Search
Close this search box.

Sometimes you gotta fall before you fly

Zo, misschien is het wel eventjes tijd om het met jullie te delen. Het is zeker geen schreeuw om aandacht want die krijg ik op dit moment genoeg, maar ik zit gewoon eventjes in een dipje. Een blog hebben, afstuderen, afrijden voor de auto en een opleiding doen op het werk is me gewoon eventjes teveel op dit moment. En naast die dingen heb ik natuurlijk ook nog gewoon een privéleven dat erg leuk en gezellig is. Ik had het al aangegeven minder te gaan bloggen omdat ik weer naar school ging, maar dat had ik niet gedaan. Maar nu ga ik dat wel doen.

Een week geleden was eigenlijk mijn breekpunt, ik ben heel moe en totaal niet meer mijzelf. Ik zie het bloggen absoluut niet als een verplichting maar de rest wel en daar raak ik erg moe door zodat ik geen zin meer heb om te bloggen maar eigenlijk gewoon in bed te ploffen of mijn zinnen verzetten met mijn vriend of vrienden. Minderen met school, dat kan op dit moment niet omdat ik bezig ben om mijn diploma te halen en dan is na juli alles voorbij en hoef ik nooit meer aan school te denken. Minderen met rijlessen is ook geen optie omdat het afrijden op de planning staat en het alles behalve vlekkeloos gaat. En ik nou niet een bankrekening heb om oneindige examens en lessen te kunnen betalen moet ik echt eventjes doorzetten. En stoppen met werken gaat ook niet want ik heb natuurlijk gewoon geld nodig.

“Sometimes you gotta fall bofore you fly”, dat is inderdaad waar. Ik ben mezelf echt tegen gekomen op dit moment terwijl iedereen het al aan me zag. Je moet inderdaad eerst eens flink onderuit gaan voordat je weer verder kan gaan op het juiste pad

Het enige uitvluchtpunt is dus op dit moment eventjes te minderen met bloggen. Ik ga niet stoppen hoor, maar 1 artikel per dag is het op dit moment dan maar voor mij. Zodat ik me volledig op de andere dingen kan storten en die succesvol kan afronden en daarna mij weer fris en fruitig op andere dingen kan storten.

Vandaag was ook echt een rotdag, het begon vanochtend al. Ik was zenuwachtig voor mijn tussentijdsetoets met autorijden en was daardoor in de war met de tijd dat ik op school moest zijn. Ik had helemaal 9:15 in mijn hoofd maar het was dus 9:00. Ik was te vroeg op school zodat ik nog eventjes aan de klets was geraakt met klasgenootjes die terug kwamen uit Portugal en ik nog tijd genoeg had tot 9:15. Daarna ging ik naar het lokaal en daar zat iedereen al, de eerste presentatie was net begonnen. Te laat, ook echt maar een paar minuutjes. Ik mocht niet meer het lokaal in omdat ik gewoon te laat was. Prima, begrijp ik mijn eigen domme schuld. Even later mocht ik er toch in en nam ik plaats. Omdat ik nog helemaal in de war was pakte ik mijn telefoon erbij of ik me nou vergist had ik de tijd en las mijn schoolmail na. Ineens was het muisstil in de klas en waren alle blikken op mij gericht. En ja toen kwam het hoor, of ik het fatsoen niet kon opbrengen om te luisteren in plaats van de Whatsappen, want ja dat doen jongeren tegenwoordig alleen met hun telefoon. Zonder pardon werd ik eruit gestuurd met de mededeling dat ik het in september wel allemaal weer over kon doen.

Helemaal uit het veld geslagen kwam ik thuis en vertelde het aan mijn ouders, die natuurlijk niet blij waren. Netjes een mailtje naar school gestuurd en gelukkig mag ik het van de week nog een keertje inhalen. Maar de spanning was er nog steeds want ik had nog steeds die TTT voor de middag staan. Sinds ik weet dat ik mag afrijden gaan mijn lessen echt dramatisch, ik heb er geen andere woorden voor. En ja, deze tussentijdse toets ging ook echt dramatisch. Alles wat je fout kon doen ging fout. En kreeg dus ook geen vrijstelling voor mijn bijzondere verrichtingen.

Invoegen op de snelweg, gaat normaal altijd prima maar nu zat er ineens een grote vrachtwagen voor me die maar 50 reed, ja en dan invoegen word lastig, dus dat ging fout. De omkeerproef ging ook ontzettend mis, normaal doe ik dat met bochtje achteruit wat goed gaat maar nu had een andere lesser mijn plekje ingepikt en moest ik drie keer gaan steken. Dat had ik nog maar twee keer gedaan dus zag de bui al hangen, het ging natuurlijk helemaal fout. De auto sloeg ook nog eens drie maal af en mijn inzicht en handelen was niet goed. Al met al, geen vrijstelling en ik zie enorm op tegen mijn examen vrijdag.

Het is nu gewoon tijd om tijd voor mezelf te nemen en eventjes knallen met school en autolessen zodat ik deze beide dingen kan afsluiten en me weer op andere dingen kan richten. Op dit moment is het dus niet anders dan 1 blogartikel per dag, zodat het mezelf ook een stukje meer rust geeft. Hopelijk begrijpen jullie dat en na de schoolperiode ga ik weer lekker knallen!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

46 reacties

 1. Och meid toch je had dus echt je dag niet. Hopelijk komt het vrijdag helemaal goed met het examen. Een vriendin van mij is ook gezakt voor TTT en heeft haar examen gewoon gehaald, dus laat de moed niet zakken , je kan het!! :D En op dit moment is het inderdaad even het beste voor je om het bloggen even wat te minderen. Inderdaad nog even goed focussen en knallen! :D Doe het rustig aan en succes met alles.

 2. Wat goed dat je het verteld, ik hoop dat het oplucht. Neem gewoon even lekker tijd voor jezelf en doe het rustig aan. Dan komt het wel weer goed!
  Je kunt het meid, nog even en dan is het vakantie. Succes! :)

 3. Oh ja verschrikkelijk. Als ik aan rijlessen denk krijg ik alweer kippenvel. Zeker in combinatie met mijn examens vond ik het heel pittig. Maar inderdaad na regen komt zonneschijn. Uiteindelijk komt alles weer op z’n pootjes terecht. Juist op het moment dat je denkt kan er nog meer mis gaan, gaat er wat goed. Mijn tips voor je rijexamens zijn: heel rustig blijven, goed blijven ademhalen, zeker overkomen, en niet te gehaast willen zijn.

 4. We moeten allemaal keuzes maken, het is echt niet erg als je blog nu even niet op nummer 1 staat. En nog steeds elke dag een artikel vind ik alsnog veel hoor, volgens mij is dat helemaal geen probleem :)

 5. vaak als 1 ding fout gaat, gaat alles fout…ik zou zeggen: neem de tijd en zoek de “zen” in jezelf, doe wat je moet doen, school en auto en laat voor de rest de boel de boel. iedereen begrijpt dat. juli is nog een paar weekjes en dan kun je echt alles loslaten. nog een klein tipje en ik bedoel het niet verkeerd, maar als je het ff wil: huilen reinigt de ziel, ik het watervallen gehuild in mijn depri-tijd en het heeft zeker geholpen. en vergeet niet hier kom je weer uit, al geloof je het misschien niet op het moment. ook zal dit niet weer gebeuren, want je herkend de symptomen en je zult het voor zijn. iedereen heeft een moment en misschien wel meerdere momenten in het leven, waar het even nodig is om een pas op de plaats te maken. niets om je voor te schamen. een dikke knuf, die zul je nodig hebben en heb je verdient

 6. Bah, dat soort rotdagen zijn de ergste die bestaan.. Alles gaat fout wat maar fout kan gaan! Je vraagt je af hoe het uberhaupt mogelijk is.
  Het beste is nu inderdaad even een stapje terug te doen en je te focussen op dingen die voor nu echt belangrijk zijn. Je blog op een laag pitje zetten is maar relatief, één post per dag is al een hele prestatie hoor, als je daarnaast ook nog studeert, rijlest, werkt en een sociaal leven erop nahoudt! Petje af daarvoor. :)

  Veel succes in ieder geval!

 7. Wat vervelend zeg. Ik kan het helemaal begrijpen dat je je nu liever op andere dingen concentreert. Vandaag was dus echt een nare dag, maar morgen zal het weer beter worden. Relax & take it easy. Je kunt het, veel succes met alles!

 8. Soms lijkt het inderdaad of alles opeens tegen zit. Heel vervelend! Gewoon even rustig je tijd nemen, en dan komt het allemaal wel weer goed :)

 9. School is veel belangrijker dan bloggen! Dus het is heel goed dat je daar nu even de focus op legt. Hopelijk kun je vrijdag toch een beetje rust vinden als je moet afrijden, waarschijnlijk gaat het al een stuk beter als je ontspannen bent :) Succes alvast±

 10. Ik begrijp het helemaal lieve Aranka! Doe rustig aan en wij wachten wel op je. Sowieso is elke dag één artikel naast je afstuderen ook al een enorme prestatie.
  Beter een goed artikel dan twee snelle afgeraffelde! (Niet dat je dat deed, maar dat had ook een optie geweest als je ergens moest gaan snijden.)
  Heel veel succes vrijdag en probeer tot die tijd wat rustig aan te doen!

