Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stappenplan tweedehands auto kopen

shutterstock 517237099

Vind je een nieuwe auto te duur, maar heb je wel een andere auto nodig? Dan kun je voor een tweedehands auto kiezen. Het grote voordeel van een occasion is dat je er (veel) minder voor betaalt. Het is alleen niet verstandig om de eerste beste tweedehands auto te kopen. Wanneer je dit wel doet, krijg je misschien spijt van jouw aankoop. Het onderstaande stappenplan helpt je om dit te voorkomen.

Stap 1: Neem de tijd om een tweedehands auto te vinden

De meeste mensen die op zoek zijn naar een occasion richten zich tot het internet. Wanneer je hier zoekt op ‘occasion’ of ‘tweedehands auto’ krijg je een groot aantal resultaten. Bovendien kun je op iedere site ook nog eens allerlei tweedehands auto’s kopen. Sommige mensen kopen de eerste beste occasion die zij tegenkomen, maar dit is niet verstandig. De kans dat je spijt krijgt van jouw keuze is namelijk groot als je voor deze aanpak kiest. Neem liever de tijd om een tweedehands auto te vinden. In dat geval is het een stuk aannemelijker dat je de beste occasion vindt.

Stap 2: Bepaal voor jezelf wat voor soort auto je zoekt

Door het grote aanbod kan het lijken alsof je op zoek bent naar een speld in een hooiberg. Gelukkig kun jij het jezelf een stuk makkelijker maken. Dit doe je door te bepalen wat voor soort auto je zoekt. Wanneer je dit weet, kun je namelijk filteren in het aanbod. Je krijgt dan veel minder tweedehands auto’s te zien. Wil je een tweedehands Peugeot 308 kopen? Vul dit dan in op een vergelijkingssite. Vervolgens krijg je alle resultaten te zien die hieraan voldoen. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om de beste occasion te vinden.

Stap 3: Neem contact op met de aanbieder

Heb je de perfecte auto gevonden via een vergelijkingssite? Wacht dan niet langer, maar neem contact op met de aanbieder. Zeg niet direct dat je de auto wilt kopen, maar geef aan dat je mogelijk interesse hebt. Vraag de aanbieder vervolgens of je langs mag komen om de auto te bekijken en of je een proefrit mag maken. Weigert hij? Dan kun je beter op zoek gaan naar een andere tweedehands auto. Door een proefrit te maken ervaar je namelijk hoe de auto rijdt en dat is belangrijk om te weten voordat je tot aankoop overgaat.

Stap 4: Sluit de koop

Als de auto er goed uitziet en hij ook fijn rijdt, besluit je waarschijnlijk dat je hem wilt kopen. Omdat het om een tweedehands auto gaat, denken veel mensen dat er over de prijs onderhandeld kan worden. Je kunt het proberen, maar de kans is klein dat er iets van de prijs af gaat. De vraag is tegenwoordig zo groot dat tweedehands auto’s vaak voor de vraagprijs verkocht worden.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *