Superfoods bij de Kruidvat

 photo Kruidvat-Superfoods_zps0f03bf78.png

Superfoods zijn razend populair en je ziet ze steeds vaker gewoon in de schappen bij plaatselijke winkels verschijnen. Eerst kon ik ze al in de buurt bij de Tuinen halen en onze groenteboer kwam ook met bakjes superfoods. Maar Kruidvat heeft nu ook zakken met superfoods in hun assortiment, handig want daar kom ik zelf ontzettend vaak dus kan gewoon zo een zakje meepikken! Ik vertel jullie vandaag iets meer over deze superfoods!

 photo Kruidvat-Superfoods2_zps92491fd1.png

Het is volgens mij echt een trend, gezond leven en dan wel met de superfoods. Op Instagram hoor je er niet meer bij als je niet je bakje havermout of kwark laat zien overladen met chia zaad, goji bessen of hennep zaad. Nu ben ik zo iemand die een flinke schep suiker over mijn yoghurt en havermout heen doet, maar sinds kort eten mijn moeder en ik lekker een bakje yoghurt met al dit alles. Want ja, naast dat het gezond is, is het ook nog eens heel lekker.

 photo Kruidvat-Superfoods1_zps6937d941.png

Maar even een kleine kanttekening, we moeten natuurlijk niet overdrijven met superfoods. Het klinkt allemaal mooier dan het is, het zijn zeker voedende ingredienten, maar ze vervangen zeker niet de dagelijkse eetpatroon, het is gewoon lekker en goed om ernaast bij te eten! Kruidvat heeft trouwens vijf soorten superfoods – ik heb er zelf maar vier -: kokosvezels, hennep zaad, goji bessen, chia zaad en tarwe gras.

 photo Kruidvat-Superfoods4_zpsfa224a97.png

Hennepzaad – € 3,99

Ik was nog niet bekend met hennepzaad maar het schijnt dus ook heel gezond te zijn. Deze hennepzaad is biologisch gepeld en is rijk aan omega-3 vetzuren. Maar naast die vetzuren zitten er ook nog eens veel vitamines in zoals B3, kalium, fosfor magnesium en ijzer. Goed voor sterke vrouwen dus!

 photo Kruidvat-Superfoods9_zps2bf7fd04.png

Het ziet er in ieder geval al gezond uit vinden jullie niet? Ik had het nog niet eerder gehad dan op het Kruidvat press-event. Daar maakte ze voor mij een heerlijke smoothie met onder andere hennepzaad en ik was meteen fan. Het heeft een hele subtiele smaak wat je een beetje aan nootjes moet laten denken. Ideaal dus voor in die gezonde smoothie om het net wat meer smaak te geven. Ik heb ook gezien dat veel het lekker vinden in een salade, dat kan ik me goed voorstellen. In mijn havermout vond ik het trouwens ook erg lekker. Deze superfood bevalt mij wel!

 photo Kruidvat-Superfoods3_zps58fa44bb.png

Kokosvezels – € 1,49

Ik ben gek op kokos, ik vind alles wat gemaakt is met kokos heerlijk! Behalve dan kokosnoot sap, maar alles wat met deze kokossnippers is gemaakt vind ik lekker. Maar wisten jullie ook dat deze vezels heel gezond voor je zijn? Het is dan wel geen hennepzaad met veel vitamines, maar het is wel rijk aan vezels wat weer goed voor onze spijsvertering is!

 photo Kruidvat-Superfoods10_zps8865aa57.png

Ik vind het heerlijk om in koekjes, yoghurt, cake en andere lekker baksels kokos in te doen. Zo zijn mijn kokoskoekjes ook altijd een groot succes, en zo lijkt het allemaal toch een stukje gezonder door in je achterhoofd te houden dat kokos een superfood is.

