Zoek
Sluit dit zoekvak.

Snelle en gezonde ontbijt smoothie

 photo Ontbijt Smoothie_zpsatujjtzu.png

Een echt recept wil ik het niet noemen, maar wel een leuk inspiratie idee voor een smoothie in de ochtend. Sinds ik mijn blender heb, maak ik ontzettend veel smoothies. Ze zijn gezond, lekker en ik vind het leuk dat je eindeloos kan variëren. Op dit moment heb ik een favoriete ontbijt smoothie en ik deel jullie graag alle ingrediënten. Benieuwd hoe je deze vrolijke en vooral lekkere smoothie maakt? Lees dan zeker even verder

 photo Ontbijt Smoothie4_zpshgbpfslg.png

Wat heb je nodig?

 • soja melk
 • 1 banaan
 • diepvries fruit
 • handje havermout

Je kan het natuurlijk ook met vers fruit maken, maar dit ingevroren fruit is stukken goedkoper (helemaal als je het bij de Lidl haalt).

 photo Ontbijt Smoothie5_zpsp705flpm.png

Wat we eigenlijk doen is te simpel. Je doet er een flinke scheut soja melk in, bevroren aardbeien, een hele banaan en de havermout. Je blend dit natuurlijk allemaal goed door elkaar en dan heb je een heerlijke smoothie! Door de havermout vult hij ook lekker en heb je de hele ochtend geen trek meer.

 photo Ontbijt Smoothie1_zpsf6k3t4lz.png

 photo Ontbijt Smoothie6_zps6ejlondt.png

En zo ziet ‘ie er dan uit, een vrolijke smoothie die er meteen heel aanlokkelijk uitziet, klaar om opgedronken te worden. Stiekem vind ik dit soort smoothies er altijd veel lekkerder uitzien dan zo een gekke groene smoothie, maar dat zal wel aan mijzelf liggen.

 photo Ontbijt Smoothie2_zpsnb4pxlsr.png

 photo Ontbijt Smoothie7_zpssk4rbyj3.png

Hmm, als ik dit zo weer zie krijg ik weer zin in zo een lekkere smoothie. Omdat het fruit bevroren is, zijn deze smoothies lekker koud. Ook ideaal als tussendoortje dus om een warme dag.

 photo Ontbijt Smoothie3_zpsdzfm5rb0.png

Ik zeg eetsmakelijk! Zo een smoothie is toch veel leuker dan een saaie boterham met kaas (en ook nog eens gezonder!).

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

 1. Ziet er lekker uit en ook makkelijk om te maken! Ik heb sinds kort ook een blender en drink nu bijna elke dag een smoothie. Echt ideaal om genoeg fruit binnen te nemen. En dat diepvries fruit is zo handig!

 2. Jammie, lekker gezond zo! Ik maak in de zomer vaak een smoothie met aardbeien, 1 banaan en vanilleyoghurt.. Net iets minder gezond maar érg lekker!

 3. Ziet er heerlijk uit! Ik doe er meestal nog een handje spinazie bij, heb ik ook gelijk een beetje groenten binnen en je proeft er niets van! Die zakken bevroren fruit koop ik ook altijd, heel handig!

 4. Binnenkort toch maar eens proberen alleen dan vraag ik mij af, proef je de structuur van de havermout niet? Ik vind dit namelijk echt smerig en heb hier nog een bus staan die anders niet op komt. Als dit niet zo is kan het lekker in smoothies gaan gooien :)

 5. Het is inderdaad erg simpel maar het lijkt me onwijs lekker. We hebben ook een blender, maar gebruik hem de laatste tijd niet zo vaak meer. Toch maar weer oppakken. Bedankt voor de tip van ingevroren fruit bij de lidl! Daar had ik het nog niet gezocht :)

 6. Oh, ik krijg al trek als ik er naar kijk! Jammer dat ik net mijn laatste banaan heb opgegeten, want diepvriesfruit heb ik altijd wel in huis.

 7. Goed idee om er ook havermout doorheen te doen. Ik was toevallig op zoek naar ontbijtrecepten met havermout dus dit ga ik ook zeker eens proberen!

 8. Ik twijfel er niet aan dat dit gezond is in het algemeen, maar ik raad de mensen af om dit elke dag te drinken als ze willen afvallen.

  Ik ben momenteel bezig met de diëtiste en ik ben nu 16kg kwijt. Bananen staan in mijn te vermijden voedsel lijstje. De enige uitzondering daarop is wanneer ik meer dan 2u aan een stuk sport (een uur lopen, dan een dansles en daarna nog gaan badmintonnen). In dat geval mag ik tussendoor een halve banaan hebben. En liefst niet vaker dan 1 keer per week.

  Het is maar een tip xp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *