Zoek
Sluit dit zoekvak.

TBS start met gerecycled plastic + gratis shampoo

Automatische concepten

Onze aarde komt om in het plastic. Elk jaar komt er meer dan acht miljoen ton in de oceanen terecht. 91% van het plastic wordt wereldwijd niet gerecycled. De meesten van ons kennen de beelden van de plasticsoep in onze oceanen wel.

Maar er kleeft ook een sterk onderbelicht, menselijk aspect aan de plasticcrisis. Meer dan drie miljard mensen leven zonder formeel afvalbeheer – dat is bijna de helft van de wereldbevolking. In deze delen van de wereld eindigt het huisvuil gewoon op straat of op grote vuilnisbelten, hierdoor is er een officieus beroep ontstaan: de afvalverzamelaar. De armste mensen van deze samenlevingen proberen de kost te verdienen door plastic afval te verzamelen. Alleen al in India wonen zo’n 1,5 miljoen afvalverzamelaars die dagelijks in totaal ruim 6.000 ton plastic verzamelen. Deze enorme hoeveelheden plastic zouden anders terechtkomen in onze rivieren en oceanen. Veel van deze afvalverzamelaars zijn vrouw. Zij leven vaak onder de armoedegrens, werken onder erbarmelijke omstandigheden, krijgen te weinig betaald en zijn door de samenleving verstoten. Maar als zij dit werk niet deden dan zou er nog veel meer plastic in onze rivieren en oceanen terechtkomen.

Lancering eerste Community Trade gerecycled plastic, focus op vrouwen

In samenwerking met Plastics For Change lanceert The Body Shop daarom haar eerste Community Trade-gerecycled plastic. Een fair trade recyclingsysteem waarbij de positie van de afvalverzamelaars wordt versterkt. Door de lancering van dit programma krijgen de afvalverzamelaars een eerlijke beloning voor hun werk, een stabiel inkomen en toegang tot betere arbeidsomstandigheden. Ook worden ze geholpen bij onderwijs en zorg, het verkrijgen van leningen en het herwinnen van het respect en de erkenning die ze verdienen. In de loop van drie jaar wordt de ingekochte hoeveelheid Community Tradegerecycled plastic opgeschaald tot 900 ton, hiermee wordt de maatschappelijke positie van tot wel 2.500 afvalverzamelaars in Bangalore versterkt. Op den duur wil The Body Shop Community Trade-gerecycled plastic gaan gebruiken in al hun producten. Het bedrijf moet echter geschaald beginnen, omdat het samenwerkt met een startup en kleine groepen vuilnisrapers. Gaandeweg wordt de productie op een verantwoorde en duurzame manier opgeschroefd.

Automatische concepten

Nieuw recyclingprogramma in The Body Shop-winkels van start

The Body Shop gaat haar verpakkingen ook op een andere manier verduurzamen. In samenwerking met onder meer TerraCycle, een innovatief internationaal recyclingbedrijf, gaat The Body Shop het klanten gemakkelijker maken om lege verpakkingen te recyclen. Het nieuwe recyclingprogramma gaat dit jaar van start in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Frankrijk en Duitsland. In deze landen kunnen klanten hun lege flessen, potten, potjes en tubes in de winkel inleveren. Daarna maken de recyclepartijen er nieuwe verpakkingen van, waar mogelijk op de lokale markt. En als dat niet mogelijk is, gebruiken de partijen het plastic voor nieuwe consumentengoederen zoals bankjes en gieters.

In alle winkels in deze landen komt een inzamelton te staan waar klanten vijf lege verpakkingen van The Body Shop producten kunnen inleveren. Als dank daarvoor ontvangen ze een beloning. The Body Shop wil dit initiatief snel uitbreiden naar alle landen, zodat er in elke winkel een inzamelpunt komt. Uiteindelijk wil het bedrijf de kringloop sluitend maken, zodat al het plastic terugkomt in de vorm van verpakkingen of winkelmeubilair.

Gratis shampoo of conditioner op 18 mei

Deze actie is geldig op 18 mei 2019 van 11.00 – 15.00 uur in alle winkels van The Body Shop in de Benelux met uitzondering van de outlets. Niet geldig online. Ontvang 1 (250 ml) Shampoo of (250 ml) Conditioner naar keuze in ruil voor maximaal 1 lege plastic beauty-verpakking van elk willekeurig merk. Je krijgt daarvoor 1 (250 ml) Shampoo of Conditioner per klant. Ze accepteren geen glazen verpakkingen of verpakkingen van ontvlambare producten.

Ik vind dat The Body Shop een hele goede weg in slaat met het terugdringen van plastic. En wil jij gratis een shampoo of conditioner krijgen in ruil voor een lege plastic verpakking? Ga dan op 18 mei naar de winkel!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. Vroeger had The Body Shop navulstations, parfumbar en ongeparfumeerde producten die je kon laten parfumeren in de winkel. Het eerste flesje kocht je en daarna ging je met je lege flesje terug. De medewerker vulde het weer af en deed er wat nieuw parfum bij en als klant kreeg je dan korting. Zo jammer dat ze dat niet meer doen…

  2. Een geweldig initiatief dat navolging verdient. Heb van de week mijn nieuwe medicijnen opgehaald. En huiver….
    ministripjes pillen per 10 in doordrukstrip verpakt, per drie strips in plastic verpakt, plastic verpakking in (veel te grote) kartonnen doos. In totaal 6 enorme dozen. Uiteindelijk bleken alle 18 strips in 1 (EEN) doos te passen!!!!
    Ik ga Aurobindo Pharma jouw artikel sturen over het Bodyshop initiatief. Kunnen ze nog veel van leren.

  3. Navulbare flacons. Vroeger hadden ze bij de bodyshop vaste stukken shampoo te koop. Daar kon je dan wat gram van nemen en dat wogen ze af. Dit was vroeger ook zo bij merkloze zeep in de kruidenier. Bij de kruidenier kon je de zeep afwegen. Dit kreeg je mee in een wikkel papier en zo was het ook in de bodyshop. Heerlijke zepen met fruitgeur en frisse shampoo. De tijd waar in je flesjes nog kon vullen met je favoriete geur in de body shop. Ook zelfstandige drogisten kon je je eau de cologne flesje laten vullen als dat op was. merken zoals Boldoot, en 4711 Kolnisch wasser. Recyclebaar plastic dat in de natuur vergaat en navulbare flacons. Als ik ergens op staart een leeg plastic flesje zie dan neem ik het mee en dan doe ik het thuis in de p.m.d. zak of in een nabijgelegen vuinisbak. Jammer dat ze hier niet aan denken en zo maar achteloos dingen weggooien in de natuur of op staat. Er zijn ook veel milieubewuste idealistische jongeren die er wel rekening mee houden en denken aan de plastic soep in de oceaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *