Zoek
Sluit dit zoekvak.

The Body Shop Tea Tree Cool & Creamy Wash

 photo Teatree_zps2688409e.png

Facewash, ik ben er helemaal gek op. Vind het heerlijk om ’s ochtends onder de douche mijn gezicht van een goede schoonmaak beurt te voorzien. Mijn oude facewash was op dus de volgende die in de kast stond was deze. Een heerlijke crème wash die super zacht aanvoelt. Deze is speciaal gemaakt voor de vette huid met onzuiverheden. Mijn huid gilde het bijna uit, I need this!

 photo Teatree1_zps5c5fd24b.png

De Tea Tree facewash is een nieuw product in de al bestaande Tea Tree lijn met daarin een lotion, cleanser, pore minimiser en een olie. Een perfect aanvulling op de lijn dus al zeg ik het zelf. Tea Tree is een goed middeltje tegen onzuiverheden en laat mij er nou ineens helemaal onder zitten. Ik weet niet wat het is, maar ik zit helemaal onder de puistjes!

Deze reiniger rekent af met bacteriën op de huid die voor puistjes zorgen, net wat ik nodig heb nu! Het product reinigt de huid grondig en zuivert het ook nog eens. Het overtollige talg en de onzuiverheden worden meegenomen tijdens het reinigen. Maar niet te veel zodat je een droge en trekkerige huid krijgt. De huid ziet er meteen frisser uit en voelt super zacht aan.

 photo Teatree2_zps8c1739ee.png

Op de verpakking staat al dat je de gebieden rondom de ogen moet ontwijken met het reinigen en ook rondom de lippen zou ik oppassen. Ik had een tijdje geleden niet zo een enthousiaste review over dit product gelezen, dat hij heel erg zou prikken. Ik vind dit niet helemaal waar, je voelt het zeker tintelen, maar dat is de frisse tea tree en een vleugje menthol die je voelt. Dit voel je ook alleen als je je gezicht ermee aan het reinigen bent. Je voelt een hele frisse tinteling op je gezicht, zeg maar het tandpasta effect (maar dan niet zo agressief). Als je de reiniger afspoelt met water verdwijnt het tintelende gevoel bijna als sneeuw voor de zon. Maar ik zou dit product zeker niet aanraden met een gevoelige huid. Ik met mijn vette huid dat goed gereinigd moet worden is het ideaal.

 photo Teatree3_zpsf69d1dc1.png

Zoals je ziet zitten er heel veel verschillende oliën die de huid goed voeden en zacht maken. Wel vind ik de Tea Tree een beetje laag in het rijtje staan, maar ik vind hem wel vrij aanwezig. Je ruikt ook echt heel goed de geur van Tea Tree in het product.

 photo Teatree5_zpse80a3cbd.png

De verpakking van het product vind ik echt ontzettend handig. Een flexibele tube waar je makkelijk wat product uit kan krijgen. Je kan hem op de kop neerzetten in de douche en heeft een handige hersluitbare dop.

 photo Teatree6_zps5438f726.png

 photo Teatree7_zps077b373b.png

De reiniger is heerlijk creamy en verdeelt zich heerlijk over de huid van je gezicht heen. Hij schuimt haast niet, maar dat vind ik wel heel erg prettig. De reiniging van het product vind ik heel erg fijn. Hij doet goed zijn werk en laat absoluut geen droge of trekkerige huid achter. Wat ik eigenlijk wel dacht door het tintelende gevoel onder het reinigen. Ook merk ik dat mijn puistjes een stuk minder worden na het gebruik van deze reiniger!

 photo Teatree4_zps3df68325.png

Ik ben echt heel erg enthousiast over deze reiniger, het is alleen wel de vraag of je van het tintelende gevoel houdt. Ik kan me voorstellen dat veel mensen dat liever skippen. Ook vind ik dit niet echt een reiniger die geschikt is voor een gevoelige huid, dan zou ik toch echt voor een andere gaan. Maar voor mijn vette huid met onzuiverheden is hij echt helemaal top!

De The Body Shop Tea Tree Cool & Creamy Wash ligt vanaf nu in de winkels en kost € 9,00 per tube.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

29 reacties

  1. Ik moet hem nog proberen, maar hij lijkt me fijn! Af en toe wordt mijn huid ook ineens onrustig, vet en verschijnen er puistjes en dan lijkt deze facewash me wel een redder in nood ;)

  2. Dat tintelende gevoel klinkt nog niet zo aantrekkelijk, dus deze sla ik over. Er zijn genoeg andere fijne facewashes :)

  3. Hij lijkt me wel fijn maar ik heb liever een face wash die je voor alles, dus ook je ogen, kan gebruiken.

  4. Hij klinkt erg fijn, ik ben nu best benieuwd naar de geur van Tea Tree! Ik heb alleen geen vette huid maar extreem droog, dus ik ben bang dat deze dan niet echt een match is :(

  5. Het klinkt als een fijn product, maar ik heb geen vette huid…Ik vind je artikelen trouwens steeds leuker worden, met name de teksten :-) In de inleiding vermeld je: ‘Mijn huid gilde het uit, I need this’. Leuk..!! Hierdoor word ik helemaal enthousiast gemaakt om je artikel verder te lezen :-)

  6. Ik heb ook een soort creamy gezichtsreiniger van PrettySkin. Je moet in het begin erg wennen aan het niet schuimen van het product, maar het is echt super fijn als je er eenmaal aan gewend bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *