Sukadelappen (draadjesvlees) uit de slowcooker

Sukadelappen draadjesvlees uit de slowcooker4

Sinds ik mijn slowcooker heb, probeer ik allemaal nieuwe gerechten uit. Ik vind het echt super leuk allerlei ingrediënten in mijn slowcooker te gooien en aan het eind van de dag een fantastische maaltijd te kunnen eten (de spareribs zijn hier groot favoriet!). Ik maakte al een keer eerder riblappen in de slowcooker, deze vond ik lekker, maar niet fantastisch. Maar dit recept met sukadelappen uit de slowcooker, écht fantastisch. Ik denk dat ik nog nooit zo iets lekkers had gemaakt.

Sukadelappen draadjesvlees uit de slowcooker

Sukadelappen uit de slowcooker, draadjesvlees

Ik ben gek op draadjesvlees, mijn moeder maakte het altijd een aantal keer in het jaar en dat was dan echt feest. Zelf maakte ik het altijd in een gietijzeren pan, lekker maar zo lekker als dit met alle smaken die bij één komen heb ik het nog nooit eerder gehad. Het is eigenlijk super simpel, je doet alle ingrediënten in de slowcooker, zet hem aan en 8 uur later heb je een fantastisch gerecht! En echt, dit is héél lekker, we hebben zelfs de saus met de vinger opgelikt.

Je kunt het draadjesvlees natuurlijk met een oer Hollandse pot eten zoals aardappels met rode kool. Zelf vonden wij het ook erg lekker met verse friet die wij dan weer dipten in de heerlijke saus. Loopt het water je al in de mond? Dat kan ik mij voorstellen, scroll snel verder naar het recept van sukadelappen uit de slowcooker.

Sukadelappen draadjesvlees uit de slowcooker1
Sukadelappen draadjesvlees uit de slowcooker

Sukadelappen (draadjesvlees) uit de slowcooker

Wil je heerlijk draadjesvlees van sukadelappen uit de slowcooker maken? Dan moet je zeker even dit recept bekijken. Het is zo lekker dat je zelf met de vinger alle laatste restjes uit de schaal likt. En het bereiden is super simpel, alle ingrediënten in de slowcooker, 8 uurtjes wachten en voila!
4.84 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 8 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • 700 gram sukadelappen
 • 125 gram champignons
 • 3 sjalotjes
 • 1 wortel
 • 3 tenen knoflook
 • 200 mililiter water
 • 1 blokje runderbouillon
 • 2 laurierblaadjes
 • 2 eetlepels rode wijn azijn
 • 1 scheut worcestersaus
 • 1 eetlepel mosterd
 • 2 eetlepels appelstroop
 • 3 plakken onbijtkoek
 • peper + zout

Instructies
 

 • Snij de sjalotten (ui mag natuurlijk ook), champignons, knoflook en de wortel in stukken en doe dit in de slowcooker.
 • Kruid de sukadelappen met peper en zout en bestrijk deze met een laagje mosterd. Leg deze bovenop de groentes in de slowcooker
 • Voeg de 200 milliliter water toe en verkruimel het runder bouillonblokje.
 • Voeg nu de laurierblaadjes, worcestersaus, rode wijn azijn, appelstroop toe en top alles af met verkruimelde ontbijtkoek plakken.
 • Laat de sukadelappen vervolgens gedurende 8 uur (na 6 uur zijn ze ook al gaar maar vallen net niet heel mals uit elkaar) garen in de slowcooker op de laagste stand.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Sukadelappen draadjesvlees uit de slowcooker2

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  chucky1012
  14 maart 2023 at 08:51

  Goed dat je het recept hebt gedeeld.
  Het ziet er heerlijk uit.

  Xoxo

 • Reply
  Nana
  14 maart 2023 at 12:29

  Oh 😍🤤 Ik weet wat ik van de week ga eten! De foto’s zijn om van te watertanden..

  Bedankt voor het delen van je recept!

  • Reply
   Aranka
   14 maart 2023 at 12:31

   Zeker doen, het is echt heerlijk!

  Laat een reactie achter