Search
Close this search box.

The Body Shop Instamatte, Matte Clay Skin Clarifying Foundation & Make-Up Setting Spray

The Body Shop Instamatte, Matte Clay Skin Clarifying Foundation & Make-Up Setting Spray

Ik ben eigenlijk best wel fan van The Body Shop make-up producten, maar op één of andere manier pak ik het er nooit echt vaak bij. Zonde eigenlijk want de producten zijn oprecht erg fijn en kwalitatief goed. Ik gebruik natuurlijk wel dagelijks mijn favoriete bronzer die van The Body Shop is, maar ik kan nu ook zeggen dat dat deze drie nieuwe producten in mijn make-up routine zitten.

 The Body Shop Instamatte, Matte Clay Skin Clarifying Foundation & Make-Up Setting Spray

The Body Shop komt met allemaal nieuwe producten uit voor een goede basis voor het gezicht. Er komt namelijk een nieuwe primer, foundation en een setting spray. Ook zijn er nog druppels om je foundation een healthy glow te geven, maar die heb ik helaas al van mijzelf. De producten moeten er voor zorgen dat je foundation de hele dag blijft zitten en gematteerd blijft. Jullie snappen het al, ik en mijn vette huid waren hier heel erg benieuwd naar! Ik kan dus niet wachten de productent te testen.

The Body Shop Instamatte, Matte Clay Skin Clarifying Foundation & Make-Up Setting Spray

The Body Shop Matte Clay Skin Clarifying Foundation -€ 13,00

De naam maakt mij al meteen nieuwsgierig, een foundation die een matte effect geeft door klei, dat klinkt goed! Het is namelijk bekend dat klei voor een matterend effect zorgt dus dat schept hoop en dat in combinatie met een foundation vind ik erg goed bedacht. De foundation zuivert de huid en biedt tegelijkertijd dekking. Het geeft een 24-uurs dekking terwijl het dus ook de huid zuivert, glans tegen gaat en de huid laat ademen. Het is dus een enorm geschikte foundation voor de vette huid en laat ik die nou net hebben.

The Body Shop Instamatte, Matte Clay Skin Clarifying Foundation & Make-Up Setting Spray

De foundation komt in 10 verschillende tinten en dat vind ik echt heel erg veel. Zo kan iedereen wel een kleur vinden die goed matcht. Ik heb een vrij donkere kleur – dacht ik – maar die past mij perfect. Dus ik neem aan dat er dus ook echt hele lichte kleuren tussen zitten. De kleuren zijn:

 • Peruvian Lily
 • Kaili Azalea
 • Railay Beach
 • Havana Sand
 • Sagano Bamboo
 • Tamerza Dune
 • Japanese Maple
 • Savannah Pecan
 • Moluccan Nutmeg
 •  Santiago Walnut

Zelf heb ik de kleur Tamerza Dune die perfect bij mijn iets gebruinde huid past. De dekking is dekkend, maar niet als een dikke koek waardoor je wel een beetje kunt sjoemelen. Maar er zijn zoveel kleuren dat er vast wel een geschikte voor je tussen zit. Wisten jullie trouwens dat deze foundation vegetarisch is en geen carmijn, petrolatum, minerale oliën en gluten bevat?

The Body Shop Instamatte, Matte Clay Skin Clarifying Foundation & Make-Up Setting Spray

The Body Shop Instamatte – € 15,00

Een goede primer is voor mij heel erg belangrijk, want zonder blijft mijn foundation voor geen meter zitten. Deze primer breng je aan op de huid zonder make-up. Maar het leuke aan deze nieuwe primer is dat je hem kan aanbrengen waar je maar wilt, op de t-zone, de ogen of zelfs de lippen. De Instamatte is geschikt voor alle huidtypen en huidskleuren en je kunt het zelfs op je lipstick aanbrengen voor een longlasting effect.

The Body Shop Instamatte, Matte Clay Skin Clarifying Foundation & Make-Up Setting Spray

De kleine tube bevat maar 10 ml wat ik niet echt heel erg veel vind en denk daarom dat hij snel op zal zijn als je hem gebruikt voor het gezicht. De primer is kleurloos en brengt makkelijk aan. Het voelt trouwens wel echt als een siliconen primer en daar moet je wel van houden. Zelf heb ik er geen problemen mee maar soms is dat wel prettig om te weten.

