Zoek
Sluit dit zoekvak.

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Als ik iets een rotklusje vind, is het mijn make-up verwijderen. Tegenwoordig doe ik dat trouw elke avond maar er zijn ook tijden geweest dat ik het niet deed. Ik had er geen zin in en het was teveel werk. NIVEA heeft een nieuwe MicellAIR Skin Breathe Expert-lijn uitgebracht die alle make-up – hoe vast het ook zit – zonder enige moeite kan verwijderen en die zelfs geschikt is voor de gevoelige huid. Samen met een aantal lezeressen test ik deze nieuwe lijn uit!

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Volgen jullie mij al op Instagram?

De hele lijn is ontwikkeld om hardnekkige en waterproof make-up te verwijderen. Dit doen ze met onder andere micellen wat microscopisch kleine oliemoleculen, ingekapseld in water zijn die een magnetische werking hebben. Hierdoor worden de vuildeeltjes van de huid aangetrokken en verdwijnen al het vuil, make-up en talgdeeltjes van de huid wanneer je het met een reiniger als dit verwijdert. Het belooft een schone huid achter te laten die ook nog eens kan ademen.

De lijn heeft drie verschillende producten (waarvan het MicellAIR water verkrijgbaar is in twee verschillende formaten). Ik vind als eerste de collectie er erg mooi uitzien. Het heeft de herkenbare NIVEA vormgeving maar een zwarte kleur, net even wat anders. Maar het zwarte doet me wel meteen denken aan een doeltreffend product. De collectie bestaat uit:

  • NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert Reinigingsdoekjes – € 3,99
  • NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert Eye Make-Up Remover – € 6,99
  • NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert Micellair Water 200 ml – € 5,49
  • NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert Micellair Water 400 ml – € 7,99

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

De producten hebben een twee-fase werking waardoor je de producten voor gebruik eerst moet schudden. De droge olie wordt dan gecombineerd met het micellair water en activeert de formule waardoor je heel gemakkelijk je make-up kunt verwijderen. De flessen hebben trouwens een handige draaidop en een handige verdeler waardoor je heel zuinig en gedoseerd het product op een watje of doekje kunt aanbrengen. Mijn testers en ik zijn heel benieuwd!

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert Micellair Water

Door de werking van de micellair-technologie, in combinatie met Zwarte en Groene thee-extract, maakt het NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert Micellair Water de huid vrij van hardnekkige en waterproof make-up. De huid voelt elke keer weer schoon en fris aan zonder een laagje achter te laten. Handig dat NIVEA met twee formaten flessen uitkomt. Als je niet zo vaak een reiniger gebruikt is een kleine verpakking prima, maar als je veel make-up draagt en je gezicht vaak schoonmaakt dan is zo een grote fles wel lekker handig. De producten ruiken trouwens nergens naar en bevatten ook geen parfum.

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert Eye Make-up Remover

Ook de formule van NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert Eye Make-up Remover is verrijkt met Groene Thee-extract en olie. Groene thee staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen. De zachte formule is geschikt voor de gevoelige huid rondom de ogen en reinigt mild. Het zit in een handig klein flesje waardoor je hem ook mee op reis zou kunnen nemen.

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

NIVEA MicellAIR  Skin Breathe Expert Reinigingsdoekjes

De NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert Reinigingsdoekjes hebben 20 stuks in de verpakking zitten en verwijderen gemakkelijk hardnekkige en waterproof make-up en reinigen mild, maar diep. De reinigingsdoekjes zijn makkelijk in gebruik en geschikt voor ieder huidtype. Doekjes vind ik altijd erg handig om mee te nemen.

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Aranka:

Ik begin eerst enthousiast met de Eye Make-Up Remover mijn ogen schoon te maken. Ik gebruik eigenlijk nooit een aparte oogreiniger, dus ik ben benieuwd hoe dit bevalt. Ik merk dat de reiniger snel mijn oogmake-up en mascara weghaalt, ik moet na een paar vegen gewoon een nieuw wattenschijfje pakken omdat het helemaal vol zit. Dat is positief! Ik gebruik een waterproof eyeliner die echt heel goed blijft zitten en daar heeft de remover wel wat moeite mee. Maar de mascara die normaal altijd voor de helft blijft zitten is met het grootste gemak verdwenen, bizar!

