Zoek
Sluit dit zoekvak.

Suikervrije Kokosmakronen

 photo Suikervrije Kokosmakronen5_zps1mtajup4.png

Ik snap het ineens wel, die gezonde hype, je kan ook heel gemakkelijk lekkere recepten maken die hartstikke gezond zijn. Misschien ben ik stiekem wel een beetje aangeschoten met het gezond eten. Tijd om weer iets nieuws te proberen, ik appte Linda of ze nog iets leuks wist om te bakken. En daar kwamen deze suikervrije kokosmakronen uit die je maakt met vier ingrediënten en net zo lekker zijn als uit de winkel!

 photo Suikervrije Kokosmakronen_zpsrp7lnsl9.png

Suikervrije Kokosmakronen

Suikervrije Kokosmakronen

Hou je van kokosmakronen, maar wil je liever een gezondere variant maken? Dit recept voor suikervrije kokosmakronen is een stuk gezonder, maar zeker niet minder lekker.
4 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 6 koeken

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 3 eiwitten
  • 100 gram kokos
  • 50 gram honing
  • scheutje vanille aroma

Instructies
 

  • Split de eieren en doe deze in een beslagkom met de honing en de vanille aroma.
  • Mix dit tot een glad beslag, spatel vervolgens de kokos er doorheen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en druk dit stevig aan.
  • Bak de suikervrije kokosmakronen af op 180 graden in de oven gedurende 20 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

 photo Suikervrije Kokosmakronen1_zpsxmwtmrke.png

Splits als eerst de eieren en doe het eiwit in een kom, voeg hierbij de honing en het vanille aroma. Daarna is het de bedoeling dat je het stijf klopt maar bij mij lukte dat voor geen meter. Na 10 minuten gaf ik de hoop op en gebruikte het mengsel maar vloeibaar in de hoop dat dat goed ging.

 photo Suikervrije Kokosmakronen2_zps4wih0dge.png

Schep daarna de kokos door het mengsel en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

 photo Suikervrije Kokosmakronen3_zpsdybw5miu.png

Omdat ik op het internet las dat de kokosmakronen nogal snel uit elkaar vallen besloot ik ze in een cupcake vorm te bakken. Ik vette de vorm iets in met boter zodat ik ze er weer makkelijk uit kan halen. Ik vul de cups niet helemaal, gewoon een klein bodempje zo dik als een koek. Daarna gaan ze voor 20 minuten de oven in op 180 graden.

 photo Suikervrije Kokosmakronen4_zpsab2ajt0g.png

En wat blijkt, ook met mijn water beslag kwamen ze perfect uit de oven, ze ruiken echt heerlijk naar zoete kokos en ik krijg meteen zin om ze te proberen. Ik laat ze goed afkoelen en daarna is het natuurlijk tijd om te smullen.

 photo Suikervrije Kokosmakronen10_zpsbl8ryqub.png

 photo Suikervrije Kokosmakronen7_zpse9yvonrg.png

Ik had van alles verwacht, maar dat ze zo lekker waren totaal niet. Ze smaken exact hetzelfde als uit de winkel maar dan zonder het eetpapier. Door de honing zijn ze lekker zoet geworden en de structuur van de makronen is heerlijk! Dit is echt een recept dat ik veel vaker moet maken. Zelfs mijn vriend vond ze heerlijk!

 photo Suikervrije Kokosmakronen6_zps0uxpxlms.png

 photo Suikervrije Kokosmakronen9_zpsysgds3q4.png

Ik begin het echt leuk te vinden, gezond te eten en te koken, want het eten smaakt net zo lekker en is een stuk gezonder. Nu maak ik net zo lief nog een lekkere cake met suiker en roomboter, maar dit is toch ook wel heel erg leuk en simpel.

 photo Suikervrije Kokosmakronen8_zpsmsyzjfgf.png

Mocht je ook een lekker en verantwoord koekje bij de koffie willen, maak dan zeker deze suikervrije kokosmakronen want ze zijn echt té lekker en heel simpel te maken. Van het eigeel dat ik over hield maakte ik een lekker roerei als lunch, ideaal! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

42 reacties

  1. Weer zo een leuk en makkelijk recept! Elk recept die je op de site plaatst wil ik maken. Je bananenbrood was echt super lekker. Deze ga ik ook zeker weer namaken, bedankt voor de inspiratie!
    Liefs, Iris

  2. wauw wat een goed recept, bedankt die ga ik volgende week proberen! misschien had je eerst het eiwit moeten kloppen en daarna pas de honing en het vanille aroma toe moeten voegen om het stijf te krijgen?

    1. met eiwit werken betekent absoluut schoon werken. vandaag eiwit en honing en vanille op hoogste stand mixer, goed schuimig gekregen. en ze zijn idd heerlijk

  3. Eiwit kloppen is inderdaad lastig.. Je moet er echt voor zorgen dat er absoluut geen eigeel bij zit en dat de kom/mixer vetvrij zijn. Alsnog zien de kokosmakronen er heerlijk uit! Binnenkort zelf ook maar een keertje maken :)

  4. Ik vind recepten altijd een plezier, gezond of “ongezond”. Deze makronen zien er heel mooi en lekker uit! Super job!

  5. Wat een fijn recept en ze zien er ook heerlijk uit! Ik kan ook niet wachten tot wij weer een werkende oven hebben, want vind het altijd zo leuk om van alles zelf te maken.

  6. Oehh dat ziet er heerlijk uit, die ga ik eens proberen !

    En ik denk dat je eiwit niet stijf werd doordat je de andere ingredienten er gelijk bij deed. Volgens mij moet eiwit helemaal ‘schoon’ geklopt worden om stijf te kunnen worden. Eerst alleen het eiwit kloppen in een vetvrije kom en ook idd geen flintertje eiwit en als het wat schuimig is de rest van de ingredienten erbij en verder stijf kloppen. Ik vermoed dat ze dan net zo lekker maar ook wat luchtiger zijn.

  7. Dit is eigenlijk helemaal niet zo lastig! Hopelijk kan ik hier in Helsinki ergens kokos vlokken en vanille aroma vinden, want dit klinkt als een perfecte snack :)

  8. Het ziet er goed uit, maar toch vind ik je un-healthy recepten ook wel heel erg leuk altijd. Lekker onderscheidend van andere blogs waarop altijd alles maar gezond moet!

  9. Jee, dat ziet er lekker uit!! En zo simpel, ik ga het ook eens proberen. Afgelopen weekend je broodjes met rosbief en rucola gemaakt. Ze vielen bij heel de familie er in de smaak!!

  10. Het ziet er heerlijk uit, dat zeker. Alleen een beetje jammer dat ik de smaak van kokos totaal niet lekker vind. Achja volgende keer beter. xxx Lucinda

  11. Het lukte niet om stijf te kloppen omdat er eigeel bij gekomen is, dan lukt het niet. En pas de andere ingrediënten toevoegen nadat het eiwit stijf is. Maar dan heel voorzichtig erdoorheen scheppen, niet roeren. Anders gaat het lucht er weer uit. Klein puntje; feitelijk gezien is dit geen suikervrij recept, honing is ook een vorm van suiker. Wil niet zeggen dat ze wel iets gezonder en alsnog hartstikke lekker zijn natuurlijk! Liefs.

  12. O wat was ik blij de titel te lezen. Suikervij! Totdat ik de ingredienten las. Honing! Dat is gewoon hardstikke suiker. Jammer, ik baalde.
    Maar ze zien er echt heerlijk uit. Zeker een keer het maken en proeven waard. Ik kan de heerlijke geur tijdens het bakken al bijna ruiken.

  13. Ze komen nu net bij mij de ove uit.. Ruikt heerlijk! Bij mij kreeg ik 12 goed gevulde cupcake vormpjes met hetzelfde recept. En na 12 min waren ze zo bruin dat ik ze eruit heb gehaald. Eiwit kloppen lukt alleen als er helemaal geen eigeel bij zit. Op jouw foto zie ik wel wat eigeel dus denk dat het daaraan lag. Ik ben benieuwd hoe ze smaken. Tnks voor je recept!

  14. Dank je wel voor dit eenvoudige recept. Ik probeer suikervrij te eten en ik ben gek op kokos dus ga het proberen zonder honing ;-).

    Warme groet,
    Marian

  15. Ik heb dit recept ook gemaakt. Ik heb me precies gehouden aan de ingredienten die jij voor schreef maar ik had een beslag voor minstens 12 kokosmakronen. Maar bij mij waren de eiwitten wel stijf geklopt. Misschien ligt het daar aan. Jouw mengsel was vloeibaar omdat je de eiwitten niet stijf geklopt hebt. Omdat je de eiwitten stijf klopt wordt je beslag veel ‘meer’. En ik heb ze op 180 graden en dan 15 minuten. Bij mij begonnen ze na 8 minuten al donker te worden. Ze zijn wel erg lekker!

  16. Ze zijn echt super lekker, ik ga ze zeker vaker maken. Maar ik kon van jou voorgeschreven ingredienten 12 stuks maken.

  17. Ik heb je beslag exact nagemaakt (snufje zout toegevoegd en ingredienten niet geheel afgewogen) en ik had ook genoeg voor 6. Heb ze ook in een muffinvorm gedaan. Beslag wel stijf geklopt, maar nadat ik de kokos erbij deed was daar vrij weinig meer van te merken.

    Het ruikt hier in huis nu echt verrukkelijk! Kan niet wachten er 1 te proberen :)

  18. Het beslag is wel tegelijk stijver te krijgen als je de beslagkom in de wasbak zet die gevuld is met een bodem warm water. Tip die ik kreeg van een banketbakker
    Het recept is heerlijk!

  19. Meermaals geprobeerd en superlekker, als het in de oven staat ruikt het naar zoete suikerspin, ik heb alleen dat ookal vet ik de bakvorm in of gebruik ik papieren cupcakes ze heel erg vast blijven plakken aan de vorm… Nog tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *