Stamppot spinazie uit de oven met brie

Stamppot spinazie uit de oven met brie

Jongens, ik heb nu toch een lekker recept voor jullie. Het stond al eeuwen op mijn lijstje om een keer te maken, spinazie stamppot met brie. Ja, je leest het goed, met brie! Ik ben echt gek op brie maar ik heb het nog nooit verwerkt in een recept. Van de week besloot ik op mijn vrije dag dit te maken en het was zó lekker!

Stamppot spinazie uit de oven met brie

Wat heb je nodig?

  • 300 gram verse spinazie
  • 450 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram pittige kip
  • 5 bosuitjes
  • half potje zongedroogde tomaten
  • half stuk brie
  • handje pijnboompitten
  • knoflookpoeder
  • zout

Dit recept is gebaseerd op twee personen. Verdubbel het recept voor 4 personen (dan heb je ook een grote ovenschaal nodig).

Volgen jullie mij al op Instagram?

Stamppot spinazie uit de oven met brie

Schil de aardappelen en kook ze tot ze gaar zijn. Pak ondertussen een grote koekenpan en doe daar de zongedroogde tomaatjes, kip, bosuitjes in ringetjes en pijnboompitten in en bak dit even aan en zorg dat de spinazie geslonken is.

Voor de kip kocht ik trouwens kant en klare pikante kip, je kunt natuurlijk ook zelf kip bakken en die pikant kruiden. Het is aan jezelf wat je lekker (of makkelijk) vind. Ik vond zelf de pittige kip wel extra smaak even. Gerookte kip in stukjes is er trouwens ook erg lekker doorheen.

Als de aardappels gaar zijn stamp je ze fijn met een scheutje melk zodat je een pure krijgt. Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 180 graden. Als je een pure hebt doe je daar het mengsel van de koekenpan bij, kruid het ook met een snuf knoflookpoeder en zout en roer alles goed door. Stort vervolgens de stamppot in een ovenschaal en verdeel de brie in plakken er overheen.

Zet de ovenschaal vervolgens 10 minuten in de oven op 180 zodat de brie smelt. Daarna kun je de stamppot met spinazie en brie opdienen.

Stamppot spinazie uit de oven met brie

De stamppot vult wel heel erg, dus je kunt er ook gemakkelijk met drie personen van eten. Ik zou zeggen, probeer dit echt eens te maken, het is echt ontzettend lekker (en niet gek veel werk om te maken). Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

  • Reply
    Veronique
    13 september 2019 at 07:54

    Jaaaa lekker! Ik vroeg me inderdaad af wat het recept was ??

  • Reply
    Liset - Beautydagboek
    13 september 2019 at 08:23

    Dit klinkt en ziet er heerlijk uit! Misschien dit weekend eens uitproberen :).

  • Reply
    rachel
    13 september 2019 at 09:53

    yesss daar is die en ja ik ga hem maken alleen zonder aardappels die vervang ik dan :D heerlijk aranka!!

  • Reply
    Daphne
    13 september 2019 at 10:38

    Gelijk uitgeprint, ziet er lekker uit!

  • Reply
    chucky1012
    13 september 2019 at 11:03

    Het ziet er heerlijk uit!
    Lekker met gesmolten brie ??

  • Reply
    Edith
    13 september 2019 at 11:14

    Oh dit lijkt me echt heerlijk! Mijn vriend houdt niet van brie, maar ga dit zeker een keer proberen als ik vriendinnen te eten krijg.

  • Reply
    Mariska
    13 september 2019 at 12:34

    Dit klinkt echt wel erg goddelijk moet ik zeggen! Brie vind ik ook erg lekker en neem wel eens een stuk mee van de supermarkt. Dan snoep ik het tussendoor of doe het op brood, maar hier heb ik nog nooit van gehoord en aan gedacht. Klinkt erg lekker!

  • Reply
    Josje
    14 september 2019 at 23:07

    Het was heerlijk aranka!

  • Reply
    Iris
    15 september 2019 at 08:54

    Welke kant en klare pikante kip gebruik je?

    • Reply
      Aranka
      15 september 2019 at 08:56

      Die van de Deen. Maar bij elke supermarkt liggen ze volgens mij wel. Bij de spekjes en hamblokjes om uit te bakken of in het vleesschap bij de gerookte kip en dergelijke.

    Laat een reactie achter