
Jongens, ik heb nu toch een lekker recept voor jullie. Het stond al eeuwen op mijn lijstje om een keer te maken, spinazie stamppot met brie. Ja, je leest het goed, met brie! Ik ben echt gek op brie maar ik heb het nog nooit verwerkt in een recept. Van de week besloot ik op mijn vrije dag dit te maken en het was zó lekker!
Ik denk dat dit één van mijn populairste recepten is op mijn blog, en terecht, want dit recept is ook echt ontzettend lekker! Er zijn al veel lovende reacties op geweest en het is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken. Maar het leuke is, misschien zou je zelf deze combinatie niet zo snel verzinnen. Ik weet het zeker, het hele gezin smult hiervan! Let wel op, ik heb een portie voor 2 personen gemaakt, wil je meer hebben, verdubbel dan het recept.
Volgen jullie mij al op Instagram?



Stamppot spinazie uit de oven met brie
Ingrediënten
- 300 gram verse spinazie
- 450 gram kruimige aardappelen
- 200 gram pittige kip
- 5 bosuitjes
- half potje zongedroogde tomaten
- half stuk brie
- handje pijnboompitten
- scheut knoflookpoeder
- scheut melk
- peper + zout
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze tot ze gaar zijn. Pak ondertussen een grote koekenpan en doe daar de zongedroogde tomaatjes, kip, bosuitjes in ringetjes en pijnboompitten in en bak dit even aan en zorg dat de spinazie geslonken is.
- Voor de kip kocht ik trouwens kant en klare pikante kip, je kunt natuurlijk ook zelf kip bakken en die pikant kruiden. Het is aan jezelf wat je lekker (of makkelijk) vind. Ik vond zelf de pittige kip wel extra smaak even. Gerookte kip in stukjes is er trouwens ook erg lekker doorheen.
- Als de aardappels gaar zijn stamp je ze fijn met een scheutje melk zodat je een pure krijgt. Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 180 graden. Als je een pure hebt doe je daar het mengsel van de koekenpan bij, kruid het ook met een snuf knoflookpoeder, peper en zout en roer alles goed door. Stort vervolgens de stamppot in een ovenschaal en verdeel de brie in plakken er overheen.
- Zet de ovenschaal vervolgens 10 minuten in de oven op 180 zodat de brie smelt. Daarna kun je de stamppot met spinazie en brie opdienen.
- De stamppot vult wel heel erg, dus je kunt er ook gemakkelijk met drie personen van eten. Ik zou zeggen, probeer dit echt eens te maken, het is echt ontzettend lekker (en niet gek veel werk om te maken). Eet smakelijk!
17 reacties
Veronique
13 september 2019 at 07:54Jaaaa lekker! Ik vroeg me inderdaad af wat het recept was ??
Liset - Beautydagboek
13 september 2019 at 08:23Dit klinkt en ziet er heerlijk uit! Misschien dit weekend eens uitproberen :).
rachel
13 september 2019 at 09:53yesss daar is die en ja ik ga hem maken alleen zonder aardappels die vervang ik dan :D heerlijk aranka!!
Daphne
13 september 2019 at 10:38Gelijk uitgeprint, ziet er lekker uit!
chucky1012
13 september 2019 at 11:03Het ziet er heerlijk uit!
Lekker met gesmolten brie ??
Edith
13 september 2019 at 11:14Oh dit lijkt me echt heerlijk! Mijn vriend houdt niet van brie, maar ga dit zeker een keer proberen als ik vriendinnen te eten krijg.
Mariska
13 september 2019 at 12:34Dit klinkt echt wel erg goddelijk moet ik zeggen! Brie vind ik ook erg lekker en neem wel eens een stuk mee van de supermarkt. Dan snoep ik het tussendoor of doe het op brood, maar hier heb ik nog nooit van gehoord en aan gedacht. Klinkt erg lekker!
Josje
14 september 2019 at 23:07Het was heerlijk aranka!
Iris
15 september 2019 at 08:54Welke kant en klare pikante kip gebruik je?
Aranka
15 september 2019 at 08:56Die van de Deen. Maar bij elke supermarkt liggen ze volgens mij wel. Bij de spekjes en hamblokjes om uit te bakken of in het vleesschap bij de gerookte kip en dergelijke.
Ans
18 oktober 2020 at 21:57Doe je de spinazie bij de peper, bosuitjes etc. Dat staat er niet bij.
Herma
26 oktober 2020 at 19:01Recept gemaakt, was erg lekker. Wel extra peper toegevoegd.
Mijn vraag is, was je de spinazie van tevoren of gebruik je voorgewassen spinazie.
Aranka
26 oktober 2020 at 19:39Wat leuk om te horen! Ik had voorgewassen spinazie (lekker lui).
Mirjam
18 januari 2021 at 16:08Wil het recept vanavond maken. Kan het ook gemaakt worden met diepvries spinazie? Of alleen met verse? Verse is namelijk niet zo goed verkrijgbaar op dit moment ivm slechte weersomstandigheden in Spanje😊
Aranka
18 januari 2021 at 21:11Vast wel! Alleen dan heb je niet zulke grove stukken!
Marjolein
12 maart 2021 at 13:32Heb het van de week gemaakt en het was erg lekker! In plaats van zongedroogde tomaat heb ik cherrytomaatjes gebruikt en peper i.p.v. knoflookpoeder. Volgende week ga ik het weer maken!
Jolanda
27 augustus 2021 at 07:26Ziet er heerlijk uit. Zou de ovenschotel ook al van te voren gemaakt kunnen worden? Zodat hij later alleen nog in de oven moet