Suikervrije Kokosmakronen

 photo Suikervrije Kokosmakronen5_zps1mtajup4.png

Ik snap het ineens wel, die gezonde hype, je kan ook heel gemakkelijk lekkere recepten maken die hartstikke gezond zijn. Misschien ben ik stiekem wel een beetje aangeschoten met het gezond eten. Tijd om weer iets nieuws te proberen, ik appte Linda of ze nog iets leuks wist om te bakken. En daar kwamen deze suikervrije kokosmakronen uit die je maakt met vier ingrediënten en net zo lekker zijn als uit de winkel!

 photo Suikervrije Kokosmakronen_zpsrp7lnsl9.png

Wat heb je nodig?

  • 3 eiwitten
  • 100 gram kokos
  • 50 gram honing
  • scheutje vanille aroma

Dit recept is goed voor 6 kokosmakronen, wil je er dus meer maken moet je het recept verdubbelen of de porties iets kleiner maken, dit waren wel volledige koeken qua formaat en vulling.

 photo Suikervrije Kokosmakronen1_zpsxmwtmrke.png

Splits als eerst de eieren en doe het eiwit in een kom, voeg hierbij de honing en het vanille aroma. Daarna is het de bedoeling dat je het stijf klopt maar bij mij lukte dat voor geen meter. Na 10 minuten gaf ik de hoop op en gebruikte het mengsel maar vloeibaar in de hoop dat dat goed ging.

 photo Suikervrije Kokosmakronen2_zps4wih0dge.png

Schep daarna de kokos door het mengsel en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

 photo Suikervrije Kokosmakronen3_zpsdybw5miu.png

Omdat ik op het internet las dat de kokosmakronen nogal snel uit elkaar vallen besloot ik ze in een cupcake vorm te bakken. Ik vette de vorm iets in met boter zodat ik ze er weer makkelijk uit kan halen. Ik vul de cups niet helemaal, gewoon een klein bodempje zo dik als een koek. Daarna gaan ze voor 20 minuten de oven in op 180 graden.

 photo Suikervrije Kokosmakronen4_zpsab2ajt0g.png

En wat blijkt, ook met mijn water beslag kwamen ze perfect uit de oven, ze ruiken echt heerlijk naar zoete kokos en ik krijg meteen zin om ze te proberen. Ik laat ze goed afkoelen en daarna is het natuurlijk tijd om te smullen.

 photo Suikervrije Kokosmakronen10_zpsbl8ryqub.png

 photo Suikervrije Kokosmakronen7_zpse9yvonrg.png

Ik had van alles verwacht, maar dat ze zo lekker waren totaal niet. Ze smaken exact hetzelfde als uit de winkel maar dan zonder het eetpapier. Door de honing zijn ze lekker zoet geworden en de structuur van de makronen is heerlijk! Dit is echt een recept dat ik veel vaker moet maken. Zelfs mijn vriend vond ze heerlijk!

 photo Suikervrije Kokosmakronen6_zps0uxpxlms.png

 photo Suikervrije Kokosmakronen9_zpsysgds3q4.png

Ik begin het echt leuk te vinden, gezond te eten en te koken, want het eten smaakt net zo lekker en is een stuk gezonder. Nu maak ik net zo lief nog een lekkere cake met suiker en roomboter, maar dit is toch ook wel heel erg leuk en simpel.

 photo Suikervrije Kokosmakronen8_zpsmsyzjfgf.png

Mocht je ook een lekker en verantwoord koekje bij de koffie willen, maak dan zeker deze suikervrije kokosmakronen want ze zijn echt té lekker en heel simpel te maken. Van het eigeel dat ik over hield maakte ik een lekker roerei als lunch, ideaal! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

39 reacties

  • Reply
    Iris | Todayslipstick
    4 maart 2015 at 15:12

    Weer zo een leuk en makkelijk recept! Elk recept die je op de site plaatst wil ik maken. Je bananenbrood was echt super lekker. Deze ga ik ook zeker weer namaken, bedankt voor de inspiratie!
    Liefs, Iris

  • Reply
    chucky1012
    4 maart 2015 at 15:37

    Heel goed van je om dit zelf gebakken te hebben.
    Ik zal ze ook gaan maken ;-)

  • Reply
    Bertine
    4 maart 2015 at 15:39

    wauw wat een goed recept, bedankt die ga ik volgende week proberen! misschien had je eerst het eiwit moeten kloppen en daarna pas de honing en het vanille aroma toe moeten voegen om het stijf te krijgen?

  • Reply
    Sintha
    4 maart 2015 at 15:40

    Eiwit kloppen is inderdaad lastig.. Je moet er echt voor zorgen dat er absoluut geen eigeel bij zit en dat de kom/mixer vetvrij zijn. Alsnog zien de kokosmakronen er heerlijk uit! Binnenkort zelf ook maar een keertje maken :)

  • Reply
    Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
    4 maart 2015 at 15:53

    Ik vind recepten altijd een plezier, gezond of “ongezond”. Deze makronen zien er heel mooi en lekker uit! Super job!

  • Reply
    Lisa
    4 maart 2015 at 15:59

    Mmm, ziet er heel lekker uit. De vorm deed me een beetje denken aan röstie schijfjes, haha.

  • Reply
    Marloes
    4 maart 2015 at 16:08

    Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    lonneke
    4 maart 2015 at 16:09

    Oh bedankt voor wederom een heerlijk recept!
    Ik sla hem meteen even op. Ideaal dat het zo simpel is!
    Liefs Lonneke

  • Reply
    Desirée
    4 maart 2015 at 16:16

    Die ga ik dadelijk direct maken. Paul verrassen als hij uit werk komt want hij is gek op kokos!

  • Reply
    Kelly
    4 maart 2015 at 16:29

    Hmm, wat een lekker receptje!

  • Reply
    Margot
    4 maart 2015 at 17:14

    Dit ga ik zeker eens proberen, ik ben gek op kokos!

  • Reply
    Cindy | Life meets Beauty
    4 maart 2015 at 17:21

    Ik ga dit zeker proberen! Ik hou van lekker eten, maar wil ook een beetje opletten. Top!

  • Reply
    Kirsty
    4 maart 2015 at 17:51

    Oohh dit lijkt me erg lekker zeg!

  • Reply
    Lies
    4 maart 2015 at 18:14

    Wat een fijn recept en ze zien er ook heerlijk uit! Ik kan ook niet wachten tot wij weer een werkende oven hebben, want vind het altijd zo leuk om van alles zelf te maken.

  • Reply
    femketje
    4 maart 2015 at 18:40

    lijkt me super lekker :D

  • Reply
    Faabs
    4 maart 2015 at 18:48

    Oehh dat ziet er heerlijk uit, die ga ik eens proberen !

    En ik denk dat je eiwit niet stijf werd doordat je de andere ingredienten er gelijk bij deed. Volgens mij moet eiwit helemaal ‘schoon’ geklopt worden om stijf te kunnen worden. Eerst alleen het eiwit kloppen in een vetvrije kom en ook idd geen flintertje eiwit en als het wat schuimig is de rest van de ingredienten erbij en verder stijf kloppen. Ik vermoed dat ze dan net zo lekker maar ook wat luchtiger zijn.

  • Reply
    Jildou
    4 maart 2015 at 18:48

    Dit is eigenlijk helemaal niet zo lastig! Hopelijk kan ik hier in Helsinki ergens kokos vlokken en vanille aroma vinden, want dit klinkt als een perfecte snack :)

  • Reply
    beautifulday4makeup
    4 maart 2015 at 19:25

    Ik ben dol op kokoskoekjes. Dit moet ik uitproberen

  • Reply
    Jhemyla
    4 maart 2015 at 20:09

    Wauw ze zien er echt heerlijk uit, jammie! Ik zou er nu tijdens GTST wel eentje lusten.

  • Reply
    Simone
    4 maart 2015 at 20:33

    Het ziet er goed uit, maar toch vind ik je un-healthy recepten ook wel heel erg leuk altijd. Lekker onderscheidend van andere blogs waarop altijd alles maar gezond moet!

  • Reply
    Kimberly
    4 maart 2015 at 20:57

    Ziet er goed uit, helaas lust ik geen kokos :(

  • Reply
    AleXx
    4 maart 2015 at 21:02

    Jee, dat ziet er lekker uit!! En zo simpel, ik ga het ook eens proberen. Afgelopen weekend je broodjes met rosbief en rucola gemaakt. Ze vielen bij heel de familie er in de smaak!!

  • Reply
    lucindainwonderland
    4 maart 2015 at 21:08

    Het ziet er heerlijk uit, dat zeker. Alleen een beetje jammer dat ik de smaak van kokos totaal niet lekker vind. Achja volgende keer beter. xxx Lucinda

  • Reply
    Lysanne
    4 maart 2015 at 21:09

    Het lukte niet om stijf te kloppen omdat er eigeel bij gekomen is, dan lukt het niet. En pas de andere ingrediënten toevoegen nadat het eiwit stijf is. Maar dan heel voorzichtig erdoorheen scheppen, niet roeren. Anders gaat het lucht er weer uit. Klein puntje; feitelijk gezien is dit geen suikervrij recept, honing is ook een vorm van suiker. Wil niet zeggen dat ze wel iets gezonder en alsnog hartstikke lekker zijn natuurlijk! Liefs.

  • Reply
    Ellen
    4 maart 2015 at 21:44

    dit ziet er zoo lekker uit!

  • Reply
    Nicky
    4 maart 2015 at 22:16

    Dit kan gewoon niet slecht zijn. Ik ga het ooit ook eens proberen!

  • Reply
    Ltbm
    6 maart 2015 at 09:30

    O wat was ik blij de titel te lezen. Suikervij! Totdat ik de ingredienten las. Honing! Dat is gewoon hardstikke suiker. Jammer, ik baalde.
    Maar ze zien er echt heerlijk uit. Zeker een keer het maken en proeven waard. Ik kan de heerlijke geur tijdens het bakken al bijna ruiken.

    • Reply
      Aranka
      6 maart 2015 at 09:58

      Je kan de honing ook weg laten, ik hou van wat zoeter maar het hoeft natuurlijk niet!

  • Reply
    Lotte
    6 maart 2015 at 17:00

    Ze komen nu net bij mij de ove uit.. Ruikt heerlijk! Bij mij kreeg ik 12 goed gevulde cupcake vormpjes met hetzelfde recept. En na 12 min waren ze zo bruin dat ik ze eruit heb gehaald. Eiwit kloppen lukt alleen als er helemaal geen eigeel bij zit. Op jouw foto zie ik wel wat eigeel dus denk dat het daaraan lag. Ik ben benieuwd hoe ze smaken. Tnks voor je recept!

  • Reply
    Marian
    6 maart 2015 at 20:52

    Dank je wel voor dit eenvoudige recept. Ik probeer suikervrij te eten en ik ben gek op kokos dus ga het proberen zonder honing ;-).

    Warme groet,
    Marian

    • Reply
      Gea
      18 januari 2019 at 21:04

      Als je dit helemaal suikervrij wilt maken moet je ook het vanille aroma eruit laten.

  • Reply
    Nicole
    6 maart 2015 at 23:45

    Dit maak ik zelf ook vaker, alleen zonder honing. Lijkt me wel lekker, dus dat ga ik zeker eens proberen.

  • Reply
    Monique
    10 maart 2015 at 17:22

    Ik heb dit recept ook gemaakt. Ik heb me precies gehouden aan de ingredienten die jij voor schreef maar ik had een beslag voor minstens 12 kokosmakronen. Maar bij mij waren de eiwitten wel stijf geklopt. Misschien ligt het daar aan. Jouw mengsel was vloeibaar omdat je de eiwitten niet stijf geklopt hebt. Omdat je de eiwitten stijf klopt wordt je beslag veel ‘meer’. En ik heb ze op 180 graden en dan 15 minuten. Bij mij begonnen ze na 8 minuten al donker te worden. Ze zijn wel erg lekker!

  • Reply
    renske
    15 april 2015 at 16:05

    Ze zijn echt super lekker, ik ga ze zeker vaker maken. Maar ik kon van jou voorgeschreven ingredienten 12 stuks maken.

  • Reply
    Louise
    14 juni 2015 at 10:30

    Door het mengel in de ijskast te zetten, stijft het mengels op

  • Reply
    Noëlle
    15 april 2016 at 13:48

    Niet geheel suikervrij toch? Vanille aroma en honing bevatten toch suikers?

    • Reply
      Gea
      18 januari 2019 at 21:06

      Precies!

  • Reply
    Drumles Den Haag
    8 mei 2016 at 00:11

    Fin en makkelijk receot en ik heb alles in huis! Morgen meteen maken en meenemen naar het strand :)

  • Reply
    Drumles Den Haag
    8 mei 2016 at 19:44

    Ik heb je beslag exact nagemaakt (snufje zout toegevoegd en ingredienten niet geheel afgewogen) en ik had ook genoeg voor 6. Heb ze ook in een muffinvorm gedaan. Beslag wel stijf geklopt, maar nadat ik de kokos erbij deed was daar vrij weinig meer van te merken.

    Het ruikt hier in huis nu echt verrukkelijk! Kan niet wachten er 1 te proberen :)

  • Laat een reactie achter op Louise Annuleer