Zoeken
Sluit dit zoekvak.

The Body Shop Change Hemp Balm & Crème

The Body Shop Change Hemp Balm & Crème

The Body Shop viert dit jaar haar 40e verjaardag en willen daarmee een andere weg inslaan. The Body Shop kennen we van eerlijke producten en ingredienten, alleen dit willen ze nog beter en duidelijker dan. Tijd voor een verandering dus, duidelijk aangegeven met het woord Change. Het best verkochte product van The Body Shop, de Hemp Hand Protection is daarom in een limited edition jasje gestoken.

The Body Shop Change Hemp Balm & Crème

In het kort, The Body Shop heeft een Commitment, ze willen het meest ethisch verantwoortwoorde en duurzame bedrijf worden. Dit doen ze door middel van een uitgebreid programma van activiteiten. In 2020 moet alles zijn gerealiseerd en ik heb een tipje van de sluier kunnen krijgen en het ziet er ontzettend goed uit! Om dit project kracht bij te zetten is het nummer één product van The Body Shop in een limited edition verpakking gehuld met het grote woord Change. Maar daar ga ik het niet alleen over hebben, ik wil die geliefde handcrème wel eens testen. En om de Hemp collectie helemaal compleet te maken komen ze ook met een Rescue Balm.

The Body Shop Change Hemp Balm & Crème

Nee het is geen grapje, deze producten zijn echt verrijkt met Hennep, in de volksmond ook wel wiet genoemd. Maar wat veel mensen niet weten is dat er ook non-hallucinogene hennepsoorten zijn en die een hele goede werking op de huid hebben. The Body Shop gebruikt de Hennep olie en stopt deze in de Hemp lijn om de huid intensief te hydrateren.

The Body Shop Change Hemp Balm & Crème

The Body Shop HEMP HAND PROTECTOR – € 13,00

Dit is echt het wondermiddel voor droge handen heb ik mij laten vertellen. Ik had er wel vaker wat over gehoord, maar nog niet eerder heb ik het product gebruikt of getest. Het is normaal ook een aluminium verpakking te koop, maar dan met het vertrouwde groene logo. Maar er is meer met deze verpakking aan de hand dan het woord Change. Als je een verpakking koopt dan gaat er € 1,50 naar de The Body Shop Foundation, die de oceanen, dieren, natuur en mens beschermt.

The Body Shop Change Hemp Balm & Crème

De fles is zeker aan de maat met zijn 100 ml, dat zie je niet vaak bij een handcrème. Ook fijn is dat dit zo een dikke crème is dat je maar een beetje nodig hebt, je doet er dus heel erg lang mee. De tube heeft een draaidop waar ik toch wel iets minder fan van ben. Vaak raakt het kleine dopje kwijt of als je hem er niet goed op draait kan hij vallen en het is gewoon niet zo handig. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

The Body Shop Change Hemp Balm & Crème

Als we naar de ingrediënten van de handcrème kijken zien we vrij vooraan in de lijst cannabis staan, dat zit er dus flink in! Voor de rest zijn het vooral voedende en verzorgende ingrediënten, het ziet er echt heel erg goed uit. Hier gaan je handen wel blij van worden. Ik snap denk ik wel waarom dit zo een goed product is. Ik vind het wel jammer dat er vrij veel parfum in dit product zit.

The Body Shop Change Hemp Balm & Crème

Alleen voor één ding was ik wel bang. Als ik ergens een hekel aan heb is het de geur van wiet, als ik Amsterdam loop ga ik nog net niet over mijn nek in de steegjes. Als die geur ook aan deze handcrème zit zou dat toch echt een hele grote afknapper zijn. Gelukkig is de geur vrij mild en kruiderig, je ruikt er wel iets van hennep doorheen, maar niet in aanwezige mate, gelukkig.

The Body Shop Change Hemp Balm & Crème

Ik noem dit wel een handcrème, maar het is verre van een crème. Het is een ontzettend dikke substantie die je echt uit de tube moet knijpen. Je hoeft zeker niet bang te zijn dat er zomaar uit loopt. Door de warmte van de handen smelt de substantie en is hij heel makkelijk over de handen te verdelen. Je merkt wel dat hij ontzettend rijk is en wel even wat tijd nodig heeft om in te trekken als je niet hele droge handen hebt.

The Body Shop Change Hemp Balm & Crème

The Body Shop Hemp Rescue Balm – € 18,00

Wat nieuw in het assortiment is de Hemp Rescue Blam. Ik heb me laten vertellen dat hij niet helemaal nieuw is, want jaren geleden zat hij ook al in het assortiment maar is toen verdwenen. Maar goed nieuws voor de fans of aankomende fans, hij is er weer! De Hemp Rescue Balm is echt een wonderbalsem die je overal voor kan gebruiken. Maar het belangrijkste doel is toch wel de extreem droge huid en ruwe plekjes weer lekker zacht maken en te hydrateren.

The Body Shop Change Hemp Balm & Crème

Als ik op de ingrediëntenlijst kijk zie ik bijna overal oil, oil en nog meer oil staan. Dat houdt wel in dat het een heel erg voedend product is. Hier is het Cannabis gehalte wat minder, maar er zit wel bijenwas, shea butter en ga zo maar door in. Daar worden de droge plekjes wel heel erg blij van!

The Body Shop Change Hemp Balm & Crème

Het blikje lijkt wel een klein beetje op een blikje sardientjes. Als je hem voor het eerst gaat gebruiken moet je er ook een laagje folie vanaf halen. Wel fijn dat dat er op zit. Zo weet je zeker dat niemand anders er met de vingers aan heeft gezeten.

The Body Shop Change Hemp Balm & Crème

De balsem zit er uit als een soort van boter en heeft ook weer een subtiele kruidige geur waar je in de verte wel de wiet uit kan halen. De balsem is met een harde boter te vergelijken, maar niet keihard. Je hoeft dus niet keihard te drukken om wat balsem los te krijgen. Door de lichaamstemperatuur smelt hij ook samen met de huid en kun je hem makkelijk uitsmeren.

The Body Shop Change Hemp Balm & Crème

En zo ziet de balsem er uit. Ik vind hem heel erg fijn om aan te brengen op mijn droge ellebogen en merk dan ook dat mijn ellebogen de balsem bijna opslurpen. Daarna voelen ze heel erg zacht en een klein vettig aan. Maar daarna blijft er wel een mooie soepele huid achter. Zelf heb ik nu erg last van droge lippen met velletjes en ik gebruik hem ook als lippenbalsem, ideaal!

The Body Shop Change Hemp Balm & Crème

De The Body Shop Change Hemp Hand Protector is vanaf nu te koop en per tube gaat er dus € 1,50 naar het goede doel van The Body Shop zelf. De The Body Shop Hemp Rescue Balm wordt gewoon in het vaste assortiment opgenomen. De producten zijn vanaf nu te koop bij The Body Shop winkels en natuurlijk online. Hebben jullie wel eens wat van de Hemp lijn geprobeerd en wat vonden jullie daarvan?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

  1. Ik vind deze creme heel fijn maar de geur, nee echt niet lekker.
    Dan heb ik liever de groene tube handcreme van de Rituals die ruikt hemels en is ook heel vol en romig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *