Superfood: Acai Bessen

 photo Acai_zps6ca9eb9e.png

Superfood is tegenwoordig helemaal hip, maar nieuw is het zeker niet. Acai werd al vele eeuwen als een belangrijke voedingsstof van de inheemse bevolking in Zuid-Amerika gebruikt, vooral in Brazilië, Peru en Belize. Indianen gebruikten deze natuurlijke vrucht om de inspanningen tijdens de jacht beter te kunnen volhouden. Tegenwoordig kan je het ook in poedervorm krijgen zodat je het makkelijk kan mengen het je eigen behoeftes zodat je het makkelijk op kan eten. Ik was erg benieuwd en testte het uit!

 photo Acai1_zps92dc4803.png

Wat zijn Acai bessen?

De Acaibes is een klein donkerpaars vruchtje dat groeit aan de Acai-palm. Deze palm komt oorspronkelijk voor in het Amazone gebied van Midden- en Zuid-Amerika. Acaibessen (of Acai Berry) zijn door de eeuwen heen een belangrijke voedingsbron voor de inheemse indianen stammen geweest.

De Acaibes bevat één van de hoogste concentraties aan antioxidanten van alle tot nu toe onderzochte bessen. Acai Poeder wordt verkregen door van biologische Acaibessen pulp te maken. Het pulp wordt vervolgens gevriesdroogd tot poeder. Naast het poeder bieden wij ook Acai Tabletten en Puur Acai Sap. Een traktatie! Deze kleine, paarse vrucht groeit aan een palmboom in het Amazonegebied van Zuid-Amerika. Het biologische Acai poeder is rijk aan antioxidanten en bevat daarnaast vele onmisbare vitamines, vezels, omega vetzuren en mineralen als calcium en fosfor. Met Acai poeder ondersteun je je immuunsysteem.

Meer informatie en producten kun je vinden op Supernaturals website over deze Acai bes.

 photo Acai3_zpsfc2d4b90.png

Ik ontving een potje met 100 gram Acai poeder, dat je kan mengen met verschillende voeding. Zelf ben ik het meest fan van de kwark en yoghurt. De poeder wordt geleverd in een ontzettend handige pot die goed is afgesloten als je het voor het eerst wilt gaan gebruiken. De verpakking geeft ook duidelijk aan wat er allemaal in zit. Wel in het Duits trouwens, dus fijn is dat er op de onderkant een sticker zit met Nederlandse uitleg en op de website staat het ook uitgebreid beschreven. De pot heeft trouwens ook weer een handige deksel om het goed af te sluiten.

 photo Acai2_zps5c6ab6c7.png

Waar kan je het allemaal door gebruiken?

Doe het supplement gerust door je gerechten, drinken en andere doeleinden waarvan jij denkt dat het lekker is. Roer het door je smoothie, shake of jus d’orange, yoghurt, kwark of pap. Dit kun je één tot twee keer per dag herhalen. Wel de grootte van een thee lepel. Daarnaast kun je het natuurlijke Acai poeder prima door gerechten als salade, cake, pannenkoeken of broodbeslag mixen.

 photo Acai6_zps5b3fe2a6.png

Zoals ik al vertelde geef ik persoonlijk de voorkeur aan yoghurt en kwark, dat ik nu veel als tussendoortje eet onder het werken. De Acai poeder is vrijwel geurloos als je het uit de verpakking ruikt. Ik had dus een beetje het idee dat je er niet al te veel van ging proeven. Ik heb iets meer dan een theelepel over mijn kwark gestrooid.

 photo Acai7_zps35860ee1.png

Daarna roer je het goed door en ontstaat er een paarsachtige substantie die je lekker kunt gaan opeten. Het is trouwens kwark waar ik het doorheen heb gedaan en dat vind ik persoonlijk heel erg zuur. Ik zou het niet zonder suiker opeten. Maar door het Acai poeder is het echt heel erg lekker geworden, eigenlijk heeft het een soort van bosvruchten smaak en heb je helemaal geen suiker meer nodig door je kwark. Zeker een aanrader is dit dus als je op je gewicht wilt letten, dan kan je dit met een gerust hart eten zonder bang te zijn voor de extra calorieën en het is natuurlijk ook nog eens heel erg gezond. De poeder maakt het niet droog in de mond waardoor het prima te eten is, eigenlijk gewoon heel erg lekker.

 photo Acai8_zps295511cd.png

Standaard maak ik nu voor de middag dit lekkere tussendoortje voor mezelf. Heel gemakkelijk, voedzaam en ook nog eens super gezond. Het smaakt echt lekker en het vult goed. Ik wil het ook nog eens gaan proberen met andere recepten zoals bijvoorbeeld door een cake heen. De biologische Acai vruchten poeder van 100 gram is te koop bij Superfoods voor  € 18,95. Niet heel goedkoop maar je doet er wel ontzettend lang mee, en dit soort producten zijn helaas niet veel goedkoper.

Eten jullie wel eens superfoods en wat vind je ervan?

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

22 reacties

 • Reply
  martinaa89
  22 november 2013 at 09:54

  Inderdaad een lekker en voedzaam tussendoortje!

 • Reply
  Kimberley
  22 november 2013 at 09:57

  Klinkt goed!

 • Reply
  Tess Evea
  22 november 2013 at 10:13

  Klinkt heel erg voedzaam. Mooi!

 • Reply
  Sofie
  22 november 2013 at 10:15

  Lijkt me lekker!

 • Reply
  Moniek
  22 november 2013 at 10:26

  Ik heb wel een Acai capsules gebruikt, ook wel fijn!

 • Reply
  MySimplySpecial
  22 november 2013 at 10:53

  Dat klinkt goed, misschien dat ik het ook een keer ga proberen.

 • Reply
  Miranda
  22 november 2013 at 10:58

  Oh dat klinkt goed. Ik vind het altijd wel prettig dat het goed vult.

 • Reply
  femketje
  22 november 2013 at 11:01

  ik heb het zelf nog nooit geproefd eigenlijk XD

 • Reply
  Jana
  22 november 2013 at 11:50

  Ziet er goed uit! x Jana

 • Reply
  daisybeautyglow
  22 november 2013 at 12:12

  Deze superfood kende ik nog niet. Ik ben wel al helemaal voor Lijnzaad en Chiazaad. Dus misschien moet ik dit ook maar eens gaan proberen.

 • Reply
  Aranka
  22 november 2013 at 12:31

  Wow wist niet dat je dit ook in poedervorm kon krijgen! Tof!

 • Reply
  Jo
  22 november 2013 at 12:31

  De term ‘super foods’ mag eigenlijk helemaal niet meer gebruikt worden omdat er geen regels betaan voor wat een ‘super food’ kan worden genoemd.Dit houd dus in dat alles een ‘super food’ kan worden genoemd. Tuurlijk zijn blauwe bessen gezond, maar ze zijn niks gezonder dan een appel. Maar omdat mensen al snel naar de term ‘super foods’ grijpen, geloven we al gauw dat iets magische krachten heeft.

 • Reply
  Liefsannebelle
  22 november 2013 at 12:55

  Klinkt erg goed!

 • Reply
  Simone Diederich
  22 november 2013 at 13:59

  Ik drink vaak açaisap.

 • Reply
  Jewelyz
  22 november 2013 at 17:12

  Ah hier had ik al iets over gehoord, klinkt erg goed! Zelf eet ik nu veel cranberries samen met wat yoghurt en cruesli, heerlijk en gezond!

 • Reply
  Kelly
  22 november 2013 at 17:13

  Klinkt goed!

 • Reply
  Axelle
  22 november 2013 at 19:45

  hmmmm klinkt super!

 • Reply
  Jana Vmh
  22 november 2013 at 19:50

  Ik kende dit nog niet, ben er wel nieuwsgierig naar :)

 • Reply
  Suz
  22 november 2013 at 22:10

  Jammer dat je kant en klare stukken uit het persbericht aan het kopieren bent. Verschil in schrijfwijze is erg te zien. Waarom schrijf je trouwens hierover, je bent helemaal niet met gezond eten bezig ( net zo als je hebt gekozen om over beauty te schrijven, niet omdat je daar passie voor hebt, maar omdat het populair is.

 • Reply
  Michelle
  23 november 2013 at 00:02

  Ik ben eigenlijk best wel benieuwd naar de smaak.

 • Reply
  Linda
  23 november 2013 at 10:13

  Dit ken ik nog niet en ben er erg benieuwd naar. Ik doe altijd Chia zaad door mijn yoghurt maar dat is smaakloos. Ga hier zeker eens naar kijken.

 • Reply
  Paola
  3 december 2013 at 08:22

  Klinkt goed, maar wel duur!

 • Laat een reactie achter