De volgende dag besluit ik alleen het micellair water te gebruiken en deze doet net zo goed zijn werk als de Eye Make-Up Remover. Dit blijkt ook niet zo gek te zijn want ze hebben bijna precies dezelfde ingrediënten. Ook het micellair water haalt zonder moeite mijn make-up eraf, zelfs mijn matte lipstick dat helemaal aan mijn lippen gehecht zit. Wel was ik bang voor de twee-fase werking, want vaak houd ik daar een vette huid aan over en mijn lenzen vinden dat ook niet erg prettig. Ik ga er vaak troebel van zien en het irriteert mijn ogen maar met deze producten heb ik daar helemaal geen last van. Ook blijft mijn huid zacht achter en voelt totaal niet vettig of plakkerig aan.

Mijn favoriete reinigingsdoekjes zijn van NIVEA en daar heb ik echt heel veel verpakkingen van opgemaakt, ik was dus ook heel erg benieuwd naar deze. Het eerste wat mij opvalt is dat ze ‘droger’ zijn dan de andere NIVEA doekjes en dat vind ik jammer. Vaak hoe natter ze zijn, hoe beter ze de make-up verwijderen. De doekjes deden hun werk, maar ik vind de originele doekjes van NIVEA prettiger of gewoon de losse producten in combinatie met een wattenschijfje.

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Sharon:

De afgelopen week heb ik met veel plezier de NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert producten getest! Normaliter zou ik speciaal voor mijn ogen geen losse reiniger gebruiken. Te veel gedoe en als de normale reiniger goed is, ook overbodig. Toch pakte ik deze week het product van NIVEA erbij, en ik was aangenaam verrast! Met één veeg ging mijn waterproof mascara ervan af! Voor heftige ooglooks dus een ware topper! Deze blijft thuis zeker op de plank staan om te gebruiken.

Ik was heel benieuwd naar het micellair reinigingswater en de zwarte verpakking trok direct mijn interesse! De draaidop was direct een fijn pluspuntje, bij mij breken klik doppen altijd af omdat ik niet altijd even handig ben. Het water is fijn, één keer vegen haalt je make-up direct goed van het gezicht af, twee watjes en je bent klaar! Waterproof make-up = geen probleem! Het enige minpuntje wat ik ondervonden heb, is dat mijn donkerrode lipstick er niet volledig afging. Maar dit probleem heb ik bij de meeste reinigingswaters helaas. Verder een fijn en goed betaalbaar product!

We weten denk ik allemaal wel dat make-up doekjes vooral bedoeld zijn om even snel je gezicht schoon te maken. Beter snel een doekje over je gezicht na het stappen, dan met make-up op gaan slapen. Vaak krijg ik een droog gevoel als ik mijn gezicht schoonmaak met een doekje. Toch voelden deze doekjes anders aan, het was een beetje schuimig en dit gevoel kende ik nog niet. Het haalde mijn make-up er met 1 doekje volledig vanaf! En geen droge of geïrriteerde huid of ogen achtergelaten! Fijn voor op reis of als snelle reinigingsproduct op een luie avond!

Mijn conclusie is dat de nieuwe NIVEA MicellAIR producten mij heel erg goed bevallen zijn! Deze ga ik 100% dagelijks gebruiken! NIVEA heeft me wederom verrast! De verpakking vind ik daarnaast ook echt heel mooi. Strak zwart maar door het roze ook speels en vrouwelijk!

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Raphaëlla:

Ik moet zeggen dat ik van tevoren best sceptisch was, want ik heb nog steeds niet de juiste schoonmaak producten gevonden. Producten vinden die én alles snel verwijderen én waar mijn gezicht goed tegen kan is een hele opgave.

Maar deze producten van NIVEA hebben mij verrast en verwijderen snel alles van je gezicht! Ik merk meteen dat ik minder wattenschijfjes nodig heb dan bij andere producten om mijn gezicht goed schoon te krijgen. En, wat voor mij het belangrijkste is, mijn gezicht (en dan vooral mijn wangen) voelt na afloop niet ruw of geïrriteerd aan. Ook mijn gezicht trekt niet en voelt lekker soepel aan. Vaak heb ik na het reinigen de behoefte om meteen een gezichtscrème aan te brengen maar dat gevoel heb ik bij deze producten helemaal niet. Bij mij blijven de NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert producten in mijn la liggen om te gebruiken. Ik ben vooral fan van de Eye Make-up Remover .

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Gerda:

Super leuk vond ik het, toen ik een berichtje kreeg van Aranka dat ik de NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert lijn mocht proberen. Ik heb een ontzettend lastige huid; ik heb erg last van roodheid, droogheid maar ook onzuiverheid.

Ik ben voor dagelijks gebruik niet heel erg fan van reinigingsdoekjes an sich. Maar ik vind het wel fijn voor op reis. Daarom besloot ik deze doekjes als eerst te proberen. Ik was een beetje teleurgesteld dat ik 2 doekjes nodig had om mijn gezicht schoon te maken. Ik vond de geur vrij sterk en mijn gezicht voelde wat plakkerig na gebruik. Iets wat ik juist niet wil van reinigingsdoekjes. Fingers crossed dat de flesjes beter zijn voor mij!

Met de Eye Make-up Remover kon ik met 1 watje beide ogen vrij maken van mascara. Zonder panda-ogen en zonder veel te wrijven. Erg belangrijk als je geen rimpels wil. Ook de rest van mijn make-up was er zo vanaf. De removers zijn zo goed als geurloos, wat ik ook fijn vind en er blijft geen plakkerig laagje achter. Deze zou ik dus zeker wel vaker kopen. Dit zou niet vaak hoeven, want omdat je maar weinig nodig hebt voor om je gezicht schoon te maken is het een erg zuinig product.

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Shanna:

Ik koop nooit micellair water. Ik heb er in het verleden talloze geprobeerd, maar ik eindigde altijd vloekend en scheldend in de badkamer omdat het zó onwijs brandt op m’n oogleden en op m’n jukbeenderen. Ik verwijder altijd mijn make-up onder de douche met een behoorlijk prijzige facewash. Of, als het écht niet anders kon, met make-upreinigingsdoekjes van de Lidl. Op één of andere manier kon ik alleen die hebben op m’n huid, maar het brandde alsnog wel. Maar die kunnen niet goed voor me zijn, zo hard als dat ik dan moet boenen. Ik vind ze gewoonweg niet nat genoeg, waardoor je er altijd een stuk of 3 nodig hebt.

Toen ik van Aranka deze lijn mocht testen, was ik natuurlijk hartstikke sceptisch. Maar, kom maar op, dacht ik. Ik opende de doos en ik zag het al: twee lagen. Dat betekent olie. Ik kreeg gelijk een déjà vu: dat betekent meestal overal mascara op je gezicht en een waas op m’n ogen. Maar goed: ik had beloofd te testen en dat deed ik dan ook braaf.

Eerst de doekjes. Bij de eerste veeg was m’n doekje al onwijs zwart. Na 5 keer vegen maximaal was m’n make-up eraf en mijn gezicht brandde niet! Omdat mijn gezicht een beetje plakte besloot ik erna m’n gezicht met water af te spoelen M’n gezicht voelde glibberig, eenmaal met water in aanraking gekomen, maar droog absoluut niet trekkerig. Iets wat ik normaal wel heel gauw heb en dan snak naar een vette crème.

Daarna heb ik het micellair water op m’n linkeroog gebruikt. De opening vond ik heel fijn. Het ruikt in mijn beleving nergens naar. Ik schudde de fles eerst goed en kon zo de opening langs m’n watje halen en gelijkmatig verdelen over m’n schijfje. Een kleine tip van de dag: bespaar niet op wattenschijfjes. Een slecht wattenschijfje, haalt je make-up er werkelijk slechter af. Die twee zijn een team! Het spul voelt niet vet! Hoera! En ook deze keer ging het er moeiteloos af. Zonder branden! Het is een wonder! Dit trekt wat minder dan de doekjes.

Ik heb niet onwijs de noodzaak om een dikke laag gezichtscrème op te doen. Ik heb het idee dat, nu ik richting de 30 loop, ik echt wat liever voor mijn huid moet worden. Ik moet echt wat mooiere producten gebruiken en luisteren naar wat m’n huid nodig heeft en dat begint bij goed reinigen. Als het teveel moeite is, doe ik het gewoon niet. Heel slecht, maar deze producten van NIVEA kunnen me gewoon daarbij helpen omdat het zo moeiteloos werkt.

