Zoek
Sluit dit zoekvak.

The Body Shop introduceert Refill Stations

The Body Shop introduceert Refill Stations

We kijken steeds kritischer en bewuster naar onze skincare producten. Kijk maar eens in de winkels, verpakkingen zonder plastic zijn ineens ontzettend populair want de beautybars zoals shampoobars schieten als paddenstoelen uit de lucht. Maar The Body Shop gaat nog een stapje verder, ze introduceren Refill Stations. Bij deze stations kun je je favoriete producten laten bijvullen en verspil je geen verpakkingen! Ik vertel je er graag meer over.

Introductie The Body Shop Refill Stations

Als het aan The Body Shop ligt, wordt hervullen de norm. Want nog dit jaar komen er Refill Stations in 400 van de winkels (wereldwijd) van het merk, met ingang van maart 2021. In 2022 volgen er nog eens 400 winkels. Zo wil het bedrijf nog vóór een product je badkamer bereikt de afvalberg verkleinen. En iedereen moet moeiteloos kunnen hervullen, dus dit is pas de eerste stap. De komende 5 jaar moeten bijna alle winkels van The Body Shop een Refill Station krijgen. Dat zijn nou eens mooie vooruitzichten. En ik sta er zeker voor open. Als er een The Body Shop filiaal bij mij in de buurt is ga ik zonder probleem met mijn lege fles weer terug naar de winkel.

The Body Shop introduceert Refill Stations

Hoe werkt de Refill Station van The Body Shop?

Kies een aluminium hervulfles en maak een keuze uit 9 (het aanbod kan per land en winkel verschillen) van de populairste douchegels, shampoos, conditioners en handwashes. Als je fles leeg is, spoel je hem om, neem je hem mee naar de winkel en vul je hem nog een keer. Zo simpel is het.

Als iedereen de plastic flessen inruilt voor de hervulfles, kunnen we samen meer dan 25 ton plastic per jaar
besparen. Elke fles telt. Door over te gaan op een hervulfles, kun jij in je eentje tot wel 32 plastic flessen per jaar uitsparen en voorkomen dat er zo’n 260 g CO2 vrijkomt in de atmosfeer. En niet alleen onze aarde profiteert hiervan, maar je portemonnee ook. Een standaard plastic fles van onze shampoos, conditioners, showergels en handwashes bevat 250 ml. De aluminium hervulfles bevat 300 ml. En de prijs van een refill is hetzelfde als van een gevulde plastic fles. Dus bij elke keer (her)vullen krijg je 50 ml product gratis. Op jaarbasis kan dat aardig oplopen!

The Body Shop introduceert Refill Stations

Waar vind je de The Body Shop Refill Stations?

Het eerste Refill Station in Nederland is op 12 maart geopend in The Body Shop Rotterdam, later dit jaar zullen er nog meer winkels volgen. Je kunt ze gemakkelijk vinden via de website van The Body Shop. In België is in Gent al een Refill Station te vinden.

Wat vinden jullie van deze nieuwe lancering? Ik ben er alleen maar enthousiast over en ik hoop dat merken zoals Rituals zullen volgen!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

 1. Op het eerste gezicht een fantastisch initiatief maar dan zou je moeten doordenken. Als The Bodyshop dit initiatief echt vorm wilt geven kan The Bodyshop de prijs per ml product berekenen en iedere willekeurige fles vullen en laten afrekenen. Nu moeten er eerste weer speciale flessen geproduceerd worden terwijl ik plenty lege flessen thuis heb staan, ook niet echt klimaatneutraal en milieuvriendelijk.
  Kopers/klanten realiseren zich niet dat ze zich met de hervulfles onbewust aan de bodyshop binden. Als de prijs van de hervulfles aanzienlijk is neemt de bereidheid om te laten navullen toe (anders is het zonde), terwijl een aantal kopers op dat moment om welke reden dan ook misschien liever een product van een ander merk had gekozen.
  Wat is de prijs van de aluminium hervulfles? Met deze vraag de klantenservice van The Bodyshop gebeld. MEN HAD GEEN IDEE DAT ER ZOIETS ALS DEZE REFILLMOGELIJKHEID IN ROTTERDAM BESTAAT!!! Wel een heel slechte performance. Maar goed, als we een verkoopprijs te horen krijgen en als deze maar hoog genoeg boven de inkoopprijs ligt kun je best telkens 50 ml (ogenschijnlijk)cadeau geven. Dat noemen ze nou marketing en daar zijn hele rekenexercities aan vooraf gegaan.

  Zodra ik bij The Bodyshop ook mijn lege jampot kan laten vullen sta ik op de stoep, voorlopig dus niet.

 2. Vervolg: eerlijk is eerlijk, voortschrijdend inzicht moet ook kenbaar gemaakt worden. The Bodyshop heeft mij terug gebeld en uitvoerig tekst en uitleg gegeven. Het product in herbruikbare fles kost 9,50, de navulling 7 euro. Je betaalt dus 2,50 voor de fles, hetgeen ik bij 8x gebruik als een soort statiegeld bedrag zie en daarmee in mijn ogen volkomen gerechtvaardigd is. Dus toch naar The Bodyshop. Onder deze condities dus een mooi initiatief dat navolging verdient.

 3. Heel mooi, maar de druk ligt niet op ons als consumenten. De industrieën zijn de echt grote vervuilers en afvalmakers. Neemt niet weg dat het fijn is dat je je eigen fles kan vullen, maar het draagt nauwelijks bij aan het verminderen van de afvalbergen. Dat moet bij de grootvervuilers gebeuren. Dus ook bij de fabricage van schoonheidsproducten.

 4. Ze schieten als paddenstoelen uit de lucht? Lol, daar moest ik om lachen ;)
  Volgens mij schieten ze uit de grond hihi
  Verder heel goed inderdaad, kan nu in Breda ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *