Voor Kerst had mijn schoonmoeder een heel leuk recept met overgebleven Kerststol, alleen het is er nooit van gekomen om dit te maken. Nu kwam ik laatst met het uitzoeken van de dozen het recept weer tegen en leek me het wel leuk dit recept iets aan te passen voor Pasen, namelijk niet met Kerststol maar met Suikerbrood! Het is een broodpudding en echt heel simpel om te maken. En ik weet zeker, dit is een groot succes op tafel.
Wat heb je nodig?
- Suikerbroodje
- 250 ml slagroom
- 250 ml melk
- 3 eetlepels suiker
- 4 eieren
- snufje zout
- poedersuiker
Heb je geen suikerbrood in huis of heb je nog oud brood over? Met gewoon brood kan het ook gemaakt worden alleen dan zal ik wel het dubbele aan suiker gebruiken als je van lekker zoet houdt.
Als eerst verwarmen we de oven voor op 180 graden. Daarna snijd je het suikerbrood in kleine stukjes, ongeveer zo groot als een dobbelsteen.
Mix de rest van de ingrediënten goed door elkaar. Dit zijn de eieren, slagroom, melk, suiker en het zout – niet de poedersuiker, deze is voor de decoratie-. Het hoeft geen luchtig of romig beslag te worden, zolang het maar goed door elkaar gemixt is.
Ik gebruik voor dit recept een ronde springvorm en bekleed deze met bakpapier zodat ik hem straks makkelijk eruit kan halen en niet zo veel hoef schoon te boenen. De randjes van het bakblik kan je eventueel ook nog invetten. Als je dat gedaan hebt kunnen de stukjes suikerbrood in de vorm.
Giet daarna voorzichtig het mengsel over de stukjes suikerbrood heen en kijk nog even of het suikerbrood goed verdeeld is. Daarna kan het voor 45 minuten in de oven op 180 graden.
Na 45 minuten is de broodpudding mooi geelbruin geworden en is het klaar om te eten. Check wel even of hij goed gaar is aan de binnenkant, het moet geen harde cake worden, maar helemaal flubberig moet ook niet.
Warm is ‘ie het lekkerste vinden wij persoonlijk en we strooien er ook nog een feestelijk laagje poedersuiker overheen om hem helemaal af te maken.
Hier kan je het goed zien, je ziet hier echt de pudding en de stukjes brood die lekker sappig zijn geworden. Het is een plakkerig en vullend iets maar wel ontzettend lekker. Het dient eigenlijk als dessert maar kan ook prima als een soort van gebakje of lunch worden geserveerd.
Ik zeg alvast, eet smakelijk en alvast hele fijne Paasdagen, ook al duurt het nog een paar weken. Lijkt het jullie een lekkere soort pudding?
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
33 reacties
lucindainwonderland
25 maart 2015 at 07:07Wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Maar ik ben dan ook wel enorm gek op suikerbrood en vooral met Pasen tijdens het ontbijt moet het wel standaard op tafel komen. Dit is wel een lekker simpel recept om suikerbrood misschien wel nog lekkerder te maken. xxx Lucinda
Sandra (beautybysandra)
25 maart 2015 at 07:24Het ziet er echt heerlijk uit! Jammer dat je geen stukje kan proeven door de laptop heen haha.
Denise
25 maart 2015 at 07:37Wauw, dit ziet er zó lekker uit dat ik het wel MOET proberen! <3
Iris | Todayslipstick
25 maart 2015 at 07:38Wow dit ziet er super lekker uit! Ik ben gek op suikerbrood, en met pudding lijkt het me al helemaal lekker. Leuk recept!
Liefs, Iris
Margot
25 maart 2015 at 07:44Oh dat ziet er goed uit zeg!
chucky1012
25 maart 2015 at 07:48Dat ziet er zo lekker uit ;-)
Natasha
25 maart 2015 at 07:53mmmmm, dat ziet er heerlijk uit!
Esmée
25 maart 2015 at 07:56Wauw, wat ziet dit er lekker uit zeg! Broodpudding voor lunch.. Hehe, je brengt me op ideeën! ;) x
Liset - Beautydagboek
25 maart 2015 at 08:22Ah jij maakt altijd veel te lekkere dingen! Heerlijk zeg, al zou ik zo suikerbroodje nu ook al wel lekker op willen eten :).
Lydia
25 maart 2015 at 08:24Wat een top idee! Suikerbrood vind ik echt verrukkelijk en ik ben benieuwd hoe het als broodpudding smaakt.
brightmorningdew
25 maart 2015 at 08:59Ohh heel slecht maar lijkt mij wel heeel lekker!
Daniëlle Springer
25 maart 2015 at 09:14Werkelijk waar prachtige foto’s Aranka! Typisch zo’n perfecte Pinterest foto, mijn complimenten! Het recept zelf lijkt me ook echt zo lekker! Dit wil ik heel graag uitproberen.
beautifulday4makeup
25 maart 2015 at 09:43Dat ziet er heel lekker uit. ik heb het ooit eens gegeten met briochebrood. Dat was ook heerlijk
lonneke
25 maart 2015 at 10:54Oeeeh! Jij altijd met je lekkere recepten haha:)
Dit klinkt lekker zeg, ben benieuwd!
Liefs Lonneke
Manon
25 maart 2015 at 11:55Dat ziet er echt lekker uit
Johanneke
25 maart 2015 at 12:17Hmmm aan de ingrediënten kan het niet liggen, ultieme recept voor de echte zoetekauw.
Naomi
25 maart 2015 at 12:43oee het perfecte recept voor mijn vader!
x
Nicole
25 maart 2015 at 13:17Mmm makkelijk om te maken en lijkt mij erg lekker!
Kiss & Make-up
25 maart 2015 at 14:48Lekker! Ik krijg er echt zin in nu.
Roos
25 maart 2015 at 14:50Dit ziet er echt véél te lekker uit, hmm! :) X
Cindy | Life meets Beauty
25 maart 2015 at 15:25Wat een goed idee! Super simpel en volgens mij heel lekker!
Lisa
25 maart 2015 at 16:27Ooooh, dit is echt te lekker!
Sarah
25 maart 2015 at 18:46Zooo dat ziet er lekker uit zeg!
Diolifestyle
25 maart 2015 at 19:20OMG! Dit lijkt mij echt te lekker! Ga ik ook eens proberen!
Simone
25 maart 2015 at 20:57Ziet er heerlijk uit! Ik ben altijd al benieuwd naar hoe broodpudding smaakt dus eigenlijk moet ik het gewoon eens gaan proberen.
Sanne
26 maart 2015 at 21:14Hmmmmm lekker!
Marieke
27 maart 2015 at 23:57Ben het nu aan het maken maar bij ons lekte de vloeibare mix uit het blik :( maar in een ander cakevorm gedaan dus. Hopelijk is hij nog wel lekker..
Aranka
28 maart 2015 at 11:26Oh wat stom, bij mij lekte hij niet! Maar in een cakevorm smaakte hij vast ook erg goed!
Ria
12 februari 2020 at 20:04Zojuist gemaak lekker! Vorm gebruikt van 24 cm. Het was zo dun dat het uit de vorm liep. Snel eruit gehaald en de vorm helemaal bedekt met bakpapier. Dus ook de zijkant. Na precies 45 minuten was het gaar. Warm stukje geproefd, lekker. Denk dat het koud ook goed smaakt, maar dat proeven we morgen wel.
Dylano
3 april 2015 at 15:39Dus met kerststol ipv suikerbrood kan ook, lijkt me ook heel lekker, ik ga aan de slag voor Pasen………
carla
14 maart 2016 at 07:53Hoelang kan je deze bewaren? want ik neem aan dat hij koud ook te eten is en moet je hem dan in de koelkast bewaren??
Wiepkje
15 december 2017 at 16:36dank voor het lekkere recept, ga ik proberen in onze B&B!
RUTTEN FREDDY
8 mei 2022 at 14:15ik vind over heerlijk dessert voor bij de koffie