Daarnaast word ik er erg gelukkig van dat ik een klein flesje voor op reis heb gekregen. Dit is ook een stevige flacon met een noemenswaardige hoeveelheid. En een draaidop, minder kans op lekken dan een klikdopje. Giet maar eens een twee-fasen make-up reinigingsproduct over naar een reisflesje zonder de verhoudingen te verliezen of helemaal onder te zitten. Ik vind sowieso de verpakking prachtig!

Oké, NIVEA. Ik geef het toe. Jullie hebben me overtuigd! Ik ga deze oprecht opnieuw kopen en aanraden aan m’n vriendinnen. Wat een lekker spul! Mijn complimenten!

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Tamara:

Ik ben Tamara, 36 jaar, werkzaam als docent op het HBO, vriendin van Tim en moeder van 3 kinderen. Ik houd van kleur en dagelijks gebruik ik bijna altijd make-up: foundation, poeder, bronzer, blush, oogschaduw primer, oogschaduw, waterproof eyeliner en waterproof mascara, de hele mikmak. Daarnaast heb ik last van rosacea en daarom is mijn huid snel rood en geïrriteerd. Ik gebruik al jaren de NIVEA Essentials Verzachtende Reinigingscrème voor mijn gezicht en die bevalt prima. Ik ben daarom benieuwd hoe deze nieuwe producten werken!

Ik begin mijn review met de doekjes omdat ik daar het meest nieuwsgierig naar ben. Op de verpakking staat dat je hiermee ook waterproof oogmake-up kunt verwijderen en dat vind ik een ambitieuze claim voor reinigingsdoekjes. Daarnaast vind ik doekjes normaal niet zo fijn voor mijn huid en gebruik ik ze nooit, maar deze zijn geschikt voor een gevoelige huid, dus ik ga de test aan. Wat direct opvalt is dat het doekje droger is dan ik had verwacht, maar dat het best aardig lukt de make-up van mijn ogen te halen. Er blijven een paar restjes eyeliner op mijn ogen zitten, daar moet ik nog een keer overheen met het doekje. Nee, de doekjes zijn het niet voor mij.

De reiniger voor mijn ogen werkt beter voor mij. Met een watje haal ik met gemak de rest van mijn oog make-up weg. Het voelt zacht aan op mijn huid, ik hoef slechts zachtjes over mijn ogen te wrijven en na afloop voelen mijn ogen rustig en schoon aan. Ik heb niet de neiging om na te spoelen. Prima product!

Ik ben benieuwd wat er na de korte poetsbeurt met de doekjes nog op mijn gezicht is achtergebleven, dus daarvoor ga ik het micellair water gebruiken. Het micellair water doet wat het moet doen, het verfrist, haalt nog veel make-up van mijn gezicht en laat geen vet gevoel achter. Na de tweede ronde met een schoon watje is mijn gezicht schoon. Ook hiervoor geldt, prima product! Het micellair water werkt sneller omdat je je gezicht niet meer hoeft te wassen, maar op een of andere manier vind ik dat wassen wel lekker, het is meteen een opfrisser. Het micellair water ga ik zeker gebruiken wanneer ik haast heb en snel mijn bed in wil of na het gebruik van mijn huidige NIVEA Reinigingscrème als laatste stap.

Wanneer mijn huid een reactie geeft op een nieuw product dan merk ik dat vaak pas de ochtend erna. Op de plekken met rosacea krijg ik dan kleine ontstekingen in de vorm van bultjes. Omdat de doekjes wat droger waren was ik hier al bang voor maar gelukkig valt het mee. Mijn hoofd ziet er gewoon slaperig uit en niet rood slaperig.

Testpanel: NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert

Ik denk dat het duidelijk is, de NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert-lijn heeft de test doorstaan! We zijn allemaal vooral enthousiast over het Micellair Water en voor onderweg zijn de doekjes ook een prima alternatief! De NIVEA MicellAIR Skin Breathe Expert producten zijn vanaf nu te koop bij de drogisterij en supermarkt.

Dit is een betaalde samenwerking met NIVEA

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

  1. he leuk dat shanna mee deed :D en ik ben zowieso al allergies voor nivea en voor micellair ook want krijg daar gewoon eczeem van :| zonde want het is zo makkelijk om even snel je smoel te reinigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *