Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Suikerbrood Broodpudding

 photo Suikerbrood Broodpudding5_zpshveq83sl.png

Voor Kerst had mijn schoonmoeder een heel leuk recept met overgebleven Kerststol, alleen het is er nooit van gekomen om dit te maken. Nu kwam ik laatst met het uitzoeken van de dozen het recept weer tegen en leek me het wel leuk dit recept iets aan te passen voor Pasen, namelijk niet met Kerststol maar met Suikerbrood! Het is een broodpudding en echt heel simpel om te maken. En ik weet zeker, dit is een groot succes op tafel.

 photo Suikerbrood Broodpudding_zpsebtex4br.png

Suikerbrood Broodpudding

Suikerbrood Broodpudding

Heb je suikerbrood over van de feestdagen of wil je gewoon deze mega lekkere broodpudding van suikerbrood maken? Dan zit je met dit recept aan het goede adres! Zonde om je oude brood weg te gooien, maak er gewoon een fantastisch dessert van!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Nagerecht
Porties 8 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • half suikerbrood
 • 250 mililiter slagroom
 • 250 mililiter melk
 • 4 eieren
 • 3 eetlepels suiker
 • snuf zout
 • poedersuiker

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het suikerbrood in plakken en maak er vervolgens stukjes van zo groot als een dobbelsteen.
 • Mix de rest van de ingrediënten goed door elkaar, minus de poedersuiker, deze is voor de decoratie. De slagroom hoeft niet stijf opgeklopt te worden, zolang het maar goed gemixt is.
 • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randjes eventueel in.
 • Doe de stukjes suikerbrood in de springvorm en zorgt dat de bodem goed bedekt is. Giet er vervolgens het beslag overheen.
 • Bak de broodpudding gedurende 45 minuten af op 180 graden.
 • Kijk na 45 minuten of de broodpudding gaar is. Het wordt geen stijd geheel, maar moet niet meer vloeibaar zijn. Maak de broodpudding af met een flinke laag poedersuiker.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Heb je geen suikerbrood in huis of heb je nog oud brood over? Met gewoon brood kan het ook gemaakt worden alleen dan zal ik wel het dubbele aan suiker gebruiken als je van lekker zoet houdt.

 photo Suikerbrood Broodpudding1_zpsfsfduxaf.png

Als eerst verwarmen we de oven voor op 180 graden. Daarna snijd je het suikerbrood in kleine stukjes, ongeveer zo groot als een dobbelsteen.

 photo Suikerbrood Broodpudding2_zpscxr1zvwg.png

Mix de rest van de ingrediënten goed door elkaar. Dit zijn de eieren, slagroom, melk, suiker en het zout – niet de poedersuiker, deze is voor de decoratie-. Het hoeft geen luchtig of romig beslag te worden, zolang het maar goed door elkaar gemixt is.

 photo Suikerbrood Broodpudding3_zpsfubmjycs.png

Ik gebruik voor dit recept een ronde springvorm en bekleed deze met bakpapier zodat ik hem straks makkelijk eruit kan halen en niet zo veel hoef schoon te boenen. De randjes van het bakblik kan je eventueel ook nog invetten. Als je dat gedaan hebt kunnen de stukjes suikerbrood in de vorm.

 photo Suikerbrood Broodpudding4_zpsljq21gde.png

Giet daarna voorzichtig het mengsel over de stukjes suikerbrood heen en kijk nog even of het suikerbrood goed verdeeld is. Daarna kan het voor 45 minuten in de oven op 180 graden.

 photo Suikerbrood Broodpudding10_zpsoneg6itn.png

Na 45 minuten is de broodpudding mooi geelbruin geworden en is het klaar om te eten. Check wel even of hij goed gaar is aan de binnenkant, het moet geen harde cake worden, maar helemaal flubberig moet ook niet.

 photo Suikerbrood Broodpudding6_zpsvl9oyvls.png

 photo Suikerbrood Broodpudding11_zpshsrorvst.png

Warm is ‘ie het lekkerste vinden wij persoonlijk en we strooien er ook nog een feestelijk laagje poedersuiker overheen om hem helemaal af te maken.

 photo Suikerbrood Broodpudding7_zpsrtcop4vs.png

 photo Suikerbrood Broodpudding13_zpsfrfajclb.png

Hier kan je het goed zien, je ziet hier echt de pudding en de stukjes brood die lekker sappig zijn geworden. Het is een plakkerig en vullend iets maar wel ontzettend lekker. Het dient eigenlijk als dessert maar kan ook prima als een soort van gebakje of lunch worden geserveerd.

 photo Suikerbrood Broodpudding9_zps5dglliqj.png

 photo Suikerbrood Broodpudding12_zpsg6udcr7i.png

 photo Suikerbrood Broodpudding8_zpsztprsbfj.png

Ik zeg alvast, eet smakelijk en alvast hele fijne Paasdagen, ook al duurt het nog een paar weken. Lijkt het jullie een lekkere soort pudding?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

33 reacties

 1. Wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Maar ik ben dan ook wel enorm gek op suikerbrood en vooral met Pasen tijdens het ontbijt moet het wel standaard op tafel komen. Dit is wel een lekker simpel recept om suikerbrood misschien wel nog lekkerder te maken. xxx Lucinda

   1. Zojuist gemaak lekker! Vorm gebruikt van 24 cm. Het was zo dun dat het uit de vorm liep. Snel eruit gehaald en de vorm helemaal bedekt met bakpapier. Dus ook de zijkant. Na precies 45 minuten was het gaar. Warm stukje geproefd, lekker. Denk dat het koud ook goed smaakt, maar dat proeven we morgen wel.

 2. Hoelang kan je deze bewaren? want ik neem aan dat hij koud ook te eten is en moet je hem dan in de koelkast bewaren??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *