Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Spareribs uit de slowcooker in barbecuesaus

Spareribs uit slowcooker2

Spareribs, we zijn er thuis echt gek op. We gaan graag uit eten en bestellen een sparerib menu of laten het thuis bezorgen. Het nadeel is wel dat dit vrij prijzig is. Sinds kort heb ik een slowcooker en maak hier de lekkerste dingen in zoals pindakip of een stoofschotel. Nou kun je spareribs ook perfect klaarmaken in de slowcooker dus ik ging hiermee aan de slag. Ik heb nu al een aantal keer zelf spareribs gemaakt uit de slowcooker en dit is echt een heerlijk recept.

Spareribs uit de slowcooker

Echt, dit is een recept waarbij je je vingers aflikt. Je maakt zelf een heerlijke barbecue saus en die maak ik zelf wat pittiger door er wat sambal aan toe te voegen. Nooit geweten dat je zelf met een aantal ingrediënten echt de meest lekkere saus kunt maken. Wij zijn thuis dan ook groot fan van deze heerlijke combinatie.

Ik heb een hele simpele slowcooker die maar twee standen heeft, laag en hoog. Dit is prima om deze spareribs mee te maken. Heb je nou geen slowcooker, dan kun je het ook in de oven klaarmaken. Zet de oven op een lage temperatuur (100 graden) en bak de spareribs gedurende 5 uur af in de oven. Draai af en toe de spareribs om zodat ze niet droog worden.

Spareribs uit slowcooker3
Spareribs uit slowcooker
Spareribs uit slowcooker1

Spareribs uit de slowcooker in barbecuesaus

Ik vind spareribs echt heerlijk. Vaak gaan we uit eten en bestellen we spareribs of laten het thuis bezorgen. Alleen ik vind het tegenwoordig best prijzig geworden. Ik besloot ze dus een keer zelf te maken. Ik haalde verse spareribs bij de slager, maakte een fantastische barbecuesaus en bereidde ze in de slowcooker. Echt dit recept is een feestje waar je letterlijk je vingers bij af likt!
4.36 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • 1 kilo spareribs
 • 250 mililiter tomaten ketchup
 • 100 gram bruine basterdsuiker
 • 3 tenen knoflook
 • 1 ui
 • 3 eetlepels azijn
 • 2 eetlepels Worcestershiresaus
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels ketjap
 • 1 eetlepel mosterd
 • 1 eetlepel tomatenpure
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel sambal
 • 1 eetlepel oregano
 • 1 theelepel gerookte paprika poeder

Instructies
 

 • Snipper de ui fijn en snijd de knoflook in stukken. Doe alle ingrediënten behalve de spareribs in de schaal van de slowcooker.
 • Snijd de spareribs op maat zodat ze in de slowcooker passen. Ik kocht één lange rib van een kilo en die sneed ik door de midden.
 • Doe de spareribs in de slowcooker en zorg dat de spareribs goed onder de saus zitten.
 • Zet vervolgens de slowcooker aan op de hoogste stand voor 5 uur. Halverwege (na 2,5 uur) draai je de spareribs even om zodat de ander onderop ligt.
 • Daarna zijn je spareribs klaar! Ze zijn zo mals dat ze zo van het bot vallen. Mocht je het lekker vinden kun je ze ook nog even grillen op de barbecue.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Spareribs uit slowcooker1

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

 1. Wow dit was inderdaad heerlijk! Ik maak graag spareribs op de kamado maar dit is ook zéker een superlekkere manier zeg! Deze ga ik absoluut vaker maken. Gelukkig heb ik een lekkere grote slowcooker 😉, kan er lekker veel in ook!

 2. Ziet er heerlijk uit, ik ga het zondag maken! Als ik het op low doe, moeten ze dan 8 uur?

  Hartelijke groet Geanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *