo The-Body-Shop-Tea-Tree-Flawless-BB-Cream7_zps73ef53d7.png

Zoals je kan zien ziet de BB Cream er lekker luchtig uit van structuur en dat voel je ook terug op het gezicht. De kleur is ook heel erg licht, heel handig! De geur is trouwens echt heerlijk, je ruikt meteen de krachtige geur van tea tree! De geur is trouwens niet overheersend en op het gezicht ruik je er niets meer van terug.

 photo The-Body-Shop-Tea-Tree-Flawless-BB-Cream8_zpsb1253db7.png

Mijn gezicht zonder enige make-up.

 photo The-Body-Shop-Tea-Tree-Flawless-BB-Cream9_zps45c0ae2f.png

Met de foundation, mascara en lipgloss! De kleur is net iets te licht voor mij maar door ook de subtiele dekking zie je daar niet veel van terug. Hij haalt net eventjes de kleine rode oneffenheden uit mijn gezicht en maakt het mooi egaal. Heb je echt heel veel last van onzuiverheden en ben je toch op zoek naar een goede en dekkende BB Cream, dan kan je deze beter overslaan. Maar ik ben er echt super tevreden mee, hij ruikt heerlijk en geeft een lichte – maar perfecte – dekking voor mij. Mijn gezicht voelt na het aanbrengen oké aan en niet plakkerig. Maar toch poeder ik hem nog graag eventjes af. De foundation blijft gemiddeld zitten en aan het einde van de middag begin ik toch ook wel een beetje te glimmen.

 photo The-Body-Shop-Tea-Tree-Flawless-BB-Cream5_zpsc71e472c.png

Ik vind het een heel goed product en alhoewel ik geen last heb van onzuiverheden ga ik hem zeker in mijn dagelijkse routine met mijn andere BB Cream opnemen. Stiekem heeft hij dat alleen al te danken aan zijn heerlijke geur. Ook voor de prijs hoef je het eigenlijk niet te laten, want voor een flacon met 40 ml betaal je maar € 8,- en het product is ook nog eens zuinig in gebruik. The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream is te koop vanaf 12 mei bij natuurlijk de The Body Shop winkel, hun online webshop en de counters in de V&D.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

27 reacties

 1. Wat een fijne uitgebreide review! Thanks :-) Ik ben bekend met deze lijn, maar heb er nog nooit iets van gebruikt. Ik heb geen onzuivere huid. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik erg nieuwsgierig naar deze ‘BB-cream’ ben geworden. Misschien dat ik er toch eens een kijkje naar neem, haha.

 2. Een hele fijne review! Ik zat de BB cream ook al in een filmpje van beautygloss voorbij komen en werd er al nieuwsgierig door gemaakt. Dus deze review komt op het juiste moment ;) Hij is heel uitgebreid en lijkt me erg fijn!

 3. Oh wat ben ik blij dat deze het zo goed doet! Ik heb de cleansers uit de Tea Tree lijn gehad en daar was ik erg tevreden van.

 4. Dit lijkt me dus echt een wonderproduct. Ga het meteen kopen als ik in de stad ben! Over het algemeen was ik BB creams echt weer even beu, maar bij deze krijg ik weer kriebels!

 5. Wauw, ik vindt de kleur van de bb cream erg goed bij je huid passen.
  Je hebt hier heel goed uitgelegd hoe het ruikt etc..
  Ik ga eens snel kijken in TBS want na het lezen van jouw review ben ik nieuwsgierig geworden ;-)

 6. Dit klinkt wel heel goed :) Ben erg benieuwd…zoals je het omschrijft klinkt het wel iets voor mij om uit te proberen.. Dus bedankt voor de review! ;)

 7. Ja, ik vind hem ook fijn. Maar ‘heerlijke geur’? Really? Echt iedereen die ik ken vindt de geur van Tea Tree echt stinken, inclusief ikzelf.. bah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *