Superfood is tegenwoordig helemaal hip, maar nieuw is het zeker niet. Acai werd al vele eeuwen als een belangrijke voedingsstof van de inheemse bevolking in Zuid-Amerika gebruikt, vooral in Brazilië, Peru en Belize. Indianen gebruikten deze natuurlijke vrucht om de inspanningen tijdens de jacht beter te kunnen volhouden. Tegenwoordig kan je het ook in poedervorm krijgen zodat je het makkelijk kan mengen het je eigen behoeftes zodat je het makkelijk op kan eten. Ik was erg benieuwd en testte het uit!
Wat zijn Acai bessen?
De Acaibes is een klein donkerpaars vruchtje dat groeit aan de Acai-palm. Deze palm komt oorspronkelijk voor in het Amazone gebied van Midden- en Zuid-Amerika. Acaibessen (of Acai Berry) zijn door de eeuwen heen een belangrijke voedingsbron voor de inheemse indianen stammen geweest.
De Acaibes bevat één van de hoogste concentraties aan antioxidanten van alle tot nu toe onderzochte bessen. Acai Poeder wordt verkregen door van biologische Acaibessen pulp te maken. Het pulp wordt vervolgens gevriesdroogd tot poeder. Naast het poeder bieden wij ook Acai Tabletten en Puur Acai Sap. Een traktatie! Deze kleine, paarse vrucht groeit aan een palmboom in het Amazonegebied van Zuid-Amerika. Het biologische Acai poeder is rijk aan antioxidanten en bevat daarnaast vele onmisbare vitamines, vezels, omega vetzuren en mineralen als calcium en fosfor. Met Acai poeder ondersteun je je immuunsysteem.
Meer informatie en producten kun je vinden op Supernaturals website over deze Acai bes.
Ik ontving een potje met 100 gram Acai poeder, dat je kan mengen met verschillende voeding. Zelf ben ik het meest fan van de kwark en yoghurt. De poeder wordt geleverd in een ontzettend handige pot die goed is afgesloten als je het voor het eerst wilt gaan gebruiken. De verpakking geeft ook duidelijk aan wat er allemaal in zit. Wel in het Duits trouwens, dus fijn is dat er op de onderkant een sticker zit met Nederlandse uitleg en op de website staat het ook uitgebreid beschreven. De pot heeft trouwens ook weer een handige deksel om het goed af te sluiten.
Waar kan je het allemaal door gebruiken?
Doe het supplement gerust door je gerechten, drinken en andere doeleinden waarvan jij denkt dat het lekker is. Roer het door je smoothie, shake of jus d’orange, yoghurt, kwark of pap. Dit kun je één tot twee keer per dag herhalen. Wel de grootte van een thee lepel. Daarnaast kun je het natuurlijke Acai poeder prima door gerechten als salade, cake, pannenkoeken of broodbeslag mixen.
Zoals ik al vertelde geef ik persoonlijk de voorkeur aan yoghurt en kwark, dat ik nu veel als tussendoortje eet onder het werken. De Acai poeder is vrijwel geurloos als je het uit de verpakking ruikt. Ik had dus een beetje het idee dat je er niet al te veel van ging proeven. Ik heb iets meer dan een theelepel over mijn kwark gestrooid.
Daarna roer je het goed door en ontstaat er een paarsachtige substantie die je lekker kunt gaan opeten. Het is trouwens kwark waar ik het doorheen heb gedaan en dat vind ik persoonlijk heel erg zuur. Ik zou het niet zonder suiker opeten. Maar door het Acai poeder is het echt heel erg lekker geworden, eigenlijk heeft het een soort van bosvruchten smaak en heb je helemaal geen suiker meer nodig door je kwark. Zeker een aanrader is dit dus als je op je gewicht wilt letten, dan kan je dit met een gerust hart eten zonder bang te zijn voor de extra calorieën en het is natuurlijk ook nog eens heel erg gezond. De poeder maakt het niet droog in de mond waardoor het prima te eten is, eigenlijk gewoon heel erg lekker.
Standaard maak ik nu voor de middag dit lekkere tussendoortje voor mezelf. Heel gemakkelijk, voedzaam en ook nog eens super gezond. Het smaakt echt lekker en het vult goed. Ik wil het ook nog eens gaan proberen met andere recepten zoals bijvoorbeeld door een cake heen. De biologische Acai vruchten poeder van 100 gram is te koop bij Superfoods voor € 18,95. Niet heel goedkoop maar je doet er wel ontzettend lang mee, en dit soort producten zijn helaas niet veel goedkoper.
Eten jullie wel eens superfoods en wat vind je ervan?
❤
Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
22 reacties
martinaa89
22 november 2013 at 09:54Inderdaad een lekker en voedzaam tussendoortje!
Kimberley
22 november 2013 at 09:57Klinkt goed!
Tess Evea
22 november 2013 at 10:13Klinkt heel erg voedzaam. Mooi!
Sofie
22 november 2013 at 10:15Lijkt me lekker!
Moniek
22 november 2013 at 10:26Ik heb wel een Acai capsules gebruikt, ook wel fijn!
MySimplySpecial
22 november 2013 at 10:53Dat klinkt goed, misschien dat ik het ook een keer ga proberen.
Miranda
22 november 2013 at 10:58Oh dat klinkt goed. Ik vind het altijd wel prettig dat het goed vult.
femketje
22 november 2013 at 11:01ik heb het zelf nog nooit geproefd eigenlijk XD
Jana
22 november 2013 at 11:50Ziet er goed uit! x Jana
daisybeautyglow
22 november 2013 at 12:12Deze superfood kende ik nog niet. Ik ben wel al helemaal voor Lijnzaad en Chiazaad. Dus misschien moet ik dit ook maar eens gaan proberen.
Aranka
22 november 2013 at 12:31Wow wist niet dat je dit ook in poedervorm kon krijgen! Tof!
Jo
22 november 2013 at 12:31De term ‘super foods’ mag eigenlijk helemaal niet meer gebruikt worden omdat er geen regels betaan voor wat een ‘super food’ kan worden genoemd.Dit houd dus in dat alles een ‘super food’ kan worden genoemd. Tuurlijk zijn blauwe bessen gezond, maar ze zijn niks gezonder dan een appel. Maar omdat mensen al snel naar de term ‘super foods’ grijpen, geloven we al gauw dat iets magische krachten heeft.
Liefsannebelle
22 november 2013 at 12:55Klinkt erg goed!
Simone Diederich
22 november 2013 at 13:59Ik drink vaak açaisap.
Jewelyz
22 november 2013 at 17:12Ah hier had ik al iets over gehoord, klinkt erg goed! Zelf eet ik nu veel cranberries samen met wat yoghurt en cruesli, heerlijk en gezond!
Kelly
22 november 2013 at 17:13Klinkt goed!
Axelle
22 november 2013 at 19:45hmmmm klinkt super!
Jana Vmh
22 november 2013 at 19:50Ik kende dit nog niet, ben er wel nieuwsgierig naar :)
Suz
22 november 2013 at 22:10Jammer dat je kant en klare stukken uit het persbericht aan het kopieren bent. Verschil in schrijfwijze is erg te zien. Waarom schrijf je trouwens hierover, je bent helemaal niet met gezond eten bezig ( net zo als je hebt gekozen om over beauty te schrijven, niet omdat je daar passie voor hebt, maar omdat het populair is.
Michelle
23 november 2013 at 00:02Ik ben eigenlijk best wel benieuwd naar de smaak.
Linda
23 november 2013 at 10:13Dit ken ik nog niet en ben er erg benieuwd naar. Ik doe altijd Chia zaad door mijn yoghurt maar dat is smaakloos. Ga hier zeker eens naar kijken.
Paola
3 december 2013 at 08:22Klinkt goed, maar wel duur!