Search
Close this search box.

Soms zakt de moed mij in de schoenen

Soms zakt de moed mij in de schoenen

Het is weer zo een avond, ik kijk naar mijn statistieken van mijn site en Instagram, twee middelen waar ik mijn geld mee verdien. Ik ga er niet omheen draaien en kom er ook gewoon eerlijk voor uit, de bezoekersaantallen zijn niet meer wat het geweest is. Niet dat het slecht gaat, absoluut niet, maar de gouden tijden zijn voorbij. En dat maakt mij soms als zzp-er best onzeker.

Fotografie: Ilse Stronks Fotografie

Gouden tijden heb ik gekend qua bezoekers, alleen toen deed ik mijn blog vooral nog hobbymatig en ging ik niet echt achter mijn centen aan. Nu ik ervoor gekozen heb om mij volledig op mijn blog en alles wat daarbij hoort te richten moet er meer geld mee verdiend worden. Ik heb geen salaris van de Albert Heijn meer die elke 4 weken op maandag netjes op mijn rekening staat.

Goed, terug naar de statistieken. Zoals ik al zei, zal ik gewoon eerlijk zijn. Sinds augustus heeft Google een nieuw algoritme toegepast waardoor ik flink getroffen ben, mijn Google positie is dramatisch naar beneden gegaan. Hierdoor ben ik 30K unieke bezoekers per maand verloren en dat vind ik heel erg veel. Het waren dan wel bezoekers uit Google en vaak geen vaste bezoekers, maar je ziet je inkomsten qua banners (ik krijg een x bedrag bij zoveel vertoningen) zakken en je ziet gewoon de keiharde cijfers dalen.

Lees ook: eerlijk over #spon

Waar ik jaren zo mijn best op gedaan heb, is in een keer door een stomme update van Google weg. Ik ben al met man en macht aan het kijken hoe ik mijn positie weer omhoog kan krijgen met externe bedrijven, maar zo makkelijk is dat nog niet. En daar raak ik af en toe best een beetje sip van. Mijn blog is mijn kindje en ik wil dat het daar goed mee gaat. Niet dat het niet goed gaat, maar als je naar de cijfertjes kijkt kan het beter. Gelukkig blijven de vaste bezoekers wel gelijk en zijn mijn views op een artikel hetzelfde, maar toch kijk je weer terug naar die stomme cijfertjes. Loslaten zeggen ze dan, focus je daar niet te hard op. Maar wil je jezelf verkopen vragen bedrijven toch vaak weer naar die stomme cijfertjes en dat ik best kak als dat ineens een stuk minder is.

Dan hebben we nog het fenomeen Instagram, iets waar ik de afgelopen maanden heel erg mijn best op heb gedaan. Het is me gelukt eindelijk die 10K volgers te halen. Velen vragen wat hier nou zo bijzonder aan is. Het is een aantal dat voor influencers – ik haat dit woord, ik vind mijzelf helemaal geen influencer – deuren opent. Je krijgt dan eindelijk een ‘swipe up’ functie dat voor adverteerders belangrijk is. Zo kun je met een campagne meteen naar de juiste website linken of naar je geschreven advertorial op je blog. Iets waar steeds meer vraag naar was en waardoor ik steeds vaker – toen ik nog geen 10K had – buiten de boot mee viel.

Lees ook: Een jaar lang werken zonder baas

Nu heb ik eindelijk die 10K en net iets meer, maar ik zie mijn volgers alweer slinken en dat maakt mij onzeker. Is het niet aflopende zaak voor mij, hoe lang kan ik dit nog doen, moet ik weer opzoek gaan naar een vaste baan? Of moet ik mijzelf ergens anders in ontwikkelen of een andere weg in slaan. Had ik toch niet aan YouTube of vloggen moeten beginnen, terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet leuk vind.

Begrijp me niet verkeerd, ik hoef niet rijk te worden aan het bloggen, maar ik wil er wel mijn hypotheek en boodschappen mee kunnen betalen. Dalende cijfertjes maken mij wel eens onzeker. Ik ben niet zo groot dat ik er bakken met geld mee verdien, dat kan ik eerlijk toegeven. Ik verdien er een modaal salaris mee en dat is prima en mooi, meer hoeft het ook niet te zijn. Maar kan dat straks nog wel?

Het leven als zzp-er of blogger of influencer of hoe je het ook wilt noemen is best onzeker. Hoe lang blijft het stand houden, hoe interessant blijf je als persoon en hoe ziet de toekomst eruit. Ik geloof niet dat het nog jaren bestaansrecht – voor mij – heeft en die dalende cijfers zijn daar misschien wel bewijs van. De moed zakt je op dat moment echt in de schoenen en dan denk je, waar doe ik het eigenlijk nog voor.

Lees ook: Wat als je droom toch niet jouw droom is

Maar aan de andere kant is dit mijn passie, iets waar ik gelukkig van word en wat ik oprecht leuk vind om te doen. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Ik wil er alles aan doen om het te laten groeien en beter te maken. Ik sta weer te juichen op tafel als mijn bezoekersaantallen weer hoger waren dan de dag daarvoor. Ik glimlach weer als er een mooie campagne voorbij komt. En ik voel mij weer happy als ik zulk leuk contact met jullie heb, dat is waar ik het vooral voor doe.

Gezellig kletsen via de DM op Instagram, leuke reacties ontvangen op mijn blog of aangesproken worden op straat dat jullie dan zeggen dat ik het zo leuk doe. Het laat mij stralen en het geeft mij een goed gevoel.

Hoe lang ik dit nog als baan kan doen weet ik niet, het is onzeker en soms zakt de moed mij in de schoenen. Maar zo lang het kan doe ik het, geniet er volop van en blijf het ontzettend bijzonder vinden.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

43 reacties

 1. Ik begrijp je helemaal, als je functie of loon bij je droombaan ineens heel erg onzeker is, zou je hier ook over piekeren. Ik hoor dit soort verhalen meer. Zelf heb ik niet zoveel met vlogs. Dit schijnt nu zelfs al minder te worden. Ik vraag mij af wat er na bloggen en YouTube zou komen. Ik hoop voor je dat je statistieken binnenkort weer stijgen. Ik gun het je heel erg en vind je blog en jou als persoon altijd heel leuk!

 2. Lastig voor je. Maar ik wil graag dat je blijft, en ik kijk elke dag even. Een blog vind ik veel fijner dan een vlog. Maak je maar niet te druk erover.

 3. Mijn ranking waren ook gezakt in augustus maar zijn nu gelukkig weer terug op niveau en stijgende. Zo jammer dat we daar als blogger afhankelijk van zijn. Blijven doorgaan hoor!

 4. Elke baan is onzeker. Jaar contracten lopen af en vaste contracten kunnen ook beëindigd worden bij reorganisatie of je vraagt je af of je niet zelf verder moet gaan kijken. Komt wel goed. Je vindt je weg wel weer!

 5. Ik kan mij goed voorstellen dat de moed je in de schoenen zakt als je cijfers minder goed zijn, terwijl je toch even hard (of misschien zelfs harder) je best doet. Daar maak je je toch zorgen om. Zelf vind ik het vooral lastig om mijn blog met mijn nieuwe baan te combineren; doordeweeks red ik het gewoon echt niet om te bloggen na het werk en in het weekend ben ik vaak druk, waardoor het heel moeilijk is om een vast ritme aan te houden.

 6. Hoi Aranka,

  Mooi geschreven artikel weer!
  Ik merk zelf dat ik je pagina ook minder bezoek dan een half jaar geleden bij wijze van spreken.
  Dit komt omdat (heel cru gezegd) de verslagen van de stedentrips en collecties van de Primark etc mij niet zo heel erg kunnen boeien.
  Waar ik de site vooral voor bezocht waren de make-up reviews en de afval-updates.
  Helaas zie ik daar de afgelopen maanden veel minder van op de site terug dan voorheen.
  Dat is trouwens ook de reden waarom ik inmiddels veel meer blogs niet meer of veel minder bezoek.
  Maar goed, ik snap ook wel dat interesses veranderen.
  Zolang jij jezelf er goed bij voelt is het prima! Het is JOUW passie!
  En ik vind het nog steeds een stoere beslissing van je om fulltime voor het bloggen te kiezen.

  Xxx

  1. Hier sluit ik me bij aan, weliswaar bezocht ik je site niet vanwege de afvalupdates, maar vanwege de beauty artikelen. Die zijn er nu nauwelijks meer te vinden. Het is nu vooral heel veel lifestyle en travel, en dat is helemaal prima! Maar helaas niet zo mijn ding. Ik kijk nog steeds regelmatig op je site, maar minder dan voorheen. Hopelijk gaan de bezoekers aantallen snel weer omhoog, het is je gegund! xx

   1. Ook ik sluit me aan bij Anneke en Bianca, ik kom voor de beauty en dat aanzienlijk minder dan een jaar geleden. Prima, jouw keuze maar niet mijn ding, dus ga ik al veel minder vaak op je site kijken. Bovendien vind ik dat samenwerking, zoals jij het soms noemt, ontaardt in regelrechte reclame.Reclamefilmpjes hoef ik niet, niet in de vorm van een door jou geschreven artikel of in welke andere vorm dan ook. Als ze oppoppen klik ik ze weg, als jij ze schrijft sla ik het artikel over.
    Ik denk wel dat je in een lastige situatie zit en gun je van harte dat je een manier vindt om de bezoekersaantallen weer te laten stijgen want voor je blog je inkomstenbron werd vond ik je site helemaal top.

    1. Ik snap dat je ze overslaat en dat je is goed recht. Alleen ik heb ze wel echt nodig om dit te kunnen blijven doen. Ik probeer naast deze content nog veel andere artikelen te plaatsen maar afgelopen maand is dat niet helemaal gelukt vanwege het hoogseizoen voor campagnes op dit moment.

     Er komen weer lekker veel beauty artikelen aan de komende tijd, doet me dus goed om te horen dat veel van jullie dat leuk vinden!

  2. Ik snap je reactie heel goed, er is de laatste tijd ook minder beauty voorbij gekomen. Ik ben van twee naar een artikel per dag gegaan en toen hebben de beauty artikelen wat moeten inleveren. Ik zit er nu weer aan te denken twee artikelen per dag te posten en er weer meer beauty bij te halen. Dit was altijd mijn focuspunt en blijkbaar is er dus nog steeds veel vraag naar.

   De verslagen van stedentrips en previews van onder andere Primark worden altijd ontzettend goed gelezen en daarom vind ik het altijd leuke content om te plaatsen op mijn blog. Maar zoals ik al zei, misschien is het leuker omdat wat meer te verdelen met twee artikelen per dag.

   Ik ga in ieder geval weer stinkend mijn best doen. De komende tijd staan er lekker veel beauty artikelen op de planning en komt de adventskalender unboxing week er ook weer aan met allemaal toffe beautykalenders.

  3. Bij al deze reacties sluit ik me ook aan. Van alle blogs vind ik jouw blog een van de leukste maar miste de laatste tijd de beauty artikelen. Ook je persoonlijke artikelen vind ik fijn om te lezen en die over je lieve kat. Met de Primark, Essence, Catrice en Weight Watchers heb ik wat minder dus die sla ik snel over. Sommige reclame artikelen zijn sterker dan anderen, dat heeft ermee mee te maken hoe ik iets (of wat mijn beeld is) bij je vind passen of wat bij mijn eigen waarden past. Ik begrijp wel dat je veel samenwerkingen aangaat omdat er brood op de plank moet komen maar zou er wel kritisch mee omgaan. In hoeverre sluit iets aan bij jou en je lezers? Verder blijf ik je lezen want ik vind je prettig overkomen.

 7. Snap best dat het onzeker is en kan zijn als je er naar kijkt. Dat heb ik ook wel en Google blijft hoe dan ook wel veranderen. Wat mij enorm geholpen heeft (weet niet of jij dat al hebt gedaan) is alle oude artikelen onder handen nemen en in alle oude artikelen (wel rot werk) interne links toe te voegen, je Google snippets na te kijken en aan te passen en je SEO titels. Daar is mijn blog erg van gegroeid in Google en ik heb Yoast SEO premium gekocht. Kost wat, maar heeft mij geholpen. Ook was er iets mis met mijn sitemap via Jetpack, heb die verwijderd uit Google Console en die van Yoast ingeschakeld en ook dat merk ik. Als ik je kan helpen of als je vragen hebt, mail me maar :)

 8. Wat mooi dat je hier open over bent! Ik kan me heel goed voorstellen dat je hier onzeker van wordt als ZZP’er. Het zijn je inkomsten en daar wil je graag stabiel in blijven. Ik hoop voor je dat de statistieken weer worden zoals voorheen en dat je weer wat zorgelozer kunt zijn!

 9. Wat dapper dat je hier zo eerlijk over bent! Misschien valt er wel iets aan het algoritme te omzeilen, of zijn er mensen die je kunnen helpen met een strategie?

  Maar de moed niet verliezen hoor! Je doet het super en ik heb heel veel zin in de advenstkalender video’s!

 10. Wat fijn dat je hier zo open over bent! Ik heb inderdaad ook gemerkt dat mijn bezoekersaantallen zijn gedaald, maar had geen idee dat het door deze update kwam. Ik ben wel aan de slag gegaan met het verbeteren van mijn blog & SEO, dus ben benieuwd wat dat op gaat leveren. Ik hoop dat het je lukt om weer hoger in Google te komen en je blog verder te laten groeien! Ik vind je artikelen altijd heel fijn om te lezen. ❤️

 11. Hoi Aranka, moedig van je dat je dit onderwerp bespreekbaar maakt! Altijd belangrijk in de gaten te houden hoe ‘gezond’ je bedrijf is. Ondanks de bezoekers minder worden hoop ik wel dat je het volgende realiseerd: jij bent het meisje dat gegaan is voor haar eigen bedrijf (blog) die niet met de kudde helemaal naar YouTube verhuisd. Die het lef heeft gehad om haar vaste baan en inkomen op te zeggen, voor een hele toffe uitdaging! Ik vind dat echt knap en daar mag je trots op zijn! Je kunt op dit moment leven van byaranka. Niemand zal je kunnen zeggen hoelang maar zolang het kan en je rond komt en gelukkig bent zou ik er nooit mee stoppen! Ik weet zeker dat er in de toekomst via Byaranka nog mooie uitdagingen of een andere baan zal komen. Maar dit heb je en staat prachtig op je cv! Heel veel succes! Liefs Sharon

  1. Jeetje wat een ontzettend lieve reactie Sharon, doet me echt goed om dat te horen! Ik heb inderdaad bewust de keuze niet gemaakt door te gaan met YouTube, alleen sporadisch als ik daar zin in heb. De toekomst van het bloggen is onzeker, maar zo lang het kan geniet ik er van. En daarna vind ik ook vast wel weer een fantastische baan!

 12. heerijk eerlijk weer meis en ja ik snap wel dat je het af en toe even niet ziet zitten ;) het bloggen heeft pieken en dalen en ik hoor mensen alleen maar klagen dat er alleen maar spon in een artikel in verwerkt en daarom ook niet meer fijn terug komen om te lezen omdat het toch alleen maar spon is. ja ben ik het met ze eens aan de ene kant en aan de andere kant …..het is je baan, maar je bezoekers horen daar ook bij. ja lastig maar het komt mss wel meis ;) de moed erin blijven houden x

 13. best lastig allemaal, maar wel goed dat je hier zo open in bent,
  zelf kijk ik iedere dag maar moet toegeven dat ik niet geabbonneerd ben. msschien moet ik dat dan toch maar doen.
  zelf vind ik jou unboxings en opgemaakt filpmjes heel leuk en je make up revieuws.
  groetjes jeanne

 14. Lastig zeg. Ik zou vooral proberen dicht bij jezelf te blijven en doen wat jij leuk vindt. Uiteindelijk komen de meeste mensen toch op je blog omdat ze het interessant vinden wat jij te melden hebt. Maar ik herken die onzekerheid zeker wel, blijft vervelend. Succes!

 15. Jammer om te lezen dat het minder goed gaat en dat je daar zo onzeker door wordt. Want in se is er helemaal niet veel veranderd he: je hebt nog steeds dezelfde fijne, eerlijke blog, waar ik al jaren naar terug kom verschillende keren per maand :-). Dus ik hoop dat het snel allemaal terug beter is en dat je je terug wat beter voelt want je hebt echt een hele fijne blog!

 16. Wat een super mooi geschreven artikel Aranka! Ik snap dat je je door je inkomsten vrij kwetsbaar voelt in het blog wereldje. Af en toe vind ik het echt een hele harde wereld. Ik blog nu 4 jaar en ook ik zie zo nu en dan maar een heel klein verschil in groei. Ik doe het naast mijn baan van 36 uur en bij mij is het vooral tijd wat ik te kort kom. Geniet ondanks de onzekerheid toch nog steeds van de mooie baan die je hebt!

 17. Goed artikel! Ik snap volledig wat je bedoeld. Mijn blog wordt het laatste jaar ook minder goed bekeken dan voorganade jaren. Ik denk dat dat voornamelijk komt door Youtube, bloggers vallen daardoor sneller in het niet. Mijn Instagram daar in tegen groeit iedere dag én ik krijg hier onwijs veel respons op. Dat is onwijs fijn, want onvolgers heb ik vrijwel niet én ik krijg zoveel leuke reacties van mensen. Dat vind ik ook steeds leuker worden!

  Ik hoop dat je snel weer

 18. Wat een mooi en open artikel heb je geschreven, meid! Jeetje, dat de cijfers zo drastisch zijn gedaald, is heftig. Ik begrijp je onzekerheden. Deze blog is je inkomstenbron en hiervan moet je maandelijks toch je vaste lasten kunnen betalen. Hopelijk wordt er snel een oplossing gevonden zodat je weer wat meer bezoekers aantrekt.

  Wat ik in ieder geval heel mooi vind om te zien, is dat jij je eigen hart hebt gevolgd betreffende het bloggen. Velen hebben het bloggen op een lager pitje gezet en zijn (volledig) overgestapt op het vloggen / YouTube. Ik lees je artikelen nog steeds met veel plezier :-) Al mis ik soms wel de blogposts waarbij het om beauty, make-up en nagellak gaat. Al begrijp ik dat jouw interesses ook veranderen en je soms een uitstapje wilt maken.

  Meid, vertrouw op jezelf en blijf je hart volgen! Hopelijk beïnvloeden de cijfers je niet zodanig veel dat je een keuze gaat maken waar je later spijt van krijgt. Liefs Marloes

 19. heel veel succes meid! Met veel plezier lees ik je Blog. soms zit er een artikel bij die ik niet interessant vind, maar in een magazine heb ik dat ook.

 20. Hoi! Ik lees je blog al vanaf het begin dus ik wil graag een reactie plaatsen, misschien heb je er wel iets aan.
  Ik kijk elke dag op je blog, maar lees sinds een paar maanden ook niet meer ieder artikel. Dat is, omdat ik merk dat je toch regelmatig terugvalt in tja… ‘neutrale’ content. De nieuwe primark collectie, dat interesseert me gewoon niet zoveel. Een artikel met persfoto’s van nieuwe catrice en essence make-up ook niet. Ik wil namelijk graag uitgebreid lezen hoe jouw ervaring en mening én foto’s (mét close up!) van ieder product is. Want in de winkel bekijk ik al die verpakkingen toch wel, dat hoef ik in een artikel niet te lezen. Of de beste panty’s die er zijn, eigenlijk een ijzersterk artikel als je ze zelf getest en gereviewd zou hebben. Voelde echt als een gemiste kans op een tóp artikel.
  Daarentegen vind ik het super leuk als je weer eens een recept online zet. Ik maak ze altijd wel na. Of als je iets van je huis laat zien, meubels, een kleine restyling oid. Hoe het gaat met je kat Mila (terwijl ik niet eens een kat heb). Een mooie mascara review. Oh, ik volg je gelijk nog even op Instagram, want ik vind je dagboek en lezeressen ook altijd zo fijn om te lezen!

  1. Hier ben ik het mee eens! Zulke artikelen hou ik ook van. Ik mis je recepten ook haha. Iets meer een persoonlijker tintje aan artikelen geven zou ook kunnen. Nu komen de gesponsorde artikelen te geforceerd over vind ik. Dingen meer uitdiepen misschien. Je artikelen zoals deze zijn weer wel oprecht en leuk te lezen. Verder gewoon doorgaan hoor! Ik kom toch altijd wel een kijkje nemen?

 21. Hai Aranka, balen zeg van je aantallen. Merk zelf dat (doordat ik Sanne en Elise ook heb) dat ik vaak 3 dezelfde post zie op bv instagram. Ik vond idd de unboxing leuker. De citytrips trekt me ook minder omdat ik simpelweg ze niet kan betalen, daarom kijk ik er niet op. Maar besef me nu wel dat dit voor jou belangrijk is dus zal ze meer gaan lezen.

  Zet’m op.
  Groetjes Rosalie

 22. Ik lees veel blogs, al vanaf het begin, toen bloggen net beetje bekend werd. Bij veel bloggers ben ik afgehaakt, of te commercieel/te groot, of de inhoud sprak me niet meer aan, verander zelf natuurlijk ook in de loop der jaren.
  Bij jou ben ik wel blijven hangen, gewoon omdat je merkt dat jij het bloggen ook echt leuk vindt. Wat ik alleen jammer vind is dat er de laatste tijd een beetje veel samenwerkingen zijn, zoals hierboven ook al genoemd. Ik snap dat je inkomsten nodig hebt, maar je moet daar een beetje een gulden middenweg in zien te vinden. Maar ook dingen kiezen die bij je passen. En niet aan de ene kant reclame maken voor Weightcare, en aan de andere kant dan een samenwerking met Lays aangaan. Dat is ook al genoemd las ik. Pas daar een beetje mee op.
  Ik vond je blog het leukst toen je echt alleen over beauty blogde. Begrijp ook heel goed dat jouw interesses ook zijn veranderd.
  En wat ik me dan afvraag, ik heb er geen verstand van, kun je geen inkomsten genereren met je blog zelf?
  Als ik bv kijk naar Temptalia, zij heeft elke dag wel 4 blogposts, blogt al jaren fulltime. En die blogposts zijn toch wel zo ontzettend uitgebreid!
  Nu is zo’n grote blog als zij heeft natuurlijk niet goed te vergelijken. Beetje appels met peren vergelijken.
  Maar ik lees bv ook dat jij zelf 1 blogpost plaatst per dag. Terwijl je fulltime blogt. Ik vind dat weinig.
  Een blogger die ik ook al lang graag volg werkt fulltime voor een baas, en plaatst ook elke dag een blogpost.
  Waarom dan niet meer blogposts van jou, en meer focus op je blog zelf?
  Wellicht een wat kritische comment, maar ik hoop voor je dat je dit fulltime kunt blijven doen.

   1. Ik snap best dat die daling je moedeloos maakt. Je verdient per slot van rekening je brood met je blog. Ik merk dat ik in het algemeen minder blogs lees – en zelf ook veel minder publiceer, maar mijn blog blijft dan ook mijn voornaamste hobby.
    Wat ik ook wel merk, en wat anderen hier eveneens aanhalen, is dat iedere grotere blogger het over hetzelfde lijkt te hebben. Ik snap het, er lopen nu eenmaal campagnes, maar als ik er één artikel over gelezen heb, hoef ik er geen vijf andere te lezen. Dan gaat het er in feite over wiens artikel ik het eerste zie en heeft die persoon ‘geluk’, om het zo te zeggen.
    Laat de moed niet te veel zakken, Aranka. :-) Succes!

 23. Hai,
  balen dat je harde werken niet beloond wordt. En dat het door iets is waar je niet (direct) invloed op hebt. Soms moet ik wel wat grinniken om reacties dat lezers geen artikelen willen die gesponserd zijn. Jouw blog is gratis voor de lezers, soms kun je ook gewoon even een spon artikel aanklikken, 2x scrollen en klaar. Dan telt hij bij jou als gelezen gok ik?

  Ik hoop heel erg voor je dat je cijfers vooruit zullen gaan. En hoop dat je dit met 1 artikel per dag red. Om 4 artikelen per dag te moeten publiceren zoals iemand dat suggereert, lijkt me nogal onmogelijk. Als je uitgaat van een 36 werkuren per week moet je dus 28 artikelen schrijven in 36 uur. Hoe dan?
  Marije

  1. Die iemand dat was ik, en als je goed leest suggereer ik dat helemaal niet. Maakte alleen even de vergelijking met een andere fulltime blogger. Ik zei al, dat is appels met peren vergelijken. Want Temptalia werkt geen 36 uur, maar dik het dubbele gok ik. 4 artikelen hoeven van mij niet, maar 2 zou toch wel op zijn minst haalbaar zijn als je fulltime blogt. En nogmaals, dat moet Aranka natuurlijk helemaal zelf weten. Maar kijk dan niet raar op als de inkomsten dan wat minder zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *