The Body Shop Camomile Make-Up Removal

 photo Camomile_zpse73555cd.png

The Body heeft sinds kort een nieuwe make-up remover lijn, de Camomile Make-Up Removal Collectie. Een collectie dat bestaat uit vier producten: een oogmake-up remover, een waterproof make-up remover, een cleaning oil en een cleansing butter. Ik heb een tijdje de butter en waterproof make-up remover getest en ik ben echt heel erg enthousiast!

 photo Camomile1_zpsabdcd4f7.png

Camomile Waterproof Eye & Lip Make-Up Remover – € 12,00

De nieuwe waterproof make-up remover is voorzien van een dual-phase formule, dat de twee verschillende lagen moeten voorstellen in de fles. Deze formule moet als je ze met elkaar mengt door de verpakking goed te schudden meteen een doeltreffend resultaat bieden. En dat doet het zeker, want je kunt zelfs de hardnekkigste waterproof make-up verwijderen. De remover is verrijkt met essentiële Community Fair Trade-kamilleolie (TBS betaald eerlijke prijzen aan de boeren) om de gevoelige huid rondom de ogen op een milde wijze te verwijderen. En dat is zeker het geval, meestal na het gebruik van een olie achtige make-up remover heb ik erg last van mijn lenzen, maar dat is bij deze totaal niet het geval!

 photo Camomile4_zpsb16811bd.png

Hier zie je de twee verschillende lagen van vloeistoffen! Vlak voordat je het product gaat gebruiken even schudden en ze zijn goed met elkaar vermengt.

 photo Camomile3_zpsd1d8366f.png

De make-up remover bestaat uit water, Isododecane en Isopropyl zijn een oplosmiddel zodat alles goed met elkaar vermengt is. Ook zit er palmolie in (Palmitate) en natuurlijk de bloem extracten voor het milde effect.

 photo Camomile2_zps8ab0b917.png

Camomile Cleansing Butter – € 13,00

Dit was echt een product waar ik heel erg benieuwd naar was, ik had nog nooit een cleansing butter gebruikt. De cleansing butter smelt meteen samen met de huid en daarna kan je heel gemakkelijk de make-up verwijderen. Je brengt een beetje aan op je vingerpotten en masseert het daarna in over je hele gezicht. Je merkt dat het meteen een soort van olie wordt. Daarna wat een een nat washandje of watje en haal je de olie en alle make-up resten van je gezicht af. Ik was echt ontzettend verbaast, deze make-up remover doet echt heel erg goed zijn werk!

 photo Camomile5_zps3f2e700a.png

Ook hier zit palmolie in, wax, heel veel fruit oliën en een middel om het bij elkaar te houden. Simpel lijstje, maar het werkt echt ontzettend goed.

 photo Camomile6_zps0479596f.png

Het ziet er eigenlijk gewoon uit als een body butter, maar deze heeft toch echt een reinigende functie. De verpakking vind ik ook erg leuk dat het in een blik zit.

 photo Camomile7_zps73ad4d1f.png

De boter in het blik is behoorlijk hard en je moet best wel eventjes wat kracht zetten om er wat uit te halen. De hoeveelheid wat op mijn vinger zit is ruim voldoende om mijn gezicht mee schoon te maken.

 photo Camomile8_zps05315651.png

Ik verdeel het over mijn gezicht en begin nu langzaam masserende bewegingen te maken en je ziet dat de boter meteen olie word en het alle make-up zonder enige moeite losweekt van mijn gezicht. Ik pak snel een watje om alle viezigheid van mijn gezicht te verwijderen en dan zie je hieronder het resultaat.

 photo Camomile9_zps649d8e2c.png

Een heel vies watje en een kraak schoon gezien! Ik ben echt onder de indruk van deze reiniger. Mijn huid voelt echt ontzettend schoon aan maar ook meteen erg zacht en verzorgend, wat natuurlijk door de verzorgende oliën komt. De huid is totaal niet vet, maar voelt gewoon goed schoon en soepel aan.

 photo Camomile10_zps6da35594.png

Ook de waterproof make-up remover doet heel goed zijn werk. Hij had totaal geen moeite om de waterproof mascara van mijn wimpers te verwijderen. Ik ben echt enthousiast over deze remover lijn van The Body Shop!

 photo Camomile11_zpsf1a58ea9.png

Na het reinigen hou ik een mooi schoon gezicht achter. De producten van de Camomile Make-Up Removal liggen vanaf nu in de winkels. Ik zou zeggen neem zeker een kijkje en neem wat mee naar huis, ze zijn echt heel erg fijn!

Dit vind je misschien ook leuk

36 reacties

 • Reply
  laura
  9 augustus 2013 at 07:11

  Klinkt goed! Waterproof make-up verwijderd altijd zo lastig, misschien is dit de oplossing!

 • Reply
  Milou
  9 augustus 2013 at 07:23

  Klinkt goed! Ik vind die cleansing butter heel bijzonder, wil ik graag eens proberen!

 • Reply
  Martina
  9 augustus 2013 at 07:24

  De butter doet me qua manier van gebruiken denken aan lush ultrabland

 • Reply
  Kelly caresse
  9 augustus 2013 at 07:28

  Ik ben dol op producten met kamille erin, vind dat zo heerlijk!

 • Reply
  iscreambeauty
  9 augustus 2013 at 07:54

  Ik heb hier al veel goeds over gehoord, ik denk dat ik deze ook ga proberen!

 • Reply
  Dagmar
  9 augustus 2013 at 08:19

  IK had nooit verwacht dat de cleansing butter zo fijn zou werken, wat een leuke aanrader!

 • Reply
  Tara
  9 augustus 2013 at 08:35

  Je vingerpotten, hihi… Ik ben wel heel benieuwd naar de butter!

 • Reply
  beautyjuf
  9 augustus 2013 at 08:43

  Ik heb nog niet eerder gehoord van een ‘boter’ die je gezicht schoonmaakt. Apart, maar zo te zien werkt het als een ’tierelier’. Top!!

 • Reply
  Ayla
  9 augustus 2013 at 08:48

  klinkt goed! x

 • Reply
  Kim
  9 augustus 2013 at 09:02

  Klinkt goed! Ik had niet verwacht dat die butter zo goed zou werken.

 • Reply
  charile
  9 augustus 2013 at 09:05

  Dat klinkt goed! Die boter lijkt me fijn werken :)

 • Reply
  femketje
  9 augustus 2013 at 09:12

  Ze lijken me super fijn! ♡

 • Reply
  Lily's
  9 augustus 2013 at 09:14

  Wauw, klinkt goed, ik ben super benieuwd naar die butter. Zo eens kijken of ze die bij ons ook al hebben :-)

 • Reply
  Tineke
  9 augustus 2013 at 09:16

  Klinkt heel erg goed, moet nodig weer eens naar de bodyshop!
  Liefs

 • Reply
  beautycasebycaro
  9 augustus 2013 at 09:17

  Fijne review! Ik was hier zo benieuwd naar en ben blij dat het goede producten zijn,ga snel eens kijken bij the body shop! :-)

 • Reply
  Milou
  9 augustus 2013 at 09:18

  Ohhh die cleansing butter! Dat zou echt wat voor mij zijn! Ik ben namelijk ook super fan van Ultra bland van Lush dat is ook een soort botertje!

 • Reply
  MySimplySpecial
  9 augustus 2013 at 09:32

  Het klinkt als fijne producten!

 • Reply
  Ashleey
  9 augustus 2013 at 09:39

  Klinkt echt super!!! :D

 • Reply
  Dionne (@Diolifestyle)
  9 augustus 2013 at 09:39

  Klinkt erg goed.
  Ik ben sowieso altijd erg tevreden over producten van de Body Shop. :D

 • Reply
  Axelle
  9 augustus 2013 at 10:10

  wauw klinkt heel goed!

 • Reply
  Joyce
  9 augustus 2013 at 10:30

  Klinkt echt heel goed! Ik ga sowieso een voor de oog make-up remover kijken.

 • Reply
  lovethatmakeup
  9 augustus 2013 at 10:34

  DIe butter is inderdaad wel interessant!

 • Reply
  Kelly
  9 augustus 2013 at 10:52

  Die butter! Ik moet toegeven wel erg gehecht te zijn aan mijn biodermal reiniging.

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  9 augustus 2013 at 11:01

  Ze lijken me erg fijn, ik hou wel van kamille :)

 • Reply
  slothtv
  9 augustus 2013 at 11:02

  Wauw die butter lijkt me apart om mee te werken!

 • Reply
  Blissfulbeauty
  9 augustus 2013 at 11:08

  Die cleansing butter heeft me wel nieuwsgierig gemaakt moet ik zeggen! Het is altijd lastig om de juiste gezichtsreiniging te vinden en wie weet is dit wel wat voor mijn droge huidje…

 • Reply
  Jana
  9 augustus 2013 at 12:11

  Wow deze klinkt echt erg fijn :) x

 • Reply
  margriet kuper
  9 augustus 2013 at 13:03

  ik denk dat ik dit ook nog wel wil proberen..ben nog zoekende naar nieuwe clean producten

 • Reply
  Kiss & Make-up
  9 augustus 2013 at 13:18

  Ik las er al heel wat goeds over, dus bij mijn volgende bezoek aan TBS breng ik de remover zeker mee.

 • Reply
  Danique
  9 augustus 2013 at 13:48

  Dit lijken me echt super fijne producten!

 • Reply
  whatilovenl
  9 augustus 2013 at 13:54

  Klinkt als een fijne remover! :D

 • Reply
  Kimberley
  9 augustus 2013 at 14:33

  Ik vind de verpakking echt super schattig, en fijn dat ze zo goed werken (ook belangrijk natuurlijk, haha)!

 • Reply
  Kaylani
  9 augustus 2013 at 17:20

  De producten klinken erg goed! Vooral dat ze je gezicht niet vettig maken!

 • Reply
  allsweetbeauty
  9 augustus 2013 at 19:18

  Klinkt erg goed maar houd mij voorlopig eerst even aan mijn huidige routine.

 • Reply
  Dita
  9 augustus 2013 at 19:19

  Dat klinkt goed!

 • Reply
  Nathaly
  17 februari 2014 at 11:45

  Ik ben op zoek naar betaalbare gezichtsproducten die natuurlijk zijn maar waar geen palmolie in verwerkt zit. Palmolie kan echt niet meer als je de gevolgen in de natuur daarvan gezien hebt. Iemand?

 • Laat een reactie achter