The Body Shop Instamatte, Matte Clay Skin Clarifying Foundation & Make-Up Setting Spray

The Body Shop Make-Up Setting Spray – € 11,00

The Body Shop kan natuurlijk niet achterblijven met de make-up setting spray trend. Je kunt tegenwoordig als make-up merk niet meer zonder een setting spray. De 100% vegan Make-Up Setting Spray Spray is speciaal ontwikkeld om de make-up te fixeren zonder dat je make-up wordt aangetast. Het bevat Community Trade Aloë Vera en is geschikt voor de gevoelige huid. De setting
spray hydrateert de huid en zorgt ervoor dat je make-up intact blijft.

The Body Shop Instamatte, Matte Clay Skin Clarifying Foundation & Make-Up Setting Spray

De spray zit in een handig en vrij groot flesje van 60 ml, daar kun je dus een hele tijd mee vooruit. De spray brengt makkelijk maar ik vind wel dat hij heel erg heftig en veel sprayt. Alles is daarna goed nat, zo ook mijn haar, mijn shirt en de spiegel, daar moet je wel even voor oppassen. Voor de rest is het een prettig product dat ook nog eens heel erg fris ruikt.

The Body Shop Instamatte, Matte Clay Skin Clarifying Foundation & Make-Up Setting Spray

Links zie je de foundation die best een oké kleur heeft. De substantie is dun, maar wel heel erg goed handelbaar, ik vind het op het eerste gezicht erg prettig. De primer is een klassieke siliconen primer en daar kun je hem qua gevoel en uiterlijk ook goed mee vergelijken.

The Body Shop Instamatte, Matte Clay Skin Clarifying Foundation & Make-Up Setting Spray

De primer brengt heel makkelijk aan op het gezicht en ik smeer hem op mijn t-zone. Of het echt meteen matteert weet ik niet, maar mijn huid voelt wel heerlijk zacht aan, een perfecte basis voor de foundation!

The Body Shop Instamatte, Matte Clay Skin Clarifying Foundation & Make-Up Setting Spray

De foundation brengt inderdaad makkelijk en mooi aan. Fijn is ook dat het een goede ondertoon heeft en perfect aansluit met mijn huid. Ik breng de foundation aan met mijn kwast en ik vind het effect heel erg mooi. Ook is mijn gezicht redelijk gematteerd. Hij glimt hier nog een beetje na op de foto door de make-up setting spray. Die werkt prettig, maar zoals ik al zei is hij wel erg nat.

The Body Shop Instamatte, Matte Clay Skin Clarifying Foundation & Make-Up Setting Spray

Mijn gezicht met alle make-up, even als vergelijkingsmateriaal.

The Body Shop Instamatte, Matte Clay Skin Clarifying Foundation & Make-Up Setting Spray

En dit ben ik na een hele dag make-up te hebben gedragen. Mijn foundation is wel een beetje weggesleten op mijn t-zone, maar het ziet er echt veel beter dan normaal uit, ik ben hier echt door verbaast. Normaal heb ik ook een moddervette huid die enorm glanst en waar gewoon een vetlaagje op ligt, nu heb ik nergens last van! Deze producten werken dus zeker wel! Ik ben meteen groot fan!

The Body Shop Instamatte, Matte Clay Skin Clarifying Foundation & Make-Up Setting Spray

Ik vind de nieuwe make-up producten van The Body Shop echt heel erg prettig en hebben tegenwoordig een vast plekje in mijn make-up routine gekregen. Ze houden mijn vette huid echt in toom en daar ben ik blij mee! Of de producten ook fantastisch werken met een droge of gevoelige huid weet ik niet, maar mocht je een vettere huid hebben, dan zeker wel! De producten zijn vanaf nu te koop bij The Body Shop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

12 reacties

 1. Nou, ik kan me voorstellen dat je hier blij mee bent, die foundation ziet er echt super uit! Ik heb eigenlijk nog nooit een foundation van The Body shop geprobeerd, nu ben ik wel benieuwd of het ook wat voor mij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *