Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sukadelappen (draadjesvlees) uit de slowcooker

Sukadelappen draadjesvlees uit de slowcooker4

Sinds ik mijn slowcooker heb, probeer ik allemaal nieuwe gerechten uit. Ik vind het echt super leuk allerlei ingrediënten in mijn slowcooker te gooien en aan het eind van de dag een fantastische maaltijd te kunnen eten (de spareribs zijn hier groot favoriet!). Ik maakte al een keer eerder riblappen in de slowcooker, deze vond ik lekker, maar niet fantastisch. Maar dit recept met sukadelappen uit de slowcooker, écht fantastisch. Ik denk dat ik nog nooit zo iets lekkers had gemaakt.

Sukadelappen draadjesvlees uit de slowcooker

Sukadelappen uit de slowcooker, draadjesvlees

Ik ben gek op draadjesvlees, mijn moeder maakte het altijd een aantal keer in het jaar en dat was dan echt feest. Zelf maakte ik het altijd in een gietijzeren pan, lekker maar zo lekker als dit met alle smaken die bij één komen heb ik het nog nooit eerder gehad. Het is eigenlijk super simpel, je doet alle ingrediënten in de slowcooker, zet hem aan en 8 uur later heb je een fantastisch gerecht! En echt, dit is héél lekker, we hebben zelfs de saus met de vinger opgelikt.

Je kunt het draadjesvlees natuurlijk met een oer Hollandse pot eten zoals aardappels met rode kool. Zelf vonden wij het ook erg lekker met verse friet die wij dan weer dipten in de heerlijke saus. Loopt het water je al in de mond? Dat kan ik mij voorstellen, scroll snel verder naar het recept van sukadelappen uit de slowcooker.

Sukadelappen draadjesvlees uit de slowcooker1
Sukadelappen draadjesvlees uit de slowcooker

Sukadelappen (draadjesvlees) uit de slowcooker

Wil je heerlijk draadjesvlees van sukadelappen uit de slowcooker maken? Dan moet je zeker even dit recept bekijken. Het is zo lekker dat je zelf met de vinger alle laatste restjes uit de schaal likt. En het bereiden is super simpel, alle ingrediënten in de slowcooker, 8 uurtjes wachten en voila!
4.17 van 130 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 8 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • 700 gram sukadelappen
 • 125 gram champignons
 • 3 sjalotjes
 • 1 wortel
 • 3 tenen knoflook
 • 200 mililiter water
 • 1 blokje runderbouillon
 • 2 laurierblaadjes
 • 2 eetlepels rode wijn azijn
 • 1 scheut worcestersaus
 • 1 eetlepel mosterd
 • 2 eetlepels appelstroop
 • 3 plakken onbijtkoek
 • peper + zout

Instructies
 

 • Snij de sjalotten (ui mag natuurlijk ook), champignons, knoflook en de wortel in stukken en doe dit in de slowcooker.
 • Kruid de sukadelappen met peper en zout en bestrijk deze met een laagje mosterd. Leg deze bovenop de groentes in de slowcooker
 • Voeg de 200 milliliter water toe en verkruimel het runder bouillonblokje.
 • Voeg nu de laurierblaadjes, worcestersaus, rode wijn azijn, appelstroop toe en top alles af met verkruimelde ontbijtkoek plakken.
 • Laat de sukadelappen vervolgens gedurende 8 uur (na 6 uur zijn ze ook al gaar maar vallen net niet heel mals uit elkaar) garen in de slowcooker op de laagste stand.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Sukadelappen draadjesvlees uit de slowcooker2

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

29 reacties

  1. Morgen ga ik het draadjesvlees in de slowcooker bereiden. Ervanuitgaande dat de helft overblijft voor zondag; hoe lang moet dat dan in de sc opwarmen?

 1. Oh 😍🤤 Ik weet wat ik van de week ga eten! De foto’s zijn om van te watertanden..

  Bedankt voor het delen van je recept!

 2. Het was erg lekker!!! Wij hadden er frietjes bijgemaakt. Wat over was in de diepvries gedaan en het smaakte nog even lekker. Dit ga ik zeker nog vaker maken.

 3. Bedankt voor je recept. Gisteren gemaakt, 8 uren in de slowcooker. Iedereen was enthousiast over de smaak, perfect draadjesvlees. Compliment.

 4. Ben het recept nu aan het maken. Niet al het vlees staat onder water, is dat noodzakelijk om ze mals te krijgen?
  Ik zal waarschijnlijk niet op tijd antwoord krijgen, maar dan is het een weetje voor de volgende keer 😀

   1. Het was superlekker, botermals vlees en superlekkere saus. Dank je wel voor je snelle reactie en uiteraard het recept, dit wordt een blijvertje!

 5. Hallo Aranka, wat ziet dit er lekker uit! Kan ik het ook echt met 3x net zo lekker krijgen? Dus 2100gram? Of beter in tweeën doen?
  Dank je.
  Mvg,

 6. Nogmaals hallo Aranka, ik heb toch maar 1 kilo riblappen gedaan en daarop de ingrediënten aangepast! Ik heb een instant pot en na enkele uren op low was er nog weinig gebeurd. Toen maar op high gezet. Staat nu 10 uur op waarvan 7 uur op high. De saus is SUPER lekker maar het vlees is droog! Zo jammer! Ik doe vast iets verkeerd maar wat? Vlees wel van te voren nog aangebraden maar verder gewoon jouw recept gevolgd. 😭

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *