Snelle en gezonde ontbijt smoothie

 photo Ontbijt Smoothie_zpsatujjtzu.png

Een echt recept wil ik het niet noemen, maar wel een leuk inspiratie idee voor een smoothie in de ochtend. Sinds ik mijn blender heb, maak ik ontzettend veel smoothies. Ze zijn gezond, lekker en ik vind het leuk dat je eindeloos kan variëren. Op dit moment heb ik een favoriete ontbijt smoothie en ik deel jullie graag alle ingrediënten. Benieuwd hoe je deze vrolijke en vooral lekkere smoothie maakt? Lees dan zeker even verder

 photo Ontbijt Smoothie4_zpshgbpfslg.png

Wat heb je nodig?

 • soja melk
 • 1 banaan
 • diepvries fruit
 • handje havermout

Je kan het natuurlijk ook met vers fruit maken, maar dit ingevroren fruit is stukken goedkoper (helemaal als je het bij de Lidl haalt).

 photo Ontbijt Smoothie5_zpsp705flpm.png

Wat we eigenlijk doen is te simpel. Je doet er een flinke scheut soja melk in, bevroren aardbeien, een hele banaan en de havermout. Je blend dit natuurlijk allemaal goed door elkaar en dan heb je een heerlijke smoothie! Door de havermout vult hij ook lekker en heb je de hele ochtend geen trek meer.

 photo Ontbijt Smoothie1_zpsf6k3t4lz.png

 photo Ontbijt Smoothie6_zps6ejlondt.png

En zo ziet ‘ie er dan uit, een vrolijke smoothie die er meteen heel aanlokkelijk uitziet, klaar om opgedronken te worden. Stiekem vind ik dit soort smoothies er altijd veel lekkerder uitzien dan zo een gekke groene smoothie, maar dat zal wel aan mijzelf liggen.

 photo Ontbijt Smoothie2_zpsnb4pxlsr.png

 photo Ontbijt Smoothie7_zpssk4rbyj3.png

Hmm, als ik dit zo weer zie krijg ik weer zin in zo een lekkere smoothie. Omdat het fruit bevroren is, zijn deze smoothies lekker koud. Ook ideaal als tussendoortje dus om een warme dag.

 photo Ontbijt Smoothie3_zpsdzfm5rb0.png

Ik zeg eetsmakelijk! Zo een smoothie is toch veel leuker dan een saaie boterham met kaas (en ook nog eens gezonder!).

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

25 reacties

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  27 mei 2015 at 15:16

  Ah dat ziet er echt heerlijk uit, vooral lekker in de zomer! Nomnom!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Marieke
  27 mei 2015 at 15:20

  Mooie foto’s

 • Reply
  Mariëlle
  27 mei 2015 at 15:21

  Ik gebruik al zoveel bananen voor andere dingen dat ik het hierbij altijd houdt bij diepvriesfruit!

 • Reply
  Denise
  27 mei 2015 at 15:23

  Ik heb nog nooit een smoothie op met havermout, dus ben wel erg benieuwd! Ziet er in ieder geval erg lekker uit!

 • Reply
  Melana
  27 mei 2015 at 15:25

  Aah die lijkt me echt super lekker!

 • Reply
  Bianca
  27 mei 2015 at 15:27

  Het ziet er al heel erg lekker uit en ook nog eens makkelijk om te maken x

 • Reply
  Leah
  27 mei 2015 at 16:02

  Smoothies zijn het perfecte ontbijtje :D

 • Reply
  Vanessa
  27 mei 2015 at 16:08

  Ziet er lekker uit en ook makkelijk om te maken! Ik heb sinds kort ook een blender en drink nu bijna elke dag een smoothie. Echt ideaal om genoeg fruit binnen te nemen. En dat diepvries fruit is zo handig!

 • Reply
  Femke
  27 mei 2015 at 17:31

  Jammie, lekker gezond zo! Ik maak in de zomer vaak een smoothie met aardbeien, 1 banaan en vanilleyoghurt.. Net iets minder gezond maar érg lekker!

 • Reply
  Elize | girlonthewhitebike
  27 mei 2015 at 17:49

  Ziet er lekker uit! en super makkelijk! Dit ga ik binnenkort even proberen!

 • Reply
  Daniëlle
  27 mei 2015 at 18:18

  Ziet er heerlijk uit! Ik doe er meestal nog een handje spinazie bij, heb ik ook gelijk een beetje groenten binnen en je proeft er niets van! Die zakken bevroren fruit koop ik ook altijd, heel handig!

 • Reply
  Lonneke
  27 mei 2015 at 20:10

  Ziet er heerlijk uit en lekkere ingrediënten.

 • Reply
  Nicky
  27 mei 2015 at 20:41

  Binnenkort toch maar eens proberen alleen dan vraag ik mij af, proef je de structuur van de havermout niet? Ik vind dit namelijk echt smerig en heb hier nog een bus staan die anders niet op komt. Als dit niet zo is kan het lekker in smoothies gaan gooien :)

  • Reply
   Aranka
   27 mei 2015 at 21:39

   Nee ik proef het niet :)!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  27 mei 2015 at 21:23

  MMM, klinkt heerlijk!

 • Reply
  Manon
  27 mei 2015 at 21:41

  Het is inderdaad erg simpel maar het lijkt me onwijs lekker. We hebben ook een blender, maar gebruik hem de laatste tijd niet zo vaak meer. Toch maar weer oppakken. Bedankt voor de tip van ingevroren fruit bij de lidl! Daar had ik het nog niet gezocht :)

 • Reply
  Rachel
  27 mei 2015 at 22:38

  leuke foto’s en ziet er super gezond en lekker uit liefs

 • Reply
  Lisa
  27 mei 2015 at 22:43

  Ik ben wel benieuwd hoe het smaakt met sojamelk. Die beker is ook leuk

 • Reply
  Lilian
  27 mei 2015 at 23:22

  Oh, ik krijg al trek als ik er naar kijk! Jammer dat ik net mijn laatste banaan heb opgegeten, want diepvriesfruit heb ik altijd wel in huis.

 • Reply
  Renske
  28 mei 2015 at 10:08

  Yummy! Wat een heerlijke smoothie! Diepvriesfruit in smoothies vind ik sowieso altijd erg lekker.

 • Reply
  Manon
  28 mei 2015 at 10:58

  Goed idee om er ook havermout doorheen te doen. Ik was toevallig op zoek naar ontbijtrecepten met havermout dus dit ga ik ook zeker eens proberen!

 • Reply
  Nicole
  28 mei 2015 at 13:17

  Dit ziet er echt heerlijk uit!

 • Reply
  Anna
  28 mei 2015 at 14:56

  Ga het uitproberen!

 • Reply
  Nicole
  28 mei 2015 at 18:10

  Mmm ziet er heerlijk uit!

 • Reply
  Elke
  29 mei 2015 at 04:43

  Ik twijfel er niet aan dat dit gezond is in het algemeen, maar ik raad de mensen af om dit elke dag te drinken als ze willen afvallen.

  Ik ben momenteel bezig met de diëtiste en ik ben nu 16kg kwijt. Bananen staan in mijn te vermijden voedsel lijstje. De enige uitzondering daarop is wanneer ik meer dan 2u aan een stuk sport (een uur lopen, dan een dansles en daarna nog gaan badmintonnen). In dat geval mag ik tussendoor een halve banaan hebben. En liefst niet vaker dan 1 keer per week.

  Het is maar een tip xp

 • Laat een reactie achter