Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stinkend kruis in je spijkerbroek? Zo kom je er vanaf!

shutterstock 1831466638 1

Soms loop je tegen gênante problemen aan waar je op dat moment geen raad mee weet. Zo merkte ik ineens dat mijn spijkerbroeken begonnen te stinken rondom mijn kruis. Nou was ik niet ongesteld of waren er andere veranderingen waardoor ik daar zou gaan ruiken. Gênant vond ik het wel, want als ik achter mijn bureau zat kon ik het gewoon ruiken, laat staan anderen misschien. Gelukkig is het niets om je voor te schamen, want de oorzaak ligt niet bij jezelf.

Hoe kom je aan een stinkend kruis in je spijkerbroek?

Het eerst wat ik dacht is dat ik afscheiding of iets dergelijks had dat heel erg stonk, maar gelukkig is dat het probleem niet. Ik loop sinds een paar maanden tegen dit probleem aan en dat kan kloppen. Het heeft er namelijk mee te maken dat ik mijn broeken aan de lucht laat drogen, dit doe ik op zolder. Soms kan het wel een paar dagen duren in de winter voordat mijn broeken goed droog zijn.

Doordat de broek niet snel genoeg droog is geworden gaat het sneller stinken op warme plekken, en ja je kruis is een warme plek. Daarom ruikt het daar niet zo fris. Ga maar eens na, als je een handdoek niet goed uithangt en hem de volgende dag weer gebruikt heb je dezelfde muffe geur aan je handdoek zitten.

Zo voorkom je een stinkend kruis in je spijkerbroek

Wanneer je je spijkerbroek gaat wassen, doe dat dan minimaal op 40 graden met een wasmiddel dat een geurtje heeft. Droog de spijkerbroek in de droger, of hang hem bijvoorbeeld over de verwarming heen zodat hij sneller droog is. Zeker in de winter moet je er voor zorgen dat de droogtijd minimaal is. In de zomer kun je het natuurlijk prima buiten aan de lijn hangen, in de zon is je was zo droog.

Vieze geurtjes uit je broek verwijderen

Nu ik mijzelf eenmaal heb geroken, heb ik ook het idee dat ik mijzelf blijf ruiken. Hoe kun je je broek dus weer fris maken zonder dat je de vieze geurtjes ruikt? Maak een papje van natuurazijn en baking soda en smeer dit uit over je kruis, laat dit even goed intrekken en spoel daarna goed uit met koud water. Was vervolgens je broek uit in de wasmachine.

Vind je dat teveel gedoe? Ik zweer ook bij de HG Tegen Nare Geurtjes. Dit doe je bij je was in de wasmachine en dat werkt ook heel goed tegen nare geurtjes. Maar ook bijvoorbeeld bij zweet en muffe sportkleding.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. O m g hahah ik had dit laatst dus ook. Het was ook nog eens een regenachtige dag, waardoor mn broek opnieuw nat was geworden. Ik was zo bang dat andere mensen het roken. Ik dacht ook dat ik het zelf was, maar ik kon het verder niet verklaren. Maar nu heb ik het antwoord en de oplossing haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *