Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sportoefeningen die je thuis kunt doen

Mijn ‘favoriete’ oefeningen in de sportschool

Geen zin om naar de sportschool te gaan maar wil je wel actief zijn? Dat kan! Je hoeft echt niet naar de sportschool met fitness apparatuur te gaan om je oefeningen te doen, dat kan ook gewoon thuis. Zelf ben ik thuis ook af en toe bezig met wat simpele oefeningen. Het houdt je fit en in beweging, wel zo gezond. Ik deel een aantal makkelijke oefeningen.

Planken

Ik denk dat een van de meest bekende oefeningen die je gemakkelijk thuis kunt doen wel plank oefeningen zijn. Er zijn hele schema’s voor waarbij je jezelf kan uitdagen en kan trainen. Je hebt alleen wat ruimte en een matje nodig, dus geen excuus! Planken is ook heel goed voor je lichaam. Zelf heb ik het ook een tijdje gedaan en het leuke aan planken is dat je echt snel vooruitgang merkt. In het begin kon ik het met moeite 20 seconden en na verloop van tijd kon ik het meer dan een minuut volhouden.

Squats

Naast planken zijn squats ook hele goede oefeningen die je thuis kan doen. Zelf heb ik soms hier best moeite mee om te goede houding aan te houden. Mocht je zoals mij ook niet zo goed zijn in het doen van squats? Gebruik dan een stoel en doe alsof je gaat zitten maar dan net niet helemaal, dat werkt vaak ook goed! Daarnaast kun je het ook voor een spiegel doen om te kijken of je wel een goede houding hebt.

Trampoline

Oefeningen op een trampoline zijn ontzettend leuk en goed voor je. Misschien heb je wel een trampoline van de kinderen in de tuin staan. Hierop kun je ook super veel leuke en intensieve oefeningen doen. Maar je kunt ook een losse trampoline kopen speciaal voor oefeningen, deze kun je vaak ook weer gemakkelijk opbergen. Op het internet vind je veel handige instructiefilmpjes.

Hardlopen

Je kunt natuurlijk in de sportschool op de hardloopband gaan staan, maar het is veel leuker om in de natuur een rondje te gaan (hard)lopen. Plan een mooie route en track je gegevens. Het is een ontzettend goede workout! Ben je een beginner? Er zijn genoeg opbouwende nummers, apps of schema’s die je kunt gebruiken. Goede reminder voor mijzelf om weer eens de hardloopschoenen aan te trekken!

Steps

De groepslessen steps vond ik bij de sportschool altijd erg leuk. Maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf thuis doen. Op internet staan heel veel filmpjes met leuke steps oefeningen. Je hoeft niet meteen een steps te kopen als je die niet hebt, je kunt de oefeningen ook gewoon op de plaats doen, een klein stevig krukje of de trap.

Oefeningen met gewichtjes

Heb je nog een paar gewichten in huis liggen? Daar kun je heel wat oefeningen mee doen om je armen mee te trainen. Heb je geen gewichtjes in huis? Je kunt het ook met twee volle flesjes doen. Op internet kun je heel wat leuke oefeningen vinden. Ook kun je de oefeningen met gewichtjes samenvoegen met bijvoorbeeld squats of lunges.

Touwtje springen

Het is er nu niet echt lekker weer voor, maar wanneer het wat zonniger en warmer is kun je buiten in de tuin, op je balkon of in het park heel gemakkelijk touwtje springen. Het is een hele intensieve en goede training voor je lichaam. Koop trouwens wel een goed springtouw, dat maakt de oefening veel leuker.

Hoepelen

Een hele goede oefening die je ook thuis kan doen is hoepelen. Je hebt natuurlijk wel een hoepel nodig maar die kun je natuurlijk aanschaffen. Ook heb je hiervoor wel genoeg ruimte nodig. Maar heb je beiden? Dan kun je hele leuke oefeningen doen en het is super goed voor je buikspieren. Kom maar op met die sixpack!

Actieve spelletjes

Ben je niet zo’n fan van sporten maar wel van spelletjes? Op verschillende spelcomputers heb je leuke spellen waarbij bewegen gestimuleerd wordt. Denk aan spellen zoals Just Dance en RingFit Adventure. Persoonlijk vind ik dat ook een erg leuke manier van bewegen, vooral Just Dance is hier een groot favoriet. Gewoon even lekker een half uurtje tot een uurtje dansen en je bent goed aan het bewegen!

Sporten jullie vaak thuis en wat voor een oefeningen doen jullie dan graag?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. We hebben het geluk dat we een prima personal trainer hebben. Die heeft ons een aantal oefeningen gegeven die we eenvoudig thuis kunnen doen voor een complete workout. En daar hebben we dan ook nog eens echt spierpijn van, zonder blessures. Want dat is wel een risico als je zomaar zonder professionele begeleiding wat oefeningen gaat doen. Het is heel eenvoudig om bijvoorbeeld door een verkeerde houding een spier aardig te verrekken of iets anders stoms te doen. Weten hoe je gewichten moet gebruiken, hoe je je shouderbladen beweegt, hoe je je rug rechthoudt – ook bij planken een dingetje -, het is niet iets wat veel mensen natuurlijk aanvoelen.
    Maar dat bewegen belangrijk is, zeker als je veel thuiswerkt en dus de hele dag zit, dat is zeker! Ik zou dan denken aan calf lifts op een traptree, of zachtjes schouder stretches doen, of gewoon lekker stevig een half uurtje gaan wandelen. Eigenlijk kun je daar weinig fout aan doen. :) (Maar een ring fit is leuker.)

  2. Ik heb ook op internet nog wat lessen gevonden die de sportschool geeft en dat is body combat, bodypump, xcore (dat is met een buis met grit. Maar je kan ook een gewichtje gebruiken op een fles vullen met grit). Ook kan je hitt doen, brn ( kan met gewichtjes ,kleine brn buisjes of met je handen). En mocht je een fiets hebben kan je ook eventueel kijken of je spinninglessen kan volgen. Ook ik heb op zaterdag een trainer die via Microsoft een bootcamptraining geeft. Kan op je eigen niveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *