Let’s Play: Sushi Go!

Let’s Play: Sushi Go!

Laatst was ik opzoek naar een nieuw spelletje wat je makkelijk mee kan nemen, want dat leek me wel handig met alle vakanties in het vooruitzicht. Maar niet alleen met vakantie’s ook voor bijvoorbeeld in het park of aan het strand. Even snel een spelletje op de handdoeken spelen is altijd wel leuk. Ik hoorde altijd goede verhalen over Sushi Go! dus besloot dat spelletje maar eens te kopen.

Let’s Play: Sushi Go!

Let’s Play: Sushi Go!

Volgen jullie mij al op Instagram?

Met dit spel moet je de sushi doorgeven! Het is een vlot kaartspel waarbij je probeert de beste combinaties van sushi gerechten te verzamelen. Scoor punten met de meeste maki rolls of door een complete set sashimi te verzamelen. Dompel je favoriete nigiri in wasabi om de waarde te verdrievoudigen. Maar vergeet het toetje niet, want anders verlies je punten! Het is echt een heel leuk, snel en interactief spelletje. Je moet gokken op wat je gaat sparen en natuurlijk onthouden wat er op welke hand zat.

Let’s Play: Sushi Go!

Let’s Play: Sushi Go!

Lees ook: Let’s Play: Beverbende

Het kaartspel bestaat uit allerlei soorten sushi en onderaan de kaarten staat er wat het waard is. Omdat op elke kaart duidelijk wordt uitgelegd waar het voor dient en hoeveel punten het is zijn de spelregels heel makkelijk.

Afhankelijk met hoeveel spelers je bent krijg je een aantal kaarten en daarvan zoek jij de ‘beste’ uit en die leg je gedekt voor je neer en geeft de stapel door aan de volgende. Heeft iedereen zijn stapel doorgegeven dan draai je je kaart om en kies je weer een nieuwe sushi uit en zo gaat het door tot alle kaarten op zijn. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk punten te sparen maar je weet niet (of wel als je een goed geheugen hebt) wat er gaat komen. Ga je veilig voor de nigiri of neem je toch meer risico om de sashimi te sparen?

Let’s Play: Sushi Go!

Lees ook: Let’s Play Exploding Kittens

Je speelt het spel drie rondes en in die drie rondes plaat je de pudding liggen en de rest van de kaarten gaan weg. Na een ronde worden de punten geteld, hierboven staat hoe de puntentelling gaat. Heb je dus risico genomen en sashimi gespaard maar heb je hem niet compleet? Dan heb je 0 punten. Je hebt trouwens ook nog eetstokjes die geen punten waard zijn maar die mag je wel omruilen (tijdens het kaarten uitkiezen) voor twee kaarten die ronde.

Ik vind Sushi Go! een ontzettend leuk en makkelijk spel voor tussendoor en onderweg. Het is altijd anders omdat er veel meer kaarten in zitten dan je eigenlijk gebruikt dus je weet nooit hoeveel van iets in de ‘ronde’ zit. Sushi Go! is onder andere bij verschillende speelgoedwinkels te koop en online bij bol.com voor € 10,95. Kennen jullie het spel Sushi Go! en wat vinden jullie ervan?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  margriet kuper
  19 augustus 2018 at 20:30

  idd een leuk spel. Lang geleden dat ik dat gedaan heb,maar goed idee om er weer eens bij te pakken.

 • Reply
  face2beauty
  20 augustus 2018 at 08:37

  Wij gaan binnenkort op vakantie en ik was nog opzoek naar een aantal leuke spelletjes. Ik denk dat ik deze ga aanschaffen! Lijkt me echt een leuk spel.

 • Reply
  sneeuwkipje / Jessica
  20 augustus 2018 at 09:47

  Klinkt als een leuk spelletje voor tussendoor.

 • Reply
  chucky1012
  20 augustus 2018 at 11:02

  Zo leuk ;-)

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  20 augustus 2018 at 11:28

  Klinkt als een grappig spel!

 • Reply
  Martine
  20 april 2021 at 09:32

  Via Google kwam ik op deze alweer iets oudere blog. Leuk geschreven en met mooie foto’s! ^_^ Speel je nog steeds sushi GO! …? Ik heb dat spelletje vorige week pas geleerd (voor een video op http://www.japanfans.nl) en vond het direct heel leuk! Dus nu ben ik aan het google’en naar anderen die het ook leuk vinden, haha. Succes met je mooie website!

 • Laat een reactie achter