Stamppot spinazie uit de oven met brie

Stamppot spinazie uit de oven met brie

Jongens, ik heb nu toch een lekker recept voor jullie. Het stond al eeuwen op mijn lijstje om een keer te maken, spinazie stamppot met brie. Ja, je leest het goed, met brie! Ik ben echt gek op brie maar ik heb het nog nooit verwerkt in een recept. Van de week besloot ik op mijn vrije dag dit te maken en het was zó lekker!

Ik denk dat dit één van mijn populairste recepten is op mijn blog, en terecht, want dit recept is ook echt ontzettend lekker! Er zijn al veel lovende reacties op geweest en het is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken. Maar het leuke is, misschien zou je zelf deze combinatie niet zo snel verzinnen. Ik weet het zeker, het hele gezin smult hiervan! Let wel op, ik heb een portie voor 2 personen gemaakt, wil je meer hebben, verdubbel dan het recept.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Stamppot spinazie uit de oven met brie
Stamppot spinazie uit de oven met brie
Stamppot spinazie uit de oven met brie

Stamppot spinazie uit de oven met brie

Zin in een stamppot, maar dan niet de ouderwetse boerenkool variant? Deze stamppot met spinazie met brie uit de oven is echt even een ander recept, maar ontzettend lekker en makkelijk om te maken.
4.55 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 300 gram verse spinazie
 • 450 gram kruimige aardappelen
 • 200 gram pittige kip
 • 5 bosuitjes
 • half potje zongedroogde tomaten
 • half stuk brie
 • handje pijnboompitten
 • scheut knoflookpoeder
 • scheut melk
 • peper + zout

Instructies
 

 • Schil de aardappelen en kook ze tot ze gaar zijn. Pak ondertussen een grote koekenpan en doe daar de zongedroogde tomaatjes, kip, bosuitjes in ringetjes en pijnboompitten in en bak dit even aan en zorg dat de spinazie geslonken is.
 • Voor de kip kocht ik trouwens kant en klare pikante kip, je kunt natuurlijk ook zelf kip bakken en die pikant kruiden. Het is aan jezelf wat je lekker (of makkelijk) vind. Ik vond zelf de pittige kip wel extra smaak even. Gerookte kip in stukjes is er trouwens ook erg lekker doorheen.
 • Als de aardappels gaar zijn stamp je ze fijn met een scheutje melk zodat je een pure krijgt. Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 180 graden. Als je een pure hebt doe je daar het mengsel van de koekenpan bij, kruid het ook met een snuf knoflookpoeder, peper en zout en roer alles goed door. Stort vervolgens de stamppot in een ovenschaal en verdeel de brie in plakken er overheen.
 • Zet de ovenschaal vervolgens 10 minuten in de oven op 180 zodat de brie smelt. Daarna kun je de stamppot met spinazie en brie opdienen.
 • De stamppot vult wel heel erg, dus je kunt er ook gemakkelijk met drie personen van eten. Ik zou zeggen, probeer dit echt eens te maken, het is echt ontzettend lekker (en niet gek veel werk om te maken). Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reply
  Veronique
  13 september 2019 at 07:54

  Jaaaa lekker! Ik vroeg me inderdaad af wat het recept was ??

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  13 september 2019 at 08:23

  Dit klinkt en ziet er heerlijk uit! Misschien dit weekend eens uitproberen :).

 • Reply
  rachel
  13 september 2019 at 09:53

  yesss daar is die en ja ik ga hem maken alleen zonder aardappels die vervang ik dan :D heerlijk aranka!!

 • Reply
  Daphne
  13 september 2019 at 10:38

  Gelijk uitgeprint, ziet er lekker uit!

 • Reply
  chucky1012
  13 september 2019 at 11:03

  Het ziet er heerlijk uit!
  Lekker met gesmolten brie ??

 • Reply
  Edith
  13 september 2019 at 11:14

  Oh dit lijkt me echt heerlijk! Mijn vriend houdt niet van brie, maar ga dit zeker een keer proberen als ik vriendinnen te eten krijg.

 • Reply
  Mariska
  13 september 2019 at 12:34

  Dit klinkt echt wel erg goddelijk moet ik zeggen! Brie vind ik ook erg lekker en neem wel eens een stuk mee van de supermarkt. Dan snoep ik het tussendoor of doe het op brood, maar hier heb ik nog nooit van gehoord en aan gedacht. Klinkt erg lekker!

 • Reply
  Josje
  14 september 2019 at 23:07

  Het was heerlijk aranka!

 • Reply
  Iris
  15 september 2019 at 08:54

  Welke kant en klare pikante kip gebruik je?

  • Reply
   Aranka
   15 september 2019 at 08:56

   Die van de Deen. Maar bij elke supermarkt liggen ze volgens mij wel. Bij de spekjes en hamblokjes om uit te bakken of in het vleesschap bij de gerookte kip en dergelijke.

 • Reply
  Ans
  18 oktober 2020 at 21:57

  Doe je de spinazie bij de peper, bosuitjes etc. Dat staat er niet bij.

 • Reply
  Herma
  26 oktober 2020 at 19:01

  Recept gemaakt, was erg lekker. Wel extra peper toegevoegd.
  Mijn vraag is, was je de spinazie van tevoren of gebruik je voorgewassen spinazie.

  • Reply
   Aranka
   26 oktober 2020 at 19:39

   Wat leuk om te horen! Ik had voorgewassen spinazie (lekker lui).

 • Reply
  Mirjam
  18 januari 2021 at 16:08

  Wil het recept vanavond maken. Kan het ook gemaakt worden met diepvries spinazie? Of alleen met verse? Verse is namelijk niet zo goed verkrijgbaar op dit moment ivm slechte weersomstandigheden in Spanje😊

  • Reply
   Aranka
   18 januari 2021 at 21:11

   Vast wel! Alleen dan heb je niet zulke grove stukken!

 • Reply
  Marjolein
  12 maart 2021 at 13:32

  Heb het van de week gemaakt en het was erg lekker! In plaats van zongedroogde tomaat heb ik cherrytomaatjes gebruikt en peper i.p.v. knoflookpoeder. Volgende week ga ik het weer maken!

 • Reply
  Jolanda
  27 augustus 2021 at 07:26

  Ziet er heerlijk uit. Zou de ovenschotel ook al van te voren gemaakt kunnen worden? Zodat hij later alleen nog in de oven moet

 • Laat een reactie achter