TAG: Another Blogging Tag

Ik zag deze tag al bij heel veel andere bloggers – Anne, Tedje en Cynthia – voorbij komen en vond het heel erg leuk om bij anderen te lezen. Nu ik thuis zit met netelroos en mij gezicht meer op een michelin mannetje lijkt komen er helaas binnenkort geen full face en make-up reviews online – ook vanwege overgevoeligheid van de huid – dus dan maar een leuke tag!

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Aan mijn blog zal ik nog willen verbeteren dat het allemaal wat beter oogt, hier en daar wat kleine aanpassingen. En ook had ik graag dat ik geen spellingsfouten meer maakte. Met mijn dyslectie is dat best lastig, natuurlijk kan ik iemand het laten controleren maar ik vind het heel lastig om vooruit te schrijven dus dat gaat niet werken, misschien ook een aandachtspuntje! Wat ik graag wil houden is de gezellige sfeer, mijn Google vindbaarheid en jullie lieve lezeressen!

Doe je alles voor je blog alleen?

Nee niet alles, maar over het algemeen wel. Charlotte doet op zondagavond het Koken met Sjalot wat echt een enorm succes is en Lara doet af en toe een gastartikel. Sanoma zorgt voor mijn advertenties en Tim doet het technische gedeelte voor mijn site. Ook krijg ik veel tips en hulp van mijn lieve vriend Danny.

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Ik denk een 7,5 . Vooral door de spellingsfouten kan het allemaal een stukje beter. Ook de foto’s kunnen wel beter. Jullie nog aandachtspuntjes ;)?

Verdien je geld met bloggen?

Ja, ik verdien geld met bloggen. Alleen op dit moment kan ik er nog niet van leven, maar het is zeker een heel leuk zakcentje! Daarom werk ik nog altijd met heel veel plezier als teamleider bij de Albert Heijn 10 uur in de week.

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?

Echt een nadeel heb ik er nog niet aan gemerkt, maar ik voel het soms wel als een must. Ik doe het niet als mijn baan – wat ik wel zal willen – maar soms heb ik er gewoon echt geen tijd voor. Dan voel ik me heel rot dat ik niets heb wat online is gekomen, dat vind ik soms wel een nadeel dat ik denk dat het moet. Voor de rest heb ik nog nooit vervelende dingen meegemaakt, *klopt af*!

Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?

Als een blog mooie foto’s en een goede layout heeft blijf ik hangen. Dat zijn de eerste twee factoren die voor mij echt een grote rol spelen. Eigenlijk best wel erg, ik kijk eigenlijk niet eens naar het ‘innerlijk’ van een blog. Misschien heeft iemand wel niet zo een goede camera en schrijft fantastische reviews. Wanneer ik wegklik zijn kleine foto’s, slechte kwaliteit foto’s, een onoverzichtelijke en amateuristische layout.

Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?

Ja heel veel, ik denk dat ik elke blogger wel een keertje op een event heb gezien! Leuk is dat je elkaar dan vaker tegenkomt en hier echt een band mee krijgt! Vaak met Silja ga ik na afloop nog sushi eten, heel gezellig!

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Ik vind persoonlijk bloggen heel leuk maar ik deel echt persoonlijke dingen niet teveel die met de personen rondom mij heen te maken hebben. Zo zit ik elke week graag op het terras en gaan we heel vaak uit. Dat soort dingen deel ik niet in detail, want je raad het al, we gaan niet compleet nuchter naar huis. Ook familie en vrienden zet ik niet op de foto, ik vind dat gewoon niet prettig.

Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?

Interessante vraag! Deze heb ik mezelf ook afgevraagd en hier ook een afspraak voor mezelf mee gemaakt. Ik doe het nu full-time naast een baan van 10 uur per week. Ik wil wel dat het iets voor mij gaat opleveren, klinkt heel egoistisch, maar ik ben er toch meer dan 40 uur in de week mee bezig. Als ik volgende zomervakantie er niet van kan leven ga ik een andere weg inslaan. Ik ga dan intern bij de Albert Heijn de opleiding tot supermarkt manager volgen en dan mijn blog als een echte hobby zien. Ik moet toch ook financieel aan mijn toekomst denken. Helemaal als ik straks een huis wil gaan betalen en alles wat daarbij komt kijken. Gelukkig zijn de vooruitzichten met mijn blog en verdiensten wel goed :).

Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

Heel eerlijk, het is heel veel geld en ik zal er wel eventjes over nadenken. Maar nee, het is teveel mijn levenswerk en ik heb er teveel mooie herinneringen aan. Zelf ben ik er ook enorm door gegroeid. Dus nee de emotionele waarde is veel meer dan die 50.000 euro.

Welke dingen gebruik jij om te bloggen?

Een grote Windows 7 computer met een 25 inch scherm om mijn foto’s te bewerken en te typen. Een MacBook Air voor onderweg – ik ben geen fan van Apple computers, heb dan ook spijt dat ik een MacBook heb gekocht in plaats van Windows -. Mijn iPhone 5s om onderweg alles mee te checken – ik ben wel weer groot fan van de iPhone en iPad – mijn Nikon D5100 met 40 mm lens en 50 mm lens. En natuurlijk veel notitieboekjes, producten, persberichten en een creative mind!

Wil je deze tag ook overnemen dan kan dat natuurlijk altijd! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lenzen!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’ – Pinterest 

Dit vind je misschien ook leuk

21 reacties

 • Reply
  Danielle Springer
  16 april 2014 at 10:53

  Ik ben echt helemaal weg van mijn Macbook. Grappig om te lezen dat je er spijt van hebt. Ookal vind ik een Macbook ook best wel duur hoor vergeleken met een andere laptop. Ik moest hem hebben voor mijn opleiding. Leuke tag om verder te lezen!

 • Reply
  Mariska
  16 april 2014 at 10:53

  Wat leuk om te lezen! Spellingsfouten kun je inderdaad weinig aan doen als je dyslectie hebt helaas, maar voor mij is dat geen probleem om daar overheen te lezen :) ga zo door!

 • Reply
  BeautyOpinie
  16 april 2014 at 10:59

  Wat leuk om te lezen, vooral ook dat je echt eerlijk bent! Voor mij is bloggen echt een hobby, net zoals voor de meesten denk ik. Het moet wel leuk blijven en een opleiding/baan om je huur te betalen is natuurlijk het belangrijkst.

 • Reply
  Todayslife
  16 april 2014 at 11:24

  Leuk om te lezen hoe je over het bloggen denkt

 • Reply
  Lien
  16 april 2014 at 11:51

  Leuk om te lezen! Ik wist bijvoorbeeld niet dat je echt zoveel tijd spendeert aan het bloggen. Zal wel niet altijd makkelijk zijn om een evenwicht te vinden.

 • Reply
  femketje
  16 april 2014 at 12:00

  Leuke tag :3

 • Reply
  jana
  16 april 2014 at 12:06

  Leuk om te lezen en je moet inderdaad ook aan de toekomst denken :) x

 • Reply
  Laura
  16 april 2014 at 13:10

  Leuke tag! Ik snap dat je voor jezelf een afspraak hebt moeten maken voor de toekomst en het bloggen.

 • Reply
  anneliemajlen
  16 april 2014 at 13:23

  Je hebt hem leuk ingevuld! Ook leuk dat je via het bloggen in contact komt met andere bloggers en een band krijg. :)

 • Reply
  Beau
  16 april 2014 at 13:25

  Leuke tag! Je hebt hem echt leuk ingepland :-)

  • Reply
   Beau
   16 april 2014 at 13:26

   Wow haha foutje, ingevuld bedoel ik!

 • Reply
  Manon Boerakker
  16 april 2014 at 14:47

  Leuk om te lezen!!

 • Reply
  pamela
  16 april 2014 at 16:09

  leuk om te lezen! ik ben het helemaal eens met dat je ook aan je toekomst moet denken. ik ben pas 16 en heb mijn blog daarom ook helemaal op nummer 2 staan. ik heb niet zoveel bezoekers als jij dus ik kan dat ook wat makkelijker. maar voor mij is een opleiding nu gewoon het belangrijkste. ik ben wel blij dat ik lees dat je het bloggen dan in ieder geval nog wel als hobby blijft doen!

 • Reply
  Paola
  16 april 2014 at 17:00

  Wat een leuke tag! Je hebt hem heel leuk ingevuld.

 • Reply
  MySimplySpecial
  16 april 2014 at 17:03

  Leuk om te lezen! En van je dyslexie merk ik weinig hoor :-)

 • Reply
  Amelie
  16 april 2014 at 17:15

  Leuke tag! Ik zie weinig spelfouten hoor! Ik zou het wel leuk vinden als je wat ‘moeilijkere’/uitdagendere looks zou maken, maar als dat misschien niet bij past, moet je het zeker niet doen! Ga zo door, ik kom iedere dag met plezier langs!

 • Reply
  elegantic
  16 april 2014 at 18:16

  Wat heb je hem leuk ingevuld!

 • Reply
  justjaxelle
  16 april 2014 at 18:25

  superleuke tag!

 • Reply
  Hester
  16 april 2014 at 21:21

  Zonder spelfouten zou de kwaliteit van je blog nog wel heel erg vooruit gaan, maar ik snap dat controleren lastig is als je niet zoveel vooruit schrijft. Leuk ingevuld verder en goed dat je een financieel plan hebt!

  • Reply
   Hester
   16 april 2014 at 21:23

   Bijzonder trouwens dat je je MacBook niet zo fijn vindt! Oh, en qua verbeteringen: misschien nog wat meer ‘bijzondere’ dingen. Niet alleen reviews van gekregen producten en vaste rubrieken, maar ook bijzondere looks en alle originele dingen :)

 • Reply
  Dionne Knooren
  17 april 2014 at 21:12

  Leuk om te lezen!

 • Laat een reactie achter