Zoek
Sluit dit zoekvak.

Spinazie en gehakt ovenschotel

Spinazie en gehakt ovenschotel

Soms heb ik zin te experimenteren in de keuken, maar dat is best lastig als niet alles even lekker gevonden wordt. Ik besloot dus iets te maken wat heel veilig is maar toch even wat minder saai is. Een ovenschotel met aardappelschijfjes, kaas, spinazie en gekruid gehakt. Ik vond het een verrassende en lekkere combinatie en wilde het wel delen als recept op mijn blog. Geen hoogstaande foto’s, maar het gaat om het idee!

Spinazie en gehakt ovenschotel

Wat heb je nodig?

 • 300 gram gehakt
 • diepvriesspinazie a la crème
 • aardappelschijfjes
 • twee handjes geraspte kaas
 • theelepel sambal
 • boter om in te vetten

Het gehakt kruiden is natuurlijk persoonlijk. Ik gebruik daar altijd het volgende voor, gewoon een beetje op gevoel:

 • flinke scheut ketjap
 • bbq kruiden
 • peper
 • zout
 • knoflook poeder
 • paprika poeder
 • scheut curry saus

Spinazie en gehakt ovenschotel

Kruid al eerst het gehakt en bak het daarna goed rul. Proef tussendoor of het smakelijk genoeg is. Om het recept wat kracht bij de zetten voeg ik wat sambal toe aan het gehakt mengsel.

Spinazie en gehakt ovenschotel

Vervolgens warmen we de oven alvast voor op 180 graden. Daarna kunnen we verder de ovenschotel in elkaar te zetten. Vet eerst het bakblik in met boter en voeg een eerste laag aardappelschijfjes toe.

Spinazie en gehakt ovenschotel

Laat daarna de ontdooide spinazie goed uitlekken en leg deze op de eerste laag aardappeltjes. Mijn spinazie was nog heel erg waterig en dat maakte het uiteindelijk heel erg nat. Het maakt niets uit voor de smaak, maar staat toch net even wat beter. Voeg daarna weer een laagje aardappeltjes toe.

Spinazie en gehakt ovenschotel

Daarna de gehakt, laat deze ook goed uitlekken, hetzelfde verhaal als met de spinazie. Daarna voeg je weer een laagje aardappelschijfjes toe.

Spinazie en gehakt ovenschotel

Als laatst een laagje kaas voor een knapperig laagje. Vervolgens gaat het voor 30 tot 45 minuten de oven in. Afhankelijk of de aardappelschijfjes dik of dun zijn, of als je ze al voorgebakken/gekookt hebt. Om ze gaar te krijgen moet het er natuurlijk wat langer in dan 30 minuten.

Spinazie en gehakt ovenschotel

Spinazie en gehakt ovenschotel

En daarna is je ovenschotel klaar! Ik vond hem verrassend lekker en weer eens wat anders dan gekookte aardappelen met spinazie en een bal gehakt. De sambal is een pittige maar lekkere toevoeging en de kaas zorgt voor een lekkere bite.

Spinazie en gehakt ovenschotel

Hier zie je dat mijn spinazie en gehakt niet goed uitgelekt was, tip dus om dat de volgende keer wel goed te doen!

Spinazie en gehakt ovenschotel

Spinazie en gehakt ovenschotel

Het recept is ruim voldoende voor 3 tot 4 personen. Of zoals wij doen, we eten er twee dagen van en warmen het daarna weer even op in de oven, kan prima! Eet smakelijk allemaal!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Handig en snel dudget gerecht.
  Wij eten dit als de klikjes groente opmoeten.
  Bloemkool roosjes met kerrie vind je misschien ook wel lekker, of met een restje verse prei.
  Soms doe ik er een blikje tomatenpuree bij (en sperziebonen) varieren kan vol op.
  Leuk dat je dit gedeeld hebt.
  Eindelijk eens recept dat normaal is na te maken.

 2. Ik ben gek op ovenschotels! Helaas kan ik ze thuis niet eten omdat mijn vader de geur van kaas niet kan verdragen, maar zodra hij weg is eten wij iets met kaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *