Suikerbrood Broodpudding

 photo Suikerbrood Broodpudding5_zpshveq83sl.png

Voor Kerst had mijn schoonmoeder een heel leuk recept met overgebleven Kerststol, alleen het is er nooit van gekomen om dit te maken. Nu kwam ik laatst met het uitzoeken van de dozen het recept weer tegen en leek me het wel leuk dit recept iets aan te passen voor Pasen, namelijk niet met Kerststol maar met Suikerbrood! Het is een broodpudding en echt heel simpel om te maken. En ik weet zeker, dit is een groot succes op tafel.

 photo Suikerbrood Broodpudding_zpsebtex4br.png

Wat heb je nodig?

  • Suikerbroodje
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 3 eetlepels suiker
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • poedersuiker

Heb je geen suikerbrood in huis of heb je nog oud brood over? Met gewoon brood kan het ook gemaakt worden alleen dan zal ik wel het dubbele aan suiker gebruiken als je van lekker zoet houdt.

 photo Suikerbrood Broodpudding1_zpsfsfduxaf.png

Als eerst verwarmen we de oven voor op 180 graden. Daarna snijd je het suikerbrood in kleine stukjes, ongeveer zo groot als een dobbelsteen.

 photo Suikerbrood Broodpudding2_zpscxr1zvwg.png

Mix de rest van de ingrediënten goed door elkaar. Dit zijn de eieren, slagroom, melk, suiker en het zout – niet de poedersuiker, deze is voor de decoratie-. Het hoeft geen luchtig of romig beslag te worden, zolang het maar goed door elkaar gemixt is.

 photo Suikerbrood Broodpudding3_zpsfubmjycs.png

Ik gebruik voor dit recept een ronde springvorm en bekleed deze met bakpapier zodat ik hem straks makkelijk eruit kan halen en niet zo veel hoef schoon te boenen. De randjes van het bakblik kan je eventueel ook nog invetten. Als je dat gedaan hebt kunnen de stukjes suikerbrood in de vorm.

 photo Suikerbrood Broodpudding4_zpsljq21gde.png

Giet daarna voorzichtig het mengsel over de stukjes suikerbrood heen en kijk nog even of het suikerbrood goed verdeeld is. Daarna kan het voor 45 minuten in de oven op 180 graden.

 photo Suikerbrood Broodpudding10_zpsoneg6itn.png

Na 45 minuten is de broodpudding mooi geelbruin geworden en is het klaar om te eten. Check wel even of hij goed gaar is aan de binnenkant, het moet geen harde cake worden, maar helemaal flubberig moet ook niet.

 photo Suikerbrood Broodpudding6_zpsvl9oyvls.png

 photo Suikerbrood Broodpudding11_zpshsrorvst.png

Warm is ‘ie het lekkerste vinden wij persoonlijk en we strooien er ook nog een feestelijk laagje poedersuiker overheen om hem helemaal af te maken.

 photo Suikerbrood Broodpudding7_zpsrtcop4vs.png

 photo Suikerbrood Broodpudding13_zpsfrfajclb.png

Hier kan je het goed zien, je ziet hier echt de pudding en de stukjes brood die lekker sappig zijn geworden. Het is een plakkerig en vullend iets maar wel ontzettend lekker. Het dient eigenlijk als dessert maar kan ook prima als een soort van gebakje of lunch worden geserveerd.

 photo Suikerbrood Broodpudding9_zps5dglliqj.png

 photo Suikerbrood Broodpudding12_zpsg6udcr7i.png

 photo Suikerbrood Broodpudding8_zpsztprsbfj.png

Ik zeg alvast, eet smakelijk en alvast hele fijne Paasdagen, ook al duurt het nog een paar weken. Lijkt het jullie een lekkere soort pudding?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

33 reacties

  • Reply
    lucindainwonderland
    25 maart 2015 at 07:07

    Wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Maar ik ben dan ook wel enorm gek op suikerbrood en vooral met Pasen tijdens het ontbijt moet het wel standaard op tafel komen. Dit is wel een lekker simpel recept om suikerbrood misschien wel nog lekkerder te maken. xxx Lucinda

  • Reply
    Sandra (beautybysandra)
    25 maart 2015 at 07:24

    Het ziet er echt heerlijk uit! Jammer dat je geen stukje kan proeven door de laptop heen haha.

  • Reply
    Denise
    25 maart 2015 at 07:37

    Wauw, dit ziet er zó lekker uit dat ik het wel MOET proberen! <3

  • Reply
    Iris | Todayslipstick
    25 maart 2015 at 07:38

    Wow dit ziet er super lekker uit! Ik ben gek op suikerbrood, en met pudding lijkt het me al helemaal lekker. Leuk recept!
    Liefs, Iris

  • Reply
    Margot
    25 maart 2015 at 07:44

    Oh dat ziet er goed uit zeg!

  • Reply
    chucky1012
    25 maart 2015 at 07:48

    Dat ziet er zo lekker uit ;-)

  • Reply
    Natasha
    25 maart 2015 at 07:53

    mmmmm, dat ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Esmée
    25 maart 2015 at 07:56

    Wauw, wat ziet dit er lekker uit zeg! Broodpudding voor lunch.. Hehe, je brengt me op ideeën! ;) x

  • Reply
    Liset - Beautydagboek
    25 maart 2015 at 08:22

    Ah jij maakt altijd veel te lekkere dingen! Heerlijk zeg, al zou ik zo suikerbroodje nu ook al wel lekker op willen eten :).

  • Reply
    Lydia
    25 maart 2015 at 08:24

    Wat een top idee! Suikerbrood vind ik echt verrukkelijk en ik ben benieuwd hoe het als broodpudding smaakt.

  • Reply
    brightmorningdew
    25 maart 2015 at 08:59

    Ohh heel slecht maar lijkt mij wel heeel lekker!

  • Reply
    Daniëlle Springer
    25 maart 2015 at 09:14

    Werkelijk waar prachtige foto’s Aranka! Typisch zo’n perfecte Pinterest foto, mijn complimenten! Het recept zelf lijkt me ook echt zo lekker! Dit wil ik heel graag uitproberen.

  • Reply
    beautifulday4makeup
    25 maart 2015 at 09:43

    Dat ziet er heel lekker uit. ik heb het ooit eens gegeten met briochebrood. Dat was ook heerlijk

  • Reply
    lonneke
    25 maart 2015 at 10:54

    Oeeeh! Jij altijd met je lekkere recepten haha:)
    Dit klinkt lekker zeg, ben benieuwd!
    Liefs Lonneke

  • Reply
    Manon
    25 maart 2015 at 11:55

    Dat ziet er echt lekker uit

  • Reply
    Johanneke
    25 maart 2015 at 12:17

    Hmmm aan de ingrediënten kan het niet liggen, ultieme recept voor de echte zoetekauw.

  • Reply
    Naomi
    25 maart 2015 at 12:43

    oee het perfecte recept voor mijn vader!

    x

  • Reply
    Nicole
    25 maart 2015 at 13:17

    Mmm makkelijk om te maken en lijkt mij erg lekker!

  • Reply
    Kiss & Make-up
    25 maart 2015 at 14:48

    Lekker! Ik krijg er echt zin in nu.

  • Reply
    Roos
    25 maart 2015 at 14:50

    Dit ziet er echt véél te lekker uit, hmm! :) X

  • Reply
    Cindy | Life meets Beauty
    25 maart 2015 at 15:25

    Wat een goed idee! Super simpel en volgens mij heel lekker!

  • Reply
    Lisa
    25 maart 2015 at 16:27

    Ooooh, dit is echt te lekker!

  • Reply
    Sarah
    25 maart 2015 at 18:46

    Zooo dat ziet er lekker uit zeg!

  • Reply
    Diolifestyle
    25 maart 2015 at 19:20

    OMG! Dit lijkt mij echt te lekker! Ga ik ook eens proberen!

  • Reply
    Simone
    25 maart 2015 at 20:57

    Ziet er heerlijk uit! Ik ben altijd al benieuwd naar hoe broodpudding smaakt dus eigenlijk moet ik het gewoon eens gaan proberen.

  • Reply
    Sanne
    26 maart 2015 at 21:14

    Hmmmmm lekker!

  • Reply
    Marieke
    27 maart 2015 at 23:57

    Ben het nu aan het maken maar bij ons lekte de vloeibare mix uit het blik :( maar in een ander cakevorm gedaan dus. Hopelijk is hij nog wel lekker..

    • Reply
      Aranka
      28 maart 2015 at 11:26

      Oh wat stom, bij mij lekte hij niet! Maar in een cakevorm smaakte hij vast ook erg goed!

      • Reply
        Ria
        12 februari 2020 at 20:04

        Zojuist gemaak lekker! Vorm gebruikt van 24 cm. Het was zo dun dat het uit de vorm liep. Snel eruit gehaald en de vorm helemaal bedekt met bakpapier. Dus ook de zijkant. Na precies 45 minuten was het gaar. Warm stukje geproefd, lekker. Denk dat het koud ook goed smaakt, maar dat proeven we morgen wel.

  • Reply
    Dylano
    3 april 2015 at 15:39

    Dus met kerststol ipv suikerbrood kan ook, lijkt me ook heel lekker, ik ga aan de slag voor Pasen………

  • Reply
    carla
    14 maart 2016 at 07:53

    Hoelang kan je deze bewaren? want ik neem aan dat hij koud ook te eten is en moet je hem dan in de koelkast bewaren??

  • Reply
    Wiepkje
    15 december 2017 at 16:36

    dank voor het lekkere recept, ga ik proberen in onze B&B!

  • Reply
    RUTTEN FREDDY
    8 mei 2022 at 14:15

    ik vind over heerlijk dessert voor bij de koffie

  • Laat een reactie achter