 photo Kruidvat-Superfoods5_zpsefb9cd3a.png

Goji bessen – € 3,99

Deze kende ik al een tijdje en was hier van onder de indruk. Ik dacht dat het smakeloze en droge bessen zouden zijn, maar niets is minder waar! Ik proefde op een event rauwe chocolade die dus wel heel gezond is en hier zaten goji bessen voor wat extra smaak bij. Ik vond ze lekker en zoetig, ideaal voor door zelfgemaakte chocolade of gewoon door je kwark of yoghurt.

 photo Kruidvat-Superfoods8_zps1712ef0f.png

Ook Goji bessen zijn rijk aan vezels en anti-oxidanten en dus voor goed voor onze darmen en spijsvertering. Ik vind ze wel een beetje hard als ze uit de verpakking komen dus ik laat ze altijd een beetje zacht in de kwark of yoghurt worden, dan zijn ze ook niet meer zo plakkerig aan de kiezen. Ze hebben trouwens een bitterzoete smaak, daar moet je wel van houden. Ik ken veel mensen die Goji bessen niet echt lekker vinden, maar ik vind ze wel erg lekker in de yoghurt.

 photo Kruidvat-Superfoods6_zps78f70344.png

Chiazaad – € 4,99

Volgens mij is dit wel het bekendste superfood wat er op dit moment is. Tenminste dat is het in mijn ogen, ik zag het ineens overal voorbij komen en was nieuwsgierig dus kocht begin dit jaar een zakje chia zaad bij de Tuinen. Maar nu zijn deze zaadjes vol met omega-3 vetzuren, eiwitten en vezels ook gemakkelijk bij de Kruidvat te koop. Ik zie mensen hier echt van alles mee doen. Van simpel door de yoghurt heen tot het maken van chiazaad crackers!

 photo Kruidvat-Superfoods7_zps1d22b444.png

Ik zelf vind chiazaad erg lekker door de yoghurt heen en mijn moeder ook, we eten dit dan ook bijna elke avond. Wel moeten ze even hebben gelegen omdat ze zich dan volzuigen met vocht en dan lekker slijmerig worden, haha. Maar je kan de zaadjes ook zo droog opeten. Je kunt het echt overal voor gebruiken, maar door de smoothie is het ook erg lekker. Op het Kruidvat event kreeg ik er eentje en ik deel met jullie het recept!

 photo Kruidvat-Superfoods12_zpsf1fad727.png

Healthy Superfood Smoothie

Wat heb je hier voor nodig?

– verse sinaasappelsap
– Chiazaad
– Goji bessen
– Hennepzaad
– Munt
– Granaatappel pitjes

Alles even in de blender en je hebt echt een heerlijke en goed vullende smoothie! Van de superfoods zit er op gevoel wat in, maar niet super veel, gewoon een klein scheutje uit een zakje!

 photo Kruidvat-Superfoods11_zpsce433b11.png

Ik vind het leuk dat ook een merk zoals Kruidvat zich met het gezonde leven bezig houdt. Fijn dat er dus ook gemakkelijk superfoods verkrijgbaar zijn, want volgens mij zit overal wel een Kruidvat filiaal! Gebruiken jullie superfoods en hoe gebruiken jullie deze? Ik ben wel benieuwd, ik kan nog wel wat inspiratie gebruiken!

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’ – Pinterest 

Dit vind je misschien ook leuk

34 reacties

 • Reply
  Sofie
  19 april 2014 at 07:19

  Erg leuk en goed dat Kruidvat deze Superfoods verkoopt!

 • Reply
  beautyjuf
  19 april 2014 at 07:35

  Ik ben al meerdere keren bij een aantal drogisterijen geweest (Kruidvat), maar ze zijn nog nergens verkrijgbaar. Ik zit met smart te wachten, haha! De producten lijken me een gezonde aanvulling op mijn dagelijkse voeding.

 • Reply
  Todayslife
  19 april 2014 at 07:38

  Ik doe wel eens goji bessen door mijn smoothies :)

 • Reply
  Beautydagboek
  19 april 2014 at 08:10

  Leuk dat Kruidvat het nu ook verkoopt, ik ben gebruik niet echt superfoods, maar het is fijn dat er nu voor velen ook goedkope varianten te koop zijn!

 • Reply
  chucky1012
  19 april 2014 at 08:13

  Wat handig dat deze winkel het nu ook verkoopt!
  Ik kijk wel naar de inhoud van de verpakking!
  Want hoe meer er in zit hoe goedkoper het is.

 • Reply
  Tessa
  19 april 2014 at 08:19

  Echt heel handig dat ze nu ook superfoods bij de kruidvat verkopen! Ik gebruik zelf goji bessen en chia-zaad, maar ik ben erg benieuwd naar de kokos :)

 • Reply
  Anne Solveig
  19 april 2014 at 08:41

  Ik koop ze ook bij Kruidvat!

 • Reply
  Anja
  19 april 2014 at 09:05

  Ik zou zeggen lees eerst ff het artikel van Beautysijl dan weet we precies wat dit nu eigenlijk met je lichaam doet!

 • Reply
  Eline
  19 april 2014 at 09:51

  wist niet dat je dit bij de kruidvat kon krijgen, nice!

  groetjes. http://dazzlingdots.weebly.com

 • Reply
  MySimplySpecial
  19 april 2014 at 10:03

  Handig dat het steeds makkelijker verkrijgbaar wordt!

 • Reply
  Amelie
  19 april 2014 at 10:04

  Ik ben eigenlijk zo iemand die ’s ochtens gewoon boterhammen eet en nooit zelf sapjes maakt… Maar het klinkt wel heel gezond, dus misschien me er toch eens aan wagen

 • Reply
  mywickedweirdlife
  19 april 2014 at 10:11

  fijn dat het steeds beter verkwijgbaar word! wat me wel opvalt is het verschil in prijs

 • Reply
  checkeredblouse
  19 april 2014 at 10:25

  Ik heb er al vrij veel over gelezen op andere Blogs die heel veel pet de smoothies bezig zijn maar ik dacht dat het een of andere rare dure producten waren.Dat valt dan toch wel mee. Ik wil er ook mee van start gaan maar wil een duidelijk assortiment van wat ik de mee kan maken. Misschien nog interessant om iets over te schrijven.

 • Reply
  Saskia
  19 april 2014 at 10:50

  Naar de superfoods van het kruidvat ben ik heel nieuwsgierig!

 • Reply
  ceetje78
  19 april 2014 at 11:02

  Ik heb de tarwegras laatst gekocht bij Kruidvat. Tot nu toe doe ik m alleen nog maar door mijn verse jus .

 • Reply
  Daphne
  19 april 2014 at 11:06

  Vooral de kokos lijkt me erg lekker! Chia zaadjes zijn bloedverdunnend, dus als je al bloedverdunnende medicijnen gebruikt moet je ze misschien niet nemen. Even een tip! :)

 • Reply
  Jana
  19 april 2014 at 11:42

  Hier moet ik eens naar opzoek gaan! Die met kokos lijkt me heerlijk !x

 • Reply
  Laura Like
  19 april 2014 at 11:55

  Handige tip! Ik ben vooral gek op chiazaadjes

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  19 april 2014 at 13:29

  Ik wil heel graag de gojibessen proberen!

 • Reply
  jana
  19 april 2014 at 13:50

  Ik heb de kokosvezels al getest. Er zitten wel sulfieten in als bewaarmiddel, dus toch niet zo gezond als gedacht! Ik haal nu gewoon geraspte kokos in de biowinkel of zelfs de Lidl, daar zit enkel kokos in, geen bewaarmiddel.

 • Reply
  justjaxelle
  19 april 2014 at 14:07

  klinkt allemaal erg fijn!

 • Reply
  elegantic
  19 april 2014 at 14:55

  Ziet er goed uit, ik ben benieuwd!

 • Reply
  Ines
  19 april 2014 at 15:58

  Ik heb nog nooit superfoods geprobeerd, misschien moet ik er maar eens achter lopen bij de kruidvat!

 • Reply
  Tess Evea
  19 april 2014 at 18:52

  Ik heb laatst die van de Etos uitgeprobeerd. Best goed te doen! Ik gebruik het vooral in de yoghurt met een beetje muesli maar in de toekomst wil ik er ook nog eens een aantal smoothies mee gaan maken. :)

 • Reply
  Paola
  19 april 2014 at 20:19

  Ik weet het niet zo goed met de superfoods! Ik wordt er nu niet bepaald warm van en hou het maar gewoon bij de oude dingen geloof ik!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  19 april 2014 at 21:59

  I’m all about health foods! Alleen is het vaak zo duur eh. Maar deze vallen goed mee moet ik zeggen.

 • Reply
  Mieke
  20 april 2014 at 02:53

  Ik zag ze al staan in Kruidvat! Wel fijn dat superfoods nu steeds makkelijker verkrijgbaar zijn.

 • Reply
  Snoep gezond eet een...
  20 april 2014 at 11:18

  Het bewust artikeltje dat op “Beautystijl’ staat: http://beautystijl.nl/superfoods-zijn-niet-zo-super-als-het-lijkt/#more-1564
  En dan ga ik dus gewoon voor het laatste stukje:
  Wat dan wel?

  Gewoon zoals vroeger. Eet een appel! Zo zou je bijvoorbeeld 13 keer de normale hoeveelheid gojibessen sap moeten drinken om evenveel antioxidanten binnen te krijgen als van 1 rode appel. Dus, lekker makkelijk is die keuze toch? En je kan best superfoods gebruiken, maar blijf net zoals met je normale eten variëren. En je kunt je smoothie’s en maaltijden nog steeds erg gezond maken, op een andere manier. Denk aan: avocado’s, spinazie, blauwe bessen, broccoli, zalm, amandelen, kokosolie, olijfolie en groene thee.

  Wees alert, en ga niet zomaar met de trends mee!

 • Reply
  daisy
  20 april 2014 at 20:16

  Leuke post. En goed dat het kruidvat ze ook verkoopt. Bij de action hebben ze ze ook zag ik.

 • Reply
  Heleen
  21 april 2014 at 10:54

  verdiep je wel even in superfoods. Je kunt, omdat het nu weer een hype is, niet zomaar alles gaan eten onder het mom het is gezond. Van chiazaadjes is bekend dat ze je bloeddruk verlagen en dat is natuurlijk mooi als je een hoge bloeddruk hebt maar heb je een lage bloeddruk dan kan dat gevaarlijk zijn. En bij bepaalde medicijnen kun je ook geen superfoods gebruiken. Eet gewoon gezond desnoods biologisch want volgens mij is het gewoon onzin. Net als nu ineens iedereen boerenkool door smoothie’s doet dat is ook weer zo’n hype aan het worden. En iedereen holt er maar achteraan.

 • Reply
  miesemuis
  22 april 2014 at 21:47

  Ik ga morgen eens even bij Kruidvat kijken. Ik eet graag yoghurt met muesli dus ik denk dat dit soort food een mooie aanvulling is :).

 • Reply
  Danielle Springer
  23 april 2014 at 10:08

  Ik ben benieuwd of ik chiazaadjes ook lekker vind. Ik hoor er echt heel veel over.

 • Reply
  Goji bes recepten
  8 september 2015 at 23:27

  Hi
  alsgevolg ik gochi neem elke ontbijt zit ik me veel beter in mijn energie

 • Reply
  Joke Wester
  8 november 2015 at 12:34

  Hallo
  Jammer dat het al weer uit het assortiment gaat
  Was nu 1+1 gratis
  dus maar wat ingeslagen bevalt mij goed
  gebruik de hennep en de acaipoeder

 • Laat een reactie achter