Stralende voeten in de zomer!

Het is zomer dus de tijd om je voeten te laten zien in mooie slippertjes of sandalen. Alleen dan moeten ze er wel een beetje verzorgd uitzien. Geen uitgedroogde voeten, overal eelt, droge nagelriemen en andere dingen die niet echt fris en fruitig staan. In dit artikel vertel ik jullie precies hoe je stralende voetjes hebt in je slippers of sandalen zodat iedereen ze mag zien! En jij je er natuurlijk prettig mee voelt!

Droge voeten
Als ik slippers draag en daar de hele dag op loop heb ik aan het einde van de dag kurk droge voeten en vaak ook erg pijnlijk en gevoelig. Hydrateren is dus een goede manier om hier vanaf te komen! Ik zelf gebruik een voeten crème van Boots die heel snel intrekt en ook goed hydrateerd. Maar je kan het natuurlijk ook van andere merken kopen. Een voetenbadje kan ook wonderen doen met een bruistablet!

Scrubben
Geloof het of niet maar op je voeten zit altijd heel veel dode huid die je er heel makkelijk af kan halen. Je kan ze natuurlijk scrubben met een milde scrub maar ik heb eigenlijk iets veel handigers. Als je lekker hebt gedouched is je huid altijd lekker zacht en ga dan maar eens met je handen of een droge handdoek over je voeten heen en moet je kijken wat een dode huid ervan af komt! Je zult misschien wel verbaasd zijn. Als dat weg is voelen je voeten al een stuk soepeler en minder strak aan! Het proberen waard dus!

Blaren
In de zomer heb je meestal niet de comfortabelste schoenen aan maar juist schoenen met allemaal toeters en bellen erop waardoor je snel last kan krijgen van blaren. Als je weet dat je schoenen nog niet goed zijn uitgelopen of dat je er last van gaat krijgen neem dan een paar simpele slippertjes mee waarop je verder kan gaan lopen. Door het zweterige weer heb je nog sneller kans op blaren dan normaal. Wou je toch de hele dag verder lopen op die schoenen neem dan zeker weten blaren pleisters mee!

Eelt verwijderen
Eelt is wel een van de meest oncharmante dingen aan onze voeten, helemaal als je er zelf kloofjes door krijgt. Maar dat kan je voorkomen om je voeten goed te verzorgen. Ga na het douchen met een eeltschraper over je voeten heen en verwijder het overtollige eelt makkelijk. Na dit smeer je je voeten goed in om het soepel te houden. Tegenwoordig heb je ook speciale zakjes waar je je voeten in moet doen en dat belooft al je eelt te verwijderen. Ik weet alleen niet of dit werkt en de zakjes zijn best duur vind ik zelf.

Nagels knippen
Nagels knippen is altijd erg belangrijk. Als ik sommige mensen soms zie met hele lange vieze teen nagels of overal happen uit denk ik, alsjeblieft knip je nagels eventjes fatsoenlijk! Maar pas hier wel mee op, als je je teennagels namelijk te kort af knipt kunnen ze ingroeien en dat wil je echt niet hebben want dat doet hartstikke pijn en het laten oplossen bij de dokter vaak nog veel meer pijn. Zorg dus dat je ze op de goede lengte af knipt en dat je nog met een vijl onder je nagel door kan komen, om te checken dat het niet vast gegroeid is in de huid!

Nagelriemen verzorgen
Ik vind de teennagels net zo belangrijk als de nagels van de handen, ook al vallen die niet zo erg op. Je nagelriemen hebben dus ook zeker wat verzorging nodig. Ik gebruik daarom ook altijd Lemony Flutter op mijn nagelriemen van mijn teennagels om die ook lekker soepel en in vorm te houden, want dat staat wel zo verzorgd.

Gekleurde teennagels
Net zoals mijn handnagels lak ik ook altijd netjes mijn teennagels. Ik vind het niet alleen lekker zomers staan maar zeker ook verzorgd, ik hou van een felle roze kleur op mijn teennagels die er lekker uit knalt en lekker opvalt in je sandaaltjes of slippers.

Ongewenste geurtjes
Nadat ik een dag op mijn ballerina’s heb gelopen en ze uitdoe na een lange dag komt daar niet zo een frisse lucht uit, maar daar kan je natuurlijk wat aan doen! Als je dichte schoenen draagt moet je echt elke dag van sokken verwisselen. Denk aan het soort materiaal waarvan je schoenen zijn. Leer en Suede zullen niet zo snel gaan stinken maar stoffen en plastic schoenen wel. Mocht je toch dat soort materiaal schoenen aan doen dan kan je altijd een voeten deodorant gebruiken en je schoenen natuurlijk aan het einde van de dag goed luchten!

 

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply
  Cj
  13 juli 2011 at 08:01

  Ik hars ook altijd mijn teenhaar weg… Dat staat zo niet vrouwlijk

 • Reply
  Paola
  13 juli 2011 at 08:05

  Handig artikel.. Ik sta op mijn werk de hele dag dus dan moet ik wel veel aandacht besteden aan mijn voeten

 • Reply
  Alyssa
  13 juli 2011 at 08:44

  Fijn artikel, veel bruikbare tips. Super!

 • Reply
  Miranda
  13 juli 2011 at 08:47

  Altijd handig zo’n artikel (:

 • Reply
  Joany
  13 juli 2011 at 11:33

  Ik moet voor mijn werk ook de hele dag staan en lopen dus bedankt voor deze tips :P

 • Reply
  Silva
  13 juli 2011 at 11:37

  Wat een leuke en handige tips!

 • Reply
  Sharon
  13 juli 2011 at 12:48

  Handig artikel!

 • Reply
  LottedeJ
  13 juli 2011 at 13:54

  Handig zeg! Ik heb laatst ook zo’n eeltraspje gekocht. Ik vond het toch wel genant toen ik bij de kassa aan kwam met dat ding, maargoed. Nu zijn mijn voetjes in ieder geval weer netjes :)

 • Reply
  Ellen
  13 juli 2011 at 15:22

  Leuk & handig artikel, vind persoonlijk dat mijn voeten niet veel verzorging nodig hebben, heb geen eelt of blaren aan me voeten. Alleen me nageltjes even mooi knippen, lakken en verzorgen! :)

 • Reply
  Elien
  13 juli 2011 at 18:15

  erg goed artikel!

 • Reply
  gerrianne
  13 juli 2011 at 20:24

  Heel erg handig, artikel.. Als ik zoiets lees wil ik meteen alweer aan de slag gaan met voetverzorging haha. (:

 • Reply
  Roos
  13 juli 2011 at 21:46

  Erg handige tips! Wat is eigenlijk een eelt schraper, en doet dat niet onwijs veel pijn?

 • Reply
  Kelly
  14 juli 2011 at 12:49

  Fijn geschreven artikel. Bedankt voor je tips!

 • Reply
  A
  18 juli 2011 at 19:29

  Handig, ik houd er ook van om mijn voeten uitgebreid te verzorgen! Dan volg ik ook deze stappen hihi

 • Laat een reactie achter