 11. Ik las het ook al op Twitter en Instagram, wat vreselijk zo’n rotdag! We snappen allemaal dat je het wat rustiger aan gaat doen met school en je rijlessen, dat is helemaal niet erg. Veel succes en zet ‘m op vrijdag!!

 12. Meid, doe het eventjes rustig aan :-) Als ik het zo lees, is het inderdaad allemaal nét iets teveel :-( Probeer je te focussen op de zaken die belangrijk zijn. En, één artikel per dag vind ik nog best veel, terwijl je in je afstudeerfase zit. Succes ermee!!

 13. Dat is jammer……Gelukkig krijg je nog een kans en ik duim weer voor jou….. Jammer van school…….Ik heb het soms ook weleens dat er op 1 dag 1x iets mis gaat en daarna gaat het de hele dag door. Maar geloof me alles komt goed. Doe het meer rustig aan en we zien je art. later wel op je blog. School en je examen doen voor je rijbewijs zijn nu de 2 belangrijkste dingen die je goed wil afsluiten. Ik duim voor je en wens je veel suc6 met alles!
  Tot later op je blog!

  Xoxo

  grtjes.,
  Ike

 14. aahw meid:( gelukkig mag je het van de week nog een keer doen.
  wat betreft je rijexamen, serieus wees echt heel rustig, en probeer NIET gehaast te doen, serieus als je rustig bent dan laat je zien dat je het onder controle hebt en dan kan je ook meer ”nadenken” serieus je kan het!!

 15. He meid toch, wat vervelend! Begrijpelijk dat je even iets minder gaat bloggen, en even je energie in andere belangrijke dingen gaat steken! Zet ‘m op!

 16. Op dit moment is het belangrijkste om te weten wat je prioriteiten zijn. Als het teveel wordt om 1x per dag te bloggen kan je ook 1x in de twee a drie dagen bloggen. Je hebt hier netjes uitgelegd wat de reden ervoor zijn. En ik ga vanuit dat de meeste bezoekers hier liever willen dat je je school en rij examen haalt dan bloggen met een depressieve bui. :)
  En denk maar ook zo erbij na :D je hebt als het goed is alle tegenslagen gehad er kan nu alleen maar positieve dingen tegemoet komen.

  Zet ‘m op!

  groetjes van een trouwe follower.

 17. Rijlessen is ook gewoon een hell. Ik vond het nooit echt leuk en ben blij dat ik het uiteindelijk gehaald heb. Belangrijkste is je hoofd koel houden en niet in paniek raken :) Ik zie en hoor van steeds meer jonge mensen dat ze ontzettende de prestatie druk voelen en daardoor richting een burn out gaan. Focus je even op een paar echt belangrijke dingen, komt goed! :) En leg de druk niet zo hoog op jezelf, waarschijnlijk kun je het gewoon wel!

 18. Het is heel erg belangrijk om aan jezelf te denken. Ik heb een jaar geleden ook iets gelijks gehad en toen kwam ik dus in een burn out terecht. Voor jezelf zorgen is zoooo belangrijk!! Ik heb er van geleerd en ik hoop dat je er ook van leert. Succes!

 19. Ooh jee, wat een drama meis. Maar laat je niet gek maken; JE KUNT HET. En inderdaad even de rust voor jezelf bewaren. Dus begrijplijk dat je een aantal dingen minder gaat doen.
  Succes a.s. vrijdag en niet negatief erin gaan.
  Love,

 20. Wat een baaldag zeg. Maar first things first, goed dat je je eerst richt op de toch belangrijkere dingen!

 21. Heel herkenbaar, de vermoeidheid. Ik zit in een totaal andere levensfase, maar bemerk dat het heeel belangrijk is om te rusten en prioriteiten te stellen. Sterkte en denk aan je zelf. 1x per dag bloggen vind ik nog best veel, dus blijf je zelf in de gaten houden. Een burnout is geen pretje en kan nog langer duren dan even gas terug nemen.

 22. Neem even lekker de tijd voor jezelf nu :) School en je rijbewijs is op dit moment het belangrijkst dus als er daardoor geen artikel online staat, jammer dan. Je hebt al zoveel leuke artikelen geschreven dus kijk ik gewoon even in het archief! :)

  En onthoud, na regen komt altijd zonneschijn, zet ‘m op vrijdag met je rijexamen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *