Sinds ik mijn slowcooker heb, probeer ik allemaal nieuwe gerechten uit. Ik vind het echt super leuk allerlei ingrediënten in mijn slowcooker te gooien en aan het eind van de dag een fantastische maaltijd te kunnen eten (de spareribs zijn hier groot favoriet!). Ik maakte al een keer eerder riblappen in de slowcooker, deze vond ik lekker, maar niet fantastisch. Maar dit recept met sukadelappen uit de slowcooker, écht fantastisch. Ik denk dat ik nog nooit zo iets lekkers had gemaakt.
Sukadelappen uit de slowcooker, draadjesvlees
Ik ben gek op draadjesvlees, mijn moeder maakte het altijd een aantal keer in het jaar en dat was dan echt feest. Zelf maakte ik het altijd in een gietijzeren pan, lekker maar zo lekker als dit met alle smaken die bij één komen heb ik het nog nooit eerder gehad. Het is eigenlijk super simpel, je doet alle ingrediënten in de slowcooker, zet hem aan en 8 uur later heb je een fantastisch gerecht! En echt, dit is héél lekker, we hebben zelfs de saus met de vinger opgelikt.
Je kunt het draadjesvlees natuurlijk met een oer Hollandse pot eten zoals aardappels met rode kool. Zelf vonden wij het ook erg lekker met verse friet die wij dan weer dipten in de heerlijke saus. Loopt het water je al in de mond? Dat kan ik mij voorstellen, scroll snel verder naar het recept van sukadelappen uit de slowcooker.
Sukadelappen (draadjesvlees) uit de slowcooker
Benodigdheden
Ingrediënten
Instructies
- Snij de sjalotten (ui mag natuurlijk ook), champignons, knoflook en de wortel in stukken en doe dit in de slowcooker.
- Kruid de sukadelappen met peper en zout en bestrijk deze met een laagje mosterd. Leg deze bovenop de groentes in de slowcooker
- Voeg de 200 milliliter water toe en verkruimel het runder bouillonblokje.
- Voeg nu de laurierblaadjes, worcestersaus, rode wijn azijn, appelstroop toe en top alles af met verkruimelde ontbijtkoek plakken.
- Laat de sukadelappen vervolgens gedurende 8 uur (na 6 uur zijn ze ook al gaar maar vallen net niet heel mals uit elkaar) garen in de slowcooker op de laagste stand.
35 reacties
Goed dat je het recept hebt gedeeld.
Het ziet er heerlijk uit.
Xoxo
Morgen ga ik het draadjesvlees in de slowcooker bereiden. Ervanuitgaande dat de helft overblijft voor zondag; hoe lang moet dat dan in de sc opwarmen?
Oh 😍🤤 Ik weet wat ik van de week ga eten! De foto’s zijn om van te watertanden..
Bedankt voor het delen van je recept!
Zeker doen, het is echt heerlijk!
Kan ik dit ook met riblap maken?
Lijkt mij lekker met bv aardappelpuree en welke groenten zou jij daarnaast adviseren?
Ik denk dat het met sperziebonen ook erg lekker is of rode kool!
Ik zou er eentje kopen met een timer, die zit er bij mij niet op, die mis ik echt
Het was erg lekker!!! Wij hadden er frietjes bijgemaakt. Wat over was in de diepvries gedaan en het smaakte nog even lekker. Dit ga ik zeker nog vaker maken.
Is het niet beter om het vlees eerst aan te braden?
Dat kan als jij dat wil! Het werkt ook perfect om het niet te doen.
Is 200 mill niet te weinig??? Ben t nu aan t maken🫠🫠
Nee er komt best wat vocht uit het vlees en ingrediënten dus komt goed!
Ik heb ze wel licht aangebraden, daardoor krijg je wel extra smaak vind ik.
Wauw, wat heerlijk mals en smaakvol! Nu gemaakt zodat het met kerst ook gaat lukken! Dat wordt smullen met de familie!
Wat leuk om te horen! Hopelijk was het een succes met de feestdagen!
Heerlijke lappen zo👍
Moet de slow cooker op high of low?
Had hem op low staan, ook goed?
Ik zet hem altijd op low :)!
Bedankt voor je recept. Gisteren gemaakt, 8 uren in de slowcooker. Iedereen was enthousiast over de smaak, perfect draadjesvlees. Compliment.
Ben het recept nu aan het maken. Niet al het vlees staat onder water, is dat noodzakelijk om ze mals te krijgen?
Ik zal waarschijnlijk niet op tijd antwoord krijgen, maar dan is het een weetje voor de volgende keer 😀
Nee hoor! Af en toe omroeren en er komt uiteindelijk behoorlijk veel vocht uit de ingrediënten!
Het was superlekker, botermals vlees en superlekkere saus. Dank je wel voor je snelle reactie en uiteraard het recept, dit wordt een blijvertje!
Hi! Bij mij staat dit nu vier uurtjes op. Net even gekeken en geproefd. Ik vind de saus is mega zoet. Kan ik hier nog iets aan veranderen?
Kan dit ook in een braadpan klaargemaakt worden?
Ja hoor! Dan een paar uur zachtjes laten doorkoken!
Hallo Aranka, wat ziet dit er lekker uit! Kan ik het ook echt met 3x net zo lekker krijgen? Dus 2100gram? Of beter in tweeën doen?
Dank je.
Mvg,
Dat heb ik nog nooit geprobeerd! Maar ik denk dat het wel zou moeten lukken. Wellicht wel iets langer laten garen.
Nogmaals hallo Aranka, ik heb toch maar 1 kilo riblappen gedaan en daarop de ingrediënten aangepast! Ik heb een instant pot en na enkele uren op low was er nog weinig gebeurd. Toen maar op high gezet. Staat nu 10 uur op waarvan 7 uur op high. De saus is SUPER lekker maar het vlees is droog! Zo jammer! Ik doe vast iets verkeerd maar wat? Vlees wel van te voren nog aangebraden maar verder gewoon jouw recept gevolgd. 😭
De kwaliteit van je vlees zal dit hebben veroorzaakt, denk ik. Vlees uit de supermarkt kan prima, maar soms laat de kwaliteit te wensen over… Misschien dat dat het is geweest?
Hi Aranka, weet je de voedingswaarde van dit gerecht?
Ik heb alles precies in slowcooker gedaan zoals recept. Moet er nog tussentijds geroerd worden?
Ben benieuwd, ik laat weten of het gelukt is allemaal.
Zet zojuist mn toverdoos (zo noem ik mijn slowcooker hihi) aan , heb alles precies zo gedaan als het recept aangeeft kwam alleen tot de ontdekking dat mn ontbijtkoek op is :( wellicht zo toch maar even snel naar de winkel. … ik vind dat idd wel escentieel als ingrediënt voor overheerlijke sudderlapjes
Wat hebben wij lekker gegeten. Aardappelen en sperziebonen bonen erbij top. Bedank voor het recept.