Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tangle Teezer Aqua Splash

Tangle Teezer Aqua Splash

Wellicht kennen jullie de Tangle Teezer allemaal wel bij naam, maar wat voor een bijzondere haarborstel is het nou eigenlijk? Een Tangle Teezer behandeld en kamt het haar op een zachte manier, zonder het haar af te breken. Je kunt het voor ieder soort haar gebruiken en is gewoon veel beter dan een gewone borstel, tenminste dat is wat ze beloven. Nu hebben ze ook een nieuwe variant voor nat haar, de Aqua Splash.

Tangle Teezer Aqua Splash

De zomer staat natuurlijk voor de deur en daar hoort een frisse duik nemen bij. Je kent het wel, heb je net even lekker gezwommen en is je haar daarna een nat bosje stro dat helemaal in de klit zit. Story of my life als je het mij vraagt, hoe vaak ik me aan mijn haar irriteer na het zwemmen is echt niet normaal. Speciaal voor die momenten is er dus nu de Tangle Teezer Aqua, want deze is gemaakt om door nat haar heen te gaan. Maar hij is niet alleen ideaal voor na het zwemmen, je kan hem ook onder de douche of in bad gebruiken om je haar te kammen. Of bijvoorbeeld de conditioner of het masker door je haar heen te kammen. Tal van mogelijkheden.

Tangle Teezer Aqua Splash

Zoals de verpakking al aangeeft is het een borstel dat speciaal is voor alle natte haartypes. Maar wees gerust, je kunt de borstel ook gewoon op droog haar gebruiken. Alleen het design is zo gemaakt dat het nóg handiger is dan als het haar nat is. Je kunt hem dus voor elke situatie gebruiken. Want voor het natte haar heeft hij een speciale anti-slip functie, ideaal.

 

Tangle Teezer Aqua Splash

Wat me vooral meteen opvalt is dat de vorm van deze Tangle Teezer totaal anders is. Hij heeft namelijk een holle binnenkant. Dit zorgt er voor volgens het merk dat de borstel makkelijker in gebruik is. Of het echt makkelijker is qua kammen weet ik niet, maar ik weet wel dat hij prettig in de hand ligt en je hem heel makkelijk weer droog kan maken. En nergens kan het water in gaan zitten, dat is ook erg prettig.

Tangle Teezer Aqua Splash

De Aqua Splash detangler heeft gepatenteerde pinnen als haren die heel gemakkelijk door het haar heen gaan. De knopen en klitten moeten makkelijk te verwijderen zijn zonder dat het haar beschadigd wordt zoals een gewone haarborstel wel vaak doet. Het kammen met de Tangle Teezer vind ik in het begin een beetje wennen, maar daarna werkt het echt als een tierelier.

Tangle Teezer Aqua Splash

Op het eerste gezicht vind ik de borstel er mooi uitzien, maar totaal niet als een borstel waarvan ik meteen denk, hé dat is een haarborstel. Er zijn trouwens ook nog verschillende kleuren. Zo heb je deze variant wat de kleur Pink Shrimp is en dan heb je nog twee kleuren: Black Pearl en Blue Lagoon.

Tangle Teezer Aqua Splash

Maar dan natuurlijk weer de grote vraag, werkt het wel? Zoals ik je al vertelde moest ik even wennen aan het borstelen met de Tangle Teezer, maar na een paar keer ben je daar ook weer aan gewend. Ik vind de borstel erg comfortabel in mijn hand liggen en vind het prettig dat hij een anti-slip functie heeft. De normale Tangle Teezer glipt namelijk uit mijn handen als ik mijn haar wil door borstelen als ik mijn haarolie of serum heb aangebracht, dat heeft deze niet. Hij kamt mijn haar heel makkelijk door en ik hoef niet vervelend te trekken, erg fijn.

Ook tijdens het douchen of als mijn natte haar vol met klitten zit doet hij nog goed zijn werk. Onder de douche gebruik ik hem om mijn masker of conditioner er in te kammen in plaats van masseren en merk dat ik daardoor veel minder klitten krijg. Ook na het douchen kam ik mijn natte haar alvast met de Tangle Teezer Aqua Splash en dat is even wennen omdat hij niet meteen je hele haar meeneemt zoals een gewone borstel maar laag voor laag waardoor het op een milde wijze ontklit wordt in plaats van agressief meteen alles mee te nemen. Hier moet je even aan wennen omdat het iets langer duurt, maar het is zoveel beter voor je haar.

Tangle Teezer Aqua Splash

Ik ben eigenlijk ontzettend positief over deze Aqua Splash Tangle Teezer, wat mij betreft is het ook echt een musthave voor de zomer. Ideaal voor op vakantie of een dagje strand. Maar ook in eigen badkamer komt hij goed van pas. Heb je dus vaak nat haar en kam je dat het liefst meteen door, dan is deze borstel zeker iets voor jou. De Tangle Teezer Aqua Splash is te koop voor € 14,95 bij onder andere The Make-Up Spot. Wat vinden jullie van deze borstel?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Dit klinkt goed zeg. Ik gebruik de gewone variant al, maar dat wegvallen is wel een probleempje dat gebeurt mij ook regelmatig.
  Deze komt op mijn wishlist!

 2. Wat handig! Ik heb de normale tangle teezer, maar zou deze ook wel graag bij de collectie willen voegen! Als ik de normale onder de douche gebruik, glijdt het 9 van de 10x uit mijn handen haha. Dus dit zou super handig voor mij zijn!

 3. Dat de borstel een anti slip functie heeft is wel heel fijn! Ik kam nu altijd mijn natte haar met mijn gewone tangle teezer, maar die is inderdaad al aardig wat keren de badkamer doorgevlogen omdat die uit mijn hand glipte. Toch maar eens een kijkje nemen voor deze dus!

 4. Leuke borstel, goed bedacht! Alleen borstel ik mijn haar alleen voor het douchen dus hoef ik deze niet speciaal te kopen :)

 5. Al maanden DE borstel voor mij en mijn meiden met lang haar. Geen drama’s bij het droog of nat kammen, aanrader!

 6. Komt op mijn wishlist …. Helemaal top! Jouw reviews komen zo vaak als geroepen haha, zo toevallig.
  Was net op zoek naar een goede borstel die een beetje mild is voor natte haren :-)

 7. Ik heb deze borstel ook maar dan in het blauw. Fijne borstel. Ik heb ook een normale roze. En die is ook fijn in gebruik. Ik heb inmiddels 2 van deze borstels versleten maar ze zijn wel goed voor je haar. Leuke kleur elastiekjes heb je erbij gekocht. Is dat mint to be of Apple appeal? Ik heb beide kleuren ook en ze zijn